Digidexo.com

Hva gjør du for en Sinus Hodepine

Sinus hodepine er karakterisert ved smerte og trykket i den fremre del av hodet og i ansiktet. Disse hodepine, som ofte blir forverret av plutselige endringer i temperatur og bevegelse, er forårsaket av problemer i sinus hulrom. Disse problemene kan stamme flere gjerningsmannen, inkludert virus som influensa og kulde, allergier og bakterielle infeksjoner. Behandle sinus tilstand er den beste måten å lindre ubehag forbundet med sinus hodepine.

At-Home Intervensjoner

Hvis du mistenker at din sinus hodepine er knyttet til en forkjølelse eller influensa, kan du prøve å drikke rikelig med væske. Vann er best, men juice og varm buljong har også sunne fordeler. Bruk en vaporizer eller luftfukter for å øke fuktigheten i luften. En annen metode å gjøre dette på er å ta en dampende dusj. Du kan lage en saltvann nesespray ved å blande en halvliter varmt vann med en teskje natron eller salt. Hvis du tror din hodepine stammer fra allergi, prøv å unngå spesifikke triggere som visse planter og dyr.

Over-the-Counter Intervensjoner

Du kan behandle irriterte bihuler med en rekke over-the-counter medisiner. Antihistaminer arbeide for å redusere nysing og rennende nese. Decongestants kan hjelpe å tynne slim. Mange kalde medisiner kombinere disse to ingrediensene enten i spray, pille eller flytende form. Sørg for å lese advarslene på medisiner før du tar dem, som noen har bivirkninger som tretthet, og noen bør ikke tas av personer med pre-eksisterende medisinske tilstander eller de som er gravide eller ammende. Sinus medisiner ofte er koblet sammen med legemidler som paracetamol og ibuprofen, som reduserer smerten av hodepine.

Lege Intervensjoner

Hvis hodepinen kommer plutselig eller er ledsaget av andre symptomer som høy feber, svimmelhet eller oppkast, se en lege. Disse symptomene kan tyde på mer alvorlige underliggende forhold. Hvis sinus hodepine vedvarer lengre enn 10 til 14 dager, gå til lege også. Legen din kan forskrive et antibiotikum hvis du har en bihulebetennelse. Hvis allergi er å klandre, må du kanskje ta regelmessige allergi medisiner for å administrere dine symptomer. Legen kan også foreskrive sterkere former for antihistaminer og slimhinneavsvellende midler for å lindre din lomme og hodepine symptomer. I tilfeller av severly infiserte bihuler eller strukturelle problemer i sinus hulrom, kan kirurgi være nødvendig. Uansett hvilken intervensjon du eller legen din velger, målretting bihulene første er den beste måten å behandle sinus hodepine.