Digidexo.com

Peyronies sprøyte

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass


Medisiner kommer i mange former: piller, kapsler, tabletter, inhalerte damper, væsker og injeksjoner. Injeksjoner kan administreres subkutant, intramuskulært eller intradermalt. Mange injiserbare legemidler som brukes til å behandle hormoner, blodsykdommer, diabetes, infertilitet, migrene, leddgikt og mange andre betingelser er tilgjengelig på resept og administreres hjemme. Injeksjoner nettsteder er vanligvis magen, øvre rumpe, overarm eller øvre del av låret. Hvis medisinen ikke kommer i ferdigfylte sprøyter, må du fylle sprøyten med medisinering.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

•  Samle elementene som trengs for å fylle sprøyten. Du trenger to injeksjonstørk, sprøyte, fyll nål, nålen og hetteglass. Når du har forsyninger klar, vaske hendene.

Kontroller hetteglasset for å sørge for at du tar riktig medisinering og riktig dosering. Komme i vane å alltid sjekke etiketten kan hindre feil.

•  Sett fyll nålen på sprøyten ved å skru bunnen av nålen på toppen av sprøyten. La hetten på nålen. Et fyll nål brukes for å stikke hull gjennom ampullen og trekke opp medikamentet, men endres før injeksjonen med en frisk nål som vil trenge gjennom huden.

Åpne en alkohol pad, og tørk av toppen av hetteglasset. Toppen av flasken vil være et gummimateriale. La alkohol tørke før utarbeidelse av medisinering.

Ta hetten av nålen, og trekke tilbake sprøyten til samme mengde medisiner du vil trekke seg. Hvis du skal ha en cc av medisinen, trekk stempelet tilbake til en cc mark. Ta tak i hetteglasset med den andre hånden. Snu hetteglasset opp ned, og pierce nålen gjennom gummibelegget.

Trykk ned stempelet for å injisere luft inn i hetteglasset. Dette skaper en lik press og vil tillate deg å ta ut medisinen. Pass på at spissen av kanylen befinner seg under nivået av medisiner, og sakte trekke tilbake stempelet før du har trukket tilbake en cc av medisinen. Trekk sprøyten, og plasser hetten over kanylen.

•  Skru av kanylen og erstatte med den friske nål du skal bruke for selve injeksjonen. Hold sprøyten oppreist og trykk på kanten av sprøyten for å bringe noen bobler til toppen av sprøyten. Trykk ned stempelet veldig sakte og forsiktig å skyve bobler ut av sprøyten og kanylen.

Fullfør injeksjon følge instruksjonene gitt av legen din eller medisinske leverandøren.

Hvordan Smør gummidelen i en sprøyte

Hvordan Smør gummidelen i en sprøyte


Sprøyter brukes for dispensering av medikamenter og andre fluider gjennom en smal åpning som vanligvis avkortet med en hul nål. En sprøyte er bygd for å holde på væske og skyv åpne og lukkede enkelt. Smøring bidrar til å gjøre gummitoppen på stempelet glatte nok til å bevege seg enkelt gjennom den hule sylinderen. Sprøyte produsenter bruke smøremiddel til passende sprøyte deler under masseproduksjon prosessen.

Hvordan Smør gummidelen i en sprøyte

•  Hell medisinsk silikon olje i en tåke sprøyter med et lite munnstykke. Trekk stempler ut av alle sprøytene du ønsker å smøre.

•  Plasser munnstykket i løpet av den større åpning av sylinderen av en injeksjonssprøyte som er i kontakt med gummiproppen på stempelet. Spray silikon olje i fat til lett strøk innsiden.

•  Spray olje på de avrundede sider av gummiproppen på toppen av stempelet. Unngå å belegge den kjegleformede toppen av stopperen. Sprøyte produsenter normalt spray hele stempelet, men prøver å finne en måte å sprøyte grupper av stempler uten å få silikon på toppene.

Hvordan bruke en Nasal sprøyte

Hvis babyen din lider av for mye slim i nesen, er det viktig å fjerne hennes nesegangene for å lette riktig pust, og for å holde henne lykkelig. En måte å bekjempe nesetetthet er gjennom bruk av nasal sprøyter, noe som kan brukes til å suge ut slim som blokkerer den nasale passasje og hindre barnet fra å puste fullstendig.

Hvordan bruke en Nasal sprøyte

•  Sitt i en stol, slik at bena er horisontale til bakken, med et lite mellomrom mellom dem.

Legg babyen på bena, med hennes føtter av magen og hodet ved knærne.

Påfør en eller to dråper av saltvann til barnets nesebor og la den sitte i ti sekunder.

Klem pære av nasal sprøyte.

Sett sprøyten inn i barnets nesebor forsiktig.

Slipp pæren forsiktig og la den fylles med luft igjen, suger ut slim.

•  Tørk av sprøyten etter hver bruk.

Gjenta for det andre neseboret.

Hint

 • Du kan bruke sprøyten igjen etter 10 til 15 minutter hvis lunger fortsetter. Imidlertid bør det ikke gjøres mer enn to eller tre ganger per dag.

Hvordan bruke en gummi pære sprøyte for en baby Ears

Siden det ikke er tilrådelig å bruke bomullspinner for å rengjøre en babyens ører, kan du benytte deg av en pære sprøyte for å vanne ørene i stedet. Dette er en liten gummi "pære" som ofte brukes til suge babyer neser. Når den brukes for ørene, mange foreldre kaller det et øre sprøyte; det er lett å bruke, selv om barnet kan finne fremgangsmåten for å være litt ubehagelig i begynnelsen.

Hvordan bruke en gummi pære sprøyte for en baby Ears

Fyll pære sprøyte med lunkent vann ved å klemme lufta ut av det da suge opp litt vann fra springen.

Plasser barnet slik at han er legging med hodet sidelengs, de berørte øret vendt oppover.

Rett øret sprøyte inn i barnets øre kanalen, men ikke sett den. Sakte presse vannet inn i barnets øre. Det kan se noen bobler stiger til overflaten; dette er normalt.

La vannet til å sitte en stund og deretter snu barnet over til la vannet renne ut på en vaskeklut eller håndkle. Du må kanskje tørke forsiktig den ytre overflaten av øret eller kanalen for å fjerne eventuelle biter av voks eller rusk som har kommet ut.

Gjenta om nødvendig. Hvis det er en hindring, er det imidlertid bedre å ta barnet til lege for ytterligere inspeksjon.

Hint

 • Hvis barnet ditt er gammelt nok til å rulle over eller krype bort, kan du velge å bruke din stellebord med stroppen. Ved hjelp av et øre sprøyte er ikke smertefullt, men kan være ubehagelig og urovekkende først.

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt


Mens ingen baby blir begeistret ved synet av en pære sprøyte, kan dette enkle verktøyet lindre elendighet av lunger på grunn av det overskytende mucus som ofte folkemengder en baby små neseganger. Pæren sprøyte er spesielt nyttig for nyfødte, som ofte er overbelastet i flere dager etter fødselen. Ved å bruke dette instrumentet å nøye suge slim fra nyfødt nese, vil du hjelpe deg og barnet ditt både føle deg bedre.

Hvordan bruke en pære sprøyte på en nyfødt

•  Plasser barnet med ryggen mot lårene og hodet berøre knærne. Vippe hodet bakover med en liten vinkel slik at du enkelt kan nå nesegangene.

Squirt to dråper eller spray med saltoppløsning i hver av babyens nesebor. Med hodet fremdeles vinklet tilbake, la oppløsningen for å løsne slim inne i nesegangene. Vent et par minutter for saltvann skal tre i kraft.

Klem den avrundede delen av pære sprøyte for å utvise luften inne. Vær forsiktig med å gjøre dette bort fra babyens ansikt. Hold pæren sprøyten i en deflatert stilling.

Sett tuppen av pære en halv til en fjerdedel en tomme i en av barnets nesebor. Frigjør forsiktig grepet på pære, slik at suge å trekke slim ut av nesen og inn i pære.

Fjern sprøyten og hold den opp ned over et vev eller et papirhåndkle. Klem det raskt å fordrive slim fra lyspæren. Du må kanskje presse den flere ganger for å fjerne så mye slim som mulig.

Tørk av babyens nese for å fjerne alle løse slim forårsaket av suctioning.

•  Gjenta prosessen med det andre neseboret. Det kan hjelpe å trykke det andre neseboret lukket mens du utsuging.

Vent fem til 10 minutter for å se om lunger er lettet. Hvis ikke, gjentas prosessen på begge sider av nesen. Unngå utsuging barnets nese mer enn tre ganger om dagen.

Rengjør pære ved å klemme varmt såpevann i og ut av det flere ganger, og deretter skylle med varmt vann. Grundig skrubb og skyll utsiden av pære. Ikke legg sprøyten i oppvaskmaskinen.

Plasser pære, tippe ned, på kanten av et glass til tørk. Lagre i et rent område før neste bruk.

Ring babyens barnelege hvis lunger forverres eller vedvarer i flere dager.

Hint

 • For å unngå å spre bakterier, unngå å bruke din pære sprøyte for mer enn ett barn.
 • Hvis barnet nekter å være stille, vente og prøve prosedyren et annet tidspunkt. Prøver å suge babyens nese mens han er i bevegelse kan skade nesegangene.

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte


Eiere av syke dyr, kan foreldre med masete babyer og omsorgspersoner for eldre og funksjonshemmede pasienter trenger alle å bruke fôrings sprøyter på enkelte punkt. Disse sprøytene er tilgjengelige i forskjellige størrelser og materialer. Store sprøytene har dyser eller rør i stedet for nåler, noe som gjør det enklere å mate tykke stoffer til mottakeren eller å administrere dem i større mengder. Noen modeller skru å tillate enkel fylling; andre krever brukerne å fylle dem den gammeldagse måten. I begge tilfeller bør omsorgspersoner sørge for at sprøyten er fri for luftbobler før de mate sine pasienter, barn eller kjæledyr.

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte

•  Skru enden av sprøyten hvis den er en to-delt enhet, og fjerne stempelet. Fyll sprøyten med mat eller medisin ved hjelp av en liten skje. Sett på stempelet og skru den på igjen tett.

Snu sprøyten opp-ned, slik at munnstykket eller slangen peker oppover. Trykk på siden av sprøyten forsiktig med fingeren eller skje til å skifte luftbobler til toppen. Trykk ned stempelet sakte for å presse ut luftbobler.

•  Fyll i en sprøyte som ikke skru ikke ved å trykke inn stempelet fullt ut, å plassere dysen eller røret inn i mat eller medisin, og trekke stempelet langsomt oppover for å trekke stoffet inn i sprøyten. Bruk samme tapping system for å fjerne luftbobler.

Hint

 • Pass på at du setter munnstykket eller slangen langt nok inn i mat eller medisin som du ikke trekker opp luftbobler sammen med stoffet.
 • Hvis fôring stoffet er for tykk til å enkelt trekke opp i sprøyten, bruke en større sprøyte.
 • Bare fyll sprøyten til nivået som er angitt i fôrings instruksjoner. For eksempel, hvis du må gi en baby 20 ml hostesaft, bruker tiltaket indikatorer på sprøyten for å finne ut hvor langt å fylle den, og ikke overstiger dette beløpet.

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte


Ørevoks er en naturlig og sunn stoff som finnes i ditt indre og ytre øret som beskytter øret fra fremmede partikler. Hvis ørevoks buildup årsaker til hørselstap eller svimmelhet, kan du enkelt fjerne voks hjemme med et øre sprøyte og en fuktig vaskeklut. Du bør bruke et øre sprøyte snarere enn en bomullspinne til å fjerne rutine ørevoks, som vattpinner kan skyve voks dypere inn i øregangen og føre til forstoppelse.

Instruksjoner for Ørevoks fjerning av sprøyte

•  Kombiner like deler varmt vann og hydrogenperoksid.

Fyll øret sprøyte med hydrogenperoksid og vann.

Mens du ligger på siden med din plagede øret vendt opp, bruke sprøyten å sprute løsningen direkte inn i øret ditt.

Hold deg på din side med din plagede øret vender opp i omtrent 15 minutter. Vann og hydrogen peroxide løsning vil føre til en boblende lyd i øret som det løsner din ørevoks. Når boblende stopper, har løsningen ferdig med å arbeide.

Legg et rent håndkle over øret og rulle over slik at rammede øret vender nå ned. La løsningen og overflødig ørevoks å renne ut av øret.

Gjenta trinn 2 til 5 etter behov.

Bruke en fuktig vaskeklut, forsiktig rense overflødig væske og voks fra det ytre øret.

Hint

 • Hvis ørevoks er dypt påvirket, kan det ikke svare på vanning med en sprøyte. I dette tilfellet, bør du oppsøke lege.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

Utskilt av bukspyttkjertelen, hjelper insulin kroppen å omdanne glukose til en brukbar form for energi for kroppen. Når kroppen er i stand til å produsere insulin eller insulinnivåene produsert ikke er tilstrekkelig, vil insulininjeksjoner benyttes. Blanding insulininjeksjoner er en måte å redusere antall injeksjoner et person har til å administrere hver dag.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

•  Kontroller utløpsdatoen på hetteglass med insulin. Hvis de ikke er utløpt, rull hvert hetteglass mellom hendene inntil blandet. Aldri rist hetteglasset.

Fjern eventuelle caps fra hetteglassene. Tørk toppen av hvert hetteglass med en spritserviett.

Se på den bestilte mengden av hver type insulin. Vanligvis vil du ha en overskyet insulin og en klar insulin som blir blandet.

trekke luft inn i sprøyten lik mengden av regn insulin vil administrere. Injisere den mengden luft inn i regn hetteglasset. Luft blir injisert inn i glasset fordi ampullen er et lukket system. Hvis du ikke injisere luft i hetteglasset, vil du være i stand til å fjerne insulin du trenger. Når luften er injisert, fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Trekk luft inn i sprøyten lik mengden av klar insulin vil administrere. Injiser at mengden av luft i den klare ampullen.

Snu klart hetteglass og trekk den bestilte mengden klart insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra den klare hetteglass.

Sett sprøyten inn i regn hetteglasset, snu hetteglasset og trekke de bestilte mengden regn insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Fjern eventuelle luftbobler og dobbeltsjekke den totale mengden av insulin i sprøyten med beløpet beordret av legen. Dersom beløpet er riktig, forkaste insulin i sprøyten, samt sprøyten selv. Deretter starte på nytt med trinn 1.

Hint

 • Administrere blandet insulin innen 5 minutter etter blanding.
 • Bland aldri insulin i sprøyte med andre medisiner.
 • Bekreft med legen din at de forskjellige insuliner du tar kan blandes.
 • Bland aldri en fosfat-bufret insulin, for eksempel NPH, med Lente. Dette kan skape et bunnfall som vil føre til at utbruddet tider og peak handlings ganger for å bli endret.

Hvordan bruke en Graseby sprøyte Driver

Hvordan bruke en Graseby sprøyte Driver


For pasienter som ikke kan ta sine medisiner gjennom munnen, Graseby sprøyte drivere administrere dem gjennom en liten nål i huden. Disse er vanligvis brukt for å gi smertestillende midler, men de kan administrere mange andre stoffer i tillegg. Ofte brukt i et hjem omsorg innstilling, Graseby sprøyte drivere kommer med en praktisk bæreveske som gjør det mulig mobilitet og komfort. Når prosedyren er forklart av legen din, vil sykepleieren sette opp infusjonsenhet for deg.

Bruksanvisning

•  Beregn og trekke den foreskrevne medisinen inn i sprøyten. A 10-, 20- eller 30-milliliter sprøyte kan anvendes. Vær sikker på at sprøyten har en luer låse tips. Dette er for å unngå utilsiktet frakobling.

Bruk en millimeter linjal for å måle lengden av medisinen i sprøyten. Nøyaktighet er avgjørende fordi medikamentet blir tilført ved lengden av medikament i sprøyten, heller enn ved dosering av medikamenter.

Fest sprøyten på Graseby medisinering slangen. Prime pumpen til slangen er fylt med medisinering.

Sjekk for å være sikker på at du bruker riktig Graseby sprøyte driver for hvor lang tid som kreves for infusjonen. Husk at ulike modeller vil levere medisiner til forskjellige priser. Hver Graseby modellen er fargekodet for å lindre infusjons feil.

Lås fylte sprøyten inn i Graseby sprøyte driver. Når den er låst på plass, bruk sikkerhetsstropp over sprøyten.

Sett infusjon nål inn i huden. Bruk en steril teknikk og stikk nålen ved hjelp av en 45-graders vinkel. Fest nålen på plass med en gjennomsiktig dressing.

Hit på startknappen. Vær sikker på at du ser lyset blinker og høre lyden av motoren i gang.

Tips og advarsler

 • Bruk institusjonens protokoll som en guide ved oppstart eller opprettholde Graseby sprøyte driver.
 • Se i Graseby produsentens hefte for spørsmål eller problemer med drift av enheten.
 • Pasienter vil trenge beroligelse under behandlingen. Følelser av innesperring eller frykt kan være et problem.
 • Følg legens ordre presist.
 • Overvåke infusjonsbehandling og nålen innstikkstedet nøye for komplikasjoner.
 • Visse medisiner er for tøffe for subkutan infusjon. Sjekk med apoteket.

Hvordan administrere et klyster Med en pære sprøyte

Det finnes mange typer klyster og grunner til å administrere en. Du vil generelt ønsker å velge et tidspunkt når du ikke vil bli forstyrret i minst en halv time eller mer. Den pære sprøyte klyster er generelt lett å administrere. Vær sikker på at det er forhåndsutfylt og væsken er ikke kaldt, med mindre annet er spesifisert av legen din. Med en liten pre-planlegging, kan dette normalt ubehagelig prosedyren utføres raskt og smertefritt.

Bruksanvisning

Legg noen håndklær på gulvet av badet så nær toalettet som mulig. Har den personen som mottar klyster ligge ned på håndklær på sin side med ingen klær som dekker endetarms området.

•  Fyll sprøyten med varmt eller klyster romtemperatur flytende, hvis den ikke er forhåndsfylt. Fjern eventuelle dekker over tuppen og smøre med vaselin eller et vannløselig smøremiddel. Sett forsiktig tuppen inn endetarmen, ikke mer enn to inches, og klem pære å administrere væske.

Bli på din side eller lå rettsiden opp og plassere beina på karet eller toalett å heve baken opp fra gulvet i ca 5 til 20 minutter. Bruke toalettet når trangen til å eliminere oppstår.

Tips og advarsler

 • Sørg for at den som mottar klyster er avslappet og rolig. Det er mye vanskeligere å sette klyster og innholdet hvis musklene er for stramme. Det kan være litt væske lekker ut, derfor håndklær vil gjøre opprydding mye enklere.
 • Ikke tving tuppen av klyster i endetarmen mer enn 2 inches hos voksne. Sørg for å bruke et smøremiddel for å hindre chaffing eller smerte. Før du bruker et klyster, bør du først snakke med legen din. Ved hjelp av klyster for ofte kan føre til en avhengighet.

Hvordan å få vann inn i en Rubber sprøyte

Gummi sprøytene har flere bruksområder som suctioning ut slim eller formel fra en babyens nese eller munn. Det er viktig at etter hver bruk, er rene gummi sprøyter rengjøres grundig for å hindre vekst av bakterier. En del av rengjøring gummi sprøyte innebærer å få vann inni den. Å få vann i en gummi sprøyte, bruk en teknikk som ligner på når det du bruker den til å fjerne slim. Disse grunnleggende trinnene vil lede deg gjennom prosessen.

Bruksanvisning

Hell litt varmt såpevann i en container. Sett tuppen av gummi sprøyte i vannet, deretter fast klem pære (den runde øvre del) med tommelen.

Slipp trykket fra pære til å fylle sprøyten med vann. Swish vannet rundt inne i gummi sprøyte ved å riste den kraftig.

Bruk tommelen til å trykke ned på pære av gummi sprøyte for å tømme ut vannet. Gjenta trinnene over for å få rent vann i sprøyten. Rist vannet rundt for å skylle innsiden av sprøyten, så slipper vannet.

Sterilgummi sprøyte med 70% isopropyl. Tegn alkohol inn i sprøyten ved å trykke ned på pære. Swish alkohol rundt, og slipp den. Plasser gummi sprøyten i et rent glass med spissen vendt ned. La den stå i den posisjonen slik at det kan renne grundig.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

Insulin er et hormon som brukes av kroppen for å konvertere mat til energi. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke produserer nok insulin eller unnlater å effektivt bruke insulinet den produserer. Som en del av det foreskrevne insulinbehandling program, mange diabetespasienter regelmessig gi seg selv insulin injeksjoner. Gjør deg kjent med riktig måte å trekke opp insulin i en sprøyte før du gir deg selv en injeksjon for første gang.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

•  Fjern sprøyten plastlokket og ta av eventuelle ytre emballasje. Ta av beskyttelseshetten fra sprøyten og sett den til side.

Bruk en pute mettet med alkohol for å rense toppen av insulin flasken før du setter sprøyten inn i den. Ikke berør toppen av flasken når du har pyntet det.

Trekk ned stempelet til sin mørke enden når tall som tilsvarer antall insulin enheter som du trenger. Små linjer og markerer tallene sprøyten s fat, hvor avstanden mellom hver linje er typisk lik en enhet. Mellomrommene på 100-unit sprøyter er lik to enheter.

Hold stempelet i din dominerende hånd og løpet av sprøyten i ikke-dominant hånd. Plasser nålen forsiktig gjennom gummiproppen på insulin flasken. Trykk sprøyten er stempelet helt ned. Gjør du det vil pumpe luft inn i flasken og legge til rette insulin henting.

Vend insulin flasken opp ned - uten å fjerne sprøyten. På dette punktet, bør insulin flasken plasseres mellom midtre og pekefingeren på din ikke-dominant hånd; dominerende hånd bør fortsatt på stempelet. Trekk stempelet nedover inntil den når den nødvendige antall insulinenheter.

Sjekk for eventuelle luftbobler i sprøyten. Mens det ikke er noen farer forbundet med bobler, vil de føre til at du får mindre insulin deretter beregnet. For å eliminere bobler, bruke tuppen av pekefingeren på ikke-dominant hånd for å banke forsiktig på sprøyten, som vil flytte bobler til toppen. Trykk stempelet opp flere enheter; som du gjør det, bør boblene flytte inn i insulin flasken. Avslutt med å trekke stempelet ned til merket som tilsvarer den nødvendige insulin beløpet. Gjenta dette trinnet hvis flere bobler.

Skyv nålen forsiktig ut av insulin flasken.

Hint

 • Sjekk etiketten på insulin flasken for å sikre at du bruker riktig insulin type og at produktet ikke er utløpt.

Deler av en sprøyte

En nål sprøyte er en enhet som brukes for å injisere, fjerne eller infusjonen væsker. De er mest kjent i helsevesenet innstillinger for injiserende medisiner og for bruk i å fjerne blod fra kroppen. Sprøytene kan variere i størrelse og type, og de kan være laget av glass eller plast. Sprøyten valgt vanligvis avhenger sitt formål. Sprøyten består av et stempel, fat, hub, nål og nålen beskyttelsesdeksel. Det er viktig at alle deler av en sprøyte som kommer i kontakt med kroppen holdes fritt for forurensning.

Stempelet

Stempelet er plassert i enden av sprøyten og kan være laget av tåkete eller farget glass eller plast. Dens formål er å fylle eller tømme fat. Plungeren trekkes tilbake for å fylle sylinderen og skyves forover for tømming.

The Barrel

Sylinderen er den del av sprøyten som inneholder fluidet, enten det er et medikament, blod eller en oppløsning trekkes fra kroppen. Det er vanligvis kalibrert i tiendedels (en tiendedel er lik 0,1 milliliter) for å gjøre nøyaktige målinger av mengden av den væske som skal gis eller fjernes. Sylinderen kan variere i størrelse fra 0,5 ml til 50 ml.

The Hub

Den nedre ende av sprøyten, på motsatt side av stempelet, terminerer i et nålenav. Navet består av en nål adapter som gjør det mulig for nålen å festes til sprøyten. Navet fungerer også for å låse kanylen på plass under bruk av sprøyten for sin ønskede funksjon.

The Needle

Nålen består av akselen, et hulrom og vinkel. Nåler variere i lengde, størrelsen av akselen og størrelsen av hulrommet. Akselen er metallets lengde og blir vanligvis valgt avhengig av ruten og stedet for administrering, fysisk masse av kunden, og tykkelsen av medisinen. Lumen, også kjent som boringen, er det hule rommet inne i nålen. Diameteren av hulrommet er kjent av nålen nummer måler. Lumen er valgt med de samme spesifikasjonene som akselen. Den siste del av nålen, skråkant, er den spisse ende av nålen og bestemmer største skarphet.

Protective Cover / Cap

Det beskyttende deksel / hetten er anordnet for å opprettholde nålen sterilitet. Nålestikk er en vanlig måte å transportere infeksjoner til helsepersonell og klienter. Nålen er skrå dekkes for å begrense mengden av ulykker som kan skje som involverer nåler og for å sikre at bare den tiltenkte klienten mottar nålestikk. I et forsøk på å redusere forurensning og øke sikkerheten, de fleste nålene er disponibel og blir kastet ut etter én gangs bruk.

Hvordan identifisere sprøyte nåler

Hvordan identifisere sprøyte nåler


Sprøyte nåler, som noen ganger kalles sprøyter, blir brukt til å raskt og enkelt injisere stoffer i kroppen. Den første kanyle ble opprettet av Alexander Wood i 1853, ifølge Gale-Edit.com, selv om det var flere tidligere oppfinnelser som gjennomboret huden til å injisere væske. Wood bare lagt en kanyle på en sprøyte, som allerede hadde blitt oppfunnet, og brukte enheten for å injisere pasienter med morfin. Hypodermiske nåler brukes for å utlevere væsker inn i pasienter, så vel som for å trekke blod ut av dem. På grunn av sin unike design, identifisere en kanyle er ikke vanskelig.

Bruksanvisning

Se etter en klar, plastrør-lignende enhet, kalt en tønne, som har et stempel inn i toppen. Sylinderen er formet som en sylinder, men har to flate fremspring på toppen som benyttes for enkelt å trykke ned stempelet. Stempelet har et flatt hode som gjør det lett å trykke og inneholder en gummipropp festet til den enden som er inne i sprøyten.

Undersøk røret, eller fat, etter små svarte streker som angir dosering for væsken i sprøyten. Linjene er merket med intervaller på milliliter / cc-tallet.

ser etter en lang, tynn, metall nål som strekker seg fra enden av sprøyten på motsatt side av stempelet. Nålen er laget av rustfritt stål og smalner ned til en meget skarp spiss. Selv om det vanligvis ikke er lett å se, inneholder innsiden av nålen ende et lite hull gjennom hvilket væsken dispenseres. Nålen er også vanligvis dekket med et lite plastlokk for å beskytte mot nål stikk når nålen ikke er i bruk.

Luer Lock sprøyte Hub tips

Luer Lock sprøyte Hub tips


Moderne plastsprøyter kan kjøpes med nåler på plass eller nåler og sprøyter kan kjøpes separat. Noen nåler har et enkelt knutepunkt som skyves inn på spissen av sprøyten; de også noe lett gli av sprøyten, slik som i prosessen med uncapping nålen. Luer lock sprøyter krever en kompatibel nål som hub vendinger på tuppen av sprøyten og låses på plass.

Kompatibilitet

Når du bruker en luer-lås sprøyte, sørg for å bruke en kompatibel nål. Hvis du bruker en nål med en enkel hub som er designet for å gli over på tuppen av sprøyten, kjent som en "slip-fit" sprøyte, vil du ikke få sikker lås av luer lock design.

Vedlegg Technique

For å feste kanylen til sprøyten, bare plassere nålenav på tuppen av sprøyten og vri forsiktig på fat av sprøyten i klokkens retning inntil den er sikker. Pass på å bruke aseptisk teknikk - når fester sprøyten, hold nålehetten enten ved den delvis pakket pakken eller av plast dekker som gjenstår etter å ha brutt forseglingen.

Lekkasjefri Fitting

Ikke bare er Luer lock sprøyter utformet for å bo trygt festet, de også er designet for å være lekkasje gratis. For å få dette sikker passform, sørg for å feste nålen tett til sprøyten.

Tilpassede Luer Lock Systems

Mange tilpasninger har blitt designet for luer lock system. Ulike selskaper, for eksempel VitaNeedle, også tilpasse Luer-Lock-nåler og sprøyte systemer for unike behov.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

Insulin sprøyter kommer i flere forskjellige størrelser som gir mulighet for høyere eller lavere dose kapasiteter, men alle av dem er merket i enheter på insulin. Noen av forskjellene i sprøyter er lengden av nålen, total insulin kapasitet og konstruksjon. Insulin sprøyter er alltid disponibel og bør aldri brukes om igjen.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

•  Ta en ny sprøyte fra den beskyttende emballasje. Ikke bruk noen sprøyte som ikke er i en pakke eller ser ut som det kan ha blitt tuklet med.

Åpne en ny spritserviett og rengjør toppen av insulin hette du skal bruke. Rengjøring av glasset toppen vil bidra til å redusere sannsynligheten for kontaminering av insulin.

Ta ut beskyttelses oransje hetten fra toppen av sprøyten. Bestemme den dose som er nødvendig og trekke luft inn i sprøyten til den ønskede dose.

Pierce gummiproppen på hetteglasset med nålen på sprøyten og sprøyt luften fra sprøyten inn i hetteglasset. Snu hetteglasset slik at hetteglasset sitter ovenfor sprøyten.

Tegn stempelet tilbake på sprøyten før du er 2 til 4 enheter over merking av ønsket dosering. Trykk på sprøyten og se for å se luftboblene flytte til toppen av sprøyten.

Skyv stempelet tilbake til ønsket dose, utvise ekstra insulin og luft tilbake i hetteglasset. Hvis det er ekstra luft i sprøyten, skyver stempelet for å tvinge all insulin tilbake i hetteglasset og starte på nytt.

Fjern sprøyten fra hetteglasset og og sett den til side mens du velger injeksjonsstedet.

Hint

 • Aldri bruke en sprøyte eller bruke en som ikke er fortsatt i ny innpakning.
 • Aldri oppsummering en sprøyte etter bruk og sørg for å kaste dem i en godkjent punktering motstandsdyktig beholder.

Hvordan bruke en rektal sprøyte

Klyster kan være nødvendig før leger utfører visse medisinske prosedyrer. Klyster kan også være nyttig for lindring av sporadisk forstoppelse hos barn og voksne. Spesielt er en rektal pære og sprøyten klyster vanligvis et lite volum klyster som kan anvendes for å rense sigmoid eller nedre del for tykktarmen. Disse typer av klyster kan kreve vann eller et klyster løsning. Hvis du følger noen grunnleggende anbefalinger og observere riktig omsorg, er det svært enkelt å bruke en rektal sprøyte.

Bruksanvisning

•  Skyll pære og rektal sprøyte med vann grundig før du bruker dem. De fleste apotek eller drugstores bære disse produktene. Sprøyten ligner en rør-lignende munnstykke.

Fyll pæren med varmt vann. Vannet bør være litt over kroppstemperatur eller ca 103 grader Fahrenheit. Pæren kan holde åtte gram vann. Hvis du bruker en klyster løsning anbefalt av en lege, følg instruksjonene for dette produktet.

Sett rektal sprøyte eller munnstykket inn i pære med open-ended spissen vendt oppreist. Sørg for å presse pære å fjerne eventuelle luftbobler. Påfør smøremiddel på endetarms sprøyte.

Plasser plastposen på badekar gulvet og spre håndkle over posen. Hvil på håndkle på høyre side med knærne trukket til side. Smør endetarm området med gelé. Du kan bruke hansker for å gjøre dette.

Sett tuppen av sprøyten og skyv den forsiktig opp ned til den er nær pære del. Klem pæren langsomt å frigjøre vann eller løsning inn i den nedre tykktarm.

Fjern rektal pære og sprøyte ut av endetarmen. Bo i samme posisjon til du føler trang til avføring. Når du er klar for en avføring, stå opp fra badekaret og gå på toalettet.

Fyll rektal sprøyte og gjenta trinn 5 til trinn 6 hvis det ikke er avføring etter 20 minutter.

Tips og advarsler

 • For å bruke en rektal sprøyte på et spedbarn, kan det være best å sette ham over kneet ditt før du gir klyster. Sørg for å bruke et spedbarn rektal pære og sprøyten, som er mindre og har mindre innhold, vanligvis omtrent tre gram.
 • Sørg for å rengjøre pære og rektal sprøyte med såpe og vann etter bruk dem.
 • Pass på at vannet er verken for varmt eller for kaldt.
 • Ikke presse eller tvinge rektal sprøyte inn i endetarmen hvis du føler motstand.

Hvordan Draw sterilt vann i en sprøyte

Hvordan Draw sterilt vann i en sprøyte


Sterilt vann blir ofte brukt i forbindelse med andre væsker eller pulvere, og injiseres i kroppen, eller brukes til å rense sprøyter. Uansett hva formålet, er det flere trinn du må følge for å trygt trekke sterilt vann i en sprøyte. Hvis sterilt vann vil bli injisert i kroppen din, må du fjerne alle luftbobler fra sprøyten. Selv om det sterile vannet ikke blir sprøytet inn i årene dine, er det god praksis å fjerne luft fra fat.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og varmt vann.

•  Fyll en ren beholder med sterilt vann, hvis vannet ikke allerede er i en beholder inn i hvilken sprøyten vil passe.

Skyv stempelet ned i sprøyten så langt som det går.

Senk stempelet eller tuppen av sprøyten i vannet.

Trekk stempelet ut av sprøyten for å trekke det sterile vann inn i sprøytesylinderen. Sørg for å slutte å tegne den sterilt vann når væsken har nådd riktig måling.

6. Ta sprøyten ut av sterilt vann, og snu sprøyten så spissen vender opp.

Trykk på siden av sprøyten med fingeren et par ganger for å trekke luftboblene til toppen av fatet.

Skyv stempelet i å presse ut luftbobler. Slå mot siden av trommelen på nytt for å trekke flere luftbobler til toppen av sylinderen og fjerne dem. Når luften er fjernet, er du klar til å injisere eller fjerne sterilt vann fra sprøyten.

Bruk av Ear sprøyte for Rengjøring av Ear

Ørevoks, kan smuss og skitt være et problem i det ytre øret. Du kan enkelt bruke en sprøyte til å rense ut øret, men bare etter at du har snakket med legen din og han har funnet ut at du ikke har en ørebetennelse eller andre øre problemer.

Oppløsning

Forbered et øre rengjøringsmiddel for å bruke i sprøyten. Du kan kjøpe et øre rengjøringsmiddel eller et øre vask på et helse mat butikk, lokal co-op eller apotek. Legen din kan gi deg en resept øre rengjøringsmiddel for å bruke i stedet.

Du kan også lage ditt eget øre rengjøringsmiddel. Dr. Todd Collins MD, en familie lege ved Helse Partners i Minneapolis, MN, foreslår at du forbereder din egen løsning dersom legen tillater det. Bruke en saltoppløsning inneholdende en del havsalt til ti deler vann.

Rengjøring

Dr. Collins foreslår en metode for å rense ut ørene dine. Fylle sprøyten med oppløsningen ved å sette enden av plastsprøyte i løsningen, og å trekke opp på stempelet for å fylle det med løsningen. Sprute løsningen ut av toppen av sprøyten for å sørge for at det ikke er luftbobler i sprøyten.

Legg et håndkle på gulvet under deg. Bøy hodet mot gulvet. Rens øret som vender mot gulvet. Sprute en liten mengde av løsningen fra sprøyten inn i den ytre delen av øret, og la den renne fra øret til gulvet. Riste på hodet et par ganger for å være sikker på at øret rengjøringsmiddel har rammet alle deler av det ytre øret. Gjenta med det andre øret.

Ikke stikke sprøyten dypt inn i øret eller prøve å rense ut øregangen bruker det. De er prosedyrer som må følges opp av legen din, og hvis du gjør det på egen hånd du kan skade øregangen eller ødelegge hørselen.

Fordelene av ferdigfylt sprøyte Patroner

Fordelene av ferdigfylt sprøyte Patroner


Forhåndsfylt sprøyte patroner er konstruert for å passe inn i spesialiserte sprøyter, som brukes til å administrere forskjellige fluid medisiner. Disse brukes i stedet for standard-sprøyter, noe som utøvere må fylles manuelt før hver betyr administreres. Mens de første forhåndsfylt sprøyte patroner ble fremstilt av polypropylen, i henhold til americanpharmaceuticalreview.com, som på 2000 sykliske olefinpolymerer og kopolymerer er nå mer utbredt. Noen av fordelene med ferdigfylt sprøyte patroner inkludere deres bekvemmelighet, kostnader, nøyaktighet, sterilitet og sikkerhet.

Convenience

Ifølge boschpackaging.com kan fylle standardsprøyter være en tidkrevende og komplisert prosess. Under en krise som krever en rask injeksjon, for eksempel en allergisk reaksjon-sprøyter med ferdigfylt sprøyte patroner kan spare tid, og i sin tur, redde liv. Også fordi forhåndsutfylte patroner tillate injeksjoner skal gis raskere, i travle sykehus innstillinger kan de redusere flaskehalser i akuttmottak og andre behandlingsområder.

Gunstig

Standard sprøyter har sylindriske glass fat og tettsittende glass stenger, som krever minimale toleranser (eller variasjoner i mengde). Ifølge patentstorm.us, på grunn av disse konstruksjonsspesifikasjoner, de er mye dyrere å fremstille i forhold til plastbaserte forhåndsfylte patroner og deres tilsvarende sprøyter. I tillegg ferdigfylte kassetter er mye mindre sannsynlig å sprekke eller på annen måte bryte i forhold til deres standard, glass kolleger.

Nøyaktighet

En annen fordel med ferdigfylt sprøyte patroner er at de minske gapet for menneskelige feil, og sikre at pasientene får nøyaktige doser. Dette er spesielt gunstig for pasienter som trenger å injisere medikamenter, men har ingen medisinsk opplæring. Ifølge boschpackaging.com, med standardsprøyter er det mulig å overfylle (eller underfylling) i sylinderen, som negativt kan påvirke effektiviteten av behandlingen.

Sterilitet

Ifølge americanpharmaceuticalreview.com, når en standard sprøyte er fylt med et medikament, som vil være optimalt effektive medisiner, eller sterile, i ca. 12 timer. Til sammenligning, vil et medikament som er lagret inne i en forhåndsfylt sprøyte patron forblir sterilt i ca. to til tre år (dette er også referert til som en "holdbarhet" på to til tre år).

Sikkerhet

Som nevnt ovenfor, på forhånd fylte sprøyte kassetter har en høy grad av nøyaktighet, som i sin tur gjør dem sikrere å bruke. I tillegg, ifølge patentstorm.us, er noen patroner laget for å passe inn i selvsugende sprøyter, som i hovedsak stikke huden og injisere medisiner uten at du må trykke på en stempelet. Dette sikrer at injeksjoner nå den passende dybde, og at doseringer administreres jevnt og i sin helhet.