Digidexo.com

Fordeler med alfalfaspirer

Du er sannsynligvis mest kjent med alfalfa som fôr til hester eller andre dyr, men mange tror alfalfaspirer holde vesentlige ernæringsmessige fordeler for mennesker også. Ingen vil benekte at alfalfa inneholder flere viktige næringsstoffer. Men det inneholder også flere farer du bør være klar over før du bestemmer deg for å spise den.

Identifikasjon

Navnet alfalfa kommer fra arabisk ord som betyr «far til alle matvarer." Et medlem av legume familien, er alfalfa den grønne og frodige plante som kan dyrkes når som helst på året, i alle klima, og er klar for innhøsting i syv dager. De alfalfaspirer er tynne hvite strenger med grønne topper. Tradisjonelt brukt for høy, sin næring er like viktig for mennesker som til hester.

Næringsstoffer

Alfalfa er høy i protein og rik på flere mineraler, inkludert kalsium, kalium, folsyre, jern og sink. Det er høy i vitamin A, C, E og K og inneholder viktige enzymer som trengs for å hjelpe til med fordøyelsen. Spirer kan også inneholde klorofyll, hvis de blir utsatt for indirekte sollys i flere dager før innhøsting.

Teorier / Spekulasjoner

Det er mange spioneringen fordelene ved å spise alfalfaspirer, men vitenskapelige bevis har ikke bevist disse påstandene. Imidlertid tyder bevis alfalfaspirer kan hjelpe til med fordøyelsen og forstoppelse, og kan hjelpe med blodpropp og oppmuntre bein vekst. Mange anbefaler alfalfaspirer å lette symptomer på overgangsalder. Brukes i kombinasjon med en annen urt, som bukkehornkløver eller marshmallow, kan alfalfaspirer stimulere amming. Alfalfa også kan fungere som en anti-inflammatorisk.

Det er noe som tyder på alfalfaspirer blokkere kolesterol absorpsjon og lavere kolesterol. Dette gjelder spesielt i mennesker med familiær hyperkolesterolemi, som ikke vanligvis svarer godt til tradisjonelle medikamentbehandlinger. Det er også mulig at vitamin K i alfalfaspirer holder kalkavleiringer fra fester til arterielle tresko, og dermed hindre åreforkalkning.

Betraktninger

Hvis du er på antikoagulerende medisiner, for eksempel Coumadin, eller anti-avvisning medisiner etter en transplantasjon, bør du holde deg unna alfalfaspirer. Den høye vitamin K-innhold kan påvirke stoffets tiltenkte formål. Også, hvis du er i en risikogruppe for lupus, bør du sannsynligvis unngå alfalfa. Det er noen debatt om hvorvidt L-cavanine funnet i ukokt alfalfaspirer kan forårsake eller forverre lupus.

Advarsel

Det har vært flere rapporter, senest i februar 2009, av salmonellautbrudd på grunn av alfalfaspirer. Når du kjøper spirer, bør du unngå de som ser halte eller har en stygg lukt. Uansett hva dine spirer ser ut, bør du alltid vaske dem før du spiser. Alternativt kan du dyrke dine egne alfalfaspirer hjemme, unngå risiko for forurensning.