Digidexo.com

Tester for Herpes

Tester for Herpes


Hvis du lurer på når du skal testes for herpes, er svaret ganske enkelt: når du mistenker at du kan ha blitt utsatt for en seksuell partner smittet med viruset. Ifølge Mayo Clinic, er det tre tester for Herpes som vanligvis brukes ved medisinske leverandører for å bekrefte tilstedeværelse av viruset i pasienter. Fordi herpes er svært enkelt å trekke seg sammen og like lett spre seg, er det viktig å bekrefte diagnosen gjennom medisinsk testing.

Hvorfor er testing viktig?

Ifølge Mayo Clinic, én av fem personer har genital herpes, noe som gjør et seksuelt møte med en av dem sannsynlig hvis du er aktiv med mer enn én partner. Men ikke mer enn 90 prosent av folk ikke engang vet at de har herpes, og 70 prosent av tilfellene av genital herpes spres når den smittede merke noen symptomer. Herpes kan overføres til ikke-infiserte partnere gjennom "asymptomatisk shedding" av viruset gjennom små brudd i huden. Så hvis du mistenker at du kan ha blitt utsatt for herpes, kan du ikke engang vet det. I fravær av noen fysiske symptomer, som for eksempel en åpenbar utbrudd av lesjoner i underlivet, den eneste måten å bekrefte at du er smittet med herpes simplex virus er gjennom medisinsk testing.

Tar en kultur

Det er vanskelig for en lege å stille diagnosen herpes bare ved å undersøke et sår, sier Mayo Clinic. Noen sår ser ut som en liten sprekk i huden eller kan rett og slett være en kløende flekk på pasientens hud, og noen ganger en lesjon som ser ut som en herpes sår er virkelig ikke herpes. En kultur eller vattpinne er noen ganger tatt av en sår, men disse har en tendens til å gi en høy grad av falske negative resultater - som betyr at de rapporterer at sår ikke er forårsaket av herpes når det faktisk er det.

Polymerase Chain Reaction Test

En mer grundig måte å teste for herpes er ved hjelp av en polymerase kjedereaksjon (PCR) test. Celler eller væsken kan tas fra et sår og undersøkt for tilstedeværelsen av det genetiske materialet av herpes virus. Noen ganger spinalvæske suges og testes. En PCR-testen er fire ganger så følsomme overfor nærvær av herpes virus enn en vanlig kultur og kan selv avgjøre om infeksjonen er forårsaket av herpes simplex 1 (HSV-1) eller herpes simplex-virus 2 (HSV-2) virus.

Blood Testing

Tilstedeværelsen av herpes virus kan også bli identifisert ved blodprøver, som viser om en pasient har utviklet antistoffer mot viruset. Men ifølge Mayo Clinic, fordi disse antistoffene ta tid å utvikle, er det viktig å vente tre til fire måneder etter mistanke om eksponering før du bruker denne metoden for testing. Noen av de nyere metoder for blodprøver kan også identifisere om en infeksjon er forårsaket av HSV-2 HSV-1 eller.

Forberedelser til din avtale

Før legetimen, må du spørre om det er noen spesiell prosedyre som du må følge på forhånd. Ta notater av dine symptomer, så vel som når du begynte å legge merke til dem og hvor lenge de varte. Også skrive ned noen medisiner, vitaminer og kosttilskudd du måtte bruke. Du kan også være lurt å skrive ned en liste over spørsmål til legen din, bør du bli diagnostisert med herpes. Noen av de tingene som du kanskje ønsker å vite er om det er en generisk versjon av antivirus-medisinen hun foreskriver, da disse er mindre kostnadskrevende. Du kan også være lurt å spørre om forhold tilsier teste dine seksuelle partnere, samt måter å unngå overføring av herpes til andre.

Hva du kan forvente på din avtale

Når du går for å se en lege for herpes testing, være forberedt for henne å stille personlige spørsmål. Du vil bli spurt når du begynte opplever symptomer på herpes og hva slags symptomer du lagt merke til. Legen din vil også spørre deg om du har en ny seksuell partner eller mange seksualpartnere, så vel som om du praktiserer sikker sex (kondombruk). Legen din kan anbefale at du bli testet for andre seksuelt overførbare sykdommer i tillegg til herpes.