Digidexo.com

Venstre og høyre atrial Hjerte utvidelse

Venstre og høyre atrial Hjerte utvidelse


Den venstre og høyre forkammer hos menneskehjertet er ansvarlig for innsamling av blod som er på vei tilbake til hjertet fra lungene og perifere system. Når disse atria blir forstørret, kan tilstanden har en rekke alvorlige effekter.

Anatomy

Når blod har samlet seg i det høyre atrium, blir den presset gjennom Trikuspidalklaff og inn i den høyre ventrikkel, hvor den blir deretter presset til lungene. Når blod har samlet seg i den venstre atrium, blir den presset gjennom mitral ventilen og inn i det venstre hjertekammer, hvor det sendes deretter til kroppen.

Høyre atrial utvidelse

Ifølge British Medical Journal, kan høyre atrial utvidelse være forårsaket av flere forhold, for eksempel en avstivning eller insuffisiens av Trikuspidalklaff, noe som gjør at blodet å tilbakestrømning inn i høyre atrium. Andre årsaker er kronisk obstruktiv lungelidelse (KOLS) eller en lungeemboli som hindrer lungearterien.

Venstre atrial utvidelse

British Medical Journal forklarer også at venstre atrial utvidelse kan være forårsaket av flere faktorer, blant annet stenose av mitralklaffen, som gjør at blodet å tilbakestrømning inn i venstre atrium. Andre årsaker inkluderer hypertensjon, hypertrofisk kardiomyopati og stenose av aorta.

Øyeblikkelige effekter

Hvis den venstre eller høyre atrium blir forstørret, må hjertet arbeider betydelig vanskeligere å pumpe en tilstrekkelig mengde blod for hvert hjerteslag. Denne økte arbeidsmengden setter betydelig stress på hjertemuskelen.

Langtidseffekter

Hvis venstre ubehandlet, kan utvidelse av høyre eller venstre hjerte atriene til slutt føre til en alvorlig kardiovaskulær tilstand, for eksempel et hjerteinfarkt eller hjertesvikt. I tillegg kan utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen føre til slag.