Digidexo.com

Hva er Alopecia Totalis?

Hva er Alopecia Totalis?


Alopecia er en medisinsk tilstand som rammer menn og kvinner, og fører til tap av hår. Typer alopecia variere fra mild til alvorlig. Alopecia totalis er en alvorlig tilstand som resulterer i fullstendig tap av hår på hodet.

Årsaker

Selv om den eksakte årsaken til alopecia totalis er ukjent, eksperter er enige om at det er en form for autoimmun sykdom der immunsystemet angriper hårsekkene, noe som resulterer i håravfall og skallethet. Alopecia tendens til å være genetisk, så hvis et familiemedlem har det, kan du ha økt risiko.

Stress kan også være en årsak eller utløser av sykdommen, men per september 2010, dette har ikke blitt bevist vitenskapelig.

Symptomer

Den åpenbare symptom på alopecia totalis er alvorlig hårtap. Alopecia totalis skiller seg fra andre former for alopecia i at det fører til en fullstendig tap av hår i hodebunnen. Mens det er vanlig å miste opptil 100 hår om dagen, kan overdreven håravfall signal alopecia eller en mer alvorlig sykdom. Hvis du taper en uvanlig mengde hår, bør du kontakte legen din.

Behandling

Fordi alopecia totalis er en autoimmun syndrom, behandling begynner vanligvis med immunomodulering terapi. Disse behandlingene kan omfatte injeksjoner, oral kosttilskudd, eller aktuelle anvendelser av kortikosteroider. Aktuell behandling med Rogaine (minoxidil) kan også bidra til å regrow hår.

Selv om det er ingen kur for sykdommen, kan mistet håret vokse tilbake med behandling. Hvis den ikke gjør det, kan transplantasjoner, parykker og Tupeer bidra til å dekke en skallet skalp.