Digidexo.com

Hvordan å plukke fisken som Lindre Anemi

Hvis du har nylig blitt diagnostisert med anemi forårsaket av en mangel på vitamin B-12 eller jern, kan du finne noen gode kilder til både i rødt kjøtt. Men hvis du er bekymret for mettet fettinnhold, er du bedre å velge fisk.

Bruksanvisning

Hvordan å plukke fisken som Lindre Anemi

•  Makrell. Tre gram kokt har 64 prosent av det daglige verdi (DV) av vitamin B-12 og 6 prosent av Iron. Makrell smaker godt grillet i et tynt lag med olivenolje. Du kan også broil eller bake den.

Sardines. Man kan disse små fiskene, hvis du spiser dem med bein, skryte over 100 prosent av DV for vitamin B-12 og 15 av det for jern. Jeg liker dem med kjeks eller mellom to skiver av surdeigsbrød.

Smelt. Tre gram kokt har 10 prosent av din DV av vitamin B-12 og 44 prosent av Iron. Smelt skal tilberedes delikat. Prøv det grillet, stekt eller bakt.

Tuna. En boks med denne allestedsnærværende fisk, enten pakket i vann eller olje, gir om lag 80 prosent av det daglige vitamin B-12 krav, og 15 prosent av strykejernet. Enten du gjør tradisjonell tunfisk salat eller spise den rett fra boksen med kjeks, er det en bærbar valg for de on-the-go.

Tips og advarsler

  • * Unngå overkoking fisk for å bevare næringsinnholdet.
  • * Unngå oppfôret fisk hvis du kan. Fisken er oppvokst i uhygieniske forhold.
  • * Unngå steking fisk for å bevare næringsinnholdet.