Digidexo.com

Høy protein diett Effekter på testosteronnivå

Høy-protein dietter er regnet som en av de mest populære vekttap dietter tiden blir forkynt til verden av idrettsutøvere og kroppsbyggere alike. Så mange mennesker spør: Hvilken effekt har høy-protein diett har på testosteronnivå?

Studier

Dessverre, det er ingen klart svar på den eksakte effekten, men det er nok svar på punkt noen i riktig retning. For folk på en ketogen diett, vil mengden av urinutskillelse av testosteron være mye høyere på grunn av måten kroppen fungerer. Nyrene vil fjerne testosteron fra blodet, og i ferd med å bli kvitt overflødig, vil reabsorb noe av det igjen for å fortsette sitt opplag. En person på en høy-proteindiett med lite karbohydrater vil produsere ketoner som vil ta preferanse til å bli absorbert inn i kroppen over testosteron. Ketoner er enzymer som kroppen bruker når karbohydrater er lavt på lager, og bidrar til å produsere den energien tapt fra å ha noen karbohydrater.

Men selv ikke å være i ketose, vil legemet fortsette å utskille en stor del av kroppens testosteron gjennom urinen dersom forholdet mellom protein er fremdeles høyere enn forholdet karbohydrater at kroppen er å ta i. A 1987 crossover studie av en gruppe life science leger sammenlignet testosteron nivåer av en høy-protein diett versus en høy-carb diett mellom syv menn, tre på high-carb og fire på høy-protein. Den høy-protein diett besto av 44 prosent protein, 35 prosent karbohydrater og 21 prosent fett, mens high-carb diett besto av motsatt for karbohydrater og protein (44 prosent karbohydrater og 35 prosent protein). Studien viste at mennene på høy-protein diett var å miste 28 prosent mer av sitt testosteron enn de på high-carb diett.

Konklusjon

Fra studiene førte frem, er svaret at en høy-protein diett kan påvirke testosteronnivået drastisk. Urinutskillelsen av testosteronnivået mens du tar i mer protein enn karbohydrater treffer testosteronnivå så hardt som en fastende diett gjør - som betyr at du kan faktisk få den samme effekten av å miste testosteron ved å bare ikke spise.