Digidexo.com

Hvordan hjelpe Shin splinter

Hvordan hjelpe Shin splinter


Løpere, joggere og andre idrettsutøvere som opplever ofte slagtrykket langs fronten av deres leggen kan utvikle sårhet som strekker seg fra forsiden av skinnebenet til sidene av leggen. Ifølge MayoClinic.com, shin splinter (mediale tibia stress-syndrom) er et resultat av overbelastning muskler og vev som festes til skinnebenet når utøveren setter repeterende press på området ved å kjøre på en ujevn overflate eller delta i en aktivitet, slik som tennis, der hyppige benbevegelser er brå. Heldigvis, shin splinter reagerer godt på behandling.

Hvordan hjelpe Shin splinter

•  Ta en pause eller bytte til en lav-effekt trening for å gi din shins en pause. Smerte og ømhet fra shin splinter trenger tid til å gro. Svømming er en effektiv kryss øvelse som ikke vil forverre smertene. For utholdenhetstrening, bruke en step-maskin eller en elliptiske trener for å bygge utholdenhet uten å utsette din shins til mer innflytelse.

is smerten. Plasser isbiter i en plast zip-type bag og bruke dem i 15-minutters intervaller til anbudet området. Ice reduserer og forebygger hevelse og er mest effektiv rett etter en innvirkning øvelse. Hev benet og pakk med elastiske bandasjer for å redusere hevelse.

Strekk og styrke shin musklene. EmedicineHealth.com anbefaler gradvis øke muskelstyrke i leggen og i støtte foten og ankelen området for å redusere virkningene av effekt trening. Strekk før og etter løping, betaler spesiell oppmerksomhet til leggen området. Prøv å stå på et trinn med bare den fremre halvdel av foten på trinnet mens du holder på skinnen for støtte. Sakte senke hælene så langt du kan og deretter heve deg på tå hev. Gjenta strekningen 10 ganger.

Bruk en over-the-counter (OTC) smertestillende, for eksempel ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerten og for å redusere hevelse. I kombinasjon med hvile, is og høyde, kan en smertestillende bidra til å redusere ubehag. Ikke overskrid doseringen anbefalt på pakken. Dersom smertene vedvarer eller forverres, se din lege for å utelukke en stress brudd.

Kjøp et nytt par joggesko hvis din ikke lenger gir tilstrekkelig innvirkning absorpsjon. Den repeterende støt på tibia (skinnebenet) under løping eller andre idretter øker når joggesko mister sin evne til å absorbere overflødig effekt.

Hint

  • Vurder å bruke bue støtter i skoene dine hvis du kjører flatt skudd.
  • Se legen din hvis smertene øker til et punkt der du ikke kan fullføre daglige oppgaver.