Digidexo.com

Helsemessige fordeler av vitamin D-3

Helsemessige fordeler av vitamin D-3


Vitamin D-kommer i to generelle former: D-2 og D-3. De er begge absorbert effektivt og er nesten like nyttig for en rekke helsemessige forhold. Men det er vitamin D-3 - den typen som finnes i de fleste kosttilskudd, matvarer og den typen du gjør med soleksponering - som går utover samtalen for å holde deg frisk.

Sterkere Bones

Både D-2 og D-3 er fordelaktig for sterke ben. Enten form av vitamin gjør at kalsium å absorbere fullt i bein, noe som gjør dem kraftigere. Vitamin D-2, er imidlertid ikke sannsynlig å forebygge brudd, melder Linus Pauling Institute. Vitamin D-3 er bedre for å redusere bentap og hindre pauser, spesielt blant eldre voksne som tar minst 800 internasjonale enheter daglig. For optimal skjelett beskyttelse og bein bevaring, vil du også trenger å ha nok kalsium i kosten - 1000 til 1200 milligram per dag, avhengig av din alder.

Forbedret tarm Helse

I 2008 forskere publisert en studie som beviser vitamin D-3 fordeler for å forebygge tykktarmskreft i "Journal of Clinical Oncology." Forskerne observerte helse og dødelighet av 304 deltakere, som alle hadde tykktarmskreft. Etter å ha vurdert data, fant forskerne en felles kobling mellom deltakerne: De som hadde de laveste nivåene av vitamin D-3 i blodet var mer sannsynlig å forgå fra tykktarmskreft. Deltakere som opprettholdt høyere vitamin D-3 nivåer hadde en større sjanse til å overleve sykdommen. Forskere antatt at vitamin D hadde en rolle i å forebygge kreft fra framdrift ytterligere.

Breast Cancer Prevention

En forsknings gjennomgang som sett fordelene av vitamin D-3 for mulig brystkreft forebygging ble publisert i 2007-utgaven av "Journal of Steroid biokjemi og molekylær biologi." Etter å ha vurdert studier, som omfattet totalt 1760 deltakere fant forskerne at de som regelmessig tok vitamin D-3 og hadde moderat eksponering for direkte sollys hadde en 50 prosent mindre forekomst av brystkreft. Forskere bemerkes at deltagere er nødvendig for å ta 2000 internasjonale enheter av vitamin D-3 hver dag for maksimal brystkreft beskyttelse. Denne store inntak av vitamin D-3 øker blod vitamin D-nivåer så høyt som 52 nanogram per milliliter, nivået antas å drastisk redusere risikoen for brystkreft.

Riktig inntak

Mens forskere vurdere ulike doser av vitamin D-3 for helse, har Food and Nutrition Board av Institute of Medicine et sett dosering for alle friske voksne - 600 internasjonale enheter om dagen. Dette øker til 800 internasjonale enheter når du når dine 70-tallet. Fet fisk, inkludert laks og sardiner, samt befestet melk, frokostblanding og appelsinjuice, er noen få vitamin D-3-rik mat. Kroppen din gjør selv litt vitamin D-3 med soleksponering. Du kan trygt ta mer enn anbefalingen for potensielle helsemessige fordeler, men unngå å konsumere mer enn 4000 internasjonale enheter daglig fra en kombinasjon av mat og kosttilskudd. Dreven vitamin D fører til at kalsium nivå å bølge, noe som resulterer i hjertet, blodårer og nyreskader.