Digidexo.com

diagnostisering av skabb

Diagnostisering av skabb eller Mange

Skabb, kalt skabb hos dyr, er et kløende hud infeksjon forårsaket av sarcopte midd når de graver seg inn i det ytre hudlaget. Skabb hos dyr er en variant av midd som påvirker mennesker og ikke er overførbar på tvers av arter; Imidlertid, tilstanden og diagnose er de samme.

Identifikasjon

Sarcopte midd har åtte ben, er omtrent en åttendedel millimeter i lengde og ikke synlig for det blotte øye.

Sammentrekning

En person kontrakter en skabb smitte fra hud-til-hud kontakt med en annen smittet person. Midd sprer seg raskt i overfylte forhold. Det er sjelden å få en infeksjon gjennom uformell kontakt som direkte fysisk kontakt med punktet for infeksjon er nødvendig. Dyr ikke spre menneske skabb midd.

Diagnose

En lege vil vurdere utslett og utseende av insekt Burrows å stille en diagnose. I tillegg er en hud skraping evalueres for forekomst av midd er avføring og egg for å underbygge diagnosen.

Feildiagnostisering

En feildiagnostisering av skabb er ofte på grunn av symptomene i utgangspunktet være lik myggstikk eller kviser. I slike tilfeller vil infeksjonen forverres i flere uker til et punkt hvor diagnosen er lett gjort.

Forebygging

Den eneste forebygging for skabb er å unngå direkte kontakt med en smittet person. Den klær og sengetøy fra en infisert familiemedlem må vaskes ved hjelp av meget varmt vann for å hindre spredning.

Tidlig Stage Skabb

Tidlig stadium skabb er umulig for folk flest å identifisere i seg selv eller i andre, da dette svært smittsom hud tilstand er vanligvis ikke merkbar i flere uker etter eksponering for skabb midd. Men når tegn og symptomer på skabb vises, er det grunn til umiddelbar behandling som krever et besøk til legen din.

Skabb: Tidligst Stage

Ifølge Centers for Disease Control, trenger klare tegn eller symptomer på skabb ikke presentere for 2-6 uker - muligens opp til to måneder. Hvis du har hatt skabb før, kan du merke symptomer mye tidligere, vanligvis 1-4 dager etter å ha blitt utsatt for midd. Men i løpet av tiden når du ikke har tegn på en skabb infestation, kan du likevel gi skabb til andre når du deltar i nær fysisk kontakt.

Første Indikasjoner

Skabb midd er mikroskopiske, så du vil ikke være i stand til å se dem hvis de er på kroppen din. De første symptomene på skabb er intens kløe som er verre om natten. En rød, kvise-liknende utslett bryter ut på huden på grunn av en allergisk reaksjon på proteiner og avføring midd forlater under huden din. Utslettet kan være til stede over hele kroppen, eller det kan være begrenset til bestemte områder.

Andre kjennetegn

Noen mennesker kan merke tilstedeværelse av "hulene" - den delen av huden der den kvinnelige skabb midd legger sine egg. Hos voksne, skabb tendens til å bebo områder som webbing mellom fingrene, skurken av albuen, innsiden av håndleddet, rundt midjen, rundt brystvortene og kjønnsorganer og mellom skulderbladene. Skabb Burrows hos barn er oftere funnet i nakken og hodebunnen, samt på håndflatene og fotsålene. Burrows vises som svakt hevet, sikk-sakk mønster som er rosa eller grå.

Bli kvitt skabb

Behandling med reseptbelagte medisiner er effektive i behandling av tidlig stadium skabb tegn og symptomer, så et besøk til en lege er nødvendig. En lege kan gjøre en bekreftende diagnostisering av skabb og anbefaler en medisinert lotion (som vanligvis inneholder enten permetrin eller crotamiton som sin aktive ingrediens). Den lotion blir påført på alle deler av kroppen fra halsen og ned og skylles av etter åtte til 14 timer. Skabb kan leve borte fra menneskelige verter for opp til tre dager, så klær, sengetøy, håndklær og sengetøy bør vaskes i varmt vann og tørket på høy varme. Alt som ikke kan vaskes bør oppbevares i lufttette beholdere og plassert utenfor hjemmet i minst tre dager, ifølge CDC, selv om den amerikanske Social Health Association anbefaler lagring i minst to uker.

Omsorg for andre

Ifølge CDC, ingen er immune mot skabb, selv skabb infeksjoner er mer vanlig der folk finnes i umiddelbar nærhet, som for eksempel fengsler, sykehjem, sykehus og barnehager. Voksne vanligvis skaffe skabb gjennom seksuell kontakt. Hvis du har en skabb infestation og har hatt tett fysisk kontakt med andre, er det viktig å informere dem slik at de også kan få behandling og ta forebyggende tiltak for å unngå å overføre skabb til noen andre.

Forskjellen mellom skabb og veggedyr

Forskjellen mellom skabb og veggedyr


Mens skabb og veggedyr både forårsake kløende, irritert hud, de er to forskjellige arter av insekter. Forvirring over forskjellen mellom de to insekter kan oppstå fra det faktum at kløende sensasjonen fra skabb ofte oppstå mens smittet person er legging i sengen.

Veggedyr

Veggdyr eller Cimex lectularius, bor i sprekker og hulrom av sengetøy. Sine egg er hvite og på størrelse med en støv flekk. Nyklekkede veggdyr kalles nymfer og er strå-farget. De voksne er rødbrun, dråpeformede og vokse til 4 til 5 mm lange.

Skabb

Skabb, eller Skabbmidd, er liten (0,3 mm) åttebeinte midd som borer seg inn i huden av sine verter. Midd lever i 24 til 36 timer, spres gjennom hud-til-hud kontakt og innskudds egg i huden din.

Symptomer på Veggedyr

Reaksjoner på Veggedyr biter variere, selv om de biter vanligvis forlater små røde prikker på huden, alene eller i en klynge, og kan ligne myggstikk.

Symptomer på skabb

Skabb hule i huden og la klynger av humper, særlig i hudfolder (dvs. i mellom fingrene og bak albuer og knær). Etter flere uker med angrep, øker kløe i intensitet, noen ganger hindrer søvn eller oppvåkning den lidende.

Diagnostisering av Veggedyr

Å fastslå tilstedeværelse av veggedyr, undersøke sengetøy og andre sprekker på soverommet om natten for insekter selv, deres skur exoskeletons eller deres små, sorte avføring.

Diagnostisering av skabb

Hvis ingen veggdyr er observert i soveområde, undersøke hudirritasjon du opplever. Plasseringen av irritasjoner i foldene i huden din er en indikator på skabb, samt øke kløe. Må En skikkelig diagnose utføres via skraping og mikroskopisk analyse av en medisinsk faglig.

Vil Etofenprox Kill skabb?

Hvis du har skabb, vet du at du ønsker å bli kvitt den så fort som mulig. Skabb er en smittsom infeksjon forårsaket av parasittiske midd, og det kan forårsake intens kløe hvor som helst på kroppen, kløe forårsaket av kroppens allergisk reaksjon til de gravende midd. Det finnes en rekke fremgangsrike måter å behandle skabb, men etofenprox er ikke en.

Diagnostisering Skabb

Skabb er forårsaket av Sarcoptes scabiei, en parasittisk midd med åtte bein. En kvinnelig skabb midd tunneler inn i huden og innskudd egg i hule. Larvene klekkes i tre til ti dager, flytte om på huden, og produsere mer kløende Burrows.

Skabb midd er svært smittsom og kan spres ved hud-til-hud kontakt. Selv om det er sjelden å få skabb fra kortvarig kontakt, som skjelvende hender, mer langvarig kontakt, som seksuell aktivitet, kan hjelpe i sin overføring. Skabb er mer vanlig blant pasienter i nære levende situasjoner eller de med nedsatt immunforsvar. Skabb er diagnostisert ved å observere midd mikroskopisk og leter etter sine karakteristiske Burrows i huden.

Behandling av skabb

Skabb er svært behandles, ved hjelp av en rekke hud lotions og kremer. Permetrin er vanligvis førstevalget for skabb behandling. Pasienten dekker hele kroppen nedenfor halsen med lotion, etterlater det på i åtte til 14 timer, deretter skyller det av. En anvendelse er vanligvis vellykket. Andre scabicides (midd-drapet behandlinger) inkluderer malathion og crotamiton.

Skabb har blitt behandlet med svovel for de siste 2000 år, og svovel bar såpe er tilgjengelig over disk (leger anbefaler en prosent til 10 prosent for å drepe skabb). Lindan ble ofte foreskrevet til 2003, da det ble oppdaget at det kan føre til skade på nervesystemet. Det er nå skrevet ut kun til pasienter som ikke kan ta førstelinjemedikamenter.

I stedet for en krem ​​eller lotion, kan en lege fore oral ivermectin å behandle skabb. Dette stoffet ble opprinnelig utviklet for veterinær praksis som en anti-parasitt agent, men har de siste årene det er godkjent for behandling av skabb hos mennesker, selv de i høyrisikokategorier.

Ifølge Center for Disease Control, har ingen over-the-counter produkter er testet og godkjent for å behandle eller kurere skabb. Imidlertid kan pasienter bruke antihistaminer som Benadryl eller lotion som Calamine å redusere intens kløe.

Etofenprox er ikke godkjent for skabb behandling. Ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nation, etofenprox brukes som et insektmiddel for et bredt spekter av avlinger, inkludert ris, frukt, grønnsaker, korn, soyabønner og te. Det er aktivt mot møll, sommerfugler, sikader, bladlus, biller, fluer, veps, bier, termitter og maur, men det er verken effektivt eller anbefalt for bruk på skabb midd. Det er noen debatt om hvorvidt etofenprox er et kreftfremkallende for mennesker. Det bør unngås dersom det er andre alternativer for skadedyr fjerning.

Rengjøring etter skabb

Selv etter å ha blitt behandlet, de med skabb må helt rense sine hjem og oppholdsrom. Når flere medlemmer i en familie har skabb, bør de bli behandlet samtidig. Å tømme et hus av midd, vaske sengetøy, klær og håndklær flere ganger i varmt vann. Møbler bør behandles, og gulv, tepper og matter bør alle være rengjort, gjerne av en profesjonell. Noen harde gulv og alle bad overflater bør desinfiseres.

Hvordan virker Skabb Start?

Om skabb

Skabbmidd er en liten, mikroskopisk parasitt som Burrows under huden, forårsaker kløe og ubehag. Dette midd er mer kjent ved navnet skabb. Svært smittsom og spres lett, har skabb ingen grenser. Tilstanden rammer spedbarn, barn og voksne. Det er ganske vanlig for ett familiemedlem til å infisere alle i husholdningen.

Infeksjon

Skabb midd inn i huden og tunneler gjennom dermal hudlaget. Hunnene legger egg og fortsette å reise gjennom vevet. Som midd flytte, smittede personer opplever alvorlig kløe. Rødhet og hevelse også oppstå på det øverste laget av huden, danner striper som kan sees. Dette gjør at helsepersonell til å diagnostisere skabb. En skraping kan tas fra huden og undersøkt under et mikroskop for voksne midd og egg. Denne fremgangsmåten er ikke alltid avgjørende, men. De fleste helsepersonell behandle pasienter i henhold til deres symptomer og tilstedeværelsen av den røde striper.

Immune Response

Som midd trives i huden, kaster de proteiner, som absorberes av kroppen din. Dette opptaket av fremmede proteiner forårsaker en immunrespons som fører til røde striper, kløe og pustler der midd lever. Som med alle immunrespons, det er kroppens måte å forsvare seg selv, men dette forsvaret kan forårsake smerte og irritasjon. Skabb er ofte funnet i områdene mellom fingrene, tærne, armhulene, lysken og på halsen.

Hvordan Skabb Spre

Overbefolkning og befolkningstetthet bidra i alle smittsomme sykdommer og skabb er intet unntak. Omsorgsboliger, sykehjem og barnehager er typiske steder der skabb er lett spres. I husholdninger, hvis en person blir smittet er det svært sannsynlig at alle andre vil, også. Rask diagnostisering og behandling sammen med en grundig rengjøring av hjemmet kan hindre overføring, men. I noen tilfeller kan skabb spres ved seksuell kontakt. Uten behandling vil lider ikke bli kvitt midd.

Når symptomer

Personer som opplever skabb for første gang legge merke til sine symptomer innen fire til seks uker. For de som har hatt skabb før, deres symptomer innen 1-4 dager. Behandlingen består av å bruke en spesiell lotion over hele kroppen, med spesiell oppmerksomhet på hud bretter og folder.

Norske Skabb

Det er en annen form for skabb som er utholdt av personer med nedsatt immunforsvar. Denne typen skabb kalles crusted eller norske skabb. Det oppstår når mange midd form til en enorm befolkning under huden. Vanligvis dette er sett bare i de eldre eller svært syke individer.

Hvordan oppdage skabb

Skabb, også kjent som den menneskelige kløe midd eller skabb midd, er en svært smittsom parasittisk hudinfeksjon forårsaket av mikroskopiske Skabbmidd midd. Midd hule inn menneskelig hud og deretter legge egg; når eggene klekkes, er de nye midd arbeide seg tilbake til hudens overflate, hvor de deretter kan spre seg til andre. Skabb smitter ved direkte hud på hudkontakt, men det er også mulig for smitte kan overføres via klær, håndklær og sengetøy. I fire- til seksukersperioden før symptomer oppstår, er den eksponerte svært smittsom. Det er spesifikke symptomer som indikerer en mulig skabb infeksjon; for diagnostisering og behandling, må du se en lege.

Bruksanvisning

•  Legg merke til den tiden av dagen når kløe oppstår. Kløe fra skabb tendens til å bli mye verre om natten.

Undersøk huden din - spesielt mellom fingrene, i armhulene, på innsiden av håndleddene, på baken, og på knees-- for tilstedeværelsen av små, røde nupper. Sjekk for rader av støt eller blemmer som kjører i uregelmessige røde furer, er S-formet, og ligger langs hudfolder. Selv om midd ikke kan ses med det blotte øye, kan du se tunneler laget av kvinnelige midd som de graver seg inn i huden; humper selv er hudens allergisk reaksjon på midd kropper, egg og avfall.

anmeldelser hendelsene i de siste seks uker for noen kontakt du kan ha hatt med noen som kan være infisert; Normalt tar det fire til seks uker for skabb symptomer vises etter eksponering. Prøv å huske om du brukte noen lånte klær, håndklær eller sengetøy - atferd som kan gjøre skabb infeksjon mer sannsynlig. Husk at tilstanden kan ramme hvem som helst, uavhengig av personlig hygiene.

Gjør en avtale med din lege for diagnose og behandling. Det er mange forhold som kan ligne skabb, inkludert eksem, psoriasis, og kontakteksem; bare legen din kan identifisere det sikkert. Leger diagnostisere skabb ved å se på en hud skraping under et mikroskop. Behandlingen innebærer vanligvis reseptbelagte kremer.

Følg legens instruksjoner vedrørende medisiner eller kremer, og fortelle ham om eventuelle husstandsmedlemmer du føler kan ha blitt utsatt for. Han ønsker kanskje å behandle dem også, enten de viser symptomer eller ikke.

For å hindre ny infeksjon, vask alle utsatte klær og sengetøy med vaskemiddel i varmt vann syklus. Tørr ved høy varme.

Tips og advarsler

  • Skrap med pads av fingertuppene og ikke neglene, hvis du må klø hele tatt. Ifølge ansatte leger ved Mayo Clinic, forsøker ofrenes å avlaste intens kløe noen ganger bryte huden, og etterlater dem sårbare for sekundære infeksjoner som impetigo, staph og strep infeksjoner.
  • Bruk Calamine lotion for å lindre kløe til du kan komme til legen din.

Skabb gratis hjem rettsmidler

Skabb er midd som får under huden, der de legger egg og formere seg. De forårsaker kløe, og i noen tilfeller, små humper langs håndledd, fingre og tær. Leger vanligvis diagnostisere skabb ved å identifisere de små linjer forårsaket av bevegelse av midd. Diagnostisering og behandling av skabb selv kan være vanskelig; men hvis du identifisere tilstanden ved de avslørende "blyantstrekene" på hudens overflate, er det noen hjemme rettsmidler som kan være effektive.

Neem Oil

Ifølge http://www.thehealthguide.org/ , kan en pasta fremstilt av Neem olje og gurkemeie pulver påføres på huden. Neem er et eviggrønt tre hører hjemme i India, og denne behandlingen er basert på tradisjonelle indiske rettsmidler for å drepe midd som forårsaker skabb. Hvis du ikke ønsker å gjøre lime inn selv, over-the-counter neem-olje lotions og kremer er tilgjengelige.

Tea Tree Oil

Tea Tree olje er en essensiell olje som kan være nyttig som en behandling for skabb. Oljen er harde og bør ikke brukes direkte på huden uten først å fortynne det. Det kan kombineres med badevannet eller brukes som en del av en lotion laget med Neem og gurkemeie. Hvis du velger å legge tea tree olje til et bad, bør du legge mellom 10 og 20 dråper og bade den infiserte området to eller tre ganger om dagen.

Andre rettsmidler

Antibakterielle kremer kan brukes til å bidra til å holde de berørte områdene rene, og kamille lotion kan lindre kløen, men det vil ikke kurere skabb selv eller drepe midd. The Health Guide advarer at selv om disse rettsmidler vil drepe midd i mange tilfeller har de en tendens til å gjøre det mer langsomt enn en krem ​​foreskrevet av lege.

Skabb Protocol

Skabb Protocol


Skabb er forårsaket av kløe midd som Burrows under huden. Midd gjør en tunnel under huden, og hunnen legger egg. På bare to måneder, kan opptil 25 egg legges. Gjennomsnittlig antall egg er 12. Ekstrem kløe kan finne sted i den berørte person, bryte huden og forårsaker avskalling.

Diagnostisering

Lesjoner kan bli funnet på håndledd, albue, belte linjer rundt midje, lår, genitalia, rumpe og mage. De fleste tilfeller kan tydelig identifiseres, men positiv diagnose er gjort ved å vise en prøve av en lesjon under et mikroskop.

CDC Protocol

The Center for Disease Control and Prevention anbefaler at alle husstandsmedlemmer behandles med en scabicide. Alle senger og sengetøy bør vaskes i varmt vann og tørket i varm varme. Innpakning sengetøy i plast for 72 timer vil drepe midd.

En resept er nødvendig; Unngå over-the-counter produkter. Kremen skal påføres i hode og nakke, samt hele kroppen, og venstre på i henhold til instruksjonene.

Institusjonell Protoctol

Institusjonelle er utsatt for tilstanden. The Federal Bureau of Prisons initierer en protokoll så snart skabb er oppdaget. Smittede personer er isolert i 24 timer etter behandling. Hansker og kjoler brukes av fengselsansatte og boligkvarteret er fumigated.

Diagnostisering av revmatoid artritt og MS

Når legen sier at du kan ha revmatoid artritt (RA) eller multippel sklerose (MS), er du plutselig i fremmed territorium, hvor diagnostisering og behandling høres så skummelt som sykdommen. Få fred i sinnet ved å lære hva du kan forvente.

Medical History

Legen din vil ta en grundig sykehistorie når de vurderer enten RA eller MS. For RA, vil han be om din leddsmerter --- hvor det er, når det er verst --- samt eventuell stivhet, svakhet eller annet ubehag. For MS, vil han spørre om symptomene dine, samt ditt fødested og hvor du har reist.

Fysisk eksamen

For RA, vil legen din undersøke leddene dine nøye, på jakt etter hevelse, stivhet og ømhet, og hun også vil undersøke huden, lungene og øynene. Hun vil utføre en tilsvarende undersøkelse for MS, samt utføre en nevrologisk undersøkelse, testing din visjon og andre sanser, balanse og koordinasjon, og språk, mentale og emosjonelle funksjoner.

Blodprøver

Blodprøver legen din kan bestille for RA inkluderer en komplett blodprosent (CBC) eller hvite blodlegemer, revmatoid faktor, senkning (SR eller sed rate) og / eller antinukleære antistoffer (ANA). Med MS, vil legen din be om blodprøver for å utelukke andre tilstander, som for eksempel Lyme sykdom, sjeldne arvelige lidelser og AIDS.

Imaging studier

Når du vurderer RA, legen vanligvis vil bestille røntgen av de mest smertefulle ledd for å se om de ledd eller bløtvev viser tegn på sykdommen; du kan ha en magnetisk resonans imaging (MRI) eller bein densitometry test (DEXA scan), så vel. For MS, har du sannsynligvis vil gjennomgå MR-tester av hjernen, ryggmargen og synsnerver å vise om du har MS plaketter eller arrdannelse (lesjoner).

Flere tester med MS

Med mulige MS, kan legen din også bestille visuelle fremkalt potensielle (VEP) tester for å se din sentralnervesystemet elektriske respons på stimulering og / eller en spinalvæskeanalyse (Spinal Tap) for å undersøke kroppens immunrespons.

Diagnose Utfordringer

Uheldigvis både RA og MS er vanskelig å diagnostisere. Foreløpig er det ikke en test som tydelig identifiserer enten sykdom, og individuelle symptomer varierer dramatisk. Ikke utsette å komme i gang på din diagnose, men fordi enten sykdommen kan utvikle seg raskt. Rask diagnose betyr rask behandling --- og større trygghet.

Over the Counter behandling for skabb

Skabb, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er et kløende hud tilstand som er forårsaket av den lille menneskelige kløe midd som Burrows under huden og legger egg. Heldigvis er det lett behandles med medisiner.

Symptomer

Symptomer på skabb inkluderer ekstrem kløe og en hevet utslett på huden som ligner kviser.

Smittsom

Skabb er svært smittsom og en felles verdensomspennende tilstand. Det er gått lett mellom familiemedlemmer, barn i barnehage, sykehjem eller fengsler fra hud-til-hud kontakt.

Over-the-counter medisiner

Scabicides finnes kremer og lotion som dreper skabb midd og deres egg, og de er tilgjengelige på resept. The Mayo Clinic anbefaler også Permathrin, som er tilgjengelig i en 5 prosent krem ​​og brukes til å behandle og drepe skabb.

Merkenavn

Ifølge Mayo Clinic, amerikanske merkenavn inkludere Acticin, Elimite og Nix Creme Rinse. I Canada, se etter Nix og Nix Dermal Creme.

Andre forholdsregler

Vask alle klær, sengetøy, håndklær og vaskekluter i varmt vann, eller har klær renset og forseglet i lufttett plast for to weeks.Vacuum gulv og møbler. Vask kammer, hårbørster og leker i veldig varmt vann.

Hjem Rettsmidler

Mayo Clinic har flere forslag for å bidra til å lette ubehag fra kløe. Først suge i en kul kar eller bruke kule vaskekluter. Antihistaminer kan avlaste en allergisk reaksjon og ubehag. Calamine lotion kan lindre irritasjon og kløe.

Om Svovel behandling for skabb

Svovel var en av de tidligste behandlinger brukes til å drepe skabb midd. Denne behandlingen fremdeles blir brukt i dag. Det er en av de få over-the-counter medisiner som en forbruker kan kjøpe for å kurere denne hud tilstand.

Hvordan Limer Work

Svovel pastaer fungerer på samme måte reseptbelagte permetrin kremer fungerer: De dreper skabb midd.

Hvordan søke

Svovel kremer må brukes på hele kroppen fra topp til tå før en person går til sengs hver kveld.

Bruke Limer Riktig

En person bør gjelde et svovel lim etter å ha tatt sitt daglige bad eller dusj. Pastaen må holde seg på plass i 24 timer for å være effektive.

Den råtne egg lukt

Svovel pastaer har en ubehagelig lukt, men det må brukes mesteparten av dagen for at pastaen skal ha sin riktige virkning.

Hvor lenge etter en kur?

Svovel kremer må påføres på huden i minst tre dager på rad.

History of sulfer Limer

Pastaer som inneholder omtrent 6 til 10 prosent svovel ble brukt i den tiden av den romerske republikken som en kur for denne tilstanden.

Behandling for skabb

Skabb er en smittsom og kløende hud infeksjon forårsaket av en gravende midd. I motsetning til det mange tror skabb kan oppstå i selv de reneste miljøer og er vanlig i barnehager og sykehjem. Skabb er kjent for folk over hele verden, i både utviklede og utviklingsland.

Årsak

Skabb er forårsaket av en midd som graver et hull gjennom huden deretter kryper under. Huden har da en allergisk reaksjon på denne mite og begynner å klø intenst.

Typer

Regelmessig Skabb: En hudsykdom forårsaket av mikroskopiske parasittiske midd som kalles Sarcoptes scabiei.
Norske Skabb: En alvorlig form for vanlige skabb.
Canine Skabb: En form for skabb finnes oftest hos hunder også kjent som skabb forårsaket av Sarcoptes scabiei canis mite.
Feline Skabb: En form for skabb funnet i katter også kjent som notoedric skabb forårsaket av Notoedres cati midd.

Diagnose

En lege kan undersøke huden for utseendet av et utslett og tilstedeværelsen av hulene. Legen kan få en hud skraping å undersøke under et mikroskop for å søke etter tilstedeværelse av midd, egg eller midd avføring. Legen kan også fjerne en midd med spissen av en nål til å undersøke det og stille en diagnose.

Behandling

Scabicides er reseptbelagte kremer og kremer som brukes til å drepe skabb midd. Alle klær, sengetøy og håndklær bør vaskes i varmt vann og tørket i en varm tørrere, renses eller forseglet i en plastpose i 72 timer. Hudsår fra skabb kan utvikle en sekundær bakterieinfeksjon, som bør behandles med en resept antibiotikum. Hund og katt skabb har mange behandlingstilbud. Veterinæren kan anbefale hvilken som helst kombinasjon av sjampo, dips, fuktighetsgivende balsam, antiseptiske midler og / eller piller.

Forebygging / kontroll

Unngå direkte hud-til-hud kontakt. Behandle alle medlemmer av husstanden. Alle klær, sengetøy og håndklær som har kommet i kontakt med smittet person skal vaskes, tørkes, renses eller lagres i en lukket plastpose i minimum 3 dager.

The Source of skabb

The Source of skabb


Skabb (Sarcoptes scabiei) er en type mikroskopisk parasitt midd finnes over hele verden. Skabb smitter mennesker og andre dyr, som griser, katter og hunder, der skabb kan forårsake skabb. Ifølge CDC, skabb er leddyr (insekter med harde skjeletter) i klassen Arachnida, slik at de har åtte bein.

Mobilitet

Skabb kan krype, men de kan ikke hoppe eller fly. Den eneste måten de kan smitte mennesker er ved å gjennomgå direkte på huden deres. Ifølge urologi Channel, skabb krype sakte, omtrent en tomme et minutt. Overføring av midd fra en person eller et dyr til et annet krever vanligvis langvarig kontakt for å tillate at midd tid til å overføre.

Person-til-Person

Overføring av skabb rekke som infiserer mennesker oftest involverer hud-til-hud kontakt, for eksempel oppstår når folk sover sammen, engasjere seg i samleie eller bor i umiddelbar nærhet og berører hverandre. Dermed utbrudd er vanlig i barnehager der barn leker sammen og i sykepleie anlegg der ansatte utilsiktet bærer midd fra en person til en annen.

Animal-til-Person

Skabb på en infisert dyr kan også krype på en person og infisere huden, ofte forårsaker en generalisert utslett og kraftig kløe, men de dyreraser er ikke i stand til å formere seg på mennesker, så infeksjonen avtar som midd dø. Men hvis dyret ikke er behandlet med en scabicide å drepe midd, personen, spesielt et barn som leker med en infisert kjæledyr, kan bli infisert på nytt igjen og igjen.

Eiendeler-til-Person

Skabb midd lever av huden, men i henhold til CD, kan leve i opp til tre dager fri av menneskekroppen, slik at de kan overleve på eiendeler, som klær, sengetøy, børster eller håndklær lange nok til å vente på et annet menneske å berøre elementet og tillate midd tilgang til huden på nytt.

Reproduksjon

Gang på huden, skabb bruke suckers på forbeina å holde på huden. Munnen og skjære deler av sine ben hule i det ytterste laget av huden, forårsaker kraftig kløe, irritasjon og utslett. Som de tunnel inn i huden, hunnene legger egg som klekkes til larver som deretter gjennomgå i hårsekkene til å modnes. CDC sier at hunnene kan legge opptil tre egg per dag og overleve i en til to måneder. Eggene klekkes og modnes til voksne innen ca to uker, men bare rundt 10 prosent overlever å bli voksen midd. Imidlertid er det tilstrekkelig å fortsette infeksjonen dette nummeret.

Betraktninger

Rask behandling med scabicides, for eksempel permetrin eller lindan, kan forebygge skabb sprer seg, men alle klær og sengetøy må vaskes i varmt vann eller renses og møbler og tepper støvsuges for å hindre ny infeksjon.

Skabb Behandling i Humans

Skabb er en sykdom der huden er infisert av Sarcoptes scabei midd. Disse midd graver seg inn i huden, forårsaker kløe, rødhet og hud flassing. Skabb rammer vanligvis hunder og katter, selv om det av og til påvirker mennesker, der det er allment kjent som skabb. Midd av skabb generelt ikke trives med menneskelige verter, dør innen tre uker. Her er noen behandlinger tilgjengelig for mennesker rammet av skabb.

Cortisosteroid Kremer

Kortikosteroid kremer er foreskrevet til behandling av kløe og irritasjon forårsaket av skabb-infeksjon, selv om ikke det underliggende angrep av midd. Begrunnelsen for dette er at midd afflicting et menneske vil dø av innen et par uker siden de ikke klarer å leve med en menneskelig vert.

Permetrin Cream

Dersom angrep av midd er alvorlig, kan leger foreskrive en permetrin krem ​​(Elimite). Dette aktuell behandling dreper midd på overflaten av huden for å fjerne infeksjonen. Vanligvis en 5 prosent permetrin krem ​​er foreskrevet. Lavere prosenter eksempel 1 eller 2 prosent kan ikke være sterk nok til å drepe midd. Kremen bør bare brukes for tidsperioden som er foreskrevet forlenget bruk kan forårsake skadelige bivirkninger.

Oral Anti-Paristic Medisinering

En annen tilnærming til behandling av skabb hos mennesker er en muntlig anti parisitic medisiner som ivermectin, som vil gjøre den menneskelige vert for en mindre ønskelig miljø for midd ved å drepe parasitten internt. Igjen, må oral anti-parisitic medisiner tas bare som foreskrevet, som de kunne være skadelig ved svelging feil.

Skabb i katter og hunder

Mange er en hud tilstand lett kjøpt av katter og hunder. Når din katt eller hund vurderes med denne tilstanden, er det best å bli utdannet om skabb årsaker, typer, forebygging og behandling. Selv om katter kan få skabb, er det mer vanlig hos hunder.

Forståelse Mange

Det finnes flere typer av skabb. Tilfeller av skabb kan variere fra mild til kronisk. Parasitter er den vanligste årsaken til denne tilstanden. Når katten eller hunden får skabb, symptomene sannsynlig vil være kløe, hudlesjoner og selv massive hårtap.

Årsaker

Parasittene som forårsaker skabb er faktisk øremidd. De mest vanlige øremidd er Notoedres Cati, Sarcoptes canis, eller Demodex canis. Midd kan lett overføres mellom dyr. Det er enda sjeldne tilfeller der katter har spredt midd til mennesker. Den store typen skabb som mennesker kan få kalles skabb. Midd er enten en ikke-gravende eller gravende. Gravende midd grave ned i huden, danner tunneler og legger egg langs disse tunnelene. Den ikke-gravende midd lever av huden ved å suge både blod og vev.

Typer

Skabb hos katter og hunder kommer i fem varianter. Den vanligste typen er noteodric skabb. Flere sjeldne former er sarcoptic, Cheyletiella og demodectic skabb. Noteodric skabb også er referert til som leder skabb eller skabb. Midd søke hunden eller katten ved gravende under huden. Dette fører til riper, noe som også kan føre til blødninger og sår. Denne formen for skabb er svært smittsom, og i de fleste tilfeller, det påvirker ansiktene til hunder og katter. Det kan også dukke opp rundt halsen, ørene og kroppen.

Forebygging

For å forhindre skabb, stelle kjæledyrene ofte og alltid holde kjæledyret boareal ren. Et sunt og rent miljø kan gå en lang vei i å forebygge skabb.

Behandling

Den foretrukne behandlingen er Ivermectin. En veterinær regel gjelder dette på huden til ditt kjæledyr. Det er også ulike effektive former for sjampo som kan hjelpe deg å behandle eller hindre skabb. Vitamin C er også pålitelig når det gjelder behandling av denne tilstanden som det reduserer effekten av en eventuell allergi. Vitamin A kan også bidra til å gjenopprette, reparere og beskytte huden på kjæledyret ditt.

Symptomer på skabb hos barn

Symptomer på skabb hos barn

Symptomer på skabb hos barn er lett å oppdage. Riktig identifisering av skabb kan bidra til å hindre spredning av denne sykdommen. Skabb kan bli funnet i barnehager og skoler, men er stort sett kontrahert ved langvarig hudkontakt som hugging. Lære barna gode sanitære forhold kan bidra til å stoppe spredningen av skabb.

Skabb

Skabb er en smittsom hudsykdom forårsaket av kløe midd. Kløe kan Burrows under huden som forårsaker alvorlig kløe og rødhet. Kløe midd kan bare sees med et mikroskop. Skabb er ganske vanlig og ikke nødvendigvis forårsaket av dårlig hygiene. Det kan ta fire til seks uker etter eksponering for et utslett å utvikle.

Identifisere skabb hos barn

Utslettet fra skabb vises lyse rødt med humper og blemmer. Den utslett er vanligvis i et bestemt område. De vanligste stedene for et barn å ha skabb inkluderer; Web-områdene mellom fingrene, håndledd og ryggen av albuer, knær, og rundt midjen. Utslettet vil også inneholde Burrows som vises i en s-form. Burrows er ofte små og vanskelige å identifisere.

Smertefulle symptomer

Foruten den røde, humpete utslett, kan barnet ditt bli vist andre symptomer. Barn vil klø og klø i de berørte områdene. Hvis venstre ubehandlet, vil kløe forverres forårsaker barnet å klø oftere. Kløe forårsaket av skabb er alltid mer intens om natten.

Diagnose

En lege kan være i stand til å diagnostisere skabb av utslett og symptomer. En annen måte barnelege kan diagnostisere sykdommen er å ta en prøve fra utslett og se under et mikroskop for kløe midd og egg. Det er også en blekk test som innebærer å sette blekket på utslett for å se etter Burrows. Burrows kan ikke alltid bli identifisert fordi et barns kløe kan ripe opp Burrows unna.

Behandling for skabb

Typisk behandling for skabb innebærer å bruke permetrin krem ​​eller lotion til barnets hele kroppen. Hodebunnen og hårfestet kan også trenge å bli behandlet. Kremen er igjen på i opptil tolv timer, og kan trenge å bli gjentatt. Alle familiemedlemmer som kan være infisert behov for å bli behandlet på samme tid.

Tegn på at skabb går bort

Tegn på at skabb går bort


Skabb er smittsomt sykdom i huden forårsaket av små midd, kjent som Sarcoptes scabiei, som hule under huden. En person kan ikke vite at han har skabb før et par uker etter å ha blitt smittet-når arealet av en midd er Burrows fører den enkelte til å føle seg ekstremt kløende. Skabb er smittsomt og sprer seg med fysisk kontakt. Denne betingelse er imidlertid mulig å behandle ved bruk av aktuelle medikamenter eller piller foreskrevet av en lege.

Kløe er mindre alvorlig

Kløe er det første merkbare symptom blant de som er smittet med skabb, ifølge WebMD. Kløen er forårsaket av en allergisk reaksjon på midd, dets egg og avføring (scybala). Et godt tegn på at skabb går bort er når en smittet person føles mindre kløende, særlig om natten eller etter bading. The Centers for Disease Control (CDC) sier at det kan ta opp til fire uker etter avsluttet behandling for skabb for kløe å stoppe.

Det er mindre merk Burrows og spor i huden

Når en person har en skabb infeksjon, huden mellom fingrene og på håndleddet, knær eller albuer, for eksempel, vil ha utseendet på blyantmerker på den, ifølge Medline Plus. Disse merkene er fra midd gravende inn i en persons hud å sette inn egg. Når midd reise under en persons hud, vil små, vene-lignende spor danne. Burrows midd gjør i en baby kan vises som små blemmer eller kviser. Et skilt skabb går bort er forsvinningen av hulene og spor.

Helbredelse av huden

Utslettet en person med skabb får er et resultat av en allergisk reaksjon. Utslett kan føre en person til å klø et berørt område, noe som vil føre til ytterligere irritasjon, betennelse og utseendet skorpe på huden. I ekstreme tilfeller kan skrape av huden forårsake bakterieinfeksjoner i huden, ifølge CDC. Når behandling for skabb begynner, kløende følelse på en infisert persons hud vil minske, vil eventuelle utslett dannet begynne å rydde og betennelser vil være å redusere, noe som vil bidra til å helbrede huden. Men CDC sier at hvis en person fortsetter å ha nye utslett etter fire uker med å ha fullført en behandling for skabb, er det mulig at aktuell medisin eller piller foreskrevet ikke drepe alle midd.

Skabb i babyer

Skabb i babyer


Hvis barnet ditt har en rød, kløende utslett, kan han ha skabb. Hvert år blir flere og flere mennesker --- inkludert barn og spedbarn --- diagnostisert med denne ubehagelig sykdom. Og hvis barnet ditt har det, er det svært sannsynlig andre i familien din gjøre også. Heldigvis gang diagnostisert, er relativt enkelt å behandle skabb.

Hva er skabb?

Skabb er en irritasjon forårsaket av en liten parasitt som Burrows under huden. Resultatet er et kløende utslett forårsaket av en allergisk reaksjon mot parasitten egg og avføring. Skabb er overførbare ved å berøre noen som allerede er smittet.

Symptomer

Det vanligste symptomet på skabb er et kløende utslett, vanligvis rundt håndleddene, mellom fingrene, på nedre del av magen, på kjønnsorganene, i armhulene, på kneskålene, på sidene av føttene og på utsiden av albuene. Babyer kan også få utslett på deres såler, hodebunn, ansikt eller palmer.

Noen ganger tynne røde eller buede linjer vises på en babyens hud der parasittene hule, og noen babyer også utvikle pimple- eller vann-blemme-lignende pustler.

Intens kløe er vanlig, særlig om natten eller etter et varmt bad. Kløe kan føre til åpning av opp huden, noe som i sin tur kan føre til infeksjon.

Diagnose

Når barnet ditt har en uforklarlig utslett, er det alltid en god idé å ringe henne barnelege. Vanligvis vil legen ønsker å se utslett i person og smertefritt skrape av en liten prøve for å vise den under et mikroskop. Imidlertid kan det bare være avføring og egg i prøven, siden det bare tar en parasitt for å forårsake en ubehagelig utslett.

Skabb er ofte feildiagnostisert hos spedbarn fordi så mange skorper (fra intens kløe) er til stede, som dekker opp sanne symptomer på sykdommen. Derfor, ved første tegn på kløe, bør foreldrene plasserer sokker eller votter over deres babyens hender og holde sine babyens negler godt trimmet.

Behandling

En resept krem ​​må brukes på all huden på barnets kropp, inkludert mellom fingre og tær, og i sin navle. Dette må være på plass i minst en dag, deretter vasket av.

For å hindre at barnet fra å sette en krem-dekket hånd i munnen hennes, påfør krem ​​om natten, som dekker hendene med sokker hvis hun har en tendens til å suge hennes tommelen eller fingre.

Selv etter behandling er gitt, kan det ta så lenge som tre uker for kløe å forsvinne. Derfor, leger vanligvis foreskrive et antihistamin (tas oralt) eller en kortison krem ​​for å holde babyen komfortabel. Pass på å også trimme babyens negler regelmessig for å hindre ham fra å åpne huden hans mens skrape.

Legen din bør revurdere din baby etter en uke, for å sikre en ny runde med behandling er ikke nødvendig.

Andre familiemedlemmer

Dessverre, fordi skabb er så lett overføres, du og din familie vil trolig trenge behandling også, selv om du ikke har symptomer.

For å hindre spredning, vaske klær, sengetøy og utstoppede leker i kokende vann og vakuum grundig. Leker som ikke kan vaskes kan være forseglet i en plastpose i en uke.

Hvordan Tørk skabb etter behandling

Skabb er forårsaket av midd gravende inn i huden og forårsaker intens kløe. Denne kløe er generelt dårligere om natten. Tørking skabb er hvordan midd blir drept. Behandlinger seg er helt å tørke skabb, og tørking er ikke generelt nødvendig etter behandling. Hvis du må tørke skabb etter behandling, dette mest sannsynlig betyr at behandlingen fungerte ikke. Det er noen vanlige behandlingsmetoder du kan prøve.

Hvordan Tørk skabb etter behandling

•  Påfør en midd morder. Midd mordere kommer i en krem, og brukes fra halsen og ned. La kremen på over natten, og så vaske det av i morgen. Søknadsprosessen er vanligvis gjentas hver syv dager for best resultat.

Ta en oral medisin. Selv om mer praktisk, kan ivermectin være mer skadelig for kroppen, og bør tas bare som et alternativ til kremen. Det har også vist seg å være mindre effektive. Det er generelt tatt annenhver uke.

Prøv et antihistamin. Antihistaminer, som Benadryl, kan tas for å lindre forverring av kløe. Imidlertid vil disse bare redusere ubehag av midd, men ikke bli kvitt dem helt.

Vask sengetøy. Midd overlever ikke lenge når de er tatt vekk fra kroppen. Vaske sengetøy og pyjamas i varmt vann kan være en effektiv måte å drepe midd, og fjerne sjansen for infeksjon. Det er vanligvis ikke nødvendig å vaske alle klærne, eller matter som sjansene er noen midd som kan ha funnet veien på disse tingene er allerede døde.

Unn dem du jevnlig kommer i kontakt med. Hvis du oppdager at du har blitt infisert av midd, anbefales det at i tillegg til deg selv, noen du vanligvis kommer i kontakt med bør også gjennomgå behandling. Eliminere midd vil være verdiløst hvis de kan lett bli kontrahert igjen av noen du kanskje har gått dem til.

Hint

  • Ikke bland behandlinger uten autorisasjon fra en lege. Alltid konsultere en lege før du gjennomgår noen form for behandling.

Skadevirkninger av skabb behandling på babyer

Når du finner ut babyen din har skabb, kan du føle bekymret for hvordan du best kan behandle babyens symptomer. Legemidler finnes som kan drepe skabb, men deres virkninger kan være skadelig for babyer.

Definisjon

Skabb er en smittsom infeksjon som spres ved kontakt med mennesker. Disse små insekter kan lett gått fra mor til barnet, eller i nært hold som barnehager eller sykehus. Skabb krype under huden og bor der, legge eggene sine.

Symptomer

Skabb forårsaker et utslett på bestemte steder på kroppen. Berørte områdene inkluderer bretter av ledd som knær, albuer og rumpe, samt i mellom fingrene. Babyer som kontrakts skabb kan være mer irritabel enn vanlig på grunn av den intense kløe i væskefylt blistery utslett.

Behandlinger

Leger vanligvis behandle skabb ved hjelp av en aktuell lotion eller krem ​​som heter en scabicide. Scabicides drepe insekter og deres egg. Vanlige scabicides inkluderer Lindane og Permetrin. Leger kan velge å foreskrive en oral medisin som vil drepe insekt, men dette er ofte brukt som en siste utvei.

Skadelige effekter

Babyer er generelt ikke foreskrevet aktuell Lindane grunn av medisinens skadelige bivirkninger, som inkluderer svimmelhet, hodepine, ukontrollerbar risting eller kramper. Ved hjelp av en voksen-styrke medisiner på en baby kan føre til anfall og død. Permetrin er ansett for å være trygt for spedbarn, men likevel kan gi irritasjon i huden, hevelse og rødhet.

Forebygging

Hindre gjeninntreden av skabb er viktig. Du bør vaske alt sengetøy og klær som kom i kontakt med smittet person for de siste tre dagene. Vask klær og sengetøy på varmt og tørt på varme i minst 20 minutter for å sikre at skabb og deres egg er døde. Vær spesielt nøye med å vaske noen favoritt leker eller utstoppede dyr som barnet kan kose med også.