Digidexo.com

Årsakene til en manglende evne til å gå ned i vekt

Vekt er en bekymring for folk flest. Noen kan miste vekt lett, mens andre sliter med å miste det. Noen ganger kan ting skje i livet som forårsaker manglende evne til å gå ned i vekt. Andre ganger er det underliggende medisinske tilstander som kan forekomme. Hvis du har prøvd å miste vekt uten resultat, og deretter finne årsaken er viktig. Årsaker som stress, psykiske problemer, skjoldbrusk problemer og til og med mangel på søvn kan bidra til manglende evne til å gå ned i vekt. Pinpointing problemet og søker hjelp eller medisinsk behandling kan ofte sette noen på rett vei til vekttap.

Psykologisk

Mange prøver og prøver å gå ned i vekt, men til ingen nytte. Noen ganger psykologiske årsaker har skylden for de som ikke kan gå ned i vekt. Dette skjer ofte mer hos kvinner enn menn. Kvinner som hadde ting skjer i barndommen, som seksuelle overgrep, takle det som skjedde ved å spise. Noen vil ubevisst spise for å bli større, fordi de ikke ønsker å føle seg attraktiv eller har uønsket oppmerksomhet vendt mot dem. De er ikke sikker på hva du skal gjøre om sine følelser eller hvordan å trøste seg selv, slik at maten blir at komfort. Når de håndtere sine problemer, oftest vekten vil gå av.

Hypotyreose

En av de viktigste grunnene til noen mennesker kan ikke gå ned i vekt er hypotyreose. Den skjoldbrusk spiller en svært viktig rolle. Det er en kjertel som ligger under adamseplet. Denne kjertelen produserer et hormon som kalles tyroksin. Tyroksin regulerer hjertefrekvens, avføring, appetitt og metabolisme. Når det ikke er tilstrekkelige nivåer av tyroksin, skjoldbruskkjertelen blir underactive. Dette fører folk til å bli ute av stand til å gå ned i vekt, fordi det fører til et lavt stoffskifte. Å behandle hypotyreose, leger foreskrive hormonbehandling. Når noen begynner å ta disse hormonene, begynner han eller hun ofte å miste vekt.

Parasitter

Parasitter kan være en annen årsak til at noen ikke er i stand til å gå ned i vekt. Noen parasitter kan leve inne i fordøyelsessystemet. De lever på næringsstoffer som er tatt inn i kroppen. Kroppen blir da fratatt noen av disse næringsstoffene. Disse næringsstoffene er nøkkelen i å balansere blodsukkeret og energi. Når dette skjer, kan det føre til tretthet og craving for svette. Når disse parasitter føre denne type ubalanse, hjernen får feil signal. Hjernen kan føre til at noen tror han er sulten selv når denne magen er full. Dette vil føre til en person til å overspise og fortsette å få vekt. Hvis parasitter er problemet, kan medisiner gis for å drepe parasitter.

Mangel på søvn

To hormoner som styrer appetitten og vekttap eller gevinst kalles Leptin og grehlin. Leptin er det hormonet som undertrykker appetitten, og grehlin øker den. Grehlin kan hindre en person fra å miste vekt. Når noen ikke får nok søvn, hennes grehlin nivåene øker, mens Leptin avtar. Denne mangelen på søvn og disse hormonene forbundet med det kan føre en person til å ikke gå ned i vekt eller bli overvektige.

Stress

Folk kan bli stresset i hverdagen. Regninger, jobb og familie er noen av de viktigste påkjenninger. Når møtt med stress, mange mennesker har en tendens til å overspise eller emosjonelle spise for å lindre stress. Stresshormoner kan også hjelpe hjelpemiddel i å få magefett. Hvis stress er en del av livet og er grunnen til at noen ikke kan gå ned i vekt, så håndtere stress er viktig. Finne andre ting å gjøre for å slappe av, som å ta en tur, lese en bok eller unne deg en massasje. Disse alternativene er en fin måte å bli kvitt stress, og ikke innebærer spising.