Digidexo.com

Forskjellen mellom hvit og svart Ginseng

Forskjellen mellom hvit og svart Ginseng


Ginseng er en urt som ser ut som en pastinakk og har kjente helsemessige fordeler som brukes av asiater og indianere i århundrer. Ginseng er dyrket i Amerika, Kina og Korea. Ginseng er fra roten av Panax anlegg og når fullvoksen kan nå opp til en meter. Hvitt og svart ginseng er forskjellige former av gras produsert av Panax anlegget. Når sammenlignet, hvit og sort ginseng har flere forskjeller.

Produksjon

Amerikansk hvit ginseng, også kalt Panax quinquefolius, er innfødt til østlige Nord-Amerika, fra det sørlige Ontario til Georgia. Det er hvit eller gul i fargen og er ginseng i sin råeste form. Hvit ginseng er unpeeled og tørket. På den annen side, er sort ginseng produsert i Kina eller Korea og er avledet fra Panax ginseng. Når produsert, røttene av Panax planten er unpeeled, dampet og deretter tørket igjen som produserer et rødt fargestoff. For å få sort ginseng, blir røttene dampet og tørret ni ganger produserer høyere nivåer av saponiner. Saponiner er et stoff som finnes i de fleste grønnsaker, bønner og urter som har sunne fordeler for kroppen. Den svartere ginseng, høyere nivåer av saponiner.

Prisen på hvit og svart Ginseng

Hvitt og svart ginseng er funnet i en rekke former, inkludert pulvere, tabletter, te og ekstrakter. Svart ginseng er mer kostbart enn hvit ginseng på grunn av høye nivåer av saponiner. I tillegg er den beste kvaliteten ginseng brukes ved opprettelse av svart ginseng. Hvit ginseng pulver kan koste rundt $ 57 per pund, som i mars 2011. Svart ginseng, i ekstrakt form, kan koste alt fra $ 100 til $ 900 avhengig av kvaliteten. I tillegg er det vanskeligere å finne svart ginseng og det kan ikke bli solgt på din lokale helsekost eller vitamin butikken, men er tilgjengelig gjennom koreanske nettbutikker.

Fordeler

Både hvit og svart ginseng har mange helsemessige fordeler. American eller hvit ginseng sies å ha en avkjølende effekt på kroppen, samtidig som den asiatiske eller svart ginseng sies å ha en varme kvalitet. Forskning viser sort ginseng å ha anti-diabetisk, anti-kreft og antioksidantegenskaper. Det bidrar til å forbedre leverfunksjonen og øker immunitet i kroppen. Hvit ginseng er energi å gi, forbedrer utholdenhet og motvirker effekten av emosjonell og fysisk stress. Hvit ginseng er gunstig for amerikanere som bor fartsfylt liv.

Bivirkninger

Noen urter, inkludert hvit og svart ginseng, bør tas med forsiktighet og diskutert med en helsepersonell. Dette gjelder spesielt hvis du tar andre urte kosttilskudd eller medisiner. Noen bivirkninger av hvit ginseng er angst, søvnløshet, høyt blodtrykk, mageproblemer, hodepine og vaginal blødning. Svart ginseng har mindre bivirkninger enn hvit ginseng, men forsiktighet bør tas når du bruker den.