Digidexo.com

Protokoll for Transfeksjon av GFP

Bruken av grønt fluorescerende protein revolusjon molekylære og cellebiologi; det tillot forskerne å visualisere celler og proteiner på måter som aldri før mulig. Dens innvirkning på vitenskapelig forskning var så dyp at i 2008 Osamu Shimomura vant Nobelprisen i kjemi for sin oppdagelse og isolering av GFP fra fluorescerende maneter.

Definisjoner

Et gen er sekvensen av deoksyribonukleinsyre i celler som er ansvarlig for produksjon av et spesifikt protein. Et plasmid er et separat stykke av DNA som inneholder et gen av interesse, slik som GFP. Transfeksjon er fremgangsmåten for innføring av et plasmid i celler.

Metoder

Transfeksjon innebærer vanligvis blande en DNA plasmid som inneholder et gen som GFP med lipider eller salter. Celler blir utsatt for denne løsningen, noe som skaper hull i cellemembranen, noe som gir plasmidet inn i cellen hvor genet kan uttrykkes som protein. Kommersielle transfeksjon Pakkene er tilgjengelig, eller reagensene kan gjøres i et laboratorium. Valget av transfeksjon fremgangsmåte avhenger av typen av celler og plasmider som brukes. GFP visualiseres og overvåkes med utstyr som registrerer fluorescens.

Bruksområder

GFP er vanligvis festet til et protein av interesse for transfeksjon. Nobelkomiteen blinket ut sporing av "nervecelleskade under Alzheimers sykdom" og "hvordan insulinproduserende betaceller dannes i bukspyttkjertelen av en voksende embryo" som eksempler.