Digidexo.com

Legemidler for tannkjøttsykdom

Legemidler for tannkjøttsykdom


Også kalt periodontal sykdom, tannkjøttsykdom er en vanlig tilstand som rammer om lag 80 prosent av voksne i USA i varierende grad. Det strekker seg fra en enkel betennelse i tannkjøttet (kjent som gingivitt) til en mer alvorlig tannkjøttsykdom som potensielt kan skade kjevebeinet.

Nivåer av tannkjøttsykdom

Gingivitt fører til at tannkjøttet til å være rød, hoven og blør lett. Denne tilstanden kan reverseres med riktig dental hygiene som regelmessig tannpuss, tanntråd og besøk til tannlegen. Da forblir ubehandlet, kan gingivitt føre til periodontitt hvor tannkjøttet løsne og danner lommer som er lett infisert, slutt å ødelegge tannkjøttet, bein og bindevev som støtter tennene. Medisiner er vanligvis anbefalt av en tannlege for behandling av ulike nivåer av tannkjøttsykdom.

Antimikrobiell terapi

Periodontal sykdom er forårsaket av bakterier, som vokser og skjema kolonier og klynger på spytt, mandlene og tungen. Drepe bakterier effektivt kan forebygge eller behandle tannkjøttsykdom. Antimikrobiell behandling gjør bruk av kjemikalier for å bremse veksten av --- eller drepe bakterier som forårsaker periodontitt. Det er den vanligste formen for behandling for denne tilstanden. Det er vanligvis to former for antimikrobielle medisiner: antiseptiske midler og antibiotika.

Antiseptiske midler

Antiseptiske midler kan kjøpes over-the-counter, og er en vanlig ingrediens i husholdningenes munnen skyllinger. De bidrar til å forhindre gingivitt og periodontal sykdom ved å regulere den overskytende vekst av bakterier. Noen av de vanligste typer av antiseptiske midler er alkohol, povidon-jod, klorheksidin, og 0,1% natrium-hypokloritt. Vanning enheter ment for bruk i hjemmet kan også brukes sammen med munnskylle å bedre rense lommer rundt tennene.

Antibiotika

Antibiotika er en mer kraftfull form av medisiner som brukes til å drepe av spesifikke former for bakterier. De kan komme i form av tabletter som skal inntas regelmessig for en angitt tidsperiode, eller plasseres direkte på tannkjøttet i form av en gel eller pulver. Avhengig av den spesifikke type bakterier som skal behandles, noen eksempler på antibiotika som brukes ved behandling av tannkjøttsykdom omfatter penicillin, tetracyklin-HCL, doksycyklin, metronidazol, ciprofloksacin og clindamycin. Antibiotika piller er vanligvis anbefales for akutt eller kortsiktige / plutselige infeksjoner bare.

Kirurgi

Langsiktig eller kronisk-tannkjøtt infeksjoner, på den annen side, kan kreve en mer kompleks prosess som kalles "skalering og rot planing." Mens meget alvorlige tilfeller kan kreve periodontal kirurgi.

Laser Therapy

Laserterapi er en relativt ny metode for å drepe bakterier. Tannleger bruker laser terapi for å drepe bakterier som gjemmer seg bak tannkjøtt lommer rundt tennene. Denne typen behandling er også sies å stimulere helbredelse raskere enn andre metoder.