Digidexo.com

Gallestein og Diet

Gallestein (eller gallesten), den mest vanlige form for galleblæresykdom, avbryte strømmen av gallen fra leveren via galleblæren til tynntarmen. Stones er vanligvis sammensatt av kolesterol, men kan også være forårsaket av en overdoser av bilirubin i galle selv. Gallestein er vanligvis ikke smertefull. Mange ganger, pasienter ikke vet de har gallestein før de er oppdaget gjennom urelaterte medisinsk testing. Når gallestein er diagnostisert, eller hvis gallestein er symptomatisk, pasienter oppfordres til å implementere kosthold og andre livsstilsendringer for å unngå utbruddet av symptomer eller forverring av tilstanden.

Mat rik på fiber

En diett rik på vannløselige fiber finnes i frukt og grønnsaker hjelper fordøyelsessystemet fungerer effektivt, og har vist seg å være nyttig i å forebygge og løse opp gallestein. Også personer med kronisk forstoppelse, har en økt risiko for dannelse av gallestein. Derfor inkluderer uløselig fiber som finnes i hele korn brød, kli flak, hel hvete korn, brun ris og fullkorn pasta som en diett stift å bo regelmessig. Hold deg unna korn med ordet "beriket" oppført i ingrediensene.

Low-Fat og lav-kolesterol Foods

Gallestein blokkerer frigjøring av galle, et væske laget i leveren som hjelper kroppen å fordøye fett, fra sitt lagringssted i galleblæren til tynntarmen når det er nødvendig å fordøye mat med høyt fettinnhold. Reduksjon av mengden av fettholdige næringsmidler vil lindre smerte og betennelse forbundet med den manglende evne av galle til å reise til tynntarmen. Gjør det ditt mål å redusere fettinntaket til 30 g per dag.

Magre proteiner

Reduser mengden fett i proteinkilder. Velg fjærkre, fisk, magert svinekjøtt og rødt kjøtt, samt lunsj kjøtt som er merket som minst 95 prosent fett gratis snarere enn fet og saltet produkter som salami, skinke og bacon. Velge å grille eller bake kjøtt i stedet for steking.

Raffinerte karbohydrater

Unngå enkle sukker og raffinerte karbohydrater som vanligvis finnes i bearbeidet mat, bakevarer og desserter. Bytt høy-fett og sukker kaker og iskrem med sunnere godbiter som sorbet, fettfri yoghurt og angel food cake.

Plenty of Water

Vann er en fin måte å skylle naturlig systemet ditt og holde kroppens eliminering prosesser fungerer på optimalt nivå. Drikk minst seks til åtte glass vann hver dag for å holde galleproduksjon knirkefritt samt overflødig kolesterol skylle ut av kroppen.