Digidexo.com

Hvordan behandle Cauda Equina syndrom

Hvordan behandle Cauda Equina syndrom


Cauda equina syndrom er en alvorlig tilstand som innebærer kompresjon av nerverøtter som finnes i ryggmargen. Cauda equina syndrom kan være forårsaket av flere ting. Det kan være et resultat av traumer til ryggmargen, svulster, spinal infeksjoner eller en herniated disk. Hvis venstre ubehandlet, kan cauda equina syndrom forårsake permanent skade tarmen og lammelser hos pasienter. Du er mer sannsynlig å bli helt frisk hvis du får tilstanden behandlet innen to dager etter at symptomene dukker opp.

Hvordan behandle Cauda Equina syndrom

•  Få øyeblikkelig hjelp hvis du er diagnostisert med cauda equina syndrom. En lege kan møte med deg for å gå over dine mulige behandlingsalternativer.

Finn ut om du trenger øyeblikkelig operasjon. Dette er den vanligste behandlingsalternativ for cauda equina syndrom. En kirurg kan gå inn og dekomprimere nervene i spinalkanalen.

Ta noen medisiner foreskrevet Følgende operasjonen. Du kan trenge antibiotika for å hindre smitte og smertestillende for å lindre ubehag.

Motta behandlinger for årsaken til cauda equina syndrom. Hvis du har cauda equina syndrom skyldes en svulst, så må du gå gjennom stråling eller cellegift. Hvis du er diagnostisert med en infeksjon, så antibiotika er foreskrevet.

Følg opp med en lege. Etter operasjonen og flere behandlinger, overvåker en lege omfanget av nevrologiske skader. Hvis du har operasjonen gjort tidlig, bør du ikke lider permanent skade.

Hint

  • Hvis du har lidd av cauda equina syndrom, kan det være lurt å vurdere å bli med i en støttegruppe. Disse gruppene kan hjelpe hvis du har lidd varige nevrologiske skader.