Digidexo.com

augmentin

Hva er stoffet Augmentin brukes til?

Hva er stoffet Augmentin brukes til?

Augmentin, et merkenavn medisinering, inneholder en kombinasjon av amoxicillin og clavulanate. Leger vanligvis fore Augmentin for behandling av sykdommer forårsaket av bakterier.

Funksjon

Den amoxicillin i Augmentin forstyrrer de interne prosessene som bakterieceller bruker for å produsere energi og formere seg, men noen bakteriestammer inneholder kjemikalier kjent som beta-laktamase som bryter ned amoxicillin. Den klavulanat i Augmentin hindrer handlingene til beta-laktamase, slik at amoxicillin å forbli effektiv.

Typer infeksjoner

Leger foreskrive Augmentin for behandling av infeksjoner i urinveiene, nedre luftveier, mellomøret, bihuler og hud. Augmentin er effektiv mot en rekke bakteriestammer, inkludert H. influenzae, branhamella, E.coli, Klebsiella, staph og Enterobacter.

Time Frame

Leger vanligvis foreskrive en dose Augmentin hver åtte til 12 timer, ifølge US National Library of Medicine. Hvor lang tid som kreves for et kurs av Augmentin behandling avhenger av type og plassering av infeksjonen.

Advarsel

Noen pasienter utvikler dødelige allergiske reaksjoner på Augmentin, for eksempel anafylaksi eller Stevens-Johnson syndrom, advarer det amerikanske National Library of Medicine. Hvis du utvikle kortpustethet, piping i brystet, hjertebank, hud elveblest eller sår mens du tar Augmentin må du søke legehjelp.

Betraktninger

Leger sjelden foreskrive Augmentin for bruk hos gravide eller ammende kvinner eller barn som veier mindre enn 40 kg. Hvis du har en historie med alvorlig diaré, nyre-eller leversykdom, mononukleose, fenylketonuri eller allergiske reaksjoner på amoxicillin eller andre cefalosporinantibiotika, kan det ikke være trygt for deg å ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.

Fordeler og ulemper av Augmentin

Fordeler og ulemper av Augmentin


Augmentin er et antibiotikum som brukes til å behandle forskjellige bakterielle sykdommer og infeksjoner. Når du går til legen for vanlige bakterielle infeksjoner som en bihulebetennelse, er Augmentin en medisin som legen din kan forskrive. Hvis du aldri har tatt Augmentin før, kan du være bekymret for de mulige fordeler og ulemper med å gjøre det. Det er alltid en god idé å undersøke medisiner før du tar det

Drug Information

De aktive ingrediensene i Augmentin er amoxicillin og clavulanic kalium. Det finnes andre merker av antibiotika med amoxicillin som sitt primære ingrediens, for eksempel en kombinasjon antibiotika laget av amoxicillin og co-amoxiclav. Dette stoffet er et antibiotikum som er i aminopenicillin og beta-laktam-familier. Dette er en resept bare stoffet, noe som betyr at du ikke kan lovlig kjøpe det over disk i butikker, apotek eller andre steder.

Pros

Augmentin har vist seg å behandle følgende bakterie vilkår: nedre luftveisinfeksjoner som bronkitt og lungebetennelse, ørebetennelse, bihulebetennelse, hudinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Du kan ta Augmentin når som helst på dagen uten noen vurdering av måltidene. Noen andre antibiotika krever at du tar det rett etter et måltid for å unngå kvalme og mageproblemer. Dette er ikke en bekymring med Augmentin. Augmentin er ikke vanedannende. Du trenger ikke å bekymre deg for tenåringer eller rusmisbrukere å bli avhengige av Augmentin. Augmentin er også bevist å behandle infiserte dyr og menneskebitt. Ifølge RX List nettside, pasienter som tok Augmentin erfarne bivirkninger mindre enn ni prosent av tiden.

Cons

Ifølge E-Med Expert, er Augmentin vanligvis dyrere enn amoxicillin alene. Det er en risiko for at pasienter som tar Augmentin kan få en allergisk reaksjon på stoffet. De som er allergiske overfor penicillin er mest sannsynlig allergisk mot Augmentin, siden det er i en tilsvarende par. Langvarig bruk av Augmentin kan resultere i en forverret bakteriell tilstand. Det er en sjanse for at de som tar Augmentin kunne oppleve leverskade. Denne risikoen er høyere hos pasienter over 65 år oftere enn noen annen antibiotika, har Augmentin blitt rapportert å forårsake diaré, løs avføring, kvalme, oppkast, fordøyelsesbesvær og andre gastrointestinale bivirkninger. Hudutslett kan også oppstå mens du tar Augmentin.

Bivirkninger av Augmentin

Augmentin er et reseptbelagt legemiddel som ligner i naturen til penicillin, og som penicillin, er et antibiotikum. Medisinen anvendes for behandling av mange typer av infeksjoner som følge av bakterier. Augmentin funksjoner ved å stanse spredning og vekst av bakterier. Det er flere bivirkninger at folk kan oppleve å bruke dette legemidlet.

Vanlige bivirkninger

Kvalme, kaster opp, og diaré er de tre vanligste bivirkninger som Augmentin brukere opplevelse. Vanligvis er disse bivirkningene antas å være mindre, og vanligvis blekner i løpet av noen få dager. Hvis du har noen av disse bivirkningene, imidlertid, og finne dem for å være plagsom eller vedvarende, bør du informere legen din.

Alvorlige bivirkninger

Av og til kan folk som tar Augmention oppleve noen bivirkninger som er potensielt mer alvorlig. Noen av disse bivirkningene inkluderer beslag; hoven, peeling, har blærer eller rød hud; alvorlig diaré; frysninger; feber; sår hals; mørk urin; vaginal irritasjon eller utflod; forvirring; blodig avføring; magekramper; magesmerter; gulfarging av øyne eller hud; og unormal blødning eller blåmerker. Hvis du merker noen av disse bivirkningene, bør du få akutt legehjelp for å få dem sjekket ut.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner kan også være en mulighet med Augmentin brukere. Allergiske reaksjoner er ansett for å være alvorlige bivirkninger av legemidlet. Noen tegn å se opp for inkluderer problemer med å puste; lepper, tunge, ansikt eller munn blir hoven; tetthet i brystet; hudutslett; kløe; og elveblest. Disse symptomene ringe for øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Forsiktig

Noen medisinske tilstander kan kreve doseendringer eller spesialiserte tester for å trygt tas med Augmentin. Du må informere legen din om din medisinske historie, og spesielt av forhold, inkludert mononukleose, nyre-eller leversykdom, gulsott og hepatitt. Hvis du er allergisk mot følgende antibiotika, må legen varsles: cefalexin, cefdinir, cefuroxim og cefprozil.

Advarsel

Antibiotika kan ofte føre til en bivirkning av diaré. Diaré tidvis kan indikere en mer alvorlig medisinsk problem, som for eksempel utvikling av en ny infeksjon. Dette er mulig med Augmentin. Du må være spesielt forsiktig dersom du opplever diaré som er svært vassen eller inneholder blod. Hvis du legger merke til disse tegnene, bør du umiddelbart slutte å bruke medisinen og kontakte lege.

Hva gjør Augmentin Treat?

Hva gjør Augmentin Treat?


Augmentin eller amoxicillin med klavulansyre, er et stoff som brukes for å behandle infeksjon. I USA, er den tilgjengelig på resept og er markedsført som både merkevare (Augmentin, Augmentin ES, Augmentin ER) og generiske produkter. Amoxicillin er et derivat av penicillin, som gjennom felles bruk har ført til bakteriell resistens. Tilsetningen av klavulansyre til amoxicillin bidrar bekjempe denne resistens hos visse bakteriestammer.

Sted i terapi

Augmentin utøver dekning over bakteriestammer som er ansvarlige for infeksjoner i øvre og nedre luftveier, hud og urinveier. Følsomme organismer inkluderer Streptococcus, klassen av organismer ansvarlig for strep hals, og Staphylococcus, patogenet som er involvert i visse hud og delsinfeksjoner. Augmentin har også aktivitet mot Haemophilus, den utløsende agent for noen øre infeksjoner og visse typer hjernehinnebetennelse; Escherichia coli, organismen vanligvis forbindes med urinveisinfeksjoner; og Neisseria, en felles seksuelt overført patogen.

Hvordan Medfølgende

Augmentin er tilgjengelig i doser fra 125 mg til 875 mg. Dosering former inkluderer umiddelbare og utvidet frisetting, tyggetabletter og mikstur.

Dosering, Oppbevaring og stabilitet

Voksen dosering er styrt av nyrefunksjonen og infeksjonstype. Pediatrisk doser er vanligvis basert på vekten av barnet og infeksjonstype. Gjennomsnittlig varighet av behandlingen er 10 dager, men kan være i området fra 7 til 14 dager, avhengig av bruken. Augmentin tabletter bør oppbevares i den originale emballasjen borte fra varme og fuktighet ved romtemperatur. Mikstur bør være nedkjølt, ristes godt før administrasjon og kastes etter 10 dager. Alle doseformer skal oppbevares utilgjengelig for barn eller kjæledyr.

Bivirkninger

Pasienter foreskrevet Augmentin kan oppleve magesyke i form av diaré, kvalme eller oppkast. Tar Augmentin med mat kan redusere forekomsten av mageproblemer. Andre mindre vanlige bivirkninger inkluderer mild utslett eller kløe, vaginal gjær infeksjon og redusert effektivitet av orale prevensjonsmidler. Som med alle medisiner, er allergi en vurdering. Pasienter med symptomer på allergisk reaksjon, inkludert puste eller svelgeproblemer, kløe, utslett eller hevelse, bør søke umiddelbar legehjelp.

Betraktninger

Fordi klavulansyre innholdet varierer mellom formuleringer, dobling en lavere dose, for eksempel 250 mg, ikke vil være tilsvarende til en høyere dose, så som 500 mg. Pasienter bør fullføre hele løpet av antibiotikabehandling som foreskrevet av lege med mindre annet er angitt.

Augmentin Allergi Alternativ

Augmentin Allergi Alternativ


Augmentin er merkenavnet for en kombinasjon av antibiotika som inneholder generiske ingredienser amoxicillin og klavulansyre eller clavulanate. Noen mennesker er allergiske mot en av de medisiner som finnes i Augmentin og må motta en Augmentin alternativ.

Augmentin

Som Augmentin er et kombinasjonspreparat, vil det være viktig å bestemme den type allergisk reaksjon indikerer alvorlighetsgraden av intoleranse. Den amoxicillin delen av Augmentin er medlem av penicillin familien. Pasienter som er allergiske mot penicillin vil mest sannsynlig være ute av stand til å ta amoxicillin i enhver form og bør ikke bruke Augmentin. Symptom på ekte medisiner allergi er utslett, kløe i huden, elveblest, tetthet i brystet, hevelse i tunge, munn eller lepper og pustevansker. En allergisk reaksjon som involverer munn, svelg eller pustevansker er et medisinsk nødstilfelle, og bør behandles av lege umiddelbart.

Den andre delen av Augmentin er klavulansyre eller klavulanat. Klavulansyre er en ingrediens som tilsettes for å gjøre amoxicillin virke bedre ved å hindre bakterier fra å utvikle resistens. Klavulansyre mindre vanlig forårsaker allergiske reaksjoner som kløe, utslett og pustevansker, men det kan føre til andre intoleransereaksjoner som alvorlig gastrointestinal forstyrrelse og CNS endringer. Hvis en person ikke kan ta klavulansyre, kan de fortsatt være i stand til å ta amoxicillin eller andre penicillinprodukter av seg selv, men det er også mange andre alternativer.

Makrolider

Makrolider inkludert Zithromax eller Z-pak (azitromycin), Biaxin (klaritromycin) og EES eller Ery-Ped (erytromycin) er Augmentin allergi alternativer som brukes til å behandle en rekke sykdommer, inkludert respiratorisk, tannlege, bløtvev og andre infeksjoner. Erythromycins kan gi bivirkninger som for eksempel en metallisk smak i munnen eller gastrointestinal opprørt.

Kinoloner

Fluoroquinolone typen antibiotika som brukes som Augmentin alternativer i tilfeller av allergi eller intoleranse inkluderer Maxaquin (lomefloxacin), Levaquin (Levofloxacin), og Avelox (moksifloksacin). De brukes for en lang rekke infeksjoner, men kan føre til en risiko for sol følsomhet, nyreskader og er mer sannsynlig enn andre antibiotika for å bidra til utviklingen av en alvorlig gastrointestinal infeksjon med Clostridium difficile. Selv om de er nyttige for penicillin allergi, kan noen pasienter være allergisk mot dem.

Tetracykliner

Tetracycline gruppe antibiotika som Achromycin (tetracyklin) og Vibramycin (doksycyklin) brukes som alternativer til Augmentin for behandling av respiratoriske, dentale og bløtvevsinfeksjoner. Achromycin bør ikke tas av gravide kvinner eller barn under en alder av syv grunnet muligheten for grå tann misfarging i utviklingen av tennene på fosteret eller barnet.

Cefalosporiner

Cefalosporiner som Ceclor (cefaclor), Duricef (cefadroxil), og Keflex (cefalexin) var en gang de mest brukte antibiotika for Augmentin og andre penicillin allergi, men mange bakterier har blitt resistente mot dem. Nyere medisiner som Omnicef ​​(cefdinir) og Spectracef (cefditoren) er mer effektive; men de gjør bære en liten risiko for kryssfølsomhet med penicillin typen allergi. Ca 7 til 18 prosent av pasienter som er allergiske mot Augmentin eller andre penicillin typen antibiotika vil ikke være i stand til å ta cefalosporiner.

Augmentin for bihulebetennelse

Augmentin er et medikament som inneholder to antibiotika: amoxicillin og clavulanate kalium. Det er foreskrevet for å behandle mange forskjellige infeksjoner forårsaket av bakterier, inkludert bihulebetennelse, kjent som bihulebetennelse. Disse infeksjonene føre til sinus blokkering, tykk nese og ansikts og hodesmerter.

Funksjon

Amoxicillin er et antibiotikum som penicillin i kategori. Mange bakterier, inkludert de som forårsaker visse bihulebetennelse, er blitt resistent mot amoxicillin og produsere et enzym som gjør antibiotika ineffektiv. Clavulanate hemmer dette enzymet, og dermed forsterker amoxicillin.

Funksjoner

Augmentin er tilgjengelig i vanlige og tyggetabletter, samt forlenget frisetting kalt Augmentin XR. Den utvidede versjonen er først og fremst foreskrevet for å behandle bihulebetennelse og lungebetennelse.

Side Effects

Augmentin bivirkninger kan omfatte mild diaré, gass, magesmerter, kvalme, hodepine, og en muntlig eller vaginal gjær infeksjon.

Advarsel

Noen mindre vanlige bivirkninger kaller for umiddelbar legehjelp. De omfatter alvorlig diaré, alle typer hudutslett, lett blåmerker eller blødning, muskelsvakhet eller smerter, og symptomer som indikerer leverskade som gulsott og mørk urin.

Kontra

Personer med visse forhold kan ikke være i stand til å trygt ta Augmentin for en bihulebetennelse. Disse inkluderer allergi mot andre antibiotika, kyssesyke, og en historie med leversykdom eller nyresykdom.

Reaksjoner på Augmentin

Augmentin er en del av penicillin medisin gruppe. Penicillin medisiner er foreskrevet for å stoppe vekst og til å drepe bakterier i kroppen. Penicillin medisiner er beryktet for å forårsake allergiske reaksjoner. En pasient tar Augmentin bør oppsøke lege umiddelbart hvis noen av følgende bivirkninger oppstår.

Hudreaksjoner

Allergiske hudreaksjoner kan inkludere rød og kløende hud med elveblest eller blemmer. Huden kan flasse eller synes løsere enn normalt. Dessuten kan huden vises blek eller skjellete. Noen ganger røde lesjoner med en lilla-farget sentrum kan vises.

Fordøyelsessymptomer

Allergiske reaksjoner på Augmentin kan forårsake magekramper, oppblåsthet, dårlig fordøyelse, kvalme, diaré og oppkast. Dessuten bør man være bekymret hvis vannlating bli betydelig redusert eller hvis vannlating er smertefullt. I tillegg urin som vises skyet, blodig eller mørkere enn normalt kan indikere et problem. Hvis avføring lysere enn normalt, leire-farget, svart eller blodig, kan en reaksjon være forekommende.

Kardiovaskulære symptomer

Enkeltpersoner som tar Augmentin bør kontakte lege dersom de opplever brystsmerter eller tetthet. Også en rask eller uregelmessig hjerterytme kan være grunn til bekymring.

Hevelse

Allergiske reaksjoner på Augmentin kan føre til hevelse å skje over hele kroppen. Den kjertler, føtter, ben, ansikt, øyelokk, hånd og selv kjønnsorganer kan hovne opp. Den farligste typen hevelse oppstår når leppe og tunge hevelse hindrer luftveiene.

Smerte

Enkeltpersoner som tar Augmentin burde se lege hvis de opplever smerte mens du tar denne medisinen. Smerte kan påvirke ryggen, siden, magen og bena. Dessuten kan de ledd og muskler verke.

Andre Allergiske symptomer

Andre symptomer på bekymring inkluderer feber, frysninger, svimmelhet, hodepine, kortpustethet, piping i brystet, ekstrem tretthet, kramper, uvanlig utflod, unormal blødning, munnsår, svelgeproblemer, gulfarging av øyne og hud, angst og alvorlige søvnproblemer.

Hva er Augmentin XR brukes til?

Augmentin XR er et antibiotikum som brukes til behandling av bakterielle infeksjoner. Det er en kombinasjon av clavulansyre og amoxicillin. Clavulansyren holder bakteriene fra å ødelegge den amoksicillin. Amoxicillin er et antibiotikum og fungerer ikke mot virusinfeksjoner som en forkjølelse eller influensa.

Bruksområder

Augmentin XR er foreskrevet for bakterielle infeksjoner i huden, urinveiene, øre og øvre luftveiene.

Dosering

Augmentin XR bør tas sammen med et måltid eller en matbit å unngå magesyke og for å øke absorpsjon rate. Sørg for at du fortsetter doseringen til den foreskrevne mengde er ferdig eller bakterier kan fortsette å vokse og forårsake et tilbakefall.

Side Effects

Vanlige bivirkninger er kvalme, urolig mage og diaré, og oppstår vanligvis i løpet av de første dagene inntil kroppen justerer til medisinering. Ring legen din dersom du opplever gulfarging av øyne eller hud, mørk urin, pustevansker, utvikle et utslett eller varsel blødning eller lett blåmerker.

Kontra

Ikke ta Augmentin XR hvis du er allergisk mot cefalosporiner eller penicillin. Det bør ikke tas sammen med metotreksat, allopurinol, probenecid, p-piller eller neomycin.

Sykdom Interactions

Unngå å ta Augmentin XR dersom du har fenylketonuri, nyresykdom, kyssesyke eller leversykdom.

Hva er forskjellen mellom Augmentin & Zythromax?

Augmentin og Zithromax er antibiotika medisiner som kan brukes til å behandle infeksjoner forårsaket av bakterier i kroppen. De kan behandle lignende typer infeksjoner, men er forskjellige på mange måter.

Typer

Augmentin er et antibiotikum fra en gruppe legemidler som kalles penicilliner. Zithromax er en makrolidantibiotikum fra gruppen av erythromycins. Denne forskjellen er viktig fordi folk er allergiske mot penicillin ikke kan ta Augmentin, men er i stand til å ta Zithromax.

Funksjon

Zithromax kan anvendes ved behandling av seksuelt overførbare sykdommer. Augmentin er ikke vanlig foreskrevet for seksuelt overførbare sykdommer.

Effekter

Zithromax kan forårsake mild magesyke, vaginal kløe, øresus, hodepine og tretthet. Augmentin kan føre til de samme bivirkninger. Imidlertid er Augmentin hardere på magen og bør tas sammen med mat.

Time Frame

Augmentin blir vanligvis foreskrevet for behandling i 10 dager. Zithromax kan forskrives som en enkelt dose eller et tre eller fem dagers behandling.

Betydning

Kliniske studier gjennomført av Pfizer og godkjent av FDA konkluderer med at Zithromax er effektive i behandling av barn for akutt mellomørebetennelse, en ørebetennelse, med en enkelt dose eller tre-dagers dosepakke i forhold til en 10-dagers kur med Augmentin.

Hvorfor er Augmentin Foreskrevet?

Augmentin er merkenavnet for en reseptbelagte medisiner som inneholder amoxicillin og calvulanate. Leger ofte fore Augmentin for behandling av forskjellige infeksjoner forårsaket av bakterier.

Funksjon

Amoxicillin virker ved å hindre bakterieceller i å dele seg, noe som fører til døden av bakterier; imidlertid bakterier som produserer kjemikalier kjent som beta-laktamaser har potensial til å bryte ned amoxicillin. Klavulanat virker ved å gjengi disse destruktive kjemikalier inaktiv, noe som øker effektiviteten av amoksicillin.

Bruk

Leger foreskrive Augmentin å behandle visse typer av øret, nedre luftveis, sinus, hud og urinveisinfeksjoner. Augmentin er effektiv mot bakterier stammer som inkluderer H. influenzae, Branhamella, staphylococcous, E. coli, Klebsiella og Enterobacter.

Time Frame

Leger vanligvis fore 250 mg av Augmentin hver åttende time eller 500 mg hver 12. time for behandling av bakterielle infeksjoner. Hvor lang tid som du trenger for å ta Augmentin varierer avhengig av type og alvorlighetsgraden av infeksjonen og din generelle helse.

Legemiddelinteraksjoner

Augmentin er vanligvis ikke foreskrevet for pasienter som har behov for å ta gikt medisiner probenecid eller allopurinol, som denne kombinasjonen utgjør en høyere risiko for bivirkninger fra både narkotika.

Betraktninger

Fordi Augmentin er kjent for å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger sjelden foreskrive stoffet til bruk hos gravide kvinner. Hvis du har en historie med kronisk diaré, nyre- eller leversykdom eller dysfunksjon, mononukleose, fenylketonuri eller allergiske reaksjoner på amoxicillin, kan det ikke være trygt for deg å ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.

Augmentin XR Informasjon

Augmentin XR Informasjon


Augmentin er en penicillin antibiotika som brukes til å bekjempe typer bakterier i kroppen din. Det er en kombinasjon av amoxicillin og clavulanat kalium. Augmentin XR er den utvidede frisetting. Du bør ikke knuse eller tygge Augmentin XR.

Funksjon

Augmentin behandler mange typer av infeksjoner forårsaket av bakterier. Vanlige infeksjoner som Augmentin er foreskrevet for er lungebetennelse, bronkitt, urinveisinfeksjoner, ørebetennelser, bihulebetennelse og hudinfeksjoner.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger mens de tok Augmentin er mild diaré, gass, urolig mage, kvalme, oppkast, hodepine, utslett, kløe, vaginal gjær infeksjon og hvite flekker i munnen eller halsen området.

Fordeler

Det er viktig å ta Augmentin XR direkte som foreskrevet. Det bør tas ved jevnt fordelt tidsintervaller. Augmentin XR bør tas for hele lengden på resept, selv om du føler deg bedre.

Advarsel

Augmentin produkter bør ikke tas av pasienter med en historie med penicillin allergi. Augmentin produkter bør heller ikke brukes av pasienter med en historie med kolestatisk gulsott eller leverfunksjon.

Betraktninger

Augmentin produkter bør bare brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Dette antibiotikum bør ikke brukes ved behandling av virale infeksjoner så som vanlig forkjølelse.

Augmentin Alternativ

Augmentin er et antibiotikum, mer vitenskapelig kjent som clavulanate kalium amoxicillin, utviklet for å behandle nedre luft, sinus, hud, urinveier og i mellomøret infeksjoner. Augmentin er medlem av penicillin familien av antibiotika; noen mennesker er allergiske mot denne familien av medisiner, noe som får dem til å trenge alternative antibiotika. Heldigvis finnes det alternativer til Augmentin.

Cephalsosporin

Cefalosporin-antibiotika er en av de mest foreskrevne antibiotika. De er verdifulle på grunn av deres tilsvarende effektiviteten av penicillin-antibiotika uten å påvirke noen som har en penicillinallergi. Cefalosporinsulfoner medisiner er vanligvis brukes til erstatning for Augmentin for bihulebetennelse. På grunn av tung bruk av Augmentin, har mange bakteriestammer som påvirker bihulene bli immun mot Augmentin behandling. Cefalosporin er en effektiv behandling i disse forholdene.

Av og bivirkninger er rapportert. De omfatter frysninger, hoste, feber, smertefull vannlating, sår hals, hovne kjertler og tretthet. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, kontakt legen din umiddelbart. Din helsepersonell vil avgjøre om du bør fortsette å ta denne medisinen.

Levaquin

Levaquin, et medlem av familien av antibiotika flouroquinolones, blir brukt til å erstatte Augmentin i en rekke bakterielle infeksjoner. Levaquin brukes hovedsakelig til å behandle blære, urinveier, hud og bihulebetennelse.

Levaquin bivirkninger inkluderer: svimmelhet, leddsmerter, diaré, redusert vannlating og hudutslett. Hvis du opplever disse bivirkningene, kontakt lege umiddelbart. Han vil avgjøre om du skal fortsette å ta medisinen.

Sulfametoksazol

Sulfametoksazol er et antibiotikum som behandler et bredt spekter av bakterielle infeksjoner. Et medlem av sulfa familie av antibiotika, har effektiviteten blitt påvist i mange år. Sulfa og penicillin-baserte antibiotika er de eldste familiene til medisiner. Sulfametoksazol er en vanlig erstatning for Augmentin; men mange mennesker gjør rapportere allergi mot sulfa-basert antibiotika. Sulfametoksazol blir ofte referert til som trimetoprim.

Bivirkninger er sjeldne; de som er rapportert inkluderer følsomhet for sollys, oppkast og magesmerter. Hvis du opplever elveblest, kløe, hevelse i munn, brystsmerter eller alvorlig diaré, bør du kontakte legen din umiddelbart. Dette er symptomer på en allergisk reaksjon på medisinering.

Informasjon om Medisinering Augmentin

Augmentin er et merkenavn for en reseptbelagte medisiner til behandling av bakterielle infeksjoner. En kombinasjon av amoxicillin og klavulanat, Augmentin utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Funksjon

Amoxicillin ødelegger bakterieceller ved å forstyrre de prosesser som bakterier bruker til å produsere energi; imidlertid visse enzymer i bakterier har potensial til å bryte ned amoxicillin og gjøre det mindre effektivt. Clavulanate legges til Augmentin fordi det ødelegger disse enzymene og lar amoxicillin å drepe bakterier.

Typer bakterier

Augmentin behandler infeksjoner forårsaket av en rekke typer av bakterier, inkludert influenzae, catarrhalis, E. coli, og Enterobacter staph. Augmentin er effektiv ved behandling av infeksjoner som oppstår i luftveiene, ører, bihuler, hud og urinveier.

Time Frame

For voksne er den normale dosen av Augmentin 500 mg hver 12. time eller 250 mg hver åtte timer, ifølge RxList. Barn blir vanligvis gitt samme dose som voksne, forutsatt at de veier mer enn 88 pounds.

Risiko

De vanligste bivirkningene av Augmentin er diaré, kvalme, utslett, oppkast og vaginale infeksjoner. De mest alvorlige risikoene for Augmentin er livstruende allergiske reaksjoner på amoxicillin i stoffet og betennelse i tykktarmen eller kolitt.

Betraktninger

Leger vanligvis ikke foreskrive Augmentin for gravide, og stoffet er ikke godkjent for barn som veier mindre enn 88 pounds. Hvis du har en medisinsk historie med kronisk diaré, lever- eller nyresykdom, kyssesyke eller fenylketonuri, kan det ikke være trygt for deg å ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.

Hva Organismer Does Augmentin Fight Against?

Augmentin er et antibiotikum medisiner som dreper bakteriene som forårsaker mange infeksjoner, ifølge eMedTV.com. Stoffet inneholder både clavulanate kalium og amoxicillin. Augmentin, produsert av GlaxoSmithKline, er tilgjengelig på resept bare.

Slik fungerer det

Amoxicillin stopper bakterier fra å lage celleveggene, uten noe som de ikke kan overleve. Clavulanate kalium bryter ned motstanden noen bakterier har utviklet seg til amoxicillin.

Bruksområder

Augmentin ofte er foreskrevet for å behandle nedre luft og øreinfeksjoner, ifølge eMedTV.com. Det brukes også for bihulebetennelse, hudinfeksjoner og urinveisinfeksjoner.

Dose

Augmentin bør tas hver åtte til 12 timer for maksimal effektivitet, ifølge eMedTV. Stoffet kommer i pille og flytende form.

Interaksjoner

Noen legemidler kan endre Augmentin effekt. Snakk med legen din dersom du tar allopurinol, p-piller, metotreksat eller probenecid.

Advarsel

Augmentin s antibiotika er i penicillinfamilien av antibiotika. Fortell legen din dersom du er allergisk mot penicillin.

Augmentin XR Sr bivirkninger

Augmentin XR Sr bivirkninger


Augmentin XR Sr er et merkenavn for en resept antibiotika medisiner. Stoffet inneholder en kombinasjon av amoxicillin og clavulanate kalium som er formulert slik at medisinen slippes gradvis inn i blodet over en 12-timers tidsramme, forklarer RxList.com. Leger ofte fore Augmentin XR Sr for behandling av sykdommer forårsaket av bakterier. Til tross for dets effektivitet i å eliminere bakterieinfeksjoner, utgjør Augmetin XR Sr en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Gastrointestinal

Forekommer hos ca. 14,5 prosent av pasientene, er diaré den vanligste bivirkningen av Augmentin XR Sr, ifølge FDA kliniske studier publisert av RxList.com. Kvalme og løs avføring er også vanlig og påvirker ca 01.06 til 02.01 prosent av brukerne. Mindre vanlig, men ikke farlig, bivirkninger av Augmentin XR Sr er oppkast, dårlig fordøyelse og en svart, hårete utseende av tungen. Sjelden, bruk av Augmentin XR Sr resultater i betennelse i fordøyelsessystemet. Dette utgjør en risiko for en tilstand som kalles pseudomembranøs kolitt, en livstruende betennelse i tykktarmen som forårsaker alvorlig og ofte blodig diaré.

Overfølsomhet

Augmentin XR Sr har potensial til å forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos enkelte pasienter, advarer RxList.com. En slik reaksjon er angioødem, som er alvorlig hevelse i ansikt, hals eller ekstremiteter. En annen er anafylaksi, noe som fører til rask hjerterytme, tungpustethet og elveblest. I sjeldne tilfeller resulterer følsomheten i Stevens-Johnson syndrom, en hudsykdom som fører til dannelse av væskefylte blærer eller blemmer på huden. Alvorlige tilfeller av anafylaksi eller Stevens-Johnson syndrom er dødelig uten medisinsk behandling.

Nevrologisk

Selv uvanlig, nevrologiske bivirkninger kan forekomme med Augmentin XR Sr bruk, herunder agitasjon, angst, forvirring, svimmelhet, hodepine og søvnløshet. Til tross for deres ubehageligheter, disse effektene sjelden utgjør noen risiko for langsiktige helsemessige komplikasjoner og minske når du slutter å bruke stoffet, forklarer RxList.com. Sjelden, bruk av Augmentin XR Sr forårsaker kramper eller anfall.

Lever

Ampicillin antibiotika, som amoxicillin, har potensial til å forårsake leverfunksjon, setter folk som tar Augmentin XR Sr i fare for å utvikle leverrelaterte bivirkninger, forklarer RxList.com. Slike symptomer inkluderer gulfarging av hud eller øyne og leire-farget avføring. I de fleste tilfeller er leversvikt forårsaket av Augmentin reversible og forårsaker ingen permanent skade. Omtrent en av fire millioner mennesker som tar stoffet dør av leverdysfunksjon.

Nyre- og Reproduktiv

Omtrent tre prosent av kvinner som tar Augmentin XR Sr utvikle vaginal gjær infeksjoner, melder RxList.com. Fordi stoffet er kjent for å forårsake foster unormalt i forsøksdyr, leger sjelden foreskrive Augmentin for bruk hos gravide kvinner. En mye mer sjelden komplikasjon fra antibiotikum er interstitiell nefritt, som er hevelse av de indre strukturer av nyrene. Symptomer på tilstanden blodig urin, feber og hevelse i ekstremiteter, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Hematologisk

Augmentin XR Sr har potensial til å endre nivået av visse celler i blodet, for eksempel røde eller hvite blodceller, forklarer RxList.com. En annen hematologisk komplikasjon av Augmentin er trombocytopeni, mangel på blodplater, som er nødvendige for blodpropp. På grunn av risiko for trombocytopeni, leger sjelden foreskrive Augmentin XR Sr for pasienter som tar blodfortynnende legemidler, som Warfarin.

Naturlige erstattere for Augmentin

Naturlige erstattere for Augmentin


Augmentin er kombinasjonen av amoxicillin og clavulanat kalium. Det er et antibiotikum som bekjemper bakterier i kroppen. Denne medisinen er foreskrevet for bihulebetennelse, lungebetennelse, ørebetennelse, bronkitt, urinveisinfeksjoner og infeksjoner i huden, ifølge Yahoo! Health. Det er naturlige måter å bekjempe slike infeksjoner uten bruk av Augmentin.

Fruktjuice

Av alle de naturlige erstatninger for Augmentin, er fruktjuice den mest anbefalte. Fruktjuice ikke bare øker immunsystem med vitamin C, det gir også en sur stemning i kroppen, hvor bakteriene ikke klarer å leve. Ifølge Health Guidance, fruktjuice fasts --- hvori den eneste væske som skal inntas er fruktjuice --- kan anvendes for å behandle lungebetennelse, bronkitt og bihulebetennelse. I tillegg er mange leger råder menn og kvinner som lider av urinveisinfeksjoner å drikke mye tranebærjuice, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.

Hvitløk

Hvitløk er en naturlig erstatning for Augmentin, brukes til behandling av lungebetennelse, ørebetennelse og bihulebetennelse. Spise hvitløk kan bryte opp lunger og slim at resultatene fra lungebetennelse og bihulebetennelse, ifølge Health Veiledning. Hvitløk kan også bidra til å få ned feber og bremse rask pust. Hvitløk kan gnis på brystet som en damp gni, siden inhalasjon av bitter urt hjelper med å puste. For ørebetennelser, kan flere dråper varm hvitløksolje i øregangen lette sterke smerter.

Vann

Vann anbefales i tilfeller av lungebetennelse, urinveisinfeksjon og bihulebetennelse: Hyppige slurker med kaldt vann kan redusere feber; inhalering av damp fra vann kan lindre opphopning av bihulebetennelse; og for de med urinveisinfeksjoner, kan vannet skylle bakterier ut av urinrøret.

Terpentin Oil

Terpentin olje kan brukes som et substitutt for naturlig Augmentin for lungebetennelse og bronkitt. Oljen påføres ved å gni den over brystet for bronkitt eller over brystkassen for lungebetennelse. Ifølge Mama Herb, kan terpentin olje lindre smerten av lungebetennelse og opphopning av bronkitt.

Hva er medisin Augmentin brukes til?

Augmentin er et merkenavn for en reseptbelagte medisiner som inneholder amoxicillin clavulanate. Leger foreskrive Augmentin til å behandle en rekke bakterielle infeksjoner.

Funksjon

Den amoxicillin i Augmentin forstyrrer produksjonen av stoffer som styrker utsiden av bakterieceller og beskytte dem fra immunsystemet. Tilsetningen av calvulanate beskytter amoxicillin fra å bli brutt ned av kjemikalier som finnes i bakteriene.

Typer

Leger foreskrive Augmentin å behandle mange infeksjoner, inkludert de i luftveiene, mellomøret, bihuler, hud- eller urinveis.

Time Frame

Leger foreskrive Augmentin for bruk hver åtte til 24 timer, avhengig av pasientens alder og type og alvorlighetsgraden av infeksjonen, ifølge RxList.

Risiko

De vanligste bivirkningene av Augmentin er diaré, kvalme, utslett, oppkast og vaginal gjær infeksjoner. Augmentin medfører en risiko for alvorlige anaphylactioid allergiske reaksjoner hos pasienter med penicillin eller cefalosporin følsomhet.

Betraktninger

Augmentin har forårsaket fosterskader hos forsøksdyr, slik at leger unngå forskrivning den til gravide kvinner. En person med historie av kronisk diaré, nyre- eller leversykdom, kyssesyke eller fenylketonuri, bør ikke ta Augmentin, advarer Mayo Clinic.

Augmentin for Sinus infeksjon behandling

Augmentin for Sinus infeksjon behandling


Augmentin er et antibiotikum som brukes til behandling av bihulebetennelse. Det er også brukt til å behandle øreinfeksjoner, infeksjoner i nedre luftveier, og hud-infeksjoner som er forårsaket av en spesiell stamme av bakterier.

Hva er Augmentin?

Augmentin er en penicillin-basert antibiotika som er generelt trygt å behandle rutine bihulebetennelse. Det kan være foreskrevet for barn og voksne.

Hvor er det tatt?

Augmentin er vanligvis tatt i muntlig form, enten pille eller flytende, flere ganger om dagen i en periode på 7-10 dager ved behandling av en bihulebetennelse. På grunn av at bakteriene som blir brukt mot Augmentin er noe vanskelig å utrydde, kan behandlingsperioden være lengre. Det kan tas med eller uten mat.

Side Effects

Kjente bivirkninger er diaré, kvalme, utslett og elveblest.

Advarsler

Den fulle forskrivning av Augmentin bør tas, uavhengig av om pasienten føler seg bedre Dette hindrer en rebound av bihulebetennelse og bakteriell resistens.

Personer som har overfølsomhet for penicillin bør ikke ta Augmentin.

Betraktninger

Augmentin kan bare brukes for å behandle en bihulebetennelse hvis det er til stede en bakteriell infeksjon. Det vil ikke behandle andre sinus tilstander forårsaket av virus. Det vil ikke forkorte varigheten av en kald eller behandle allergier.

Hva gjør du når å ha dårlig Augmentin bivirkninger

Hva gjør du når å ha dårlig Augmentin bivirkninger


Augmentin er et kombinasjonsprodukt av amoksicillin og clavulanat kalium. Det er et antibiotikum som er rettet mot spesifikke bakterier. Fordi den inneholder en form for penicillin, bør det ikke brukes av de som er allergisk mot penicillin. Bivirkninger er individuelt. Hvis du føler du har en ubehagelig bivirkning fra Augmentin, diskutere det med den personen som foreskrevet medisinen. De vanligste bivirkningene er diaré, kvalme og utslett.

Diaré

Diaré er vanlig med antibiotika, men i tilfelle av alvorlig diaré når du tar Augmentin, er det viktig å ta kontakt med forskriver. Kolitt, alvorlig skade på tykktarmen, kan oppstå med en overvekst av C. difficile bakterier, noe som skjer hvis den normale bakterier i tykktarmen er i ubalanse på grunn av Augmentin. Kolitt kan være dødelig. Ifølge Food and Drug Administration, har denne type kolitt skjedd så lenge som to måneder etter å ha tatt Augmentin. Hvis det er mistanke C. difficile assosiert diaré, vedlikeholde hydrering og elektrolyttbalansen er viktig. Et annet antibiotikum, rettet mot c. difficile vil bli foreskrevet. I noen tilfeller alvorlig diaré krever sykehusinnleggelse for intravenøs væske og elektrolytter. I ekstreme tilfeller kan legen din spørre en kirurg til å vurdere ditt tilfelle.

Kvalme

Omtrent tre prosent av pasientene som tok Augmentin rapport kvalme som bivirkning, ifølge FDA preparatomtalen. Augmentin bør tas med mat for å forebygge kvalme. Betydelig kvalme som fører til oppkast bør rettes for å unngå dehydrering. Med alvorlig kvalme som fører til oppkast, slutte å spise mat eller drikke væske. Når du føler deg klar til å fortsette å ta mat eller væske, begynne med klare væsker, for eksempel små mengder ingefærøl, buljong eller gelatin. Ifølge American College of Gastroenterology, akupressur, samt tilskudd av B6 og ingefær, er effektive løsninger for kvalme. Akupressur håndleddet band er kommersielt tilgjengelige.

Utslett eller elveblest

Elveblest eller utslett som oppstår mens du tar Augmentin vanligvis indikerer følsomhet eller allergi mot medisiner. Elveblest er kløende, hevet weltlike støt på huden. Hvis du opplever et utslett eller elveblest, slutte å ta Augmentin og ringe din forskriver en gang. Vanligvis vil forskriver avslutte medisinering. De fleste overfølsomhetsreaksjoner kan behandles med antihistaminer eller kortikosteroider, slik som difenhydramin (Benedryl) eller prednison. Fatale reaksjoner har forekommet, så behandlingen bør være umiddelbar.

Hva er forskjellen mellom Amoxicillin & Augmentin?

Amoxicillin og Augmentin er to medisiner som brukes ofte for en rekke forhold. Selv om de er i slekt, er det forskjeller mellom de to.

Amoxicillin

Amoxicillin er et antibiotikum, noe som betyr at det bekjemper bakterier i kroppen. Det er et medlem av penicillin familie av medisiner.

Bruker for Amoxicillin

Amoxicillin brukes til å bekjempe E. coli, salmonella, ørebetennelse, urinveisinfeksjoner og lungebetennelse. Den kan også brukes i forbindelse med andre medikamenter for tilstander så som magesår.

Augmentin

Augmentin, slik som amoxicillin, er et antibiotikum i penicillinfamilien av medikamenter.

Bruker for Augmentin

Augmentin også brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, inkludert sinusitis, urinveisinfeksjoner, hudinfeksjoner og bronkitt. Som amoxicillin, kan det kjempe lungebetennelse og ørebetennelse.

Forskjellen

Den eneste store forskjellen mellom amoxicillin og Augmentin er at mens amoxicillin står alene som en medisin, er Augmentin en kombinasjon av amoxicillin og et stoff som heter clavulanate kalium.