Digidexo.com

myoklon epilepsi

Symptomene på myoklon epilepsi

Myoklon epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som er preget av korte, jerky spasmer av en muskel eller muskelgruppe. Beslaget eller muskelspasmer er sammenlignes med en hikke i nonepileptics gjelder varigheten av hver enkelt krampe. I motsetning til hikke, men symptomer på myoklonus (ufrivillig rykninger i en muskel eller muskelgruppe), når de har gjort sitt utseende, kan fortsette gjennom hele livet av en berørt pasient.

Typer

Ifølge Epilepsy.com, er myoklone anfall sett i tre hovedtyper av epilepsi: juvenil myoklon epilepsi, Lennox-Gastaut syndrom og progressiv myoklon epilepsi. Juvenile typen er den mest utbredte diagnosen langt, mens de to andre er mindre vanlig sett og mer alvorlig i symptomer og prognose langsiktig.

Symptomer

Symptomene på juvenil myoklon epilepsi oftest blir manifestert som anfall forbundet med nakke, skulder og øvre armer. Slike anfall oppstår ofte kort tid etter at pasienten våkner opp om morgenen. Lennox-Gastaut symptomene vanligvis kombinere myoklone episoder med andre typer anfall. I likhet med de beslag i juvenil myoklonus, er nakke, skulder og øvre armer ofte involvert, selv om det i Lennox-Gastaut musklene i ansiktet også kan påvirkes. Den progressive typen myoklonus er den mest alvorlige, og kombinerer myoklone anfall med tonisk-kloniske anfall. Sistnevnte vanligvis involverer hele kroppen og er også kjent som grand mal anfall.

Prognose

I de tidlige stadier av sykdommen, kan symptomene på juvenil myoklon epilepsi være begrenset til myoklone anfall. Men tilstanden vanligvis vokser stadig mer alvorlig tonisk-kloniske anfall slutt gjør sitt utseende etter to eller tre år. I de to andre typer myoklon epilepsi, tonisk-kloniske anfall vanligvis er til stede til en viss grad fra begynnelsen. Men i alle tilfeller --- mild, moderat eller alvorlig --- er epilepsi trolig fortsette gjennom hele pasientens liv.

Årsaker

The University of Maryland Medical Center rapporterer at årsaken til epilepsi i de fleste av sine former --- inkludert de med myoklone episoder --- anses idiopatisk, eller ukjent. I noe mindre enn 30 prosent av alle epilepsi tilfeller er årsaken fast bestemt på å være hjerneskade eller skade som følge av traumer, sykdom eller infeksjon. Men symptomene på epilepsi, myoklone eller på annen måte, er et resultat av uordnede elektrisk aktivitet i hjernen.

Behandling

Det finnes ingen kur for epilepsi, selv om symptomene kan kontrolleres med medisiner og, i ekstreme tilfeller, kirurgiske inngrep. Antiepileptiske medisiner er effektive i det store flertallet av pasientene, men for de som har symptomer er ikke kontrollert av disse stoffene, andre alternativer finnes, ifølge MayoClinic.com. Disse inkluderer kosttilskudd justeringer, vagus nerve stimulering, og kirurgi. En ketogen diett --- høy i fett og lite karbohydrater --- har vist seg nyttig for noen pasienter, spesielt barn. Vagus nerve stimulering innebærer implantasjon av pacemaker-lignende enhet som sender elektriske impulser til hjernen om at redusere forekomsten av anfall. Kirurgisk fjerning av hjernen segmentet forårsaker anfall er ofte foretas dersom den delen av hjernen er fast bestemt på å ha noen betydning for livsviktige funksjoner.

Om myoklone anfall hos barn

Myoklone anfall er anfall som vanligvis forårsaker ukontrollerbare bevegelser på begge sider av kroppen samtidig. De oppstår når muskelgrupper eller enkelt muskler spente som om sjokkert, og rykk på en måte som ikke er normalt. Ordet "myoklonisk" refererer til musklene ("myo") og rykninger eller raske rykk ("clonus"). Selv om det som oftest oppstår hos pasienter med epilepsi, kan de uten sykdommen har myoklone rykk. Hos pasienter med epilepsi, myoklone anfall vanligvis begynner i barndommen.

West syndrom

West syndrom er en sjelden form for epilepsi som presenterer seg hos spedbarn som anfall av myoklone anfall. De hyppigst forekomme i løpet av de første seks månedene av livet, men kan begynne opp til år år etter fødselen. Årsaker til West syndrom er utallige, og noen tilfeller er uforklarlige, selv om det er oftest assosiert med tuberøs sklerose og mangel på oksygen under eller rett etter fødselen. Et spedbarn med West syndrom viser generelt muskelspasmer som tar form av head-dupper, arm-krysset, lateral arm thrusts, og muskel bøyer mens du ligger eller sitter.

Lennox-Gestaut syndrom

En annen årsak til myoklone anfall hos barn er Lennox-Gestaut syndrom, en sjelden syndrom som står for bare 2 til 5 prosent av epilepsi hos barn. I tillegg til myoiclonic og andre typer anfall, barn med syndromet også ofte lider av forsinket mental utvikling. På samme måte som i Vest-syndrom, er det et stort antall underliggende årsaker, selv om det i så mange som 25 prosent av tilfellene, er identifiserbar ingen årsak. Det er ofte motstandsdyktige mot vanlige antiepileptika, og behandling kan være svært vanskelig.

Juvenile Myclonic Epilepsi

Juvenil myoklon epilepsi er ganske vanlig, og står for 7 prosent av alle tilfeller av epilepsi. De myoklone anfall generelt begynne i slutten av barndommen, og i noen tilfeller kan enkelt ignorert, som de er svært små og ikke veldig vanlig. De kan være forårsaket av flimrende lys som på TV eller i videospill, eller ved å skattlegge aktiviteter, for eksempel drikking eller intense sport. Årsaker er generelt genetisk i naturen.

Behandling Alternativer

Behandlingstilbud for myoklone anfall varierer avhengig av kilden til anfallene. Hos barn med Lennox-Gestaut syndrom, er svært vanskelig og felles anti-epileptiske medisiner er ofte mislykket behandling. Med West syndrom, kramper og spasmer kan opphøre uten behandling, konvensjonelle anti-epilepsi narkotika er generelt vellykket og overvåkes nøye for bivirkninger. Juvenil myoklon epilepsi er lett å behandle og typisk anti-convulsants eller antiepileptika er vanligvis effektiv.

Prognose

Hver av de sykdommer som forårsaker myoklone anfall har ulike prognoser. Juvenil myoklon epilepsi er lett å behandle, og prognosen er god gjennom hele livet av pasienten. Med West syndrom, er prognosen god hvis tilstanden er fanget i tide. Lennox-Gestaut syndrom, derimot, er svært vanskelig å behandle og krever langsiktig, livslang medisinsk hjelp og behandling, og ofte er ledsaget av mental retardasjon av en viss grad, noe som kan gjøre livet vanskelig for både pasienten og hans eller hennes vaktmester.

CO Q-10 i behandling av epilepsi

CO Q-10 i behandling av epilepsi


Koenzym Q10 er et stoff som finnes naturlig i alle levende organismer. Fordi det er viktig for å opprettholde livet og sunn celle utvikling, har koenzym Q10 terapeutiske fordeler i behandling av symptomer knyttet til cellen, immun, hjerne, hjerte, muskler og nervesykdommer og kreft. I tillegg behandler denne forbindelsen to typer epileptiske anfall berørt av celle dysfunksjon.

Epilepsi

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen preget av unormalt i hjernen ledningsnett, noe som påvirker klynger av nerveceller i hjernen. Dette resulterer i merkelige opplevelser, følelser og atferd, muskelspasmer, kramper eller bevisstløshet.
Denne forstyrrelse i hjernen er forårsaket av hjerneskade, unormal utvikling av hjernen, eller en hvilken som helst sykdom som forstyrrer normal hjerne-celleaktivitet, som i sin tur kan føre til anfall.

Mitokondrier & Epilepsi

Mitokondrier celler involverer metabolisme og enzymproduksjon - sentrale funksjoner i kroppens produksjon av energi. Epileptiske forstyrrelser er assosiert med unormal mitokondriene fungerer. Mitokondrie encephalomyopathy er betegnelsen på mitokondrielle sykdommer som påvirker hjernen, nervesystemet og musklene.

To mitokondrie encephalomyopathies at koenzym Q10 behandling brukes til er Melas (mitokondrie myopati, encefalopati, laktacidose og slag-lignende anfall) og MERRF (myoklon epilepsi med fillete røde muskelfibre). Symptomer på Melas inkluderer intoleranse, beslag, demens, muskelsvakhet og hjerteproblemer, mens MERRF forårsaker korte, rykninger muskelkramper, epileptiske anfall og nedsatt koordinasjon.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 er et fettløselig stoff som finnes i alle levende organismer og er avgjørende for å opprettholde livet og sunn celle utvikling. I tillegg beskytter den mot skader fra frie radikaler på cellestrukturer og andre stoffer i kroppen. Hjerte, lever, nyre og bukspyttkjertel har de høyeste konsentrasjonene av koenzym Q10.

Denne forbindelse har mange terapeutiske fordeler fordi det er en antioksidant og produserer adenosin trifosfat (ATP). Tapet av ATP fra kroppen kan føre til smerter, mangel på oksygen i blodet og påvirke det sensoriske system. På grunn av disse viktige funksjoner, gir koenzym Q10 symptomatisk lindring i mitokondrie encephalomyopathies.

UbiQGel

UbiQGel er en spesifikk koenzym Q10 behandling godkjent av FDA for å behandle mitokondrie encephalomyopathies, inkludert MERRF og Melas syndromer.
I kliniske studier, dukket UbiQGel å redusere symptomer assosiert med disse syndromene. På nedsiden, det tok seks måneder for å se den maksimale effekten av behandlingen.

Koenzym Q10 i Mat

Visse oljer, nøtter, grønnsaker, fisk og kjøtt har koenzym Q10. I tillegg, hvetekim, riskli og soyabønner, sesamfrø og rapsolje inneholder også denne viktige forbindelsen, som gjør spinat, soyabønner, brokkoli, peanøtter, biff, laks, makrell og sardiner.

Myoklone Anfall Symptomer

Myoklone anfall er en av mange typer anfall som kan påvirke mennesker med epilepsi. Epilepsi, som kalles et anfall lidelse, oppstår når hjernen produserer unormale overspenning i elektrisk aktivitet. Myoklone anfall har svært forskjellige tegn og symptomer som tillater dem å bli identifisert gjennom en EEG, en test som registrerer hjernebølgeaktivitet - eller noen ganger gjennom enkel observasjon alene. Myoklone anfall forekommer i flere typer anfallslidelser og kan ha ulike egenskaper.

Generaliserte anfall

Beslag faller inn i to kategorier: partiell og generalisert. Myoklone anfall er generaliserte anfall. Generaliserte anfall oppstår når begge halvkuler av hjernen er involvert. Myoklone anfall er videre preget av ekstremt korte rykk som føles som en plutselig elektrisk støt. Mesteparten av tiden, er de bilaterale (påvirker begge sider av kroppen) og varer bare et par sekunder. Mens noen ganger vil det være bare en, kan mange skje innen kort tid.

Juvenille myoklon epilepsi

Juvenil myoklon epilepsi (JME) er en svært vanlig form for anfall lidelse, bestående av syv prosent av alle epilepsi tilfeller. JME kan oppstå mellom sen barndom og tidlig voksen alder, men vanligvis starter i puberteten. Symptomer på JME inkluderer krampetrekninger i nakke, skuldre og overarmer. Beslag vanligvis skje kort tid etter at en person først våkner om morgenen. JME kan kontrolleres med medisiner, er imidlertid generelt for behandling levetid. De med JME ikke lider intellektuell underskudd som et resultat av deres tilstand.

Lennox-Gastaut syndrom

Myoklone anfall kan være en funksjon av Lennox-Gastaut syndrom. Dette syndromet er sjelden og forekommer vanligvis hos barn mellom to og seks år som har en forhåndsdefinert hjerneskade. Om lag 75 til 95 prosent av barn med Lennox-Gastaut syndrom har mental svekkelse og til slutt krever langsiktig omsorg som de blir voksne. Myoklone anfall hos barnet med Lennox-Gastaut involvere nakke, skuldre, overarmer og ansikt. De beslag er sterkere enn de som er nevnt i JME og er vanskelige å styre, selv med medisinering.

Progressiv myoklon epilepsi

Progressiv myoklon epilepsi (PME) innebærer symptomer på både myoklone anfall samt tonisk-kloniske anfall - de som vanligvis resultere i bevisstløshet. Dette er en sjelden lidelse som vanligvis er arvelig i naturen og kan oppstå i barndommen eller godt inn i voksenlivet. I tillegg til lidelser myoklone anfall, kan ustøhet og muskelstivhet også være tilstede. Mental visus avtar over tid. Medisinsk behandling av denne type myoklon epilepsi involverer mange typer medisiner for å behandle de ulike typer anfall, og er vanligvis bare vellykket for noen måneder eller noen få år. Personer med progressiv myoklon epilepsi svekkes som medisinering blir mindre effektiv.

Hva utløser myoklone anfall?

Mesteparten av tiden, er myoklone anfall utløses ved å unnlate å ta medisiner for å kontrollere dem. Men det er mange andre triggere for slike anfall som varierer fra person til person. Myoklone anfall kan induseres av ytre stimuli, som for eksempel blinkende lys, eller selv gjennom intense mentale prosesser. Stress, mangel på tilstrekkelig søvn og narkotika og alkohol kan alle bidra til hyppigheten av myoklone anfall i tillegg.

Prognose av myoklone anfall

Myoklone anfall kan oppstå som et symptom på juvenil myclonic epilepsi, progressive myclonic epilepsi eller Lennox-Gastaut syndrom. Myoklone anfall assosiert med juvenil myclonic epilepsi er vanligvis milde og lett kontrollert med medisiner. Myclonic anfall assosiert med Lennox-Gastaut syndrom er vanskelig å kontrollere med medisiner, og de som er forbundet med progressiv myoklon epilepsi forverres over tid.

Funksjoner

Myoklone anfall, en type generalisert anfall, involvere plutselige sammentrekninger av musklene. Disse anfallene er svært kort, og vanligvis påvirke begge sider av kroppen. Myclonic anfall påvirker gjerne skuldre, armer og nakke.

Time Frame

Myoklone anfall begynner vanligvis i ungdomsårene og fortsetter gjennom hele livet. Myclonic anfall oftest oppstår ikke lenge etter våkner opp om morgenen.

Betraktninger

Prognosen for dem som berøres med myoklone anfall avhenger av underliggende lidelse forårsaker anfall. Epileptiske forstyrrelser, slik som juvenil myoklon epilepsi, er vanligvis godt kontrollert med medisiner, men også andre forhold, for eksempel Gastaut syndrom og progressiv myoklon epilepsi, være vanskelig å behandle.

Diagnose

Myoklone anfall bør tas opp med en lege, helst en nevrolog. En EEG kan bekrefte tilstedeværelse og type anfall.

Forebygging / løsning

Antiepileptiske medisiner kan hindre myoklone anfall i de fleste tilfeller. Slike medikamenter inkluderer Cerebyx, Depakote, Dilantin og Tegretol.

Søvn Beslag hos barn

Forekomsten av anfall mens du sover kan eller ikke kan være relatert til vanlige epileptiske tilstander, selv om det er definitivt et tegn på en nevrologisk lidelse som må undersøkes. Hyppigheten og alvorlighetsgraden av søvn anfall vil være de viktigste bestemmende faktorer i diagnose av problemet, og vanlige bivirkninger forbundet med kjente nevrologiske problemer som er tilstede etter beslaget episoder kan også være nyttig å avklare årsaken til tilstanden.

Signs

Ifølge Kevin Kennedy, Ph.D., en spesialist i barne og ungdoms psykoterapi, kriseintervensjon og familie terapi, rapporterte den vanligste tegn på mistenkte søvn anfall hos barn kan omfatte stivne av lemmer eller av kroppen selv, hoste eller gagging og bed-fukting, i noen tilfeller. Barn som har hatt en mistanke om anfall mens du sover vil ofte føle seg desorientert eller svimmel og vil muligens ha kvalme ledsaget av en hodepine. Barn kan også føle at de trenger mer søvn på grunn av mangel på hvile forbundet med beslaget episoder.

Årsaker

Ifølge Carl W. Bazil, MD, Ph.D., direktør for Divisjon for Epilepsi og sove og professor i klinisk nevrologi, gjør epilepsi konto for mange tilfeller av søvn anfall hos barn. De forskjellige typer av epilepsi kan gjøre det vanskelig å diagnostisere, i noen tilfeller. Partiell epilepsi kan forårsake søvn beslag, som forekommer oftest i frontal lobe område av hjernen. Mer alvorlige tilfeller av epilepsi som produserer grand-mal anfall i våkne liv kan også forårsake søvn anfall. I tillegg kan en tilstand som kalles juvenil myoklon epilepsi (JME) som generelt påvirker tenåringsbarn forårsake søvn anfall.

Andre årsaker

Årsaksfaktorer som fører til søvn anfall hos barn er basert på nevrologiske lidelser som er felles for epilepsi, selv om det kan være andre årsaker til tilstanden. Forekomst av høy feber, hodetraumer og genetiske eller medfødte egenskaper i forhold til nevrotransmitter avvik kan utgjøre en kontinuerlig forekomst av anfall mens du sover. I andre tilfeller kan miljømessige faktorer bidra til nevrologiske lidelser, for eksempel kjemisk eller botaniske forgiftning og immun allergiske syndromer.

Diagnostisering

Forekomster av visse atferdsmønstre er til tider som tyder på søvn anfall hos barn, spesielt hvis andre tegn er til stede. Attention mangel symptomer kan være et resultat av uoppdaget anfall som oppstår under søvn sykluser, inkludert oppmerksomhet-underskudd uorden (ADD) og oppmerksomhet-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). I noen tilfeller kan EEG tester være nødvendig å studere hjerneaktivitet, enten under søvn eller begge sovende og våken til å sammenligne mønstre.

Behandling

Ifølge Carl W. Bazil, MD, Ph.D., er medisiner generelt indisert for behandling av beslag av noe slag. Slike medisiner vil omfatte fenobarbital, Klonopin, Tegretol og Depakote. Prosessen med å diagnostisere effektiviteten av eventuelle medisiner vil omfatte en studie av søvn aktiviteter og eventuelle relaterte anfall, ofte utført i overnattinger sykehusopphold. EEG-tester vil også bli utført ved dette tidspunktet for å overvåke hjernen mønstre under varierende medisiner.

Tre kjent typer anfall

Beslag oppstå når det er et kort avbrudd, eller endring i den elektriske aktiviteten i hjernen. Under normal hjerneaktivitet de elektriske impulsene er ryddig og er perfekt koreografert. Når impulsene blir avbrutt eller bli ujevn et anfall kan forekomme. De typer anfall er like varierte som deres årsaker. Mens noen mennesker vil bare ha ett beslag i en mannsalder, andre vil ha dem for hele livet.

Årsaker

Beslag er gruppert i to ganske brede kategorier: generalisert og delvis. Forårsaket av elektriske impulser i hjernen, kan en anfall involvere hele hjernen (generalisert), eller det kan innebære et lite område som i den partielle anfall.

Et beslag kan være forårsaket av en eller flere faktorer, for eksempel en skade på hjernen, en medisinsk tilstand eller feber. Mange sykdommer som epilepsi, demens eller bakteriell meningitt kan også forårsake anfall. Andre årsaker kan være alkoholabstinens, blyforgiftning eller overoppheting.

Tonic kloniske

Tonic kloniske er den mest dramatiske og skremmende anfall å vitne. Tidligere kalt grand mal anfall, det involverer hele kroppen. Denne typen anfall kan forårsake skade som tungen biting og blåmerker fra den intense krampetrekninger. Offeret kan også miste blære og tarm kontroll under anfallet. Tonic kloniske anfall har fire stadier. Under den første fasen personen vil vanligvis kollapse, miste bevisstheten. Det andre trinnet, kalt tonic fasen, får kroppen til å stivne i 30 til 60 sekunder. Dette etterfølges av kloniske fasen som innebærer voldsom rykking av hele kroppen. Den siste fasen er preget av en dyp søvn kalles postiktal fase.

Fravær

Absenser, tidligere kalt petit mal anfall, er korte perioder av hva som kan synes å være dagdrømmer. Personen ser vanligvis ut i en stirre, kan ha tyggebevegelser og er generelt ikke svarer. Absensanfall siste ca 10 til 20 sekunder og når en beslaget slutter, er det ingen ettervirkninger. Personen er vanligvis uvitende om at han selv hadde et anfall. Denne typen anfall vanligvis begynner mellom 4 og 14, og nesten 70 prosent av tilfellene vil forsvinne etter 18 år.

Myoklon

Myoklone anfall som regel innebære begge sider av kroppen. Beslaget er preget av en rask rykking som stammer fra det sentrale nervesystemet. Myoklone anfall har blitt beskrevet av pasienter som små elektriske sjokk, noen ganger forårsaker dem til å kaste eller slippe objekter ufrivillig.

Vanligvis forbundet med ulike syndromer som for eksempel West syndrom, Lennox-Gastaut og juvenil myoklon epilepsi, begynner denne typen anfall vanligvis i tidlig barndom.

Behandling

Anfall behandles med medisiner som kalles antiepileptika. Det finnes mange typer av disse medikamentene, og hver arbeider på en bestemt måte. Medikamentet er foreskrevet, vil avhenge av typen og hyppighet av anfall. Ideelt sett vil et enkelt medikament bli brukt, som kombinerer medikamenter bare legger til muligheten for ubehagelige bivirkninger. For medisiner for å fungere effektivt de må bo på et konstant nivå i kroppen. Dette oppnås ved å følge riktig dosering og nøye overvåking av medisiner i blodet. Noen eksempler på medisiner foreskrevet for beslag er, fenytoin, fenobarbital og karbamazepin, selv om jakten på nye og bedre medikamenter pågår.

Symptomer på Sleep Relaterte Beslag

Symptomer på Sleep Relaterte Beslag


The Epilepsy Foundation sier at rundt tre millioner mennesker i USA lider av kramper eller epilepsi. Risikoen for å få et anfall øker med alderen. Det er mange symptomer og triggere for anfall. Symptomer på et anfall kan oppstå som en faller i søvn om natten og kan ikke bli husket neste morgen. Myoklone anfall oppstår spesielt om natten og består av rykninger, knuger og unclenching av muskler, biting av tungen og kinn og å ha en fraværende blikk etterfulgt av forvirring.

Nattlige anfall

Under søvn hjernen er utsatt for angrep og anfall fordi det er noe avslappet og koblet fra daglige tanker eller kroppsbevegelser. Hjernen har liten kontroll over kroppslige bevegelser og tankeprosesser under søvn. Dette er når hjernen oppdateres og nullstiller seg selv.

Under søvn en rekke beslag symptomer kan forekomme. Den eneste anfall relatert til å sove spesielt er den myoklonisk anfall, som oppstår som noen er drivende av å sove. Noen kan oppleve symptomer på ulike anfall under søvn, før søvn eller på grunn av mangel på søvn.

Stereotype fysiske symptomer

Anfall består ofte av stereotype bevegelser som er repeterende og noen ganger blir forutsigbar for den lidende. Fysiske symptomer inkluderer fikle med hendene, bevegelser som er eksklusive til den ene siden av kroppen, ansiktet eller øynene fiksert i samme posisjon, store øyne, en merkelig følelse i magen som vanligvis signaliserer et anfall, krampetrekninger begynnelsen i en arm eller et ben , slikking, tygging, rynkes eller bevegelse av lepper og tunge og et blekt ansikt.

Myoklone anfall

Myoklone anfall skje like søvn nærmer seg. Det er vanligvis beskrevet som å ha korte, elektro-følelse rykk av en enkelt muskel eller en gruppe av musklene. Myoklone anfall omfatter bevegelser, rykninger og rykk på begge sider av kroppen og ansiktet. Slike bevegelser er også sett i juvenil myoklon epilepsi, Lennox-Gastaut syndrom, og progressiv myoklon epilepsi. De epileptiske syndromer som oftest inkluderer myoklone anfall begynner vanligvis i barndommen, men anfall kan oppstå i alle aldre. Andre karakteristika avhenge av den spesifikke syndrom. Myoklone anfall kan også utløses av blinkende lys, mønstre eller andre eksterne hendelser.

Tegn på en noctural Seizure

Folk kan våkne fra et anfall uvitende om at de har lidd det. Det er fysiske symptomer som vil være en søvn-relatert anfall har oppstått. Symptomene varierer fra milde rykninger på den ene siden av ansiktet til repeterende stiv og hard kropp rykk, episoder av skriking og vanvittige tilstander og kramper. Inkontinens, muskelsmerter og bevis for biting innsiden av kinnet eller tungen kan alle peker til et nattlig pågripelse har funnet sted.

Konklusjon

Hjelp er tilgjengelig gjennom medisiner, hvorav mange er nye og progressive i sin tilnærming til å håndtere beslag. Hjelp er tilgjengelig, og du kan lett finne et behandlingsregime som er rimelig for deg.

Typer Søvn Beslag

Mange mennesker med epilepsi erfaring økt anfallsaktivitet under søvn eller kort tid etter å ha våknet opp. Som å våkne anfall, kan anfall som oppstår under søvn manifestere seg i en rekke former. Bare en elektroencefalogram (EEG) kan definitivt diagnostisere en søvn anfall.

Lignende betingelser

Natteskrekk, rastløse ben syndrom, benign myoklonus, søvngjengeri og søvnparalyse kan alle likne søvn anfall, men de er ikke-epileptiske tilstander og ikke vanligvis krever behandling med mindre de er hyppige.

Myoklone anfall

Mange mennesker med myoklon epilepsi erfaring økt anfallsaktivitet under søvn. Myoklone søvn beslag er plutselige muskel rykk, som kan være enkelt eller repeterende.

Awakening grand mal-anfall

Grand mal, eller tonic-kloniske, kan krampeanfall oppstår oftere, eller utelukkende, når personen er å våkne opp. Disse anfallene innebære tap av bevissthet og generaliserte krampeanfall.

Godartede Rolandic Beslag

Noen barn opplever godartede rolandic anfall, definert av krampetrekninger av musklene på en enkelt side av kroppen. Disse oppstår bare under søvn og er alltid vokst, slik at de sjelden trenger behandling.

Frontal Lobe Sleep Beslag

Det er ikke uvanlig for folk med frontallappen epilepsi å oppleve anfall oftere under søvn, spesielt snart etter å ha falt i søvn. Disse partielle anfall kan være mild eller alvorlig og involverer kun en del av hjernen.

Strobe Light Beslag & Driving

Ifølge Epilepsy Foundation, over 3 millioner amerikanere opplever epilepsi i en eller annen form. Om lag tre prosent av dem (90.000 personer) lider av fotosensitiv epilepsi, en tilstand der blinkende lys på visse intensiteter eller visse visuelle mønstre kan utløse et anfall.

Natural Sunlight

Flimring av naturlig sollys gjennom trærne langs en vei mens du kjører eller av vann kan utløse hendelser i enkelte individer. Men frekvensen og antall blink per sekund forskjellig fra person til person.

Barn og unge

Fotosensitiv epilepsi er mer utbredt hos barn og ungdom, særlig de med myoklon epilepsi. Etter hvert som barnet vokser (og nærmer seg en kjøre alder), vil anfallene blir sjeldnere og sjelden vare utover midten av tjueårene.

Myoklone anfall

Myoklone epileptiske personer er de som er mer sannsynlig å ha fotosensitiv epilepsi, og har vanskeligheter med kjøring. Slike anfall vanligvis begynne tidlig i puberteten og kan fortsette inn i voksen alder.

Epilepsi og Driving

Det er mulig for en person med epilepsi å få hans førerkort, men hver stat har lover om prosessen og tilgjengelighet. Sjekk med enten Epilepsy Foundation eller med Statens Institutt for motorkjøretøy å lære prosedyrene.

Seizure

Et anfall er definert som en kort forstyrrelse i det elektriske systemet i hjernen og sentralnervesystemet. De normale elektriske mønstre er avbrutt som kan påvirke bevissthet, kroppslige bevegelser eller opplevelser for en kort periode.

Hva er Petit mal anfall Signs Of?

Petit mal eller absenser begynner vanligvis i løpet av barndommen mellom fire og tolv. Selv om det i mange tilfeller årsakene til petit mal anfall ikke kan bestemmes, de kan være tegn på en underliggende sykdom eller sykdom.

Identifikasjon

En petit mal anfall ligner ledige stirrer. Normalt, disse kommer på raskt med barnet å ikke kunne høre eller svare på verbale eller fysiske ledetekster og vare opp til 20 sekunder.

Lennox-Gastaut

I noen tilfeller, petit mal anfall er tegn på en tilstand som kalles Lennox-Gastaut syndrom. Dessverre er dette svært alvorlig form for epilepsi ofte resulterer i hjerneskade.

Myoklon epilepsi

Petit mal anfall er også noen ganger et resultat av myoklon epilepsi, noe som er mer tilbøyelige til å utvikle seg senere i barndommen og tidlig ungdom. Mange ganger de beslag som følger myoklon epilepsi er forårsaket av lyse eller flimrende lys, som strobelys eller refleksjon av sollys av snø.

Andre årsaker

Hyperventilering på grunn av stress, angst eller ekstrem traumer har potensial til å forårsake isolerte eller engangs petit mal anfall. Hos ungdom eller voksne, beroligende midler som benzodiazepimes eller alkoholmisbruk er også mulige årsaker til isolerte forekomster av petit mal anfall.

Prognose

I 70 prosent av tilfellene, petit mal anfall stopper før barnet fyller 18 år og utgjør ingen varige skader. For de som fortsatt har petit mal anfall alltid på grunn av en underliggende sykdom eller tilstand, 80 til 90 prosent av absenser er kontrollerbar med reseptbelagte medisiner.

Nocturnal Anfall Tegn og symptomer

Nocturnal Anfall Tegn og symptomer


Nattlige anfall er en form for epilepsi. De som berøres kanskje ikke bevisst husker dem eller har noen andre observere anfall. Barn oftere oppleve dem, men voksne kan ha dem også. De er utløst av stress, bilder følsomhet, søvnmangel, medisiner, obstruktiv søvnapné og mer. Andre søvnforstyrrelser er ofte forveksles med nattlige anfall som natteskrekk, søvngjengeri og andre parasomnier (typer av søvnforstyrrelser).

Nocturnal typer krampeanfall

Visse former for epilepsi er forbundet med nattlige anfall. Disse typene er juvenil myoklon, grand mal på oppvåkning, autosomal dominant nattlig frontallappen epilepsi, godartet Rolandic epilepsi og Landau-Kleffner syndrom.

Juvenil myoklon epilepsi er vanlig, sto for 7 prosent av alle epilepsi diagnoser. Berørte barn og tenåringer har arm og ben rykking (myoklonisk), og disse symptomene vanligvis vedvarer inn i voksen alder, i henhold til Epilepsy Foundation.

Grand mal anfall ved oppvåkning (kan være dagtid oppvåkning også) oppstår rett etter å våkne opp fra dvale. Vanligvis, alder 25-43 år er utbruddet. Beslag tendens til å involvere begge sider av kroppen, og den er bevisstløs person under dem. Beslaget veksler mellom stive muskler og deretter risting.

Autosomal dominant nattlig frontallappen epilepsi (ADNFLE) er preget av klynger av natta anfall som kan vare i fem sekunder opp til fem minutter. Episodene inkluderer brå våkne opp til mer uttalt kroppen stivhet eller bevegelse. Gjennomsnittlig debutalder er 10 år, men det kan skje opp til 20 år, ifølge artikkelen "Autosomal Dominant Nocturnal Frontal Lobe Epilepsy," av Samuel F. Berkovic, MD, og ​​Ingrid E. Scheffer, PhD.

Benign Rolandic epilepsi er mer vanlig hos barn. Symptomene er ansikts kribling, rykninger og bevegelser, sikling, tale tilsløring og tunge nummenhet. Anfallet varer i opptil to minutter og forekommer oftest under søvn eller om natten, ifølge Epilepsy Foundation. Til tider kan et barn ha tonic-kloniske (stivhet og risting) anfall.

Landau-Kleffner syndrom er en barndom lidelse som rammer barn i alderen 5 og 7 år. Det er et plutselig tap av egenskaper og kognitiv funksjon. Syndromet kan inkludere nattlige anfall, men ikke alltid, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag.

Generelle Signs

Tegn på nattlige anfall skriker, roper, juling, skuespill, leg bevegelse, unormal kroppsbevegelse, tap av blærekontroll eller merkelig oppførsel under søvn. Hvis blir observert i en søvnlaboratorium, er det en nedgang i rapid eye movement (REM) og en økning i de lettere søvnstadiene, ifølge artikkelen "Nocturnal Beslag," av Carl W. Bazil, MD, PhD.

Generelle symptomer

Symptomene på nattlige anfall inkluderer søvnighet på dagtid, forvirring, oppmerksomhetsvansker, migrene og mer. Disse symptomene kan påvirke folks livskvalitet og føre til økt søvnmangel med flere symptomer. De med epilepsi kan ha nattlige anfall og tilhørende symptomer. Å se en lege, nevrolog eller søvnspesialist kan hjelpe deg å få symptomene under kontroll gjennom medisinering eller adferdsterapi.

Hva er epilepsi?

Epilepsi er en tilstand som forårsaker den lidende til å få anfall. Et beslag er forårsaket av elektrisk aktivitet som forstyrrer hjernebølger. Det finnes ulike typer av epilepsi - typene er alle relatert og alle er preget av tilbakevendende anfall.

Historie

Epilepsi har eksistert siden før de tidligste skrifter - siden mennesket kom. Den tidligste skrivingen av epilepsi var av Hippokrates i 400 f.Kr.: "Det er derfor med hensyn til sykdom som heter Sacred:. Det ser ut for meg å være på ingen måte mer guddommelig heller ikke mer hellig enn andre sykdommer, men har en naturlig årsak som andre følelser"

Misforståelse

Ikke alle beslagene er et resultat av epilepsi. Mens epilepsi påvirker opp til 1 prosent av befolkningen, opp til 9 prosent av amerikanerne vil lide et anfall i løpet av livet. Pseudoseizures er ikke-epileptiske anfall som regel forårsaket av stress. Provosert anfall skjer når pasienten lider traumer, hypoglykemi, høy feber, lavt blod natrium eller som en tilbaketrekning symptom fra narkotika eller alkohol.

Typer

Det er fire typer av epilepsi:

Idiopatisk generalisert epilepsi: Det er ofte en familiehistorie med epilepsi. Selv om det vanligvis dukker opp i løpet av barndommen eller ungdomsårene, er det ofte ikke diagnostisert før i voksen alder. Hjernen ser normalt når så på via et magnetisk resonanstomografi, eller MR-undersøkelse. Den elektroencefalogram, eller EEG, kan vise unormale elektriske pulser sett i hjernen hos pasienter med epilepsi. Pasienter med idiopatisk generalisert epilepsi kan utvise plutselig og kortsiktig ekstremitet rykking, referert til som myoklone anfall, stirrende staver, kalt absenser, eller grand mal anfall, kjent som tonisk-kloniske anfall. Idiopatisk Partial Epilepsies: Denne type epilepsi generelt dukker opp i barn i alderen 5 til 8. Det kan være en familiehistorie med epilepsi. Det er en mild epilepsi, og barnet vanligvis outgrows det da hun treffer puberteten. Beslagene vanligvis skje mens barnet sover og kan være bare delvis motoriske anfall, som involverer ansiktene, eller grand mal anfall. Symptomatisk generalisert epilepsi: Denne typen anfall er forårsaket av omfattende hjerneskade, inkludert tillegg for skader under fødselen. Pasienter som lider av denne type epilepsi ofte har andre nevrologiske problemer som mental retardasjon eller cerebral parese. Hjernesykdommer, så som adrenoleukodystrofi, kan også føre til en pasient for å ha symptomatisk generalisert epilepsi, som kan hjerneinfeksjoner slik som meningitt og encefalitt. De typer anfall vanligvis sett med denne type epilepsi inkluderer myoklon, tonic, generaliserte tonisk-kloniske, absenser og atoniske anfall. Symptomatisk partiell epilepsi: Denne type epilepsi begynner i voksen alder og er den vanligste typen av epilepsi. Det kan være forårsaket av svulster, medfødt hjerne abnormitet, slag, svulster, cyster, infeksjoner eller arrdannelse i hjernevevet. Siden hjernen abnormiteter er mikroskopiske, de er svært vanskelig å se på en MR. Det kan kontrolleres med medisiner, men hvis medisiner ikke fungerer, kan hjernekirurgi fjernet den arrete delen av hjernen, stopper anfallene.

Forebygging / løsning

Medisiner som fenobarbital blir ofte brukt til å kontrollere epileptiske anfall. I de fleste tilfeller må pasienten holde på medisiner hele livet, med mindre anfall er idiopatisk delvis. Hvis medisinen ikke reduserer eller stopper anfallene, kan pasienten være en kandidat for hjernekirurgi.

Effekter

Epilepsi kan påvirke en persons evne til å kjøre bil eller jobbe enkelte jobber, som kan medisiner for å behandle det. I noen stater, kan et epileptisk ikke kjøre før fem år har gått siden forrige anfall.

Typer Epilepsi Beslag hos barn

Typer Epilepsi Beslag hos barn


Epilepsi er en hjerne tilstand der en person har hatt mer enn to anfall. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men det er mulige faktorer å vurdere, for eksempel feber, genetikk eller skjulte faktorer i hjernen.

Beslag er forårsaket når det er en feil i det elektriske arbeidet i hjernen. De kan påvirke personen i ett område av kroppen sin, eller de kan påvirke hele kroppen. Hvis barnet ditt har et anfall, kan han virke desorientert eller gretten, kan han stive opp, han kan ha lurching bevegelser, kan han ikke svare deg, og øynene kan rulle tilbake i hodet. Det finnes flere ulike typer anfall som må vurderes når du prøver å diagnostisere problemet, og de faller inn under to ulike kategorier, fokale anfall og generaliserte anfall.

Focal Beslag

Denne typen beslag er den typen som forekommer i bare en del av hjernen, og bare en del av kroppen. Før barnet ditt har denne typen anfall, kan han oppleve en aura, som er en unormal følelse som kan føre til sensoriske endringer, for eksempel visuell, hørsel eller lukt. Deretter går han inn i beslaget.

Med en enkel fokalanfall, er tiden han gripe svært kort, og han vet hva som skjer hele tiden. Det vanligvis vil påvirke en del av sine muskler, og han kan bli dårlig i magen i løpet av denne typen anfall. Det kan også påvirke hans evne til å se, om plassert på baksiden av hjernen.

Med en kompleks fokalanfall, er tiden lenger, muligens opp til to minutter, og han kan svart ut, noe som betyr at han ikke vil huske noe som gikk på. Han kan ha flere forskjellige typer reaksjoner under anfallet, inkludert kvelning, ler, roping, løping eller smattet sammen. Når han kommer ut av beslaget, vil han gå inn i en "postiktal periode", der han føler seg utslitt fra beslaget.

Feberkramper

Feberkramper oppstå når barnet ditt har feber som ikke vil gå ned. Denne typen anfall vanligvis ikke har langsiktige effekter, men hvis det varer mer enn 15 minutter, kan det føre til problemer i barnets hjerne.

Petit mal anfall

Denne typen anfall, også kalt et fravær anfall, kan forveksles med barnet ikke betaler oppmerksomhet og vanligvis vil vare ca 30 sekunder. Barnet vil vanligvis stirrer ut i intet; han kan blinke øynene raskt og ser ut som han tygger noe. Han vet ikke hva som skjer, men når anfallet går unna, kommer han tilbake og er seg selv igjen.

Grand mal anfall

Under en grand mal anfall, eller tonic-kloniske anfall, kan barnet ditt begynner først med en aura eller rope. Han vil trolig falle til bakken og være veldig stiv, har muskelbevegelser over hele kroppen hans. Pusten hans kan komme i korte, ujevne gisp, og han kan miste kontrollen over sin blære eller tarmene, noe som resulterer i en ulykke. Denne typen anfall kan vare i noen sekunder eller minutter. Etter anfallet har gått sin gang, kan barnet gå inn i postiktal periode, hvor han føler seg veldig sliten og desorientert og kan ha en hodepine; eller han kan bare sovner etter at det hele er over.

Atoniske Beslag

Atonic anfall, eller slippe angrep, er mer vanlig i første del av dagen, og de kan føre til at barnet skal ha lurching bevegelser når han våkner. Han kan bli stående eller sittende og plutselig falle til gulvet, eller nakken kan henge ned, forårsaker hodet til å falle. Han vil trolig også svart ut. Denne typen anfall er vanligvis ganske kort og kan vare opp til et minutt. Etterpå kan barnet stå opp igjen og handle fine.

Myoklone anfall

Myoklone anfall kan komme i "klynger", skjer mange ganger på en dag eller over flere dager tid. Denne typen anfall inntreffer i et bestemt sett av muskler og får dem til å bevege seg uten kontroll. Med alle typer anfall, er det viktig å rapportere det til ditt barns barnelege eller fastlegen umiddelbart, slik at en person diagnose kan stilles og behandling gis.

Juvenil idiopatisk epilepsi

Juvenil idiopatisk epilepsi oppstår i barndommen og medisiner er ofte foreskrevet for å kontrollere anfall. Den generelle prognose for barnet i stor grad er avhengig av typen av beslag han eller hun er oppstått.

Identifikasjon

Juvenil idiopatisk epilepsi refererer til anfall som har en ukjent årsak. Genetikk spiller en rolle i anfall aktivitet. Imidlertid kan mange barn som opplever anfall ikke har en familiehistorie med anfall aktivitet.

Typer

Det finnes flere typer anfall som kan oppstå med juvenil idiopatisk epilepsi. Myoklone anfall, også kjent som myoklone rykk, kan føre til en krampetrekninger bevegelse av barnets armer eller ben. Absenser er preget av perioder med stirrer ut i verdensrommet. Absensanfall kan skje på flere hundre ganger om dagen. Generaliserte tonisk-kloniske anfall kan skje når som helst, men ofte på å våkne eller som barnet er sovnet.

Årsaker

Juvenil idiopatisk Epilepsi er en generalisert epilepsi. Dette betyr at det ikke er noen kjent årsak, for eksempel en hjernetumor, nevrologisk sykdom eller slag.

Behandling

Juvenil idiopatisk epilepsi reagerer generelt godt til medisinering. Den type medisiner som er foreskrevet, avhenger av hvilken type anfall barnet har. Noen typer medisiner som kan være foreskrevet for beslag er valproat, topiramat og etosuksimid.

Betraktninger

Hvis et barn opplever noen form for anfall, bør en lege konsulteres umiddelbart. Riktig diagnose er nøkkelen til vellykket behandling av barneepilepsi.

Oversikt over idiopatisk generalisert epilepsi

Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører til alvorlige, forstyrrende fysiske symptomer. Idiopatisk generalisert epilepsi er en tilstand som påvirker en persons hele hjernen - "generalisert" - uten kjent årsak eller trigger - ". Idiopatisk"

Fakta

Idiopatisk generalisert epilepsi påvirker hele hjernen, og er det mer alvorlig form for epilepsi. Episoder er svært voldelig, og noen ganger føre til tap av bevissthet. Gener epileptiske anfall inkluderer absenser ("blanking ut"), myoklone anfall (korte krampetrekninger av musklene), atoniske anfall (tap av muskelstyrke som resulterer i fallende), styrke anfall (plutselige avstivnings- av muskler), kloniske anfall (rytmisk jerking) og tonisk-kloniske anfall (krampetrekninger av stive muskler).

Årsaker

Epilepsi er bekledde av kjemiske feil i hjernen. Nervecellene ansvarlig for signale bevegelse feiltenning og forårsake planlagt, overdrevet bevegelse. Dette resulterer i anfall av et epileptisk episode. Idiopatisk generaliserte anfall inntreffer når denne feiltenning finner sted på begge sider av hjernen, i stedet for i bestemte områder.

Beslag

Beslag fremdrift gjennom noen standard faser, uavhengig av den enkelte eller type epilepsi. Den "aura" er en fase av advarsel før et anfall: en person blir opphisset og erfaringer nevrologiske endringer i smak, syn og lukt. Den "ictus" fase er den fysiske beslaget. Under "postical" fase, opplever enkelte en gradvis bedring fra episoden.

Behandlinger

Personer som har epilepsi får konsistente utprøvde metoder for behandling. Anti-anfall og anti-epilepsi medisiner søke å forebygge anfall og kontrollere vold av beslagene som oppstår. Epileptikere og deres familier blir lært opp til å behandle anfall: gjenkjenne tegn på motgående beslag og komme seg helskinnet gjennom beslaget.

Partielle anfall

Partielle anfall oppstår når bare bestemte områder av hjernen blir påvirket, og er vanligvis mildere enn generaliserte anfall. Mens generaliserte anfall kan føre til tap av bevissthet og skade, kan partielle anfall være så enkelt som en rykning øyelokk.

Epilepsi Informasjon

Epilepsi er forårsaket av unormal hjerneaktiviteten som genererer elektriske signaler som forårsaker anfall. Flere typer anfall karakter epilepsi og symptomene avhenger av hvilken type du har. Du anses å være epileptisk hvis du har hatt minst to uprovoserte anfall.

Partielle anfall

Partielle anfall er forårsaket av unormal aktivitet i bare en del av hjernen. Enkle partielle anfall kan påvirke emosjonelle tilstand eller endre sansene. Kroppen kan rykke ufrivillig. Tap av bevissthet forekommer ikke. Komplekse partielle anfall føre til tap av bevissthet, stirrer og tilfeldige bevegelser som hånd gni eller vandre i sirkler.

Generaliserte anfall

Generaliserte anfall involvere hele hjernen. Petit mal anfall føre stirrer, subtile kroppen bevegelse og tap av bevissthet. Myoklone anfall kjennetegnes av plutselige rykk og rykninger i armer og ben. Atonic anfall påvirker musklene og få deg til å falle eller kollapse plutselig. Grand mal anfall er den mest alvorlige typen, forårsake tap av bevissthet, risting og tap av blærekontroll.

Årsaker

Årsaken til epilepsi kan ikke fastsettes i omtrent halvparten av folk som har det. Den andre 50 prosent utviklet tilstand som et resultat av en rekke faktorer.

Visse typer epilepsi kjøre i familier, noe som tyder på en genetisk kobling. Skader med hodeskade, medisinske forhold som påvirker hjernen, demens, visse sykdommer, skader i mors liv og visse utviklingsforstyrrelser er alle mulige årsaker til epilepsi.

Behandlinger

Antiepileptiske medisiner er den første linjen av behandling for anfall. Femti prosent av personer med nylig diagnostisert epilepsi blir anfallsfrie etter å ha startet sin første behandling. For andre kan eksperimentere med doser, ulike medikamenter og kombinerer medisiner være nødvendig.

Når medisiner ikke virker, vil leger ansette kirurgi eller terapi. Kirurgi blir vanligvis utført bare når den delen av hjernen bevirker at beslagene kan trygt bli fjernet uten å påvirke viktige funksjoner. Når området ikke kan drives på, kan en annen type kirurgi som forebygger anfall fra å flytte til andre deler av hjernen utføres. Medisiner kan fortsatt være nødvendig etter operasjonen, men ofte i reduserte doser enn før.

Enkelte behandlinger kan også kontrollere anfall. Vagus nerve stimulering innebærer implantere en enhet i brystet som inneholder ledninger som brytes rundt vagus nerve i nakken. Bursts av elektrisk energi blir sendt til hjernen og redusere anfall med 30 til 40 prosent. En ketogene diett, som er høy i fett og lavt innhold av karbohydrater er blitt vist å redusere kramper; denne dietten bør være medisinsk tilsyn for å unngå komplikasjoner.

Egenomsorg og mestring

Få tilstrekkelig hvile; utilstrekkelig søvn kan utløse anfall. Håndtere stress og ikke røyke eller drikke alkohol. Prøver å leve så selvstendig som mulig. Utdanne deg selv, din familie og dine venner om tilstanden din og sørg for de nær du vet hva du skal gjøre hvis du har et anfall i deres nærvær.

Epilepsi Faktaark for barn

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som fører til beslag. Ifølge Epilepsy Foundation, rundt 300.000 barn i USA under 14 år har epilepsi. Stiftelsen opplyser også at 50 prosent av alle tilfeller av epilepsi starter i de under 25. Tilstanden kan være vokst i løpet av få år eller livslang, avhengig av alvorlighetsgrad. Det har vært fremskritt i behandlingen av barneepilepsi, som har resultert i bedre livskvalitet for de med tilstanden. Tidlig påvisning fører til bedre behandling.

Årsak

Sju av hver 10 tilfeller av epilepsi er idiopatisk, eller uten kjent årsak. Brain utviklingsproblemer, mangel på oksygen under eller etter fødselen, arr på hjernen fra hodeskade, strukturelle problemer med hjernen eller langvarige anfall med feber, svulster eller infeksjoner som meningitt og encefalitt er grunner for symptomatisk epilepsi, eller epilepsi der en Årsaken er kjent. (Se referanse 1)

Betraktninger

Forskning tyder på visse typer epilepsi (fravær og myoklone) har genetiske komponenter fordi de har en tendens til å kjøre i familier. Ofte utvidede familier har mer enn én person med epilepsi. Dette, sammen med en noe økt risiko for epilepsi for personer med nære slektninger med krampeanfall, gir mer troverdighet til en genetisk faktor i den tilstanden. (Se referanse 1)

Typer

Epileptiske anfall er kategorisert i to typer: primære gener og partielle anfall. Beslag som har utbredt elektrisk utladning og begynne på begge sider av hjernen er primære generaliserte anfall, og har ofte en arvelig komponent. Når elektrisk utladning er begrenset til bare én del av hjernen, kalles det en delvis anfall. (Se referanse 3)

Diagnose

En epilepsi diagnose oppstår bare etter at en person har to eller flere anfall som ikke er knyttet til andre årsaker som for eksempel lavt blodsukker. En detaljert historie om beslag er nødvendig for å stille en diagnose. Historien bør omfatte om barnet er våken eller ikke når beslaget fant sted, når beslaget skjedde (plutselig, etter å ha stått oppreist eller etter et argument), hvis barnet handlet som om han eller hun var klar over noe som var skjer akkurat på forhånd, og hvis barnet led av noen sykdom. Andre ting spurte kan inkludere hvis barnet bet hans eller hennes tunge, kavet hans eller hennes armer, mistet bevisstheten, rykket om mens beslaget fant sted, hvis han eller hun gikk for å sove etter beslaget, handlet forvirret eller husket hendelsen på det hele tatt. Legen må også vite hvor lenge anfallene varte og eventuelle familiehistorie med anfallslidelser. (Se ressurs 1)

Behandling

Behandlingstilbud for epilepsi inkluderer medisiner for å forhindre fremtidige anfall, vagus nerve stimulering, der en stimulator er plassert under huden på brystet med en ledning som fører til vagus nerve på venstre side av halsen, slik at impulser for å stimulere nerve periodisk avhengig av hver pasients tilstand. Vagus nerve stimulering reduserer beslag i 30 til 50 prosent av folk. En ketogen (høy-fett, lav-protein, ingen karbohydrater) til kosthold, noe som bidrar til å kontrollere anfall, og kirurgi fjerne en liten del av hjernen som forårsaker anfall eller for å koble ventriklene fra syk til friske deler av hjernen, er også tilgjengelig behandlingstilbud for personer med epilepsi. (Se referanse 2)

Ulike typer av myoklone anfall

Myoklonus er «en plutselig, ufrivillig rykninger i en muskel eller muskelgruppe" (National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag). Den rykning eller krampetrekninger kan oppstå av en rekke årsaker, effekter av som spenner fra mild til alvorlig og har mange triggere og stimuli. Denne artikkelen vil fokusere bare på de typer av myoklone anfall.

Handling Myoklonus

Dette er forårsaket eller forverret av frivillig bevegelse eller den hensikt å bevege seg, og kan være svært invalidiserende. Det er ofte forårsaket av deprivasjon av oksygen og blodtilførsel til hjernen av en stoppet hjerterytme eller sluttet å puste (selv midlertidig).

Kortikal Reflex Myoklonus

Dette beslaget er tenkt å starte i hjernebarken som behandler informasjon. Det kan påvirke noen muskler eller mange muskler. Det kan oppstå i løpet av en bestemt handling eller når oppfatte en viss følelse.

Essential Myoklonus

Dette skjemaet kan oppstå tilfeldig i familier uten epilepsi eller i familier der andre medlemmer er berørt. Det har en tendens til ikke å utvikle seg, men for å forbli stabile, og ser ut til å ha noen kjent årsak.

Palatal myoklonus

Dette beslaget presenterer som en rytmisk muskelkontraksjon i den bløte ganen på baksiden av munnen, som kan bli oppfattet som en "klikke" lyd i personens øret mange ganger per minutt. Det er vanligvis milde og kan vare i lang tid.

Progressiv myoklonus epilepsi (PME)

Dette er en gruppe alvorlige sykdommer som starter i barndommen og ungdomsårene, er progressive og kan være dødelig. Flere lidelser og komplikasjoner er involvert med disse sykdommene, som er klassifisert i tre grupper: Lafora kroppen sykdom, cerebral lagring sykdom og system degeneration.

Retikulær Reflex Myoklonus

Denne anfall påvirker hele kroppen og begynner i hjernestammen, som innebærer livsviktige funksjoner som pust og hjerteslag. Hele kroppen rykk og rister, enten fra frivillig bevegelse eller ekstern stimulans.

Hvem Oppdaget epilepsi?

Hvem Oppdaget epilepsi?


Epilepsi rammer mer enn 18 millioner mennesker i USA. Det er en funksjonshemming som negativt påvirker mange aspekter av deres liv, og leve med denne funksjonshemming kan være frustrerende og pinlig. Hadde det ikke vært for arbeidet med mange flotte nevrologer, dette funksjonshemming kanskje aldri blitt forstått, eller ville store fremskritt er gjort i sin behandling.

Historie

Epilepsi er den eldste kjente forstyrrelse i hjernen, og kan dateres tilbake til bibelsk tid. Men i disse tidlige tider, folk forstod ikke epilepsi eller dens årsaker, og de påførte ble ofte ansett besatt. Det var ikke før arbeidet med Dr. John Hughlings Jackson i 1870 at alle forsto hva epilepsi var eller hvorfor beslagene gjort. Dr. Jackson er best husket for å finne ut hvorfor epileptiske anfall finne sted, hvor de starter og de mange formene de kan ta på seg. Han var den første personen til å si at unormale psykiske tilstander kan skyldes et strukturelt problem i hjernen, spesielt i hjernebarken der anfall ofte finner sted. I 1892 ble han, sammen med to av sine kolleger, grunnla National Society for Ansettelse av Epileptikere, nå kjent som The National Society for epilepsi. Det var Dr. Jacksons arbeid i nevrologiske lidelser som banet vei for fremdriften dagens leger har gjort i diagnostisering og behandling av epilepsi.

Betydning

Hadde Dr. Jackson aldri utforsket verden av epilepsi, kan de som lider av det fortsatt være stereotype som blir styrt av demoner. Hans forskning og skriverier om emnet har hjulpet vitenskapen med et middel for å diagnostisere epilepsi og utvikle medisiner for å forebygge og behandle anfall lidelser. Dr. Jackson arbeid har bidratt til å redde livet til mange epileptikere; Han ble inspirert til å gjøre det etter å ha mistet sin egen kone til et epileptisk krampe. Han var en pioner i dette feltet av medisin og hans arbeid har etterlatt seg en varig innflytelse i verden av nevrologi.

Funksjoner

Dr. Jackson forskning viste at anfall oppstår vanligvis i frontallappen i hjernen som kalles hjernebarken. Han dokumenterte at et epileptisk anfall var ikke en sykdom, men snarere et symptom. Mens han dykket dypere inn i sine studier, oppdaget han at de unormale elektriske impulser som finner sted i frontallappen beveget seg gjennom kroppen, forårsaker spasmer og rykninger bevegelser oftest identifisert med anfall. Han oppdaget også at det var ulike typer epilepsi, alle med sine egne symptomer og behandlinger. En grand mal anfall er den mest alvorlige typen anfall, påvirker hele kroppen. De som opplever grand mal anfall vil miste bevisstheten, forårsaker dem til å kollapse til bakken. En avstivning av legemet vil skje og deretter en ukontrollerbar, voldsomme rykk vil finne sted. De som lider av myoklone anfall vil oppleve en serie av sporadiske rykk. I noen tilfeller vil rykking bli voldelig, og de vil slippe eller kaste en gjenstand de holder. Abscence anfall vil resultere i en kortvarig bortfall av bevissthet og kan presentere seg med bare noen få, om noen, symptomer. Den epileptisk er kanskje ikke klar over at dette har skjedd. Under lengden på denne anfall, vil epileptisk stirre tomt ut i rommet.

Betraktninger

Det er mange variabler som er involvert som bidrar til et epileptisk har et anfall. Noen anfall oppstår på grunn av raske lysglimt, mens andre opplever dem fordi de er utmattet eller altfor stresset. Noen mennesker opplever det som kalles en aura, en advarsel av former som indikerer et anfall er i ferd med å skje. Ikke alle opplever en aura om, i så fall utbruddet er plutselig og uventet. Hvis du er i nærheten en epileptiker som han begynner å gripe, det beste du kan gjøre for ham er å senke ham sakte til bakken i et område der han ikke vil bli skadet. Prøv å plassere noe under hodet hans, og vente på episoden til slutt. Når anfallet er over, lå ham på hans sider for å komme seg. Det kan ta noen minutter å komme seg rundt, og du trenger å bo sammen med ham til han er våken igjen. Hvis du er en epileptiker, sørg for å varsle dem du er i hyppig kontakt med og gi råd til dem hva de skal gjøre i tilfelle du noen gang opplever et anfall mens du er med dem.

Advarsel

Det er mange ting som ikke bør gjøres mens en person opplever et anfall, så det kan bare gjøre episoden verre eller forårsake skade på både deg og ham. Plasser aldri noe i epileptisk munn. For mange år siden var det tenkt at å plassere et objekt på tungen ville hindre ham i å svelge den. Det er umulig å svelge tungen, og når et objekt er plassert i munnen, kan det resultere i en skade på deg og kan muligens bryte kjeven av epilepsi. Det er også viktig å ikke gi ham noe mat eller drikke fullt restituert, for å unngå kvelning. Aldri jag ham ut av restitusjonsperioden. La ham komme rundt på egen hånd og deretter sakte begynne å stille ham spørsmål, som vil hjelpe ham til å innse hvor han er. Hvis du er en epileptiker, sørg for å unngå eventuelle stimuli eller miljøer som kan utløse anfall. Sørg for at du utdanne deg selv, også, når du har blitt diagnostisert av nevrologen. Jo mer du vet om din spesielle tilstand, jo tryggere blir du.