Digidexo.com

Symptomer på en sviktende Galleblæren

Symptomer på en sviktende Galleblæren


Galleblæren svikt oppstår når galleblæren ikke klarer å tømme helt eller riktig. Denne betingelse er vanligvis en forløper til galleblæresykdom, som når gallestein utvikle seg. En sviktende galleblæren kan også henvise til en galleblæren som allerede har gallestein, er betent eller har rett og slett sluttet å fungere. Vanlige symptomer varierer fra mild, sporadiske smerter til sterke smerter og oppkast.

Galle Pain

Gallesmerter er et vanlig symptom på galleblæren svikt. Det er ikke en konstant smerte, og kan forekomme flere ganger i året, eller så lite som én gang hvert fem eller ti år. Smerten vises i midten til høyre del av øvre del av magen. Det begynner vanligvis som en jevn smerte og kan flytte til øvre del av ryggen. Det kan være mild eller smertefullt. I mer smertefulle tilfeller kan kvalme oppstå. Ingenting hjelper smerten, som kan vare i alt fra én til fem eller flere timer. Det er vanlig for gallesmerter å skje i midten av natten, flere timer etter å ha spist middag.

Betennelse

Betennelse av galleblæren oppstår når kanalen er blokkert. Det ligner på biliær smerte, men mer alvorlig. Det er vanligvis følte i øvre høyre del av magen, er pågående og alvorlig, og forverres når du tegner et pust. Smerten stråler vanligvis til ryggen, skulderbladene eller venstre side. Noen mennesker kan oppleve feber, frysninger og oppkast. Smertene kan vare i dager. Betennelse i galleblæren er sjelden, og rammer i gjennomsnitt to prosent av personer med sviktende gallbladders. Umiddelbart søke lege hvis du har disse symptomene.

Kronisk Cholecystitis

Hvis galleblæren er sviktende fordi det utvikler kronisk kolecystitt, vil du lider av følgende symptomer: kvalme, smerter i magen og kronisk diaré, som betyr at du har fem til ti løs avføring hver dag i minimum tre måneder. Kronisk kolecystitt er når galleblæren utvikler gallestein og en liten betennelse.

Choledocholithiasis

Hvis du har en svikt i galleblæren på grunn choledocholithiasis, betyr det at du har gallestein i galleveiene. Symptomer inkluderer gulfarging hud, mørk urin, feber og frysninger, kvalme og oppkast, rask hjerterytme og sterke smerter i øvre høyre del av magen. Hvis du har disse symptomene, kontakt lege umiddelbart.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at fordøyelsesproblemer som halsbrann og oppblåsthet er relatert til galleblæren problemer. I virkeligheten, disse er mye mer sannsynlig å være forårsaket av magesår eller gastrointestinal problemer.