Digidexo.com

Slik unngår du at en UTI under graviditeten

Risikoen for en urinveisinfeksjon (UVI) øker under svangerskapet, og en infeksjon kan utvikle seg så tidlig som i uke seks. Som livmoren øker i størrelse, vil ikke ytterligere vekt ikke alltid tillate at blæren kan tømmes helt. En infeksjon kan utvikle seg, og kvinner generelt opplever en rekke symptomer som smertefull vannlating, hyppig vannlating og magesmerter. Men heldigvis finnes det måter å hindre en UTI under svangerskapet.

Bruksanvisning

•  Øk væskeinntaket. Vann spyler giftstoffer fra kroppen, og det kan skylle bakterier fra urinveiene. Drikk mellom seks og åtte glass vann om dagen for å forhindre en UTI under svangerskapet.

Konsumere tyttebær. Cranberries naturlig fremme urin helse. Spis ferske tyttebær å forhindre en UTI, eller drikke flere glass 100% tranebærjuice i løpet av dagen. Tranebær kapsler også redusere sjansene for en infeksjon.

Ta vitamintilskudd. Kosttilskudd som vitamin C og sink kan hjelpe kroppen å bekjempe en rekke sykdommer, inkludert UVI. Kjøp en multivitamin å øke immunsystem, eller ta vitamin C og sink kosttilskudd.

Tøm blæren etter samleie. Under samleie, kan bakterier i vaginal området inn i urinrøret og forårsake en urinveisinfeksjon. Urinering etter samleie spyler bakterier fra urinveiene og forhindrer en infeksjon.

Hold genital området tørt. Etter bading, svømming eller urinering, helt tørke underlivet. Dette hindrer vekst av bakterier, og det senker risikoen for en UTI under svangerskapet.

Hint

  • Unngå tettsittende klær. Parfymerte feminine hygieneprodukter øker risikoen for en UTI. Etter avføring, tørke forfra og bakover for å forhindre en UTI.