Digidexo.com

Hva som forårsaker tretthet etter å spise et måltid?

Hva som forårsaker tretthet etter å spise et måltid?


Fordøyelse er en prosess som krever ytterligere blodtilførsel til magen og fordøyelseskanalen, noe som betyr at det er mindre blodtilførsel er tilgjengelig for hjernen. Det er derfor vanlig å føle seg litt sliten etter en time eller så etter at du spiser et måltid, men ekstrem tretthet etter å ha spist er sannsynlig å være forårsaket av en udiagnostisert helseproblem. Det er flere helsemessige problemer som kan føre til tretthet etter å ha spist som kan kreve medisinsk behandling.

Cøliaki

Cøliaki er en feil i immunsystemet knyttet til fordøyelse av gluten, som fører til at immunsystemet til å angripe slimhinnen i magen etter å ha spist gluten. Udiagnostisert cøliaki kan være livstruende, så det er viktig å se en lege hvis du har symptomer etter å ha spist gluten. Den beste måten å behandle cøliaki er å eliminere gluten fra kostholdet ditt. Det er mange glutenfrie produkter tilgjengelig for salg inkludert glutenfrie mel og korn for å lage brød og kaker. Fordi mange bearbeidet mat inneholder gluten må du være årvåken i å sjekke etikettene på produktene før du kjøper dem.

Diabetes

Apati og tretthet etter du spiser er et vanlig symptom på diabetes, og selv medisinert diabetikere kan lide av tretthet etter de spiser hvis medisinen nivåene er ikke riktig. Diabetikere må se hva de spiser fordi høy blodsukkernivå kan resultere fra å spise karbohydrater, som forårsaker tretthet og mangel på energi etter å ha spist. Forbruker mindre måltider og spise oftere ofte korrigerer dette symptomet, men medisinering nivåer må også sjekkes av legen din regelmessig. Etter en streng diabetiker kosthold er også viktig, velger lav-karbohydrat matvarer, magert kjøtt, lite fett eller nonfat meieriprodukter og med rikelig med frisk frukt og lav stivelse grønnsaker i kostholdet ditt. Prøv å unngå bearbeidet mat som ofte inneholder skjult sukker.

Fast Food

Rask mat kan også føre til tretthet etter å ha spist selv hos friske mennesker uten allergier eller helseplager. Dette er fordi rask mat ofte inneholder raffinert sukker og mel og mettet fett. Mettet fett er vanskelig for kroppen å behandle og krever store mengder blod og oksygen til å fordøye. Dette forårsaker tretthet i mange mennesker som resten av kroppen er ranet av blod og oksygen, mens magesekken er prosessering av de mettede fettsyrer. Raffinert sukker er også funnet i høye nivåer i blodstrømmen etter å ha spist mange rask mat.

Mat som forårsaker oppblåsthet

Oppblåsthet etter å ha spist kan ofte føre til en følelse av tretthet og svakhet i musklene. Oppblåsthet kan være forårsaket av Candida, fremfor vekst i tarmen, innvollsparasitter, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, samt mange andre vanlige matallergier. Matvarer som ofte forårsaker oppblåsthet inkluderer raffinose, et sukker som finnes i kål, bønner og rosenkål; matlaging, skjønt, reduserer oppblåsthet effekten av raffinose. Hvete forårsaker også oppblåsthet spesielt når folk har en allergi mot hvete og gluten. Belgfrukter kan også forårsake oppblåsthet, fordi de er en kombinasjon av stivelse og protein.