Digidexo.com

Problemer av ørene

Problemer av ørene


Mange problemer og infeksjoner kan oppstå i de tynne vev, små ben og brusk som skaper øret. Fra hørselstap og alvorlige sykdommer, til komplikasjoner fra ubehandlede ørebetennelser, kan helseproblemer være mange. Øresmerter kan også være et resultat av andre helsemessige problemer.

Mastoiditt

Mastoiditt var en av de viktigste årsakene til barnas død før den æra av antibiotika, ifølge Medline Plus, en tjeneste som tilbys av det amerikanske National Library of Medicine. Selv om mindre vanlig, som i 2010, er mastoiditis fortsatt vanskelig å behandle. Symptomer på mastoiditis inkluderer øret drenering, øresmerter, høy feber, hodepine, hørselstap, rødhet i øret eller området bak det og hevelse bak øret, noe som kan føre til at brusk skallet til å stikke ut. For å teste for mastoiditis, kan legene bestille CT-skanning av øret eller hodet, skull røntgenbilder eller en kultur av væske fra øret. Infeksjonen kan spre seg fra øre til mastoid bein i skallen, som ligger like bak øret. Injeksjoner og oral antibiotika er den ordinære behandling, selv om kirurgi for å fjerne en del av mastoid bein eller myringotomy, drenering mellomøret gjennom trommehinnen, kan være nødvendig.

Svømmer øre

Svømmer øre er kjent som otitis externa og oppstår når vannet er fanget i øret. Den fanget vann fra bading, svømming eller høy luftfuktighet gjør at bakterier å vokse og infisere øret, ifølge American Academy of Øre. Svømmer øre kan også være forårsaket av en rift i øregangen, hårspray og omfattende rengjøring med bomullspinner. Folk diagnostisert med eksem eller seborrhea er mer sannsynlig at kontrakten svømmer øre. Ubehandlet svømmer øre kan føre til hørselstap, tilbakevendende ørebetennelser eller bein og brusk skader. Symptomer på svømmer øre inkluderer kløe, mild eller moderat smerte som føles verre når øret er rykket i, en blokkert eller full følelse i øret, smerter i nakke, ansikt eller på siden av hodet, og hovne nakken lymfeknuter. Grundig rengjøring av øret og øredråper vil kurere svømmer øre.

Sprukket trommehinne

En sprukket trommehinne regnes som et hull eller rift i trommehinnen, en tynn vev som skiller øregangen fra mellomøret, ifølge Mayo Clinic. Innen et par uker, vil trommehinnen ofte helbrede seg selv uten behandling, selv om kirurgisk reparasjon er noen ganger nødvendig. Sharp eller plutselig øresmerter som blekner raskt, øre utflod, hørselstap og vertigo er symptomer på en sprukket trommehinne. Tårer i trommehinnen kan være forårsaket av trykket fra fluider fra et mellomøret infeksjon, høyt eksplosjoner som en pistol skudd, en betydelig forskjell i lufttrykket i øret versus utenfor øret og kraftige slag mot hodet. En sprukket trommehinnen kan føre til delvis eller fullstendig hørselstap og forlater mellomøret utsatt for smitte.