Digidexo.com

Informasjon om GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom eller GERD er en kronisk sykdom som påvirker fordøyelses magen og spiserøret. Hvis du har GERD, mat og væske i magen ofte tilbake strømme inn i halsen din, som utløser en rekke symptomer og fører til alvorlige komplikasjoner. Men refluks ikke trenger å vare evig. Du kan stoppe GERD og eliminere dine symptomer.

Symptomer på GERD

Du kan ignorere milde symptomer på GERD, eller bare tilskrive disse skiltene til et mildt tilfelle av halsbrann. Imidlertid er halsbrann et klassisk symptom på acid reflux eller Gerd, og opplever hyppige halsbrann kan signalisere en mer serøs tilstand. Andre vanlige symptomer på gastroøsofageal refluks inkluderer en kronisk tørr hoste, svelgeproblemer, kvalme og oppkast. Og kronisk GERD fører ofte et fremmedlegeme følelse i halsen.

GERD Årsaker

Under normale omstendigheter, mat og væske forblir i magen etter å ha spist. De nederste musklene i spiserøret (LES) bidra til å holde maten i magen. Men i tilfelle av GERD, disse musklene ikke fungere skikkelig, noe som gjør det mulig for mageinnholdet til tilbakestrømning i spiserøret og slå seg ned i halsen eller munnen.

Kosthold og GERD

Diet er ofte knyttet til GERD. Og hvis du leter etter en naturlig og rask rette, endre dine spisevaner og rutine kan ha en positiv innvirkning på din tilstand. Ifølge Mayo Clinic, stekt og fet mat, alkohol, sjokolade, drops, koffein og løk er bevist utløsere av refluks. Kontroll symptomer ved å eliminere disse problem mat og drikke fra kostholdet ditt. I tillegg spiser minst to til tre timer før sengetid for å unngå nighttime GERD.

Kroppsfett og trening

Fedme spiller også en stor rolle i gastroøsofageal reflukssykdom. Men du kan bekjempe denne tilstanden ved å miste vekt og vedta sunnere vaner. Snakk med legen din og finne din idealvekt. Deretter tar sikte på å oppnå denne idealvekt ved å spise sunnere mat (redusere kalorier og deler, og kutte ned på sukker og fett), og ved å legge til trening i din daglige timeplan. Effektive øvelser for vekttap inkluderer aerobic, jogging og power walking.

Treat GERD med medisiner

Selv om GERD symptomer svare på hjem rettsmidler, medisiner (reseptbelagte og over-the-counter) generelt gir rask lindring. Ta en OTC syrenøytraliserende for å kontrollere hyppige halsbrann og kvalme forbundet med refluks. Hvis du opplever alvorlige symptomer, spør legen din om en sterkere eller resept-styrke medisiner for GERD. Medikamenter behandle reflux ved å nøytralisere syre i magen.