Digidexo.com

Hvordan fortelle hvis du har gallestein

Gallestein er krystallisert biter av galle. Disse herdet "steiner" kan variere i størrelse fra svært liten til størrelsen på en ping-pong-ball. Gallestein har vanligvis ingen symptomer, men når de blir betent eller blokkere kanalen som fører til tynntarmen, de forårsake noen svært tydelige symptomer som du kan gjenkjenne.

Hvordan fortelle hvis du har gallestein

Første symptomene på gallestein

Merk at de første symptomene på en gallestein angrep er plutselige og intense smerter i øvre høyre eller midten av magen. Denne smerten er alvorlig og vil normalt ikke få noe bedre uavhengig av posisjon.

ta temperaturen så vel som gallestein kan også føre til feber. Ofte feber er et tegn på en potensiell komplikasjon på grunn av gallestein.

Observer huden og det hvite i øynene dine for gulsott. Dette er en gulfarging av huden eller det hvite i øynene.

merke noen smerter som vises i høyre skulder eller øvre del av ryggen. Høyre skulder smerte er et symptom av gallestein som er ganske vanlig, mens smerter i øvre del av ryggen er mer uvanlig.

Merk Hvis du føler deg kvalm eller syk til magen. Dette er også et vanlig tegn på gallestein problemer.

Diagnostisering Gallestein

Har legen din utføre en CT scan eller ultralyd for å verifisere gallestein i galleblæren. Denne X-ray er veldig flinke til å oppdage gallestein og er det første legen din vil sannsynligvis gjøre hvis han mistenker galleblæren problemer.

Tenk en MR-undersøkelse hvis CT scan er ikke endelig. En MR skanner gallegangene og kan plukke opp gallestein som blokkerer kanalene. Disse blokkering kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Har blodet trekkes og testet slik at legen kan sjekke dine nivåer av infeksjon. Dette er også nyttig for å utelukke andre komplikasjoner som kan eksistere.

Hint

  • Mange gallestein er helt løst gjennom å ha galleblæren fjernes. Denne operasjonen er vanlig og relativt lett.
  • Gallestein er ikke engang følt av det store flertallet av pasientene.
  • Av dem som har symptomer, vil de aller fleste ha et annet angrep uten kirurgi.
  • Ikke overse gallestein smerte, da ubehandlede galleblæren problemer kan være alvorlige.
  • Ikke selvmedisinering eller selv-diagnostisere gallestein smerte.