Digidexo.com

butterfly nål blodprøvetaking

Hva er en Butterfly Needle?

Hva er en Butterfly Needle?


Å ha blod trekkes er et faktum av livet. Nesten alle opplever det på et tidspunkt. Frykt for smerte og flere nålestikk føre mange mennesker til å cringe ved tanken. Læring typer nåler som brukes i blodprøvetaking kan hjelpe dempe denne frykten.

Identifikasjon

En sommerfugl nålen er en kort nål med en liten diameter er festet til et tynt, fleksibelt rør. Nålen er flankert av to gummi vinger som tillater phlebotomist å gripe og bevege nålen med letthet. Røret er festet til en gummistøvel som festes til blodprøverøret.

Typer

Sommerfugl nåler kommer i 21, 23 og 25 gauge størrelser. Jo høyere tallet er, jo tynnere nål.

Funksjon

Blodprøver tatt fra håndleddet, hender og føtter blir samlet nesten utelukkende med sommerfugl nåler. Personer som har grunne årer, eller de som er utsatt for angst eller bevegelse når blodet er trukket, ofte nytte av sommerfugl nåler.

Fordeler

På grunn av at nålen er festet til et rør, og ikke direkte til oppsamlingsrøret, kan en pasient som beveger seg med en viss grad av letthet, og ikke jar nålen eller prøven ut av plass.

Misforståelse

Til tross for sin lille diameter og lite krevende utseende, trenger sommerfugl nåler ikke alltid resultere i mindre smerte for pasienten. Butterfly nåler er korte, og flere pinner kan være nødvendig å treffe en blodåre. Blodkoagulasjon inne i røret er mulig, og dersom dette inntreffer, er det nødvendig med en gjen stokk av pasienten.

Hvordan diagnostisere laktasemangel Med en blodprøve

Hvordan diagnostisere laktasemangel Med en blodprøve


Laktasemangel, en vanlig tilstand rundt om i verden, kan forårsake laktoseintoleranse. Du kan lure på om du er laktoseintolerante hvis du opplever en urolig mage, gass og diaré etter inntak av meieriprodukter. Legen din kan ha blodet ditt testet for å se om du har laktasemangel, og som kan hjelpe ham utelukke andre gastrointestinale problemer.

Hvordan diagnostisere laktasemangel Med en blodprøve

Fast i minst 8 timer før du har ditt blod trekkes.

Avstå fra hard trening i 8 timer før testen.

Drikk en drikke som inneholder laktose at legen gir deg i hennes kontor.

La din lege for å trekke blodet i intervaller legen bestemmer.

Vent til lab resultater. Lab teknikere ser for glukose i blodet ditt hvis legen din bestiller en laktoseintoleranse test, fordi laktase enzym i kroppen bryter laktose ned til glukose og galaktose.

Bestem hva testresultatene mener. Hvis blodsukkernivået er høyere enn 30 milligram per desiliter (mg / dl) etter to timer med drikking laktose løsning, trenger du ikke har laktasemangel. Hvis blodsukkernivået er 20-30 mg / dL, kan legen din bestille flere tester for ytterligere informasjon. Hvis glukose stiger til under 20 mg / dL, det tydelig viser en abnormitet.

Hint

 • Hvert laboratorium kan vise et normalt blodsukker i litt forskjellig, så diskutere hva testresultatene mener med legen din.
 • Hvis testresultatene er unormale, få en glukosetoleransetest for å utelukke et problem absorbere glukose.
 • Du kan oppleve mindre til moderate smerter under og etter blodprøvetaking. I sjeldne tilfeller kan du oppleve blødninger, hematom eller besvimelse.
 • Pass på at du ser den personen som trekker blodet fjerne en ren nål og sprøyte fra den sterile pakken og vaske hendene før tegning blodet. Kontroller at alt utstyret deres er sterile. Pasienter har fått blod infeksjoner på grunn av feil hygiene.

Foods å unngå før en serotonin blodprøve

Nervecellene i kroppen produserer den kjemiske serotonin. Den serotonin blodprøve blir administrert til test nivåer av dette kjemikalie for å diagnostisere karsinoid syndrom. Serotonin er også viktige faktorer i depresjon, men det er ennå ikke kjent om dette blodprøve er et effektivt diagnostisk metode for sykdommen. For å få en nøyaktig måling av kroppens faktiske serotonin, kaffe te, avokado, bananer, tomater, plommer, valnøtter, ananas, aubergine bør unngås tre dager før testen.

Time Frame

Følg kosttilskudd restriksjoner for tre dager før serotonin blodprøve er utført.

Foods å unngå

Å spise mat som øker serotonin før nivåene er kontrollert, kan endre nøyaktigheten av testresultatene. Unngå å spise valnøtter, avokado, bananer, tomater, plommer, ananas og aubergine i tre komplette dager før blodprøvetaking. Ved å eliminere matvarer som redusere eller øke serotonin, vil en mer nøyaktig nivå av kjemisk produsert av kroppen selv skal måles. Unngå kaffe, te og andre koffeinprodukter for samme tidsrom i tillegg.

Andre hensyn

Tre dager før, bør tobakks unngås også. Nikotin øker serotoninnivået, og dette ville skew testen.

Hvordan trekke blod fra små årer

Blodprøvetaking er vanligvis utført av en phlebotomist eller annen dyktig medisinsk faglig. Noen pasienter har små årer som kan gjøre blodet trekker vanskelig. Heldigvis gjør en sommerfugl nål det lettere å samle blod fra små vener. Denne liten nål vanligvis brukes på spedbarn, eldre pasienter eller andre pasienter med små årer. Ved å følge alle trinnene nedenfor, vil du være i stand til effektivt å trekke blod fra en liten blodåre ved hjelp av en sommerfugl nål.

Bruksanvisning

Finn median cubital blodåre på fremre underarmen til pasienten din. Kontroller alltid og trykk områdene å heve årer og gjøre dem mer synlige.

Pakk en tourniquet om 2 til 3 inches over ønskede stikkstedet. Tørk huden med en alkohol pad for å desinfisere området.

Be pasienten å lage en knyttneve og nøye, og sett den langsomt butterfly nål inn i venen. Forsiktig flytte nålen dypere til du ser blod inn i det.

Stabil sommerfuglen nålen ved å trykke hardt ned på plastsidene. Fest en tom sprøyte til slutten av sommerfuglen nålenav kontakt og trekk forsiktig ut stempelet for å trekke ut blod. Hvis du planlegger å bruke en Vacutainer, feste den nødvendige adapteren til navet kontakten før du fortsetter.

Fortsett å samle den nødvendige mengden blod som forespurt i blodprøve rekkefølge. Forsikre deg om at pasientens navn er tydelig skrevet om innsamlingsrørene før tegning blod. Dette vil hindre en mix-up med andre pasienters blodprøver.

Slipp tourniquet og trekk forsiktig ut butterfly nål. Tørk av stikkstedet med en spritserviett og dekk med en steril bandasje eller sterilt gasbind og tape. Avhende sommerfuglen nålen i biohazard søppelkassen.

Terapeutiske Phlebotomy Prosedyrer

Terapeutiske Phlebotomy Prosedyrer


Flebotomi er prosessen med å trekke ut blod fra pasientens sirkulasjonssystem. Denne fremgangsmåten kan også anvendes for terapeutisk anvendelse; terapeutisk blodprøvetaking er ofte brukt når pasienter har polycytemi vera, en tilstand preget av et høyt antall røde blodceller. Andre anvendelser av fremgangsmåten omfatte behandlinger for pasienter med høye mengder av jern i blodet, og for pasienter med lungeødem, der den brukes til å redusere det totale blodvolum.

Stor Needle med Transfer Pack

Prosedyrer som involverer en overføringspakke blir ofte brukt i forbindelse med en stor, 19- eller 21-gauge nål, også kalt en "butterfly". Nålen er forbundet med en overføringspakke via et rør med en klemme. En blodtrykksmansjett vil bli plassert på armen og oppblåst, og venepunksjon (blodprøvetaking) vil bli utført under mansjetten. Prosedyren tar vanligvis 10 til 15 minutter.

Liten Needle med Transfer Pack

En mindre nål kan også brukes til å utføre terapeutisk flebotomi. Venipunkturen prosedyren er mer komfortabel når mindre nåler brukes, og tilgang til venene vil bli bedre bevart for fremtidige phlebotomies. Prosessen kan ta litt lenger tid på grunn til å senke blodstrømningshastigheter fra den mindre nålen.

Sprøyter

Flebotomi kan også utføres med sprøyter, hvor sprøytene flere blir brukt til å trekke blod i stedet for nåler som er koblet til en overføringspakke. Denne fremgangsmåten er ofte mer ubehagelig, men kan være den eneste metoden tilgjengelig hvis overføringspakninger ikke kan oppnås.

Phlebotomy teknikker og Information

Phlebotomy teknikker og Information


Hvis du er kvalm, styre klar, fordi mange folk finner denne praksisen litt nervepirrende. Årelating er det lov å trekke blod fra en pasient for tester eller blod banktjenester. For å unngå den mye fryktede problemet med å stikke en pasient gjentatte ganger med nåler uten noen gang å tegne en dråpe, kan phlebotomists lære flere enkle teknikker og triks for forbedret nøyaktighet og pasientkomfort. Det er viktig for phlebotomists å holde sikkerheten i tankene når du arbeider med farlig materiale som blodprøver.

Velge et nettsted

Median cubital vene på undersiden av armen er den mest populære for å trekke blod, fordi det er relativt store og hele. Unngå å trekke blod fra områder som har mye arrvev eller hematom eller er på stedet av en tidligere mastektomi. Føler for snorlignende områder i armen før punktering å sørge for at pasienten ikke har trombose, eller herdet årer. Masser armen hvis venene er ikke synlig eller følbar; denne praksisen bør gjøre venene mer tydelig for enkel blodprøvetaking.

Tegning Blood

Det finnes mange teknikker du kan øve for å gjøre pasientene mer komfortabel og rolig når tegning blod. Be pasienten om å legge seg ned først, og bruke butterfly nåler med gummi vinger for å sikre en høyere grad av nøyaktighet. Tapp eller legg press på injeksjonsstedet før du bruker nål til å nummen området og hindre smerter. Påfør tourniquet om fire inches over injeksjonspunktet, men sørg for å fjerne den innen to minutter.

Feilsøking

Hvis du har problemer med å ta blodprøven fordi ingen blod strømmer inn i røret, flytte nålen fremover eller bakover. Det er mulig at nålen har trengt for dypt nok eller ikke. Justere vinkelen av nålen slik at det ikke blir presset mot veggen av blodåren. For å hindre en hematom fra å utvikle, sørg for å legge trykk på stedet og fullt punktere blodåre veggen. Ikke trekk stempelet tilbake for raskt.

Phlebotomist Safety

Husk at blodet bærer sykdommen. Det er viktig å alltid bruke hansker ved håndtering av pasientens blod. Kast forurensede elementer raskt og riktig. Beskytt dine pasienter ved å holde alt blod samling utstyr bort fra dem, og bytte hansker hver gang du trekke blod. Aldri bøye eller brekke nåler, som de kan spray blod og forurense rommet.

Tegning Blod i babyer

For spedbarn, alltid trekke blod fra hælen. Før du gjør det, bør du varme barnets hæl til den når ca 42 grader Celsius, fordi denne teknikken vil øke flyten av blod til føttene. Husk at små babyer ikke alltid blø umiddelbart etter blir punktert, så du blir nødt til å bruke milde press for å trekke blod. Hold barnets hæl hevet når du er ferdig med å stoppe blødningen.

Phlebotomy Teknikker for babyer

Phlebotomy Teknikker for babyer


Baby årer er mindre, og de har en tendens til å vri seg mye mer enn voksne og eldre barn og med i løpet av noen form for medisinsk prosedyre. Av denne grunn er de flebotomi teknikker som brukes på barn og voksne er ofte utilstrekkelig for babyer. Forstå hvordan disse teknikkene skiller kan sette nye foreldre rolig når de må ta sine babyer å få blod arbeid.

Capillary Punktering

Anbefalt plassering for å samle blod fra en nyfødt baby eller spedbarn er hælen, ifølge en blodprøvetaking tutorial på University of Utah hjemmeside. Mer spesifikt bør blod trekkes fra de to nederste, siden hjørnene av hælen. Prewarming barnets hæl til ca 42 grader celcuis kan gjøre tegning blod enklere fordi det øker blodsirkulasjonen. En steril blodlansett skal brukes til å lage en punktering. Ofte gjør nyfødte ikke blø umiddelbart, så milde press bør brukes på stikkstedet for å produsere bloddråper.

Venepunksjon

Hvis hanke inn en blodåre å samle blod, anbefales det at rygg blodåre på hånden brukes, ifølge Bonnie K. Davis i "Phlebotomy:. En kundeservice Approach" Det er fordi denne teknikken reduserer hemolyse, eller ødeleggelse av røde blodceller. Det reduserer også risikoen for fortynning på grunn av tilstedeværelsen av interstitielle fluider, og antallet av punkteringer som kreves, som i sin tur senker en baby omrøring. Denne prosedyren er nesten identisk med en annen type venepunksjon, men en mindre nål og butterfly wingset er brukt, og større forsiktighet må plasseres på innsetting av nålen langsomt slik at nålen ikke pierce gjennom venen.

Pasient Håndtering

Noen babyer har ikke noe imot å ha blod trekkes, men disse er trolig unntaket heller enn regelen. Dette betyr at phlebotomists trenger å forstå hvordan man skal håndtere babyer som kan bli opphisset og flagrende rundt. Hvis restraining barnet blir nødvendig, bør de spørre en forelder eller verge til stede for å hjelpe gjøre det. Hvis foreldrene ikke klarer å holde barnet eller synes distressed av prosessen, kan andre medisinske personell bli engasjert til å bidra til å holde pasienten i ro. Tokens og ros for tapperhet kan gjøre opplevelsen mindre traumatisk, bemerker University of North Carolina Health Care Systems.

Hvordan vite om du har høyt blodsukker

Har du tisser ofte, har overdreven tørst eller uforklarlig vekttap? Hvis du opplever noen av disse symptomene, eller du er bekymret for blodsukkeret, kan du teste blodsukkeret hjemme ved hjelp av en glukosemåler, eller ved å besøke legen din for en blodsukkermåling. Testing blodsukkeret hjemme med en glukosemåler er raskt og enkelt, og gir resultater i løpet av sekunder.

Hvordan vite om du har høyt blodsukker

•  Vask hendene grundig med såpe og vann, og tørk dem med et rent, tørt håndkle. Dette sikrer at det ikke er noe på hendene som kan forurense blodsukker test.

Velg en ny lancette og ta den ut av emballasjen. Sett lancette inn blodprøvetakeren.

Kontroller teststrimler for å være sikker på at de er innenfor sin utløpsdato. Fjern en stripe og sette det inn i glucometer med blodprøvetaking enden vendt ut.

Velg en testside og rengjør den grundig med en alkoholserviett. La alkohol tørke grundig før testing.

Plasser blodprøvetakeren på testing nettstedet og utslipp enheten. Plasser blodprøvetakeren til side.

6 Vent en liten dråpe blod å strømme fra testområdet. Du må kanskje massere området litt for å oppmuntre blodstrøm.

•  Plasser blodprøvetaking enden av strimmelen på testområdet og la den absorbere nødvendig blodprøve for testing. De fleste meter piper når de har samlet nok av en prøve for testing.

Sjekk din målerens skjerm for et resultat. De fleste glucometers nå gi en lesning i løpet av sekunder. En fastende blodsukker lesing over 100 regnes som en høy lesing, og en fastende blodsukkerverdi over 125 kan være en indikator på diabetes. Hvis du tester etter et måltid, snakk med legen din for å finne et mål blodsukker lesing for å hjelpe deg å identifisere hvis blodsukkeret er høyt.

Hint

 • Hvis du mener at du har høyt blodsukker, eller blodsukker resultatene er i høy området, bør du rådføre deg med lege for behandling anbefalinger eller ytterligere testing.

Hvordan redusere en jernoverskudd

Jernoverskudd kan ha primære eller sekundære årsaker. Den primære årsaken er oftest arvelig hemokromatose, en genetisk lidelse av stoffskiftet som fører til for mye jern til å bli absorbert fra mat. Sekundære årsaker er overdrevent inntak av jern og gjentatte blodoverføringer. Jern akkumuleres i endokrine organer, lever og hjerte. Resultatet er organskade. Laboratorieundersøkelser viser en økning i lagret jern (ferritin) og en høy metningsgrad av protein som bærer jern (transferrin).

Hvordan redusere en jernoverskudd

Observer kropp og energi dine nivåer nøye. Det finnes ingen spesifikk symptom som indikerer at du har for mye jern i kroppen din. Organskade utvikler seg langsomt og tidlige symptomer kan være subtil. Se for svakhet, økt pigmentering og leddsmerter. Leverprøver er nyttige i å vurdere progresjon av tilstanden.

Selv om du ikke har symptomer, trenger du bare å se legen din med jevne mellomrom. Han eller hun vil anbefale at du har blod trekkes for vurdering av serum jern, ferritin og transferrinmetning.

Hvis du har symptomer assosiert med arvelig hemokromatose, økte serumferritinnivåer eller høy transferrinmetning, må du gjennomgå behandling. Den enkleste og mest effektive måten å eliminere jern overmål er gjennom serieblodprøvetaking, også kjent som blodbadet. Blodbanker og laboratorier som bruker det nyeste utstyret er de beste innstillingene for denne behandlingen. Vanligvis er 250 mg jern (ca. 500 ml blod) fjernet hver uke. Drikk vann og hvile før og etter inngrepet.

Vær flittig om denne serien av enkle prosedyrer. Den samlede varigheten av behandlingen varierer, avhengig av jern nivåer. Den blodprøvetaking gjentas til jern nivåer er normalisert. Det kan ta uker eller måneder. Etter dette vil det bli gjort midlertidig, bare for å opprettholde transferrinmetning nivåer under 30 prosent. Dette vedlikeholdsregime er avgjørende.

Hvis et jernoverskudd er på grunn av sekundære årsaker, chelation (bindende) behandling med deferoksamin eller deferasiroks vil bli brukt. Flebotomi kanskje ikke være et alternativ, på grunn av risikoen for anemi.

Gjennomgå spesifikk behandling for diabetes, hjerte unormalt eller erektil dysfunksjon, hvis det finnes. Disse er potensielle komplikasjoner av jernoverskudd.

Spis balanserte måltider. Ingen begrensning av jernholdige matvarer (for eksempel rødt kjøtt) er vanligvis nødvendig. Alkohol, men bør unngås, fordi det øker jernopptaket og kan videre skade leveren.

Hint

 • Hvis din lidelse er arvelig hemokromatose, råder dine familiemedlemmer å få testet, også. Genetisk testing er tilgjengelig.
 • Aldri utsette å motta behandling for hemokromatose.
 • Ikke ta kosttilskudd som inneholder jern.

Slik håndterer Hemochromatosis

Hemokromatose er en jernoverskudd forstyrrelse der en persons jern nivåene er for høye. Strykejernet er ikke kastes på forsvarlig måte og begynner å påvirke vev av vedkommendes organer. Hvis diagnosen tidlig en person kan leve et langt og sunt liv. Menn er vanligvis diagnostisert i alderen 40-60 og kvinner etter overgangsalderen. Administrerende Hemochromatosis er lett i forhold til mange andre lidelser.

Slik håndterer Hemochromatosis

Finn ut familien din historie. Denne lidelsen er arvelig. Det betyr at hvis du vet at din familie har en historie av det, kan du ha rutine eksamener og fange sykdommen i deg selv tidlig. Dette er en fin måte å behandle sykdom blant familie.

Få din rutine eksamener. Legen din vil ta blodprøver for å administrere jern nivåer. Når jern nivåer blitt for høy må du ta neste skritt.

Ha en blodprøvetaking behandling. Årelating er den enkleste og beste måten å administrere Hemochromatosis, det bidrar til å fjerne overflødig jern og bringe blodet tilbake til det normale. Phlebotomy behandlinger er hver uke på første og så til slutt sakte ned til hver 2-4 måneder for livet. Det er bare 6-3 ganger per år som er svært overkommelig og vil ikke forstyrre for mye med livet ditt.

Sjekk din diett. Hemokromatose kan ta et aktivt grep for å redusere mengden av jern de spiser. Du kan gjøre dette ved å eliminere jern rik mat eller ved å kjøpe The hemochromatosis Cookbook. Dette er en flott måte å håndtere mengden av jern i blodet og redusere mengden av phlebotomy behandlinger du trenger.

Deferoxamine kan brukes til å administrere Hemochromatosis i sjeldne tilfeller. Det er et medikament som kan tas som holder seg til jern og bidrar til å fjerne det fra kroppen.

kvinner klarer hemokromatose naturlig. De kvitte seg med blod naturlig gjennom sine månedlige sykluser. De vanligvis ikke trenger å begynne å administrere den hemokromatose før etter at de har nådd overgangsalderen og ikke lenger bli kvitt blod naturlig hver måned.

Hint

 • Søker råd fra en lege tidlig er nøkkelen. En hemokromatose pasienten kan leve et normalt sunt leve hvis sykdommen er fanget tidlig.
 • Hemachromatosis forårsaker leddgikt og diabetes dersom den ikke behandles tidlig. Det kan også i sjeldne tilfeller føre til leverskade som fører til leverkreft eller levertransplantasjoner.

Hvordan behandle Hemochromatosis

Hemokromatose er en jern overbelastning uorden. For mye jern får i kroppene organer som kan føre til store problemer. Det forekommer oftest hos personer av irsk, skotsk og engelsk opphav. Menn er vanligvis diagnostisert i alderen 40-60. Siden kvinner mister deres blod regelmessig hver måned, er de vanligvis ikke diagnostisert før etter at de har nådd overgangsalderen. Det er en måte å behandle hemokromatose som kan forhindre skade på organer.

Hvordan behandle Hemochromatosis

•  Har legen din for en blodprøve for å sjekke jern nivåer. Dette kommer til å gi legen en idé om hvor mye blod til tilbaketrekning for å få jern nivåer ned til det normale.

Finn et senter som praktiserer blodprøvetaking at forsikringsselskapet godtar. Legen din kan hjelpe deg med å lage ordninger for dette.

begynne å få blodet fjernet gjennom prosessen med blodprøvetaking. Du må kanskje gjøre dette en gang i uken i begynnelsen, før jern nivåer har nådd et normalt nivå. Da vil du til slutt må ha blodprøvetaking gjort hvert par måned. Denne metoden er meget vellykket.

Ta deferoxamine. Dette er en valgfri behandling dersom flebotomi ikke virker. Medisinen binder seg til jern og bidrar til å fjerne det fra kroppen. Du ønsker ikke å bruke denne medisinen hvis du kan gjøre blodprøvetaking fordi medisiner forårsaker bivirkninger hvor blodprøvetaking ikke gjør.

Hint

 • Se legen din tidlig. Jo tidligere du behandler hemokromatose jo bedre. Hvis du allerede har hatt noen vevsskade kan du ende opp med leddgikt eller diabetes.
 • De fleste pasienter lever normale produktive liv uten andre symptomer. I sjeldne tilfeller leverskade kan oppstå, og en person kan trenge en levertransplantasjon. Dette kan også føre til leverkreft.

Hva er en High GGT nivå?

Hva er en High GGT nivå?


GGT, en forkortelse for gamma-glutamyltransferase, er et leverenzym. Det er også kjent som gamma-glutamyl-transpeptidase (GGTP eller g-GTP). En blodprøve kan bestemme din GGT nivå og brukes til å oppdage skader på leveren. GGT nivåer er forhøyet hos personer med sykdommer som forårsaker skade på leveren og bukspyttkjertelen. For eksempel har 75 prosent av folk som vanligvis drikker store mengder alkohol forhøyet GGTs.

Fakta

GGT finnes innenfor leverceller. Når disse cellene er skadet, lekker enzymet i blodstrømmen og kan påvises med en blodprøve. Pankreatisk celler inneholder også dette enzymet.
GGT nivåer er ofte organisert som en del av rutinen bloodwork under en fysisk eller sjekk. Testen er også dømt til å diagnostisere ulike leversykdommer og kronisk alkoholisme.

Betydningen av høy GGT Levels

Høye GGT nivåer er assosiert med leversykdommer som hepatitt, skrumplever, leversvulster, og gulsott, hjerteinfarkt, tung eller kronisk alkoholbruk, kreft i bukspyttkjertelen og pankreatitt og virale infeksjoner som Epstein-Barr, cytomegalovirus (CMV) og Reyes syndrom.
GGT nivåer er vanligvis tatt som en del av en serie av leverenzymer. Hver test gir forskjellig informasjon om helsen til leveren og kroppen. De kombinerte resultater er tolket til å oppnå en diagnose.

Hva er en High GGT nivå?

For kvinner yngre enn 45 år, er en GGT nivå større enn 27 enheter per liter anses som høy. For menn og kvinner eldre enn 45, en GGT nivå større enn 38 enheter per liter regnes som høy. For barn, de normale nivåene er omtrent det samme som for voksne. For nyfødte, er det normale området fem ganger så høy som for en voksen. Disse tallene er generelle områder; referanseverdier kan variere fra laboratorium til laboratorium.

Legemidler som forstyrrer GGT Levels

Noen stoffer og forhold forstyrre GGT nivåer. GGT nivåer kan forsterkes av alkohol fenytoin (Dilantin), en anti-anfall medisiner, og fenobarbital, en antiseizure medisiner og beroligende, og redusert med clofibrate, en anticholesterol stoffet, og p-piller.

Betraktninger

GGT og de andre leverenzymer faster blodprøver; det vil si, skal pasienten ikke spise for åtte timer før blodprøvetaking. Alltid informere legen din om eventuelle medisiner eller kosttilskudd du tar på den tiden av en blod uavgjort.

Hva er behandlingen for Hemochromatosis?

Hemokromatose er en arvelig lidelse der kroppen absorberer for mye jern. Det overskytende jern kan avsettes i hvilken som helst organ, men har en tendens til å akkumuleres i leveren, hjertet og bukspyttkjertel. I sine senere stadier, kan hemokromatose utvikle seg til alvorlige sykdommer og til slutt føre til hjertesvikt. Behandling kan fjerne jern, men det gjør ikke kurere sykdommen.

Definisjon

Som bærer av oksygen i de røde blodcellene, jern spiller en kritisk rolle i kroppen, og er et næringsstoff trenger vi å inkludere i kostholdet. Når vi spiser mat som inneholder jern, kroppen absorbere omtrent 10 prosent av den. Resten er fanget i spesielle celler som lagrer det i slimhinnen i tarmen til naturlig Shedding av cellene skjer noen dager senere og jern forlater kroppen. Personer med hemokromatose absorbere omtrent 30 prosent av jern de svelges, og dette er en overbelastning av jern som kroppen ikke er i stand til å håndtere. Det overskytende jern ender opp i vev av viktige organer, spesielt i leveren. Når det, kan det ikke være naturlig eliminert fra kroppen. Jernmalm skader organer og til slutt de ikke kan fungere skikkelig. Primær hemokromatose er arvelig, men sekundær hemokromatose kan være forårsaket av andre sykdommer. Ifølge Mayo Clinic, er det en av de vanligste arvelige lidelser i USA

Symptomer

Symptomene vanligvis ikke vises før rundt en alder av 30 til 50 hos menn og etter fylte 50 hos kvinner. Når de dukker opp, kan de være generell, slik som tretthet og magesmerter. Andre symptomer inkluderer leddgikt, lav funksjon i skjoldbruskkjertelen, høyt blodsukker og ingen menstruasjon.

Komplikasjoner

I senere stadier av ubehandlet hemokromatose, alvorlige forhold utvikler seg. Overskudd av jern i leveren kan forårsake permanent arr, som kalles cirrhose. Den cirrhose kan da føre til andre komplikasjoner slik som en opphopning av væske i magen, toksiner som påvirker kognitiv funksjon og leversvikt. Risikoen for å utvikle leverkreft øker også. Skytende nivåer av jern i hjertet kan føre til en uregelmessig hjerterytme eller hjertesvikt, og for mye jern i bukspyttkjertelen kan forårsake diabetes. Overskudd av jern i huden får den til å snu bronse eller grå.

Behandling

Behandlingen kan ikke helbrede sykdommen, men det kan redusere den mengde jern, og forhindre eller forsinke organskade. Den primære behandling er terapeutisk blodprøvetaking sammen med passende behandling av eventuelle komplikasjoner. Jernkelateringen, som bruker en medisin som binder seg med jern og hjelper bære den ut av kroppen, kan være et alternativ for pasienter som ikke tåler blodprøvetaking.

Terapeutisk blodprøvetaking er akkurat som å gi blod. Litt etter litt, blod er fjernet inntil jernet når et normalt nivå. Mengden av blod fjernet avhenger av alder, generelle helse og underliggende komplikasjoner, men når behandlingen begynner om en halvliter blod vil bli fjernet en gang eller to ganger i uken frem til nivåene er normale. Etter at behandling må fortsette - for resten av den persons liv - men frekvensen er redusert til 4-6 ganger årlig.

Livsstilsendringer

Den viktigste livsstilsendring er å unngå å drikke alkohol fordi når det kombineres med et overskudd av jern, vil resultatet bli enda mer leverskade. Endring i kostholdet vil også bidra til å opprettholde sunne jern nivåer. Pass på å unngå matvarer som inneholder mye jern og ikke tar multivitaminer som inneholder jern. Også begrense mengden av vitamin C i kosten fordi det hjelper kroppen absorbere jern.

Normal serum PSA nivå

Prostatakjertelen er en mannlig organ som er under blæren og omgir urinrøret. Et serum PSA-test måler mengden av prostata-spesifikt antigen i blodet. PSA er et protein som finnes i prostata celler. Denne testen er primært beordret til å screene for prostatakreft, men er også dømt til å diagnostisere benign prostatahyperplasi (BPH), diagnostisere prostatitt, overvåke endringer i prostatakreft, evaluere effektiviteten av prostata kreft behandling og sjekk for gjentakende prostatakreft.

Test

En blodprøve for en PSA-test blir sendt til et laboratorium for prosessering. Fasting før en PSA-test er unødvendig. Bivirkninger av en blod uavgjort er vanligvis milde og inkluderer lett til moderat smerte og en bankende følelse.

Normalt nivå

Ifølge den niende utgaven av Mosby sin Diagnostic and Laboratory Test Reference, er en normal serum PSA-test mindre enn fire nanogram per milliliter eller fire mikrogram per liter. Hvis du er mindre enn 50 år, kan din lege vurdere en PSA-nivå større enn to nanogram per milliliter for høy og kan foreslå ytterligere testing. Enkelte laboratorier kan ha litt en annen definisjon av en normal PSA-test, og legen din vil avgjøre om PSA-test er unormal.

Betraktninger

PSA nivåer kan være forhøyet etter en rektal undersøkelse, etter en prostatabiopsi, etter en transuretral reseksjon av prostata (TURP) eller hvis utløsningen kommer innen 24 timer etter blodprøvetaking. PSA nivåer kan være forhøyet opp til fem ganger den normale for opp til seks uker etter en urinveisinfeksjon (UVI) eller prostatitt. Visse medisiner som finasterid (Propecia, Proscar) og diethylstilbestrol (DES) kan redusere PSA nivåer.

Unormale nivåer

Forhøyede PSA nivåer kan indikere prostatakreft, benign prostatahyperplasi (BPH) eller prostatitt. Symptomer som kan indikere en prostata lidelse er smerter eller en brennende følelse med vannlating, smertefull ejakulasjon, ryggsmerter, manglende evne til å urinere eller en økt hyppighet av vannlating. Diagnostisering av prostata lidelser innebærer en fysisk undersøkelse, tilstedeværelse av symptomer, imaging tester og muligens en biopsi av prostata vev. Ikke alle tester er angitt for hver person.

Screening

The American Urological Association anbefaler en PSA-test og prostata eksamen for menn 40 og over. Videre rutinemessig testing vil avhenge av flere faktorer, blant annet resultatene fra grunnlinjen, alder, forventet levealder og prostata kreftrisiko faktorer. Ifølge American Urological Association, er prostatakreft den nest største årsaken til kreftdød hos menn. Tidlig påvisning av prostatakreft kan forbedre utfallet.

Hva kan påvirke en PSA Reading?

En PSA-avlesningen er et mål på prostata-spesifikt antigen, som er et protein som finnes i prostataceller. Dette nivået blir oppnådd ved et blodprøvetaking. Visse faktorer og medisiner kan forandre en PSA-nivå.

Unormale nivåer

PSA nivåer over normal indikere prostatakreft, prostatitt eller benign prostatahyperplasi (BPH). Hvis PSA nivået er hevet, vil legen utføre ytterligere tester for å finne årsaken til din høyde.

Medisiner

Visse medisiner som diethylstilbestrol (DES) og finasterid (Proscar, Propecia) kan redusere PSA nivåer. Legen din vil fortelle deg om du trenger å holde disse medikamentene før har PSA nivå trukket.

Eksamen

En PSA-nivå bør trekkes før eller flere timer etter en digital rektal undersøkelse for å unngå en litt hevet PSA-nivå. En digital rektal undersøkelse er utført for å sjekke prostata for misdannelser.

Prosedyrer

En PSA-nivå bør trekkes før eller seks uker etter en transuretral reseksjon av prostata (TURP) eller prostatabiopsi fordi disse prosedyrene kan heve en PSA-nivå.

Infeksjoner

En urinveisinfeksjon (UVI) eller prostatitt kan heve en PSA-nivå så mye som fem ganger det normale nivået for opptil seks uker.

Capillary Punktering Vs. Venepunksjon

Capillary Punktering Vs. Venepunksjon


Når din lege bestiller blod for laboratorietesting, kan blodet trekkes via kapillær punktering eller venepunksjon. Dette betyr at nålestikk er metoden for å fremskaffe blodprøven, og enten den kapillære eller venen er valgt som kilde for blodprøvetaking.

Kapillærer

Finnes i hele kroppen, kapillærer er tynne hair strukturer som fører blod fra arteriene til venene.

Årer

Årer, mye større enn kapillærer, transportere blod fra kapillærene til hjertet. Det er hundrevis av årer i kroppen som ville dekke anslagsvis 60.000 miles hvis lagt ende til ende.

Capillary Punktering

Også kjent som en finger pinne eller hæl stick, innebærer kapillær punktering jabbing huden med en skarp nål (Lancet) og samle de resulterende dråper blod på et lysbilde eller strimmel.

Venepunksjon

Venepunksjon krever et trenet helsepersonell å tappe en vene med en nål og sprøyte, vanligvis en som kjører langs den indre albue (antecubital fossa), men baksiden av hånden, håndleddet eller halspulsåren kan brukes om nødvendig.

Betraktninger

Kapillær punktering er mindre invasiv, raskere og generelt mindre smertefull enn venepunksjon. Minimal trening gjør diabetikere og andre som trenger hyppige blodprøver for å gjøre dette hjemme. Venepunktur, byr imidlertid på mer blod for testing, som ofte fører til mer nøyaktige testresultater.

Hvordan behandle Hyponatremi Når på en materøret

Hvordan behandle Hyponatremi Når på en materøret


Hyponatremi er en mangel i serum natrium nivåer (mangel på salt i blodet), vanligvis forårsaket av overhydrating --- eller gi for mange væsker til --- pasienten, noe som kan føre til ødeleggende konsekvenser hvis venstre ubehandlet. Likevel, før en lege kan ta opp insuffisiens, han må først identifisere årsaken eller det vil gjenta seg. Lav natrium nivåer kan skade nesten alle indre organ, og som det er en hjerteelektrolytt, kan ditt hjerte slutter å fungere hvis de nivåer slipp for lavt. Hjernen er spesielt utsatt for skader forårsaket av hyponatremi.

Hvordan behandle Hyponatremi Når på en materøret

•  Bestem pasientens presis natrium nivå. Dette vil kreve en blodprøvetaking og analyse av en kvalifisert Lab Technician.

•  Vei tålmodig hvis du ikke allerede vet nøyaktig vekt. En pasients blodvolum korrelerer med sin kroppsvekt; du må beregne hvor mye salt for å gi hjelp av pasientens vekt og natrium nivåer som variabler.

Klargjør en hyperton (høyt saltinnhold) løsning for materøret. Hell en liter mating oppløsningen inn i materøret pose og til salt i henhold til laboratorieresultater og pasientens vekt. En lisensiert lege må beregne hvor mye salt du vil legge til og skrive en resept.

Hekt næringsposen til sløyfen på toppen av stangen som holder matepumpe, mate slangen inn i pumpen i henhold til produsentens instruksjoner og sette pumpen som anvist av legen (ulike pumper har ulike spesifikasjoner, du må gjøre deg kjent med dette utstyret før overtar pleie av pasienten).

måle pasientens natriumnivåer for å bestemme effektiviteten av behandlingen. Legen vil bestemme når du gjør dette (som regel innen fire til 12 timer), og vil analysere resultatene. Dette vil kreve en annen blodprøvetaking og analyse.

Hint

 • Se etter symptomer på hyponatremi, som inkluderer endret mental status (forvirring, hallusinasjoner, bevisstløshet og koma), tretthet, restiveness, dårlig humør, hodepine, tap av appetitt, muskelkramper, muskelsvakhet eller kramper, kvalme og oppkast.
 • På grunn av en osmolalitet ubalanse når natriumnivået i bloddråper, passerer vann fra blodet inn i cellene, hvor natrium-nivået er høyere, noe som får dem til å svelle. Mens de fleste celler er utrolig fleksibel, hjerneceller begrenset av kraniet har liten plass til å hovne opp; derfor fører hyponatremi ofte til hjerneskade hvis ubehandlet.

Hvordan beregne jernoverskudd

Hvordan beregne jernoverskudd


Jernoverskudd er vanligvis forårsaket av genetikk, slik som uorden hemokromatose. For mye jern i kroppen kan føre til vekttap, tretthet og leddsmerter. Normale nivåer av jern er 15 mg / dag for menn og og 18mg / dag for kvinner. Den tidligere jernoverskudd er diagnostisert og behandlet, jo mindre er sjansen for å utvikle noe mer avgjørende for din helse. Det er to vanlige blodprøver som bestemmer jern nivåer.

Hvordan beregne jernoverskudd

Iron Overload Tester

•  Gjør din avtale så tidlig som mulig i morgen for å unngå sult smerter. Du må kanskje vente hvis klinikken eller sykehuset er opptatt.

Fast i 12 timer før din avtale tid. Dette betyr at ingen tyggegummi, mat eller væsker unntatt nipper på vann til blodet har blitt trukket.

•  Sitt på stolen i laboratoriet eller legekontor og puls på en myk ball for å gjøre det lettere for helsearbeideren å trekke nok blod for tester.

Ta transferrin (transporterer jern i hele kroppen) metningsprøven. Dette skal gjøres ved å trekke blod fra armen. Dette måles i prosent form ved å dividere den totale jernbindingskapasitet (lar jern til å binde til transferrin) ved fastende serum jern (jern som er bundet til transferrin).

Det helsetjenester arbeidstaker vil bruke blod fra den første testen for serum ferritin test. Ferritin er et protein som lagrer jern.

Unn umiddelbart hvis du er diagnostisert med jernoverskudd for å unngå ytterligere komplikasjoner.

Hint

 • Fasting i 12 timer før blodprøvetaking er viktig å få nøyaktige resultater om helsen din.
 • Etter blodet er trukket, er det viktig å presse fast på armen der nålen var å hindre blåmerker eller hematom. Medisinsk personale noen ganger glemmer å nevne dette.

Hvordan Test for Lyme sykdom

Hvordan Test for Lyme sykdom


Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom som krever umiddelbar intervensjon for å forebygge komplikasjoner som leddsmerter, nevropati og hjerterytme uregelmessigheter. Hvis du har et flåttbitt, bør du se etter symptomer eller kontakte legen din for å gjøre en test for Lyme sykdom. Avhengig av din medisinske tilstand, kan legen velge å starte antibiotikaprofylakse for sykdommen mens de venter på resultatene av bittet. Les videre for å lære hvordan du kan teste for Lyme sykdom.

Hvordan Test for Lyme sykdom

En forventer å ha en blodprøve for å fastslå tilstedeværelse av antistoffer mot Lyme sykdom. Det tar fra to til seks uker etter eksponering mot Lyme-sykdom for antistoffene å utvikle og fremkommer i blodet.

•  Innse det første blodprøve vil være enten en ELISA (Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay) eller IFA (Immunfluorescens). Begge disse tester er ekstremt følsomme for antistoffene som er tilstede i Lyme-sykdom.

Forvent å ha en oppfølging blodprøve kjent som en Western immunoblot test dersom ELISA eller IFA viser positive resultater. Det er mulig å få et falskt positivt resultat fra ELISA og IFA. Bekreftelse er gjort når resultatene av den vestlige immunoblot testen er også positive.

Planlegg å ha en gjentakelse blodprøve om tre måneder etter den første negative ELISA, hvis den første blodprøvetaking var innen de første 2-6 uker etter bittet. Noen ganger vil den første blodprøve vises negativt fordi antistoffene ennå ikke har utviklet.

Klargjør for tilbaketrekking av væske fra en infisert felles for PCR (Polymerase Chain Reaction) testing. Dette brukes til å bekrefte diagnosen kronisk Lyme artritt. Den registrerer bakteriell DNA identifisere tilstedeværelsen av Lyme-sykdom.

Se etter tegn på Lyme sykdom hvis barnet ditt har et flåttbitt. I utgangspunktet er et utslett anerkjent som en sirkulær blinken utslett en tydelig tegn på Lyme sykdom. Behovet for blodprøver vil bli bestemt av barnets barnelege etter en fullstendig fysisk undersøkelse.

realisere hvis symptomer som alvorlig hodepine vises etter et flåttbitt, kan det være nødvendig å teste spinalvæske for tilstedeværelse av Lyme antistoffer.

Hint

 • Hvis du tar antibiotika eller annen grunn, la legen få vite. Tilstedeværelsen av antibiotika i systemet kan forstyrre blodtestresultater for Lyme sykdom.
 • Antistoffer kan forbli i kroppen i mange år etter at sykdommen er herdet og gi en falsk-positiv respons til blodprøver. Sørg for å informere legen din dersom du tidligere har vært smittet og behandlet for Lyme sykdom.

Hvordan sjekke kaliumnivået

Vanligvis holder en person sin kalium nivå normal ved å spise et sunt kosthold full av grønne blader, tomater, poteter, bananer og sopp. Kroppen bruker kalium å kontrollere blodtrykket og holde stoffskiftet i gang. Når nyrene ikke fungerer ordentlig eller blodtrykket er for høyt, vel vitende om kaliuminnholdet er viktig. Leger utføre en blodprøve for å sjekke for høy eller lavt kaliumnivå.

Hvordan sjekke kaliumnivået

Før du tar testen, diskutere med legen din eventuelle medisiner du tar. Noen medisiner endre kaliumnivået i blodet ditt. For eksempel stoffer som adrenalin og histamin heve kaliumnivået. Kaliumnivå kan senke når du tar insulin eller avføringsmidler. Hvis du tar en av disse legemidlene, kan legen din be deg slutte å ta narkotika for testen.

•  Rengjør området for å trekke blod fra. Bruk en antiseptisk å drepe bakterier nærheten venen valgt for blodprøvetaking.

Påfør en tourniquet til overarm. Medisinsk personale wraps et elastisk bånd eller mansjetten rundt overarmen. Den vikle gjelder press på blodet, klargjøring venen i den nedre arm til utstråler blod inn i en ampulle gjennom en nål.

Plasser en nål i en vene i innsiden av albuen eller baksiden av hånden. En ansatt setter nøye nålen inn i blodet.

Tegn blod inn i et hetteglass. Når det medisinske personalet setter kanylen, samler blod i en ampulle eller tube på nålen. Under samlingen, ansatte fjerner tourniquet på armen din. Blodet fyller ampullen eller tube. Din hjelp fjerner nålen.

Dekk til området for å stoppe blødningen. Medisinsk personale gjelder ren klut til området med trykk for å stoppe strømmen av blod.

•  Test blodet for å vurdere kaliumnivået. Medisinsk personale tar blod til laboratorium for testing. Testen måler nivået av kalium i blodprøven.

8 Gå gjennom testresultatene for å avgjøre om nivået er innenfor normalområdet. Legen vurderinger testresultatene til å fortelle deg om kaliumnivået er normalt, høy eller lav. Normalområdet er 3.7 til 5.2 milliekvivalenter per liter. Et høyt nivå, hyperkalemi, kan tyde på dårlig regulering av nyrene, noe som skjer i løpet av nyresvikt. Et lavt nivå, hypokalemi, kan eksistere hos pasienter med dårlig ernæring eller diaré. Legen vil diskutere eventuelle forhold.

Hint

 • Stol på legen din og ansatte til å fortelle deg hva dine testresultater bety for din helse.
 • Hvis de ansatte finner nålen innsetting vanskelig, kanskje skadede blodceller slipper kalium forårsaker en feilaktig høy testresultatet.