Digidexo.com

Rota Virus Symptomer

Rota Virus Symptomer


Rota virus er en svært smittsom virus som påvirker tarmene. Viruset som forårsaker sykdom i magen og tarmene som kalles gastroenteritt. Gastroentertis er en inflammasjon av mage-tarm-kanalen som fører til akutt diaré. Selv om hvem som helst kan kontrakten rota virus, det er den ledende årsak til alvorlig diaré hos barn og spedbarn over hele verden. Flertallet av tilfellene av rota-viruset kan behandles hjemme ved inntak av ekstra væske for å unngå dehydrering, men alvorlige tilfeller hos spedbarn kan føre til at barnet legges inn på sykehus. Det finnes vaksiner for å beskytte spedbarn fra å fange viruset. For eldre barn og voksne, er den beste form for forebygging vaske sine hender.

Fever

Inkubasjonstiden for rota-viruset er vanligvis rundt to dager. Etter det, er feber normalt den første symptom skal vises. En feber er en høyning i kroppens temperatur over 98,6 grader. Feberen vises som det første tegn på at kroppen kjemper de rotavirus. Dette symptomet kan behandles med over-the-counter medisiner som Tylenol og Ibuprofen.

Diaré

Når forårsaket av rotavirus, er diaré normalt alvorlig. Den diaré er svært vassen og kan ha blod i den. Normalt vil dette symptomet oppstår 2 til 3 ganger per dag, og kan vare opp til 9 dager. Ekstra væske skal konsumeres for å unngå dehydrering.

Oppkast

Oppkast kan føre til dehydrering hvis symptomet oppstår for en lengre tidsperiode. Ved rota-virus, oppkast normalt ikke er et symptom som oppstår av seg selv. Det er normalt ledsaget av alvorlig diaré. En lege bør kontaktes hvis oppkast blir så alvorlig at væsker ikke blir inntatt i mer enn 24 timer.

Magekramper

Fordi viruset er infiserer tarmer, kan magekramper vises i nedre del av magen. Magekramper kan være en murrende smerte som varer i flere minutter eller en kort, stikkende smerter som varer noen få sekunder. Normalt dette symptomet vil avta av seg selv, men en varmepute kan lindre smerte før den gjør.

Dehydrering

Noen med rota virus opplever alvorlig diaré og eventuelt oppkast. Dette kan føre til at kroppen å dehydratisere hvis nok væske ikke forbrukes. Tegn på dehydrering inkluderer overdreven tørste, tørr munn, liten eller ingen vannlating og gråt uten tårer. Mer alvorlige tilfeller av dehydrering kan føre til at syke personen til å bli innlagt på sykehus.