Digidexo.com

Om Johannesurt

Johannesurt er en urt kjent for sine medisinske egenskaper. Den vakre gule blomstrende plante er en populær behandling for depresjon, blant andre plager. Johannesurt har vært brukt siden middelalderen å behandle både emosjonelle lidelser og fysiske plager.

Historie

Johannesurt ble oppkalt etter døperen Johannes siden sin tradisjonelle blomstring skjedde 24. juni, St. John Day. "Wort" betyr anlegg i Old English. I antikkens Hellas Johannesurt ble brukt som en snerpende og for sine antiseptiske egenskaper. I middelalderen urten ble brukt til å drive ut onde ånder. Det fikk senere popularitet som en nerve tonic. Gjennom årene Johannesurt har blitt påvist å ha flere medisinske egenskaper som kan brukes til å behandle en rekke lidelser.

Funksjoner

Johannesurt er en flerårig urt urfolk til Europa. Den har mange grener og fem-petaled gule blomster. Bladene av planten har en perforert utseende, noe som gjør det lett gjenkjennelig. Planten blomstrer fra slutten av våren til midten av sommeren. Blomstene og bladene er brukt medisinsk. Hypericin og pseudohypericin er to medisinske komponenter som finnes i bladene og blomstene. Selv om de er de mest studerte komponenter, kan de ikke være den mest aktive.

Funksjon

Johannesurt er brukt i behandling av mentale og emosjonelle lidelser som depresjon, stress og angst. Den er også nyttig som et beroligende middel for å bekjempe søvnforstyrrelser. Urten er nyttig i å balansere humørsvingninger. Johannesurt er brukt som et smertestillende og for å behandle hoste, lunger, forkjølelse, influensa, diaré og fordøyelseskanal opprørt. Johannesurt er effektiv i behandling av bakterielle infeksjoner og lindre ubehaget ofte forbundet med månedlige menstruasjonen.

Typer

Urten kan brukes i flere former. Som en salve Johannesurt brukes til å behandle blåmerker, brannsår, solbrenthet, sår, insektbitt og til og med åreknuter. Det kan tas som en urte te før sengetid for å dra nytte av sin beroligende beroligende egenskaper. Johannesurt kan kjøpes i flere former, inkludert tørket, pulverisert, skjær, te, lotion, kapsler eller tabletter.

Advarsel

Johannesurt er generelt godt tolerert, men du bør rådføre deg med lege før du tar det som et supplement, siden det kan føre til bivirkninger og interaksjoner med reseptbelagte medisiner. Vanlige bivirkninger er tretthet, gastrointestinale plager, svimmelhet, hodepine og tretthet. Johannesurt kan forårsake fotosensitivitet, der huden blir overfølsomme for sollys. Urten bør ikke tas av gravide kvinner eller kvinner som ammer. Johannesurt kan redusere effekten av p-piller.

Betraktninger

Urter er antatt å ha metafysiske samt medisinske egenskaper. Lore har det at johannesurt kan tiltrekke kjærlighet, helse og lykke. Det ble antatt å legemliggjøre styrke, beskyttelse og kraften i spådom. Det ble også antatt å gjøre soldater uovervinnelig. Johannesurt ble også brukt for å beskytte mot onde ånder.