Digidexo.com

Den Fordeler og ulemper ved et endoskop

Endoskopi er en av de største nyvinningene i innen medisin og kirurgi. Det tillater en lege å se gjennom de forskjellige deler av kroppen uten smerten av en større operasjon. Vanligvis satt inn i de naturlige åpninger i kroppen, som definert av National Institutes of Health, er et endoskop en lang fleksibel slange med et objektiv i den ene enden og et videokamera i den andre. Det er mange fordeler og ulemper ved bruk av et endoskop for medisinske prosedyrer.

Sikkerhet

Bortsett fra sin enkelhet, er endoskopi også lav-risiko. Den eneste situasjon en pasient ikke kan bli undersøkt ved bruk av et endoskop er når han er sett å være uegnet for anestesi. Endos lave sykelighet og dødelighet gjenspeiler også sikkerheten til prosedyren, ifølge American Cancer Society.

Mucosal Sensitivity

Et endoskop er konstruert for å ha stor følsomhet for tarmslimhinnen - det fuktig vev lining tarmen (og andre kroppshulrom). Slik følsomhet gjør det til et effektivt verktøy for å projisere dype slimhinne grafikk - slik legen å effektivt vurdere fordøyelsessystemet. Det er også gode på å skaffe prøver av dette vevet for videre laboratorietesting.

Sykdom Dokumentasjon

Endoskopi kan også dokumentere sykdommer ved å generere videoer og fotografier. A "videoendoscope" eller en "fiberoptisk endoskop" har disse evnene.

Små Samples

Siden størrelsen på linsen for et endoskop er meget liten for å passe inn i kroppens naturlige åpninger, blir prøven kan den generere også begrenset opp til 2 til 3 mm dype.

Mulige komplikasjoner

Noen komplikasjoner kan oppstå når endoskopisk prosedyre ikke er riktig administrert. Dårlig biopsi teknikk kan skade indre organer som blir observert. I tillegg kan for mye press eller tvang i å flytte endoskopet føre til komplikasjoner som spenner fra perforering og vaskulære flenger til overdreven blødning i slimhinnene.

Ifølge American Society for Gastrointestinal Endoskopi, kan komplikasjoner også passes på hvis endoskopet ikke er skikkelig rengjort mellom pasienter. I "Holde Endoskopi Trygg," ASGE bemerker at hver endoskop bør gjennomgå mekanisk og kjemisk rensing, skylling og tørking mellom bruker. Når rengjort skikkelig, "sjansen for at en alvorlig infeksjon kan overføres ved endoskopi er bare ca 1 i 1,8 millioner," ASGE sa.