Digidexo.com

Er det bedre å spise sakte eller raskt?

Er det bedre å spise sakte eller raskt?


Har du noen gang slutte å tenke på hvor lang tid det tar deg å spise et måltid? Din tempoet i spising kan gjøre en forskjell når det kommer til vekt og hvordan maten er fordøyd. Å spise for fort kan føre til at du spiser ekstra kalorier som fører til potensiell vektøkning. Også, hvis du lider av dårlig fordøyelse, sakker tempoet kan redusere symptomene.

Metthetsfølelse

Hjernen din er dyktig til å fortelle deg når du trenger å spise. Den lar deg også vite når du er full. Men når du spiser for fort du ende opp med å spise utover ditt synspunkt metthetsfølelse. Når du begynner å spise, begynner hjernen din til å motta hormonelle signaler som forteller hjernen din at maten går inn i fordøyelsessystemet. Det tar rundt 20 minutter for å motta disse signalene før hjernen din er i stand til å innse at du er full. Disse hormonelle signaler fortsette å øke selv etter at du slutter å spise. Så, mens du kanskje ikke føler deg full på slutten av måltidet, du kan føle mett 10 til 30 minutter etterpå. Disse hormonelle signaler fortsette å bo forhøyet for et par timer, holde deg fornøyd før det er på tide å spise igjen.

Kaloriinntak

Å spise saktere gjør at hjernen din til å fortelle deg at du har spist nok mat; til slutt ender du opp med å spise færre kalorier. The University of Rhode Island studerte 30 friske kvinner å sammenligne langsomme og raske spise priser. Kvinner som spiste saktere konsumert 10 prosent mindre kalorier og mer vann i løpet av sitt måltid sammenlignet med kvinner som spiste på en raskere hastighet. Mens kvinnene som spiste raskere ble funnet å ha konsumert mer kalorier, rapporterte de føler seg mindre metthetsfølelse og følte at de kunne spise enda mer mat.

Bedre fordøyelse

En annen fordel å spise saktere er bedre fordøyelse. Fordøyelsen starter i munnen med økt spyttproduksjon som begynner å bryte ned maten før den kommer inn i magen. Når du spiser mat for fort, ikke mat ikke har tid til å bli brutt ned, noe som resulterer i redusert absorpsjon av viktige næringsstoffer. Spise saktere betyr at du tygger maten lenger slik at den kommer inn i magen allerede delvis fordøyd. Fordøyelsesbesvær eller andre potensielle fordøyelse problemer kan også være knyttet til å spise fast siden du har mer mat inn magen i en kortere tidsperiode.

Nyttige tips

Prøv å ta deg tid til å spise saktere; vil du begynne å merke en økt bevissthet om hva og hvor mye du spiser. Du vil være i stand til å nyte smaken, farger, teksturer, smaker og lukter av maten. Dette konseptet er kjent som mindful spise. Mindful spise innebærer kvitte deg med distraksjoner mens du spiser siden du ikke er så klar over hvor mye mat du spiser når du er distrahert. Lær å spise saktere og nyte fordelene.