Digidexo.com

Hvordan identifisere tegn på Reyes syndrom

Reyes syndrom er en sykdom som påvirker det meste barn og tenåringer, og involverer lever, hjerne, nyrer og hjerte. Mens klar årsak av Reyes syndrom er foreløpig ukjent, det oppstår vanligvis etter en virusinfeksjon eller sykdom, som for eksempel vannkopper og influensa. Av denne grunn, er foreldre rådes til ikke å gi sine barn aspirin, som studier har knyttet utbredelsen av tilstanden til legemidler som inneholder salicylate.Risks for å pådra Reyes syndrom øker med ovennevnte vannkopper og influensa, samt andre luftveisinfeksjoner . Foreldre bør vite nok til å være i stand til å gjenkjenne tegn eller symptomer på Reyes syndrom for å initiere rask behandling og for å hindre komplikasjoner som lungebetennelse, luftveis anfall, hjerteproblemer, og selv hjerneskade, koma og død.

Hvordan identifisere tegn på Reyes syndrom

En forsiktig se barna når de lider av influensa eller vannkopper og aldri, under noen omstendigheter, gi dem aspirin under slike episoder. Egentlig er det best å behandle barn og tenåringer som lider av viral sykdommer med ibuprofen eller paracetamol for eksempel Tylenol for feber, smerter og plager. En av de vanligste tegnene på Reyes syndrom er døsighet og apati hos barn som synes relatert til rett og slett mangel på søvn eller ikke føler seg bra.

Se barnet ditt for episoder av oppkast. Disse episoder kan forårsake mild eller flyktige anfall av kvalme og brekninger, som ofte ledsages av forvirring, og det ovenfor nevnte letargi.

Følg nøye med barnet eller tenåringen og se etter tegn på atferdsendringer. Mens vi er alle klar over at de fleste barn og tenåringer kan vokse grinete eller irritabel med de er syke, kan disse personlighet eller atferd endringer synes uberettiget og ekstrem. Noen ganger, barn eller tenåringer også lider av delirium med eller uten tilstedeværelse av feber.

Observer barnet eller tenåringen etter tegn på beslag i armer, ben, eller overkroppen. Disse anfallene kan virke mild og varer bare noen sekunder, til de som kan vare i flere minutter. Spør legen din hvis du ser noen tegn til anfall aktivitet i barnet ditt.

Lytt til barnet ditt tale og se etter tegn på slurring, talevansker eller problemer med å kommunisere. I tillegg er noen barn og tenåringer plaget med Reyes syndrom også klage over å se dobbelt.

Hint

  • Tester er nødvendig for å bestemme diagnose av Reyes syndrom. Blodprøver, leverfunksjonstester og studiet av spinalvæsken må youe utført, så ta kontakt med din lege hvis du har noen tvil om at barnet ditt kan være lider av tilstanden.
  • Hvis venstre ubehandlet, kan enkelte individer rammet av Reyes syndrom skli inn delirium eller koma. Ring legen din ved første indikasjon på at barnet eller tenåringen er forvirret, sløv, eller opplever atferd eller mentale endringer eller problemer.