Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom en badstue og et damprom?

Damprom og badstuer er både høy varme betyr å slappe av og lette muskelspenninger. Selv om de begge har varme, er det forskjeller i hvordan varmen blir generert, i fordelene av varmen og i vedlikehold av enheten.

Funksjoner

Badstuer er typisk trepanel rom som gir tørr varme, generert av varme steiner. Vanligvis er en meget liten mengde damp blir skapt ved å helle litt vann over steinene. Badstuer kan varme til hvor som helst 140-200 grader F.
Damprom gi fuktig, fuktig eller damp varme strekker seg fra ca 110 til 120 grader F. Steam periodisk pumpes inn i et dampbad for å holde en luftfuktighet på opp til 100 prosent.

Effekter

Ifølge Tube Rose, badstuer er effektive for vekttap fordi de kan brenne opptil 600 kalorier i en badstue økt. Den viktigste årsaken til vekttap fra badstuer er et tap av vann vekt fra svette.

Dampbad kan hjelpe til å lindre noen luftveisplager. Fuktighet og fuktighet av et dampbad kan berolige symptomer på en sår hals og løsne slim i bihulene og lungene.

Betraktninger

Dampbad er generelt mer sårbare for spredning og produksjon av bakterier på grunn av høy luftfuktighet, i henhold til Sauna & Steam Bading. Regelmessig vedlikehold med fliser rengjøringsmidler og alle formål desinfeksjonsmidler holde skadelige bakterier sprer seg. Badstuer kan være utsatt for mugg. Rengjøring av tre paneler med en mild såpe og vann regelmessig vil hindre dette. Badstuer bør ikke rengjøres med sterke ammoniakk produkter fordi de skade treverket.

Historie

Ifølge saunas.org, badstue var en måte å bade i det gamle Finland. Kvinner også fødte i badstuer. Dampbad, eller bad som de ble kjent i antikkens Hellas, var også en populær form for bading. De avslappende fordelene av begge har holdt både populær i generasjoner.

Advarsel

Før du tar et badstuen eller dampbadet, er det viktig at kroppen ikke allerede er varmt fordi du risikerer overoppheting. Hvis en badstue og dampbad er å bli tatt etter en treningsøkt, avkjøles før du går inn.