Digidexo.com

Novo Spiroton bivirkninger

Ødem eller hevelse oppstår når væske bygger under huden på grunn av en rekke årsaker, blant annet nyreproblemer, medisiner, hjertesvikt eller skrumplever. Ubehandlet, ødem har potensial til å forårsake permanent skade på huden din, bein og muskler. Heldigvis finnes det et antall medisiner er tilgjengelige for å lindre ødem, inkludert spironolakton. I Canada er spironolakton tilgjengelig under merkenavnet Novo-Spiroton. Til tross for dens effektivitet, er Novo-Spiroton ikke for alle som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av Novo-Spiroton er normalt ikke alvorlig art og utgjør lite ubehag. Mange pasienter tar stoffet opplever gastrointestinale bivirkninger, for eksempel magesmerter, diaré, tørr munn, økt tørste, kvalme og oppkast. Nevrologiske bivirkninger av Novo-Spiroton er også vanlig og er hodepine, svimmelhet, tretthet og utmattelse. Også mange pasienter rapporterer hyppig vannlating eller feber mens du tar stoffet.

Andre bivirkninger

Novo-Spiroton har også potensiale til å forårsake en rekke andre mindre vanlige, men ikke farlig, bivirkninger. Noen kvinner tar stoffet varsel ømme bryster eller menstruasjonsuregelmessigheter, mens sjelden menn rapporterer utviklingen av feminine utseende bryster. Forvirring og mangel på koordinering er er nevrologiske bivirkninger av Novo-Spiroton. Det er også mulig å utvikle mindre utslett mens tar stoffet.

Bivirkninger forårsaket av Overdose

I noen tilfeller kan legen din beskrive en for høy dose av Novo-Spiroton eller du kan ved et uhell tar mer av medisinen enn rettet. Tar for mye Novo-Spiroton forårsaker en særegen kombinasjon av bivirkninger, hvorav noen er farlig. Det er viktig å gjenkjenne tegn på Novo-Spiroton overdose som rask legehjelp er nøkkelen for å unngå langvarige problemer. Tidlig på, er du sannsynligvis til å legge merke til røde lesjoner eller renner på huden din eller en generalisert rødhet. Nummenhet og hevelse i hender og føtter og tyngde i bena er også sannsynlig å utvikle med en Novo-Spiroton overdose. Det er også mulig å oppleve pustevansker, uregelmessig hjerterytme, nervøsitet og muskelkramper. Alvorlige overdoser ofte forårsake kramper og selv koma.

Komplikasjoner

Hos noen pasienter, fører Novo-Spiroton farlige medisinske komplikasjoner. For eksempel, har stoffet potensial til å forårsake en økning i kaliumnivået i blodet. Dette fører noen ganger til en tilstand som kalles hyperkalemi, som kan skade eller forstyrre ditt hjerte og blodomløpet. Noen pasienter utvikler mage blødninger eller sår ved bruk av Novo-Spiroton. Betennelse eller skade på leveren er også mulig mens du tar stoffet, som er plutselig nyresvikt. Av og til, pasienter opplever alvorlige allergiske reaksjoner på Novo-Spiroton, noe som resulterer i pustevansker, utseendet på elveblest, forverret hevelse og selv anafylaktisk sjokk.

Betraktninger

Fordi Novo-Spiroton forårsaker ofte giftige effekter på fosteret, leger sjelden foreskrive dråpene for gravide. Hvis du har en historie med Addisons sykdom, hyperkalemi eller nyre dysfunksjon, er legen din ikke sannsynlig å foreskrive Novo-Spiroton for deg på grunn av dens mulige bivirkninger. Siden det har potensial til å forårsake svimmelhet og tretthet, bør du ikke bruke et motorkjøretøy eller tunge maskiner før du vet hvordan Novo-Spiroton vil påvirke deg.