Digidexo.com

Hva bør jeg gjøre hvis jeg Kontinuerlig Har Skin Peeling Off My Lips?

Når leppene er chapped, vises de tørr og flassende med peeling hud. Sprukne lepper kan være ubehagelig, og de selv kan sprekke og blø. Lepper kan bli chapped for en rekke årsaker, blant annet medisiner, værforhold og dehydrering. Hvis du synes å ha huden stadig peeling fra leppene, det er skritt du kan ta hjemme for å behandle problemet i de fleste tilfeller.

Livsstil endringer

Drikk rikelig med væske for å holde deg hydrert, og vier spesiell oppmerksomhet til væskeinntaket i løpet av vintermånedene når sprukne lepper ofte bli verre, ifølge National Institutes of Health (NIH). Sett leppe krem ​​eller balsam på leppene før du går ute i kaldt, tørt eller vindfullt vær, sier Mayo Clinic, og bruke den på nytt ofte. Bruk en balsam som inneholder solkrem året rundt for å beskytte leppene mot solskader. Tenk dekker dine lepper med et skjerf i ekstreme værforhold. Du kan også bruke en luftfukter for å holde luften i hjemmet ditt fuktig.

Snakk med legen din om eventuelle medisiner du tar; noen er kjent for å forårsake sprukne lepper. Noen vitaminmangel kan også føre til kronisk sprukne lepper, ifølge SkinSight.org; høye doser av vitamin A kan også bidra til problemet. Spis en godt balansert kosthold, og snakke med legen din om eventuelle vitamintilskudd du tar.

Prøv ikke å puste med åpen munn, noe som kan føre til sprukne lepper, og unngå slikker leppene, noe som fører til overdreven tørking. Vurdere å endre merker av kosmetikk eller ansiktspleieprodukter for å se om du er allergisk mot din nåværende merkevare.

Behandling

NIH anbefaler at du bruker vaselin til peeling lepper ofte, eller kjøpe en bivoks forberedelse til behandling av sprukne lepper.

Advarsel

Sjelden, kan kronisk peeling lepper være et tegn på en underliggende medisinsk problem. Hvis livsstilsendringer og hjemme behandling ikke løser problemet, bør du oppsøke lege.