Digidexo.com

Phantom Eye Syndrome

Phantom øye syndrom (PES) er definert som å ha smerter i øyet, selv etter dette øyet er tapt eller annen grunn. Disse kalles "fantomsmerter" fordi dette vedheng ikke er festet lenger, selv om smertene er fortsatt følte liksom.

Identifikasjon

PES er utgangspunktet når en pasient føler fantom smerter i øyet og har levende visuelle hallusinasjoner i et øye som aldri var der til å begynne med, eller som ble fjernet senere i livet. Leger tidligere har trodd dette var et psykologisk problem, men da fant dette problemet oppstår i hjernen.

Symptomer

Symptomer på PES inkluderer fantomsmerter, opplevelser og synshallusinasjoner. Smerten kan beskrives som skyting, klemme eller bankende. Denne fantomsmerter er forårsaket av forandringer i nervesystemet og på grunn av denervering av øyet. Med andre ord, dette er smerter forårsaket av demontere nerver i et øye for å fjerne det. Visuelle hallusinasjoner er forårsaket av enucleation av øyet, eller fjerning av kjernen i øyet. Disse hallusinasjoner består for det meste av grunnleggende farger og former. Dette fører til visuell oppstemthet og spontan aktivitet i den visuelle cortex. I utgangspunktet er kroppen bli vant til å ikke ha øyet lenger. Fantomsmerter i beina i kjent for å være mer utbredt enn i øyet.

Time Frame

Mange ganger, får denne smerten bedre over tid, men for noen, det går aldri bort og bare blir bedre med fysioterapi og medisinering.

Behandling

Behandling kan omfatte fysioterapi og emosjonell støtte. Distraherende deg selv med aktiviteter og hobbyer og bor fysisk form kan også gjøre vondt bedre eller gjøre det gå unna.

Andre effektive behandlinger inkluderer akupunktur, injeksjoner, implanterte enheter og transkutan elektrisk nervestimulering (TENS). TENS er en anordning som sender en liten elektrisk strøm rundt delen av øyet, som kan maskere eller forhindre følelser av fantomsmerter.

Noen medikamenter som brukes til behandling av PES omfatter antidepressiva, antikrampemidler og narkotika, slik som morfin eller kodein.

Ingen av disse metodene fungerer for alle, men har vist seg å fungere for noen. Kirurgi blir sett på som siste utvei for å kurere PES.

Betraktninger

Med disse behandlinger og medisiner, ta kontakt med legen din for å diskutere hvilke skritt bør tas for å finne ut hvilken behandling alternativet er best for deg.