Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på genital herpes

Hvordan gjenkjenne symptomer på genital herpes


Det kan være svært vanskelig å nøyaktig gjenkjenne symptomer på genital herpes. Dette er fordi symptomene på genital herpes ofte etterligne andre, mer ofte oppleves plager, slik som influensa, eller en gjærinfeksjon. Faktisk er det anslått at én av fem amerikanske voksne har genital herpes, men 90 prosent av disse menneskene er uvitende de har det.

Hvordan gjenkjenne symptomer på genital herpes

Gjenkjenne symptomer på genital herpes

•  Ta kontakt med en lege hvis du opplever noen av følgende symptomer i genital regionen som synes unormal: utslett eller små støt på huden, smertefull vannlating, utflod fra skjeden, prikking, kløe eller svie i ett område av kjønnsorganene.

Vit at symptomene på genital herpes kan vises i løpet av bare noen få dager etter eksponering. De første tegn på herpes infeksjon er utseendet av små, røde blemmer. Disse blemmer vanligvis utvikle seg til magesår innen et par dager, og til slutt skorpe over.

Ta hensyn til visse deler av kroppen din der genital herpes symptomer er mest sannsynlig å skje. Disse stedene inkluderer ****, pungen, anus, vagina, lår og rumpe. Du må kanskje bruke en håndholdt speil for å sjekke disse stedene grundig.

Noter ofte symptomer oppstår. Genital herpes utbrudd forekommer så sjelden som en gang per år. Imidlertid kan noen individer har dem så mye som en gang per uke. Påfølgende utbrudd tendens til å være mindre smertefulle og vare i kortere mengder av gangen.

Vær på utkikk etter hevelse i lysken. Dette er forårsaket av infiserte lymfeknuter og kan være en av de første symptomer på genital herpes.

Hint

  • Den mest kjente symptom på genital herpes er en klynge av små væskefylte blemmer som bryter og danner smertefulle sår som skorpe og helbrede i løpet av flere dager.
  • Sår kan vises 4 til 7 dager etter at en person er først smittet med herpes virus. Noen kan oppleve influensalignende symptomer, inkludert feber og hovne lymfekjertler i lysken etter å ha blitt smittet.
  • En avslapnings ikke alltid forekomme. Noen mennesker opplever ingen symptomer i det hele tatt. Andre, mindre åpenbare symptomer ofte rapportert er et utslett eller små støt på huden, smertefull vannlating, eller for kvinner, utflod fra skjeden.
  • I stedet for selv-diagnostisering, få en profesjonell vurdering hvis du mistenker at du har vært utsatt for genital herpes og tror du vise symptomer. Legen din kan forskrive medisiner som kan bidra til å holde symptomene under kontroll.