Digidexo.com

statiner bivirkninger

Statiner bivirkninger

Statiner er legemidler foreskrevet for millioner av pasienter for å senke høye kolesterolverdier og for å redusere risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Statiner blokkerer syntesen av kolesterol i leveren og effektivt lavere nivåer av LDL (dårlig) kolesterol. Siden introduksjonen av den første statin, Mevacor, i 1987, andre legemiddelprodusenter har utviklet sine egne statin narkotika inkludert Zocor, Lipitor, Lescol, Pravachol og Crestor. Som en klasse, statiner er blant de mest brukte narkotika. Imidlertid kan bivirkninger av medikamenter være et problem for utsatte pasienter, spesielt siden de fleste som er foreskrevet for statiner vil ta dem for resten av livet.

Vanlige bivirkninger

Vanligvis er statiner godt tolerert. Vanlige bivirkninger kan være hodepine, forstoppelse, diaré, utslett, magesmerter og muskelsmerter. Sistnevnte er den vanligste bivirkningen, og kan vises som en sårhet eller svakhet i musklene. Vanligvis smerten er mild; Men i noen tilfeller kan det være alvorlig nok til å forstyrre vanlige aktiviteter som å gå eller gå i trapper.

Leverskade

Av og til, statiner heve leverenzymer hos pasienter. Mild enzym øker er vanligvis godartet, og pasienter vanligvis fortsette sin behandling. Mer alvorlige enzymer er vanligvis reversible ved seponering av behandlingen. Men hvis venstre ukontrollert, kan alvorlige leverenzymer føre til permanent leverskade. Av denne grunn bør pasienter som tar statiner har sine leverenzymer sjekkes med jevne mellomrom i løpet av sitt første år av behandlingen. Statiner bør ikke gis til pasienter med aktiv eller kronisk leversykdom.

Muskelskade

I sjeldne tilfeller kan statin-indusert muskelnedbrytning føre til frigjøring av muskel innholdet i blodet og utvikling av rabdomyolyse. I alvorlige tilfeller kan dette føre til nyresvikt og død. En statin, Baycol, ble trukket fra markedet i 2001 etter å ha blitt innblandet i over 60 dødsfall på grunn av rabdomyolyse.

Risikopasienter

Visse personer har større risiko for å utvikle bivirkninger mens på statiner. Risikofaktorer inkluderer å ta flere medisiner, har nyre-eller leversykdom, har diabetes, har en mindre kropp ramme, være 65 år eller eldre, og det å være kvinne.

Lindrende bivirkninger

For å redusere statin bivirkninger, kan leger anbefalt en rekke forskjellige strategier. I noen tilfeller kan senke dosen avhjelpe problemene. Bytte til et annet statin narkotika hjelper også noen pasienter. Leger kan også gjøre endringer i andre medisiner som pasienter tar. Endelig kan ta en pause fra statinbehandling for 10 til 14 dager å finne ut om problemene skyldes statiner eller noe annet.

Konklusjon

Statiner er generelt godt tolerert, noe som reflekterer en gunstig fordel for risikoprofil for de fleste pasienter. Ifølge Dr. Janet Armitage, som publiserte en stor gjennomgang på statin sikkerhet i det britiske medisinske tidsskriftet Lancet i 2007, "For de fleste statiner er trygt og godt tolerert, og deres utstrakte bruken har potensial til å ha en stor effekt på den globale byrden av hjerte-og karsykdommer ".

Avvikling Statiner bivirkninger

Avvikling Statiner bivirkninger


Statiner er en gruppe legemidler som brukes til å senke kolesterolet, samt behandle hjertesykdom og slag. For ukjente grunner til leger, pasienter ofte slutte å ta sin statin resept. Dette burde aldri gjøres uten å snakke med legen din.

Kolesterol

Høy kolesterol er farlig for hjertet. Det er årsaken til at folk flest er foreskrevet et statin. Dersom statin avbrytes, er den mest sannsynlige bivirkning at det høye kolesterol kommer tilbake, og sjansen for hjertesykdommer vil øke.

Hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt, også kjent som hjerteinfarkt, er vanlig blant personer med høyt kolesterol. Ifølge Helse- og Age nettside, hjerteinfarkt er dobbelt så sannsynlig å oppstå på personer som har sluttet å bruke deres statin.

Brystsmerter

Også kjent som angina, er brystsmerter annen bivirkning av seponering statin bruk. Ustabil angina oppstår også hos pasienter under 65 år som har avviklet sitt kolesterol medisiner. Ustabil angina er brystsmerter med aktivitet, i ro og uten lindring fra nitroglyserin.

Stroke

Statin bruk er ofte angitt etter et slag. Siterer resultatene av en italiensk studie, råder WebMD at personer utvinne fra et hjerneslag fortsette den foreskrevne statin medisiner. Slagpasienter er dobbelt så sannsynlig å dø i løpet av det første året etter slaget hvis statin er stoppet, i forhold til slagpasienter som fortsetter medisinen.

Død

Den mest alvorlige bivirkningen, selvfølgelig, er død. Det er dokumentert at pasienter som har lidd av mer alvorlige hjerteinfarkt er på en alvorlig ulempe, ifølge nettstedet Medical News Today. Pasienter som har lidd et akutt hjerteinfarkt (AMI) har en økt risiko for død i løpet av 12 måneder etter AMI hvis de stoppe deres kolesterolsenkende medisiner.

Reversering bivirkninger av Statiner

Reversering bivirkninger av Statiner


Senke kolesterolnivået reduserer risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag, og mange mennesker kan være foreskrevet statiner for resten av sitt liv, ifølge Mayo klinikken. Statin bivirkninger kan føre til at noen til å velge risiko over ubehag, men det er mulig å redusere, om ikke reversere, bivirkningene av statiner.

Statin bivirkninger

Statin bivirkninger inkluderer muskelsmerter, leverskader, fordøyelsesproblemer, og utslett eller rødme.

Muskelsmerter er den hyppigste og urovekkende bivirkning rapportert med statin bruk. Dens innvirkning varierer fra mildt ubehag til nedskrivning av daglige aktiviteter som å gå i trapper eller bare gå. Vedvarende muskelsmerter og mørk urin kan peke til rabdomyolyse, en tilstand som kan føre til nyresvikt og død.

Statiner kan øke leveren enzymproduksjon til farlige nivåer; hvis den ikke behandles, kan leveren bli permanent skadet.

Fordøyelsesproblemer, inkludert kvalme, diaré og forstoppelse er uvanlig bivirkning av statiner.

Utslett eller rødme er en mulig bivirkning av statin bruk, spesielt hvis du også tar niacin.

Redusere muskelsmerter

Du har kanskje hørt at koenzym Q10 kan redusere eller hindre muskelsmerter og ubehag statiner kan forårsake. Forskere er delt om emnet, sier Mayo Clinic Dr. Thomas Behrenbeck. Noen mener koenzym Q10 kan redusere muskel og leddverk, men ikke nok store studier har blitt gjort for å bekrefte dette. Spør du legen om det før du tar koenzym Q10 for å finne ut om det kan samhandle med alle andre medisiner du tar.

Endre ditt treningsprogram eller gå litt lettere kan minske muskelsmerter. Muskelsmerter som statin bivirkninger vil ikke bli løst av over-the-counter smertestillende midler. For å finne ut om dine muskelsmerter er et statin bivirkning, spør legen din om å ta en pause fra medisiner for 10 til 14 dager. Du bør finne ut om det er din resept og ikke andre faktorer som forårsaker muskelsmerter før du gjør endringer medisinering.

Rabdomyolyse Treatment

Legen din bør teste for rabdomyolyse hvis du utvikler vedvarende muskelsmerter og svakhet ledsaget av mørk urin. En nøkkelkomponent for behandling for rabdomyolyse er aggressiv hydrering, noen ganger sammen med bruk av et diuretikum for å spyle nyrene. Hvis behandlingen startet tidlig, kan effekten av rabdomyolyse reverseres før komplikasjoner oppstå; Imidlertid, når de begynner, kan nyredialyse eller til og med en nyretransplantasjon være nødvendig.

Beskytte Liver

Når du begynner å ta et statin, bør legen din sjekke leverenzymnivåer rundt seks uker fra starten av, og gjenta kontroller hver 3-6 måneder for det første året. Hvis det blir funnet farlig økt enzymnivåer, kan legen redusere dosen eller bytte til et annet statin.

Redusere fordøyelsesproblemer

Hvis du opplever problemer med fordøyelsen mens du tar statiner, kan ta medisinen med kveldsmåltid redusere virkningene.

Endre Resept

Snakk med legen din om å endre dosen din, prøver et annet statin, eller prøve en annen kolesterolsenkende medisiner. Pravastatin og rouvastatin kan føre til færre bivirkninger enn andre statiner og andre kolesterolsenkende medisiner kan veies i forhold til deres effektivitet, dine behov og bivirkninger. Det kan ta litt eksperimentering, men medisiner er ikke one-size-fits-all.

Interaksjoner som kan øke statin bivirkninger

Grapefruktjuice kan intensivere statin effekter; å kombinere forskjellige kolesterolsenkende medikamenter kan øke risikoen for bivirkninger; og statiner kan samhandle med antibiotika medisiner.

Statin bivirkninger kan øke når du tar statiner i kombinasjon med medisiner for uregelmessig hjerte rytmer, antidepressiva eller legemidler som hemmer immunsystemet.

Snakk med legen din om å identifisere mulige interaksjoner som kan være medvirkende til bivirkninger og arbeids ut løsninger.

Vil ta CoQ10 motvirke bivirkninger av Statiner?

Vil ta CoQ10 motvirke bivirkninger av Statiner?


Forsknings leger og forskere studert effekten av statin medikamenter på pasienter i flere år. Til slutt, merket de hos pasienter reduserte nivåer av en allestedsnærværende koenzym og antioksidant, koenzym Q10 (CoQ10). Videre forskning undersøkt uønskede statin bivirkninger og viste reversering av bivirkninger med supplerende CoQ10.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 (CoQ10) er et koenzym som produseres naturlig i kroppen. Den fungerer inne i cellene i mitokondriene å lage energi, adenosin trifosfat (ATP), av celler og kroppen. De høyeste mengder av koenzym forekommer i hjerte, lever, nyrer og bukspyttkjertel. Hjertemuskelen er følsom for CoQ10-mangel.

Statiner

Statiner er legemidler som hemmer et enzym, HMG-CoA reduktase, som er ansvarlige for å syntetisere både kolesterol og Q10. Statiner, som for eksempel simvastatin (Zocor), pravastatin (Pravachol), lovastatin (Mevacor, Altocor), og atorvastatin (Lipitor), lavere LDL kolesterol, og også redusere nivåer av CoQ10 blod.

Bivirkninger Reversed

Marc A. Sølv og andre forskere publiserte en studie i American Journal of Cardiology i 2004, viser at hjertemuskelsvakhet skjedde i 70 prosent av tidligere normale pasienter som hadde blitt behandlet med Lipitor (20 mg per dag) i seks måneder. Deres hjertemuskelen dysfunksjon ble reversert med en CoQ10 supplement.

Selv om kolesterol forholdstall kan perfeksjonert av et statin narkotika, kan flere uønskede statin bivirkninger oppstår. Dr. Peter H. Langsjoen, et medlem av American College of Cardiology, skrev en oversiktsartikkel på statin bivirkninger, og viktigheten av å ta Q10 i februar 2008 utgaven av magasinet Life Extension.

Hans forskergruppe stoppet statiner for 50 pasienter og begynte supplerende Q10. Etter 28 måneder, tall viste forbedringer for bivirkninger av muskelsmerter og svakhet, trøtthet, hukommelsestap, kortpustethet og perifer neuropati.

En annen av hans forskningsstudier understreket fordelene av Q10 for hjertesvikt pasienter.

Ifølge Langsjoen, "De som lider av hjertesvikt eller som bruker statin medisiner bør sikte på å konsumere høyere doser av Q10 (ubiquinone eller ubiquinol)."

Betraktninger

Hvis du tar et statin, ta en 100 mg Q10 softgel to ganger daglig, om morgenen og midt på dagen. Unngå å ta det sent på dagen, for å hindre søvnløshet. Sjekk ut dette med legen din. Hvis du tar et blodfortynnende medikament, kan Q10 endre sin effekt. Legen kan overvåke den muligheten. Hvis du bestemmer deg for ikke å ta et statin til lavere LDL kolesterol nivå, bedre kosthold og livsstil, og gjennomgå ernæringsmessige retningslinjer.

Hvordan virker grapefruktkjerneekstrakt samhandle med statin narkotika?

Grapefruktkjerneekstrakt er antatt å være en måte å senke blodtrykket naturlig. Det kan samhandle med kolesterol-kampene statin narkotika ved å øke mengden av disse medikamentene i blodet. Noen nyere studier viser at grapefruktkjerneekstrakt kan faktisk forstyrre kroppens evne til å absorbere noen blodtrykk medisiner. Og det er nøkkelen til en potensielt farlig interaksjon, som demonstrert i bevis samlet fra å studere samspillet mellom statiner og grapefruktjuice.

Spesifikk statin interaksjon

Ikke alle statiner påvirkes av grapefruktjuice. Statiner funnet å være negativt påvirket av inntak av grapefruktjuice er:
• atorvastatin (Lipitor)
• lovastatin (Mevacor)
• simvastatin (Zocor)

Statiner som ikke viser de samme interaksjons problemene til disse stoffene nevnt ovenfor er:
• rosuvastatin (Crestor)
• pravastatin (Pravachol)
• fluvastatin (Lescol)

Ifølge enkelte forskere, kan dette være fordi disse statiner ikke brytes ned av de samme enzymene.

Hvor mye?

Flere studier viser det tar bare en glass juice for å frembringe virkningen av en akkumulering av statiner i kroppen. En hel grapefrukt kan frembringe den samme interaksjon. Mens rosuvastatin, pravastatin og fluvastatin har vist seg å ikke ha så dramatisk en interaksjon, anbefales det at pasientene unngå grapefrukt produkter mens du tar disse medikamentene.

Moderasjon

Mayo Clinic kardiolog Dr. Gerald Gau enig i at forbruket av grapefruktjuice ble vist å ha effekt av å øke dosen av statiner, men i Mayo studerer deltakerne konsumert en hel liter grapefruktjuice samtidig statinet ble tatt da denne effekten ble produsert. Ifølge Dr. Gau, hvis en pasient spiser en halv grapefrukt i morgen så tar den foreskrevne dosen av statin om natten, bør ingen interaksjoner forekomme. Hans anbefaling er å rett og slett ikke kombinere de to, og være oppmerksom på at hvis du gjør det, vil du øke din dosering av statin.

Statin bivirkninger

Myalgi er en vanlig bivirkning av å ta statiner. Myalgi er en kronisk muskelsmerter som kan oppstå når dosen av statiner er for høy for pasientens toleranse. Dette er en tilstand som kan resultere fra å konsumere grapefruktjuice samtidig som å ta statiner, og dette er grunnen til at noen leger anbefaler sine pasienter ikke forbruke grapefrukt produkter på samme tid de tar en dose statin. Vanligvis, hvis myalgi skjer fra statin bruk, anbefales det at pasienten avstå fra å ta statin umiddelbart, deretter ringe legen sin. Myalgi symptomene avtar vanligvis i en uke til 10 dager etter at pasienten slutter å ta dem.

Forbindelsen bergamottin er funnet i grapefrukt, og når den virker sammen med visse enzymsystemer i kroppen, kan det hindre disse enzymer fra å bryte ned statiner, som bevirker at medikamentet til å akkumulere i høye nivåer i kroppen. Noen av vilkårene kan dette føre er leverskader og rabdomyolyse (alvorlig muskel og nyreskader).

Sterol Vs. Statiner

Steroler og statiner er medisinering alternativer for å senke LDL eller dårlig kolesterol. Selv om de gir samme resultat, kjemikalier både LDL takle på forskjellige måter.

Funksjoner

Statiner er en gruppe syntetiske stoffer som slutter på suffikset "statin." Steroler er en organisk forbindelse som gjør opp plante- og dyrecellemembraner.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, er kolesterol opprettet i leveren og blir absorbert i blodet. Statiner arbeide for å redusere mengden av kolesterol som produseres i leveren. Steroler fungerer ved å blokkere kolesterol fra å bli absorbert i blodet.

Sterol Fordeler

Steroler er sagt å ligne kolesterol. Dette gjør det lett for sterolen til å gå inn i blodstrømmen i stedet for kolesterol. Ifølge Cleveland Clinic, er det ingen kjente bivirkninger i å ta steroler.

Statin Fordeler

Statiner har blitt testet og vist seg å senke LDL. Det finnes flere ulike statinene, så det å finne en som passer din kropp funksjonen er ikke vanskelig.

Sterol Ulemper

Steroler er naturlig forekommende, men i tilfelle av en person med høyt kolesterol, kan de ikke være effektiv nok. The Cleveland Clinic sier at å spise nok sterol holdig mat for å senke et høyt kolesterol teller ville øke mengden kalorier forbrukes.

Statin Ulemper

Selv om de er få, statiner har bivirkninger, og dermed kreve tilsyn av lege. The Mayo Clinic beskriver statin bivirkninger som "muskel og leddsmerter, kvalme, diaré eller forstoppelse."

Hvordan virker statin Lavere Kolesterol?

Hvordan virker statin Lavere Kolesterol?

Innledning

Ifølge American Heart Association, mer enn 98 millioner amerikanere har for høye kolesterolverdier. Av dem, 34,4 millioner har høye nok kolesterolnivåer som de trenger umiddelbar intervensjon på mosjon, og, i noen tilfeller, medisinering. Den mest brukte medisiner for høyt kolesterol er statiner.

Kolesterol Produksjon

Kolesterol produksjonen starter i leveren. Denne prosessen med å skape kolesterol blir regulert ved hjelp av enzymet HMG-CoA-reduktase. HMG-CoA reduktase fungerer da å opprette et annet enzym kalt mevalonate. Mevalonat blir så brukt til å lage kolesterol. Kolesterol kan deretter gå videre til å forårsake alvorlige problemer i arterier og hjertet, øker risikoen for hjertesykdom og hjerteinfarkt.

Statiner

Hvordan statiner arbeide i å senke kolesterol er ganske enkel. De statiner inn i kroppen og gjøre veien til leveren. Statiner har meget lignende struktur på det molekylære nivå som enzymet HMG-CoA-reduktase gjør. Dette gjør det mulig å erstatte statin HMG-CoA og begrense mengden av mevalonat som produseres i leveren. Jo mindre melvalonate som produseres, jo mindre kolesterol som er opprettet.

Bivirkninger

Statin bivirkninger er ganske mild i forhold til andre behandlings legemidler på markedet. De to eneste dokumenterte bivirkninger av statiner er en forhøyet leverenzym teller og noen mengde muskelsmerter. Begge bivirkninger er sjelden sett, og statiner er et trygt stoff å bruke for folk flest. Snakk med legen din for mer informasjon om hvordan statiner kan hjelpe kolesterolnivået.

Bivirkninger av kolesterolsenkende medisin

Høyt kolesterol kan kontrolleres med kosthold og trening, men andre tiltak er nødvendig i tilfeller av genetisk høyt kolesterol, eller kolesterolnivået som er vanskelige å behandle. Legemidler som senker kolesterolnivået for å forebygge hjertesykdom er foreskrevet i disse tilfellene. Bivirkninger av kolesterolsenkende medisiner er vanligvis milde og avta etter hvert som kroppen justerer til medisinering.

Typer av Kolesterol medisiner

Fire klasser av medisiner påvirker kolesterolet. Statiner blokkerer kjemikalie som brukes av kroppen til å lage kolesterol og bidra til å redusere kolesterol som allerede har bygget opp i arteriene. Selektive kolesterolabsorpsjonsinhibitorer hindre absorprtion av kolesterol, og er en nyere klasse av narkotika. Fibrater lavere triglyserider og øke HDL, det gode kolesterolet, men ikke senke det dårlige kolesterolet, LDL. Niacin påvirker blod fett ved å senke triglyserider og LDL, og samtidig øke HDL.

Statin bivirkninger

Bivirkninger av statiner er hodepine, kvalme, oppkast, diaré, forstoppelse, utslett, muskelsmerter og svakhet. Statiner har sjelden blitt rapportert som forårsaker leversvikt og rabdomyolyse, noe som fører til forringelse av muskelceller og fører til nyresvikt og død.

Selektiv kolesterolabsorpsjonsinhibitorer bivirkninger

Bivirkninger av selektiv kolesterolabsorpsjonsinhibitorer omfatter gass, hodepine, magesmerter, kvalme, svimmelhet, forstoppelse, rennende nese og tretthet. Muskelsmerter og svakhet er mindre vanlige, men mer alvorlige bivirkninger.

Bivirkninger av Fibrater

Bivirkningene av fibrater inkluderer kvalme, diaré, leverbetennelse, gallestein, økt effektiviteten av blodfortynnende og, i sjeldne tilfeller, muskelsmerter og skader.

Bivirkninger av Niacin

Niacin bivirkninger inkluderer rødme, kløe, kvalme, mild svimmelhet og hodepine. Niacin kan også forverre leversykdom, gikt, diabetes og magesår.

Effekter av statin narkotika

Effekter av statin narkotika

Hva er Statiner?

Statiner er en klasse av medikamenter som brukes til behandling av forhøyede nivåer av kolesterol som bidrar til risikoen for hjertesykdom. Selv om kolesterol er kritisk for funksjonen av hver celle i det menneskelige legeme, men bidrar også til utvikling av plakk på veggene av arteriene, en tilstand kjent som atheroschlerosis. Statiner brukes til å forebygge og behandle denne oppbygging av plakk som kan bidra til hjerteinfarkt, hjerneslag, smerter og død.

Hvordan Statiner Work

Vi tar i kolesterol i hva vi spiser, og kroppen vår skaper sitt eget kolesterol. Statiner virker ved å blokkere et nøkkel leveren enzym som produserer kolesterol. Dette enzym kalles HMG-CoA-reduktase. Blokkerer enzymet fører til at leveren til å bli tømt av kolesterol. Den kompenserer ved å trekke kolesterol fra resten av kroppen, er således kolesterolnivået i blodet redusert. Det inhiberer kroppens evne til å produsere LDL, det dårlige kolesterolet, ved å øke antallet av LDL-reseptorer på overflaten av leverceller, og mer kolesterol fjernes fra blodet

Kliniske resultater av Statiner

Medisinene har vist seg å redusere LDL-nivået 18 til 55 prosent. Det reiser også HDL, det gode kolesterolet, 5 til 15 prosent. Det kan også hjelpe kroppen reabsorb kolesterol funnet på blodårene. Det reduserer også oksidativt stress på blodårene, reduserer betennelse i blodårene og stabiliserer plakk som er igjen på veggene i blodårene. Noen bevis viser også at de som tar statiner er mindre sannsynlighet for å dø av lungebetennelse og influensa.

Hvem er en kandidat for Statiner?

En rekke medisinske kategorier anses kandidater til statin bruk, for eksempel de som tester med unormalt høye kolesterolverdier, de med en familie historie av hjerteinfarkt i ung alder, overvektige, de med perifer karsykdom, eldre og diabetikere. Det er uenighet om hvorvidt enda flere mennesker i den generelle befolkningen kan ha nytte av å ta statiner basert på kliniske studier som var i stand til å redusere hjerteinfarkt så mye som 54 prosent. Noen selv spørsmålet om barn som er overvektige kan ha nytte av statiner. Men en rekke bivirkninger oppstå med statiner, og de langsiktige helseeffekter på barn er ennå ikke kjent.

Statin bivirkninger

Noen bivirkninger av statiner kan være svært ubehagelig og kan være problematisk nok til å gjøre som tar flekker uønsket. Statiner har en rekke vanlige bivirkninger inkludert, muskel- og leddsmerter, kvalme, diaré og forstoppelse. Statiner kan også øke leverproblemer, så regelmessige leverfunksjonsprøver er nødvendig. Utslett eller hud rødme kan oppstå, og nevrologiske symptomer som nummenhet, prikking, prikkende fornemmelser, kortpustethet, eller problemer med å gå kan også forekomme. Gravide kvinner bør ikke ta statin narkotika. Visse andre legemidler kan påvirkes av statin bruk. Statiner bør bare tas under streng lege tilsyn.

Medisiner for å behandle høyt kolesterol

Millioner av amerikanere lider av høyt kolesterol, og både American Heart Association og Mayo Clinic sier at allment tilgjengelige kolesterol medisiner er godt tolerert av pasientene og kan ha en betydelig innvirkning på kolesterolnivået. Kolesterol medisiner kommer i mange forskjellige former, men de fleste er piller som tas oralt. Disse medikamenter kan anvendes i kombinasjon for bedre effektivitet og, i tandem med en lav-fett diett, kan senke kolesterol med opp til 50 prosent.

Statiner

Allment anerkjent som de mest effektive medisiner for å kontrollere kolesterol, statiner er tilgjengelig på resept. Statiner virker ved å blokkere produksjonen av kolesterol i leveren. Ifølge Mayo Clinic, er statiner selges under følgende merkenavn: Altoprev, Crestor, Lescol, Lipitor, Mevacor, Pravachol og Zocor. Som en klasse, disse medikamentene handle for å senke LDL (dårlig kolesterol) og triglyserider. De kan også litt heve HDL nivå (godt kolesterol). Statiner har få bivirkninger, selv om Mayo Clinic lister forstoppelse, kramper, diaré, stølhet, smerte eller svakhet, kvalme og magesmerter som mulige bivirkninger. The Mayo Clinic anbefaler også å unngå grapefruktjuice mens du bruker statiner.

Kolesterolabsorpsjonsinhibitorer

Som et alternativ til statiner, kolesterolabsorpsjonsinhibitorer er tilgjengelig under merkenavnet Zetia. Ifølge American Heart Association, disse stoffene effektivt lavere LDL og triglyserider mens litt heve HDL nivå ved å holde kolesterol fra å bli absorbert i blodet. The Mayo Clinic bemerker tretthet, stølhet og magesmerter som mulige bivirkninger med Zetia.

Fibrater

Nok et alternativ er fibrater, som selges under merkenavnene Lofibra, Lopid og Tricor. Denne klassen av medisiner effektivt senker triglyseridnivåer og kan heve HDL nivå, men har liten eller ingen effekt på LDL nivåer, ifølge Mayo Clinic. Mulige bivirkninger med disse medikamentene er gallestein, kvalme og magesmerter. Ifølge American Heart Association, fibrater er den mest effektive måten å redusere triglyserider, og blir ofte brukt som en vedlikeholds stoffet etter LDL nivåer er blitt senket.

Niacin

Ansett som den beste naturlige alternativ for behandling av kolesterol, er niacin tilgjengelig i reseptbelagte og reseptfrie former. The American Heart Association sier at niacin "fungerer i leveren ved å påvirke produksjonen av fettstoffer i blodet." Ifølge Mayo Clinic, er Niaspan tilgjengelig på resept og Slo-Niacin er tilgjengelig over disk. Begge er effektive i å senke LDL og triglyserider nivåer mens litt heve HDL nivå. Vanlige bivirkninger av niacin er diaré, ansikts / nakke flushing, urinsyregikt, høyt blodsukker, kvalme, magesår og oppkast.

Harpiks

Ifølge American Heart Association, kan harpiks, også kjent som gallesyrebindende stoffer, bidra til å senke LDL kolesterol med opp til 20 prosent. Disse stoffene binder seg til galle under fordøyelsen. Leveren anvender kolesterol for å produsere galle, slik som leveren produserer mer galle, bruker den mer kolesterol. Det er da mindre kolesterol igjen å sirkulere i kroppen din. Harpiks selges under merkenavnene Cholestid, L-kolest, Prevalite, Questran og Welchol. Bivirkninger for disse medikamentene kan være oppblåsthet, forstoppelse, diaré, svimmelhet, halsbrann, gass eller mage irritasjon.

Kombinasjon medisiner

Det er to reseptbelagte medisiner tilgjengelig som kombinerer statiner med andre kolesterolsenkende legemidler. Vytorin er en kombinasjon statin og hemmer, og Advicor kombinerer niacin med statiner. The Mayo Clinic sier begge er effektiv på å senke LDL og triglyserider nivåer mens litt heve HDL nivå. Bivirkninger for hver ville være alle de statin bivirkninger, men du kan også oppleve frysninger, svimmelhet, ansikts / nakke rødme, hjertebank, kortpustethet eller svett når du tar Advicor.

Hvordan å minimere bivirkninger av Statiner

Høyt kolesterol er en viktig risikofaktor for hjertesykdom og har et hjerteinfarkt. En måte å senke kolesterol er med legemidler kjent som statiner. Selv om disse stoffene kan gjøre underverker i å kontrollere kolesterolnivået, de kommer også med en rekke potensielle bivirkninger. Du kan velge mellom en rekke administrasjonsalternativer for å minimere disse bivirkningene, fra å bytte doser eller narkotika for å se opp for interaksjoner med andre legemidler.

Bruksanvisning

Redusere bivirkninger

•  Forstå din risiko for å utvikle bivirkninger når du tar statiner. Ikke alle har bivirkninger. Noen forskere tror det er genetisk. Du er mer sannsynlig å ha bivirkninger hvis du er kvinne, har en liten kropp ramme, er over 65 år, ta en rekke kolesterolsenkende medikamenter, har lever- eller nyresykdom eller diabetes.

gjenkjenne bivirkninger. En av de vanligste bivirkninger fra statiner er muskelsmerter som inkluderer svakhet eller sårhet. Det kan variere fra mildt ubehag til alvorlig svekkelse. Noen ganger statiner kan forårsake leverskader. Du kan ikke oppleve symptomer fra dette og det er derfor det er viktig å ha en leverfunksjonstest hver få måneder i løpet av det første året på statinbehandling. Andre bivirkninger kan være fordøyelsesproblemer, utslett, eller rødhet i huden og nevrologiske effekter som hukommelsestap eller amyotrofisk lateral sklerose.

Slutt å ta statiner i opptil to uker. Det kan være vanskelig å si om stoffet er i roten av bivirkninger, som for eksempel muskelsmerter. Med fri fra stoffet, kan du måle om du føler deg annerledes.

Skift til et annet statin. Snakk med legen din om å prøve en annen type statin. Rosuvastatin (Crestor) og pravastatin (Pravachol) velig produsere færre bivirkninger sammenlignet med andre.

Senk dosen din med råd fra legen din. Selv om det kan redusere kolesterol-senkende effekt, kan det redusere bivirkningene.

Spør legen din om andre rusmidler for å redusere kolesterolet. Statiner er ikke de eneste tilgjengelige medikamenter, selv om de kan være den mest effektive.

Vær forsiktig eller unngå å ta smertestillende som for eksempel Tylenol eller Advil, fordi de ikke vil lindre muskel smerter forårsaket av statiner.

Unngå grapefrukt eller grapefruktjuice. Denne sitrusfrukter inneholder en viss kjemikalie som vil gjøre et statin mer potent, som er potensielt farlig.

Diskuter alle dine medisiner, inkludert over-the-counter medisiner og kosttilskudd, med legen din fordi en rekke medikamenter kan forstyrre statiner eller forårsake farlige interaksjoner.

Hint

  • Noen undersøkelser viser at Koenzym Q10 kosttilskudd kan bidra til å forebygge bivirkninger. Snakk med legen din om å ta dette tillegget.
  • I svært sjeldne tilfeller har statiner vært kjent for å forårsake en livstruende form for muskelskader kalt rabdomyolyse. Det kan føre til nyresvikt, leverskade, og død. Det skjer vanligvis når statiner er kombinert med andre rusmidler.

Bivirkninger av å ta Både Red Gjær Rice & statin narkotika

Bivirkninger av å ta Både Red Gjær Rice & statin narkotika


Red gjær ris er et alternativ middel gjort ved dyrking av ris med gjær monascus purpureus (som er rød i fargen), som reduserer kolesterolnivået i blodet. Det har vært studier av rød gjæret ris, senest av sorten selges under merkenavnet Cholestrin den. Brukes i Kina siden 800 e.Kr., har rød gjæret ris hadde fordeler knyttet til det som spenner fra å forbedre blodsirkulasjonen til å bøte fordøyelses ills. Nylig har det også blitt brukt av folk som er på statin-klasse narkotika for kolesterol reduksjon, under forutsetning av at begge sammen kan være mer effektive enn statiner på egenhånd. Gyldigheten av denne antagelsen er ikke testet i dobbeltblinde legemiddelutprøvninger, selv om mye av forskning på effektive ingredienser i rød gjæret ris har blitt gjort.

Likheten av aktive ingredienser

Den aktive ingrediensen i rød gjæret ris er primært lovastatin, en av en familie av statin-klasse legemidler som brukes for å redusere kolesterolet. Lovastatin er den aktive ingrediensen i Mevacor og ligner på de aktive ingrediensene i Lipitor og Crestor. Alle statin-klasse narkotika er enzymatiske blokkere som reduserer mengden av kolesterol produseres i leveren. (Mens kolesterolnivået må overvåkes, er kolesterol en viktig del av hvordan kroppen regulerer muskelenergi og leverfunksjoner.) Tar rød gjæret ris i tillegg til et statin-klasse stoffet er sammenlignbare til å ta en høyere dose av statin i form av den aktive bestanddel.

Store bivirkninger

Som med noen behandling for å redusere kolesterolet, snakk med legen din om bivirkninger, og effekten av å kombinere rød gjæret ris med et annet statin-klasse stoffet. Den farligste bivirkningen av statiner er stølhet og ømhet; Dette kan også være en advarsel for myalgi, en muskuløs lidelse knyttet til kolesterol-blokkerende legemidler og deres innvirkning på leveren. Mens uvanlig, er det også en risiko for leversvikt fra Mevacor og fra andre forbindelser under anvendelse av lovastatin, slik som røde gjær ris. Disse risikoene er fortsatt (og øker i frekvens, om ikke alvorlighetsgraden) når rød gjæret ris er kombinert med andre statin narkotika.

Sekundære bivirkninger

Andre bivirkninger av statiner (som også er til stede når man tar røde gjær ris) består av forstoppelse og gass, så vel som diaré og oppblåsthet. Et lite antall pasienter også oppleve svimmelhet og hodepine. Mens kontrollerte studier av rød gjæret ris er for tiden i gang, angir tradisjonell folklore som andre forbindelser i rød gjæret ris (utover lovastatin) kan hjelpe med fordøyelseskanalen bivirkninger av forstoppelse, gass og diaré.

Statin narkotika Fakta

Statin stoffer blir brukt for å forebygge hjertesykdom som er resultatet av forhøyede kolesterol i blodet. Før du få foreskrevet denne medisinen, er det et par betraktninger tatt av legen din som You livsstilsvaner og en historie med hjerte-og karsykdommer som kjører i din familie.

Betydning

Ifølge Centers for Disease Control, hjertesykdom i er nummer én morder av voksne i USA.

Funksjon

Stain stoffene virker ved å blokkere en kolesterol forming stoff i kroppen, og de også redusere plakk som har bygget opp på veggene i blodårene.

Typer

Det er flere varianter av statin legemidler på markedet. Noen av disse inkluderer Zocor, Pravachol og Crestor.

Risikofaktorer

Noen risikofaktorer som kan føre til en resept på statin narkotika inkludere forhøyet kolesterolnivå, alder, røyking og overvekt.

Betraktninger

Hvis kolesterolnivået går ned mens du tar et statin og du slutter å bruke det, vil dine nivåer snart gå opp igjen.

Advarsel

Tar statin narkotika kan føre til noen bivirkninger. Noen av disse inkluderer leverskader, tarmproblemer og ømme muskler og ledd.

Berberine bivirkninger

Berberin er en kraftig urte produkt som har mange bruksområder, blant annet som et immunsystem booster og en antioksidant. Berberin har vært brukt i mange år i tradisjonell kinesisk og ayurvedisk (indisk) medisin for å behandle tarm og lungelidelser, hudsykdommer og diverse andre sykdommer, blant annet urinveisinfeksjoner, ifølge "Materia Medica", en samling av kinesisk urtemedisin.

Identifikasjon

Berberin er en isoquinoline alkoaloid som kan finnes i røttene, stammen og barken av Berberis anlegget. Den har en dyp gul farge, og i tillegg til sine medisinske formål, har det også vært brukt som fargestoff.

Bivirkninger

Berberin kan føre til livmor sammentrekninger og abort hos gravide kvinner, og det har vist seg å forårsake neonatal gulsott, slik at bruken ikke er anbefalt for gravide eller ammende kvinner og nyfødte.
Den sikre dose synes å være rundt 200 til 400 mg som en enkelt dose daglig. Tar Berberine for mer enn fire til seks uker i store mengder kan forårsake leverproblemer.
Bruken av Berberine har forårsaket kvalme, brekninger, høyt blodtrykk, pusteproblemer, brystsmerter, hud elveblest og utslett.

Dagens bruk

Noen av de gjeldende kliniske anvendelser av berberin omfatter behandling av bakteriell diaré, parasitt-infeksjoner, okulære trachoma infeksjoner, Alzheimers sykdom, bekjempelse av E.coli, redusere blodsukker hos diabetespasienter og støtte hjertesykdommer.
Berberin er også sies å være nyttig i bekjempelsen av sopp, gjær, parasitter, bakterier og virusinfeksjoner på grunn av sine antimikrobielle egenskaper.

Potensielle bruksområder

Berberin blir studert ved Mount Sinai School of Medicine for sin evne til å senke kolesterolet ved hjelp av en annen mekanisme enn statinene som hadde blitt brukt til dette formålet, men som har blitt trukket fra markedet. Det kan være mulig at berberine kan være en erstatning for de statin narkotika for de som ønsker å senke kolesterolnivået. Den bruker blir også testet i hjertearytmi og leukemi.
Bruken av berberine blir nå studert ved Unversity of Alabama som en lovende kandidat for prostatakreft behandling, og ved Kunsan National University for sin bruk mot MRSA, den resistente Staphylococcus bakteriell infeksjon.

Advarsler

Berberin bruken har ikke blitt betydelig studert hos mennesker, så det er sikkerhet og nivåer av toksisitet er ikke godt kjent i Vesten, der det har nylig blitt oppdaget og brukt til medisinske formål.
Berberin kan samhandle med eller forstyrre visse medikamenter, og det kan senke blodsukkernivået, så vær forsiktig når du tar den hvis du allerede tar andre blodsukkersenkende medisiner. Informer legen din at du tar berberin før hun foreskriver noen nye medisiner.

Hvordan Statiner redusere koronare hendelser?

Statiner er klassifisert som en kolesterolsenkende medisiner. Tilgjengelig på resept, de er en HMG-CoA reduktase hemmere som reduserer kolesterolet og reduserer risikoen for koronare hendelser.

Funksjon

Statiner funksjon ved å inhibere HMG-CoA-reduktase-enzym, noe som fører til leveren for å produsere mindre kolesterol. Det øker også leverens evne til å eliminere low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, øker high-density lipoprotein (HDL) kolesterol og reduserer triglyseridnivåer.

Livsstilsendringer

Statiner skal brukes i kombinasjon med livsstilsendringer for å inkludere kosthold, mosjon og vektkontroll. En lav-kolesterol diett er foreslått sammen med 30 minutters trening omtrent tre til fem ganger ukentlig.

Typer

Lipitor, Lescol, Mevacor, Pravachol, Crestor og Zocor er dagens statiner tilgjengelige i USA.

Bivirkninger

Som med alle medikamenter, kan statiner forårsake bivirkninger. De fleste bivirkningene vil avta etter hvert som kroppen justerer til medisinering. Vanlige bivirkninger rapportert inkluderte urolig mage, tretthet, forstoppelse og gass. Dette er ikke en komplett liste, så ta kontakt med en lege hvis du merker noen andre abnormiteter.

Fakta

Ifølge StatinAnswers.com, statin medisiner senket LDL nivåer fra hvor som helst mellom 18 og 55 prosent, mens heve HDL nivå 5 til 15 prosent. The Mayo Clinic rapporterer også at å øke HDL nivå 1 milligram per desiliter (mg / dl) kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med 3 prosent.

Statin Risikofaktorer

Statin narkotika selges under merkenavn som Lipitor og Zocor er effektive i å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjerteinfarkt. Men folk som tar narkotika kjøre risikoen for å utvikle ubehagelige - men sjelden alvorlig - bivirkninger.

Funksjon av Statiner

Statin narkotika arbeid ved å hemme virkningen av leverenzymer som produserer LDL eller "dårlig kolesterol", som danner plakk i blodårene og kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Mindre bivirkninger

De fleste som tar statin narkotika og opplever bivirkninger møter kun milde seg. Den vanligste er hodepine, søvnproblemer, muskelsmerter, diaré, forstoppelse og oppblåsthet. Studier utgitt i Storbritannia i 2009 knytter også perioder med depresjon til statin narkotikabruk.

Alvorlige bivirkninger

De mest alvorlige bivirkninger forbundet med statin narkotikabruk inkluderer myositt - en smertefull betennelse i musklene - og forhøyede nivåer av kreatinfosfokinase (CPK), som kan føre til muskelsvakhet og betennelse. Den sjeldneste og mest alvorlig er rabdomyolyse, en tilstand som kan forårsake alvorlige nyreskader.

Risiko vs Reward

Tallrike studier har vist at personer med høyt kolesterol som bruker statin narkotika kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med 25 til 40 prosent. Gitt det faktum de fleste bivirkningene er milde og at alvorlige bivirkninger er sjeldne, fordelene til folk med høyt kolesterol synes å oppveier risikoen som utgjøres av bivirkninger.

Konklusjoner

Folk som tar statin narkotika bør være klar over de mulige bivirkninger og rapportere eventuelle alvorlige de til sin lege. Men bekymringer om bivirkninger bør ikke anses som en avskrekkende til å ta statin narkotika.

Statiner Vs. Fish Oil

Statiner Vs.  Fish Oil


Statiner og fiskeolje er populære tilnærminger til bedre kolesterol-og triglyseridnivåer i kroppen vår. Mens de har forskjellige fordeler, kan de jobbe sammen for å forbedre den generelle hjerte helse.

Statiner

Statiner som Lipitor og Crestor stoppe leveren fra å gjøre mer kolesterol. Dette hjelper medisiner lavere LDL kolesterol nivåer, beskjedent lavere triglyseridnivåer og heve HDL-kolesterolet.

Bivirkninger av statiner

Som de fleste medisiner, statiner manifest visse bivirkninger, som muskelsmerter, kvalme og diaré. Vanligvis symptomene lindre når kroppen blir vant til medisinen.

Fish Oil

Som statiner, kan omega-3 fettsyre som finnes i fiskeolje også ha nytte hjerte helse ved å senke blod triglyseridnivåer. Den type fettsyre tilstede i fiskeolje omfatter eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA).

Bivirkninger av fiskeolje

Høye doser av fiskeolje kan forårsake blødningsproblemer. Andre bivirkninger er kvalme, raping og en urolig mage.

Kombinasjon

Fiskeolje kan hjelpe statiner fungere bedre, ifølge University of Maryland Medical Center. Snakk med legen din om de potensielle fordelene og komplikasjon før du tar tran eller annen type supplement.

Statin Vs. Omega 3

Statiner er det vanlige navnet for et antall av komplekse stoffer som produseres for å senke kolesterol i systemet. Selv om dette stoffet har blitt brukt med en viss suksess, har nyere studier funnet at når kombinert med naturlig forekommende omega-3 fettsyrer, er de positive effektene for pasienten økt betydelig.

Historien om Statiner

Statin medisiner er avledet fra samme sopp som har vært kilden til andre medisinske gjennombrudd. Den sopp Penicillium citrinum og Aspergillus terreus er kilder for denne medisinen. Medisinen virker ved å hjelpe leveren i økt forekomst av metabolizing kolesterol. Resultatet er en reduksjon av de dårlige kolesterol tellinger i pasientens system.

Historien om Omega3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er forbindelser som forekommer naturlig i kaldt vann fisk, som torsk, hvit innsjø fisk, tunfisk og laks. De helsemessige fordelene av denne naturlig forekommende stoff ble avdekket når studere de lave priser for hjertesykdom i Eskimo innfødte amerikanere, hvis kostholdet inneholder en forholdsmessig høy andel av fisk høy i omega-3 fettsyrer. I 2004, FDA gitt ut en uttalelse om fordelene av disse forbindelsene i en persons vanlig diett, inkludert å hjelpe redusere kolesterolet.

Kombinere Behandlinger

Den naturlig forekommende omega-3 og de produserte statiner har blitt klinisk vist seg å støtte hverandre og gi et høyere behandlingsnivå suksess til pasienter som lider av høyt kolesterol eller hjertesykdom. Studier har vist at leger kan kombinere disse to forbindelser uten å måtte utføre flere tester for å fastslå kompatibiliteten.

Fordelene av kombinerte behandlinger

Noen av de kombinerte behandlingsfordeler som er observert omfatter:
Økt støtte av lever og muskel under behandlingen.
Raskere priser av LDL kolesterol reduksjon under behandlingen.
Økt langsiktig hjerte helse.
En retur til balanserte kolesterol priser på sunne nivåer.
Fravær av kompatibilitetsproblemer under behandling mellom de to forbindelsene.

Mulige Ulempene statinbehandling

Bivirkninger av statinbehandling når det brukes av seg selv kan inneholde:
Muskelsmerter
Leddsmerter
Leverskade
Muskelskade

Disse bivirkninger ikke forekommer når man bruker bare omega-3, og er betydelig redusert når forbindelsene anvendes i forbindelse med hverandre.

Best statiner for å redusere Kolesterol

Den beste statin for å redusere kolesterolet er den som best vil redusere nivået av skadelig kolesterol, kjent som LDL (low-density lipoprotein). Noen statiner er farmasøytisk produsert, andre er natur-produsert. Hver pasient er forskjellig, så det beste statin for én person kan ikke være det beste for en annen. Beslutningen er gjort mellom deg og medisinsk pleie leverandøren.

Naturlig forekommende statiner

Rød ris gjær er et populært naturlig forekommende statin. Red gjær ris dateres tilbake til 800 e.Kr. i Kina. I tradisjonell kinesisk medisin, ble rød ris som brukes til ting som for eksempel å fjerne blod blokkeringer og øker blodsirkulasjonen. Rød ris inneholder naturlig forekommende monacolins. I USA, har rød ris blitt brukt siden 1970 som en helhetlig metode for å senke kolesterolet, ifølge Annals of Internal Medicine.

Vet bivirkningene. De kan være lik de fra reseptbelagte stoffet lovastatin, sier FDA. Det inkluderer hodepine, nedsatt leverfunksjon og fordøyelsessykdommer. Hvis du tar lovastatin du frarådes å bruke rød gjæret ris, ifølge National Institutes of Health.

Red gjær ris koster mindre enn et farmasøytisk statin. Den kan kjøpes over disk i naturlig-mat butikker og i nærings-hjelpemidler deler av andre butikker.

Ifølge FDA, er rød ris gjær ikke er et legemiddel. Fordi det ikke er klassifisert som et legemiddel, er det ikke regulert eller anmeldt.

Farmasøytisk Produsert Statiner

Regulerte statiner er produsert av legemiddelindustrien. Blant de mest populære Lipitor (atorvastatin), lovastatin (Mevacor), Pravachol (pravastatin), Crestor (rosuvastatin) og Zocor (simvastatin), ifølge Mayo Clinic. Den beste statin for å redusere kolesterol vil inneholde konsistente mengder av ingredienser, uavhengig av produsent.

Du vil bli foreskrevet en effektiv dose avhengig av LDL-nivå og familiens historie, fysisk aktivitet, vekt, HDL nivå, plager, alder og livsstilsfaktorer som røyking.

Helse Fordeler

Statiner kan gi mange helsefordeler, inkludert:

Redusert risiko for hjerteinfarkt. Statiner kan bidra til å stabil dine blodkar fôr fordi de inneholder anti-inflammatoriske egenskaper, sier Mayo Clinic. Dette kan gjøre kolesterol plakk mindre sannsynlig til å sprekke, så det reduserer sjansene for et hjerteinfarkt.

Mindre blodkar innsnevring. Blodårene vil være avslappet når du er på statiner. Dette bidrar til å senke blodtrykket.

Redusert risiko for å utvikle blodpropp. Det er fordi statiner har blodfortynnende egenskaper.

Forsiktig

Leverskader kan være et potensielt alvorlig bivirkning av statiner. Vanlige bivirkninger av statiner inkluderer muskel-og leddsmerter, kvalme, diaré og forstoppelse. Pasienter vanligvis ta statiner resten av livet.

Bivirkninger av Tricor

Tricor er et merkenavn for Fenofibrate, som er foreskrevet til lavere kolesterol og triglyserider i blodet. Som alle medisiner, har Tricor potensielle bivirkninger som kan kreve medisinsk behandling.

Vanlige bivirkninger

Ifølge PDRHealth, bivirkninger av Tricor som anses som vanlig, men ikke alvorlig hodepine og rygg eller magesmerter.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, som sitert av Mayo Clinic, inkluderer forstoppelse, nedsatt seksuallyst, øyeirritasjon, tett nese og hudens økt følsomhet for sollys. En pasient opplever disse symptomene bør rådføre seg med lege før du fortsetter Tricor doser.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger som krever øyeblikkelig legehjelp er oppkast, hudutslett, kortpustethet, formørket urin, tretthet og uvanlige blødninger.

Eksisterende medisinske tilstander

PDRHealth bemerker at Tricor har blitt anerkjent for å forårsake gallestein hos noen pasienter. En pasient skal råde hennes lege av eksisterende medisinske tilstander som nyre eller galleblæren sykdom.

Legemiddelinteraksjoner

Tricor har potensial til å ha negativ samhandle med kolesterol-senkende midler slik som kolestyramin og statiner, så vel som blod fortynningsmidler slik som warfarin.