Digidexo.com

Kan steroid skudd Hjelp Osteoarthritis?

Injeksjon av kortikosteroider i mellomrommene mellom leddene påvirket av slitasjegikt har vist seg å gi kortsiktig lindring av smerte av denne tilstanden. Kortikosteroider er lik kortisol, et hormon som produseres av binyrene, som er over nyrene.

Dr. Clement J. michet Jr fra Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, hevder at periodiske steroidinjeksjoner kan lette smertefulle symptomer på leddgikt i perioder på "flere uker eller måneder om gangen." Denne formen for behandling er rent palliativ, imidlertid, og på ingen måte reduserer den underliggende leddgikt stede i berørte ledd.

Hva er Osteoarthritis?

The Arthritis Foundation påpeker at slitasjegikt, som også er kjent som degenerative joint sykdom og osteoarthroses, er den mest diagnostisert form for leddgikt, og rammer nesten 27 millioner amerikanere og millioner av andre over hele verden. Artrose er preget av en nedbrytning av brusk i et ledd, som "forårsaker bein å gnisse mot hverandre, forårsaker stivhet, smerte og tap av bevegelse i leddet," ifølge stiftelsen.

Hvordan Kortikosteroider Work

Fordi kortikosteroider er kjemisk ligner på hormoner kroppen produserer - spesifikt, kortison og hydrokortison - de produsere lignende effekter. Ideen er å få nivåene av kortikosteroidene å gå raskere enn de naturlig forekommende nivåer i kroppen. Når dette skjer, er betennelse drastisk redusert.

Hvorfor Opt for injeksjoner?

Mange pasienter får tilfredsstillende smertelindring fra orale medisiner som smertestillende og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Naproxen natrium, aspirin og ibuprofen er over-the-counter NSAIDs. Imidlertid bemerker Dr. michet at disse muntlige medisiner har bivirkninger av sine egne og ofte vise seg mindre effektive i å redusere smerte etter lang tids bruk. Pasienter som opplever uønskede bivirkninger eller liten eller ingen lindring fra orale medisiner ofte til steroidinjeksjoner som et alternativ.

Limit Injeksjoner

Hvis andre tiltak, herunder både muntlig medisiner og fysioterapi, har ikke klart å produsere tilstrekkelig smertelindring, kan pasienten ønsker å gi steroide injeksjoner en prøve. Dr. michet sier at injeksjoner med kortison --- på nivåer langt høyere enn det som produseres naturlig --- kan noen ganger gi lindring av smerte for så lenge som seks måneder. Han antyder imidlertid en absolutt grense på fire injeksjoner per år i et gitt felles. Mer enn det kan risikere skade på leddene.

Side Effects

Som med nesten alle medisiner, steroidinjeksjoner har visse risikoer, både på kort sikt og lang sikt. Blant de vanligst observerte kortsiktige effekter er væskeretensjon, søvnløshet, humørsvingninger, nervøsitet, vektøkning og langsom sårtilheling. Mindre vanlige kortsiktige bivirkninger inkluderer acne, glaukom, muskelsvakhet og magesår. Langsiktige bivirkninger inkluderer osteoporose, grå stær og skade på hofte, kne eller skulder ledd, selv om grå stær og leddskader er sjeldne.