Digidexo.com

Spinal stenose Pain Relief

Spinal stenose er et medisinsk problem der ryggmargen smalner. Denne innsnevring fører til at nerver å klype, noe som fører til smerte og / eller redusert evne til å engasjere seg i fysisk aktivitet. Spinal stenose har en rekke forskjellige årsaker, inkludert artritt og degenerativt plate sykdom. Alder kan også være en faktor, som det store flertallet av pasienter med diagnosen spinal stenose er 60 år eller eldre.

Symptomer

Det finnes en rekke forskjellige symptomer assosiert med spinal stenose. De viktigste områdene av smerte er i nedre rygg og rumpe, som kan oppleve en vedvarende kjedelig eller skarp smerte. Pasienter kan også oppleve utstrålende smerter i lår, ben og nedre ekstremiteter. Vanligvis blir smertene verre når du står eller flyttes, og minsker når du setter deg ned.

Pain Killers

Vanligvis, NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som Tylenol som selges over disk) er ikke effektiv på å lindre smerten forbundet med spinal stenose. Analgetika og / eller epidural steroidinjeksjoner kan anbefales for å lindre smerter, spesielt når fysioterapi er foreskrevet behandling for spinal stenose.

Fysioterapi

Kirurgiske metoder for smertelindring er utformet både for å lindre smerten forbundet med spinal stenose og bidra til å kurere spinal stenose seg selv hvis det er mulig. Disse kirurgiske metoder omfatter bruk av støtte enheter (som rygg tannregulering), fysioterapi regimer og perioder med hvile og begrenset bevegelse.

Kirurgi

Kirurgi kan anbefales å behandle spinal stenose dersom andre behandlinger mislykkes, og hvis smertene er alvorlig nok til å forstyrre daglige aktiviteter og livskvalitet. Det finnes fire forskjellige typer kirurgi som utføres for å behandle spinal stenose (foraminotomy, laminotomy, laminektomi og rygg fusion), hver designet for å stabilisere ryggraden og / eller avlaste presset på de klemte nerver som forårsaker smertene.

Alternative løsninger

Mange pasienter slå til alternative behandlingsformer for å lindre smerten forbundet med spinal stenose, enten fordi tradisjonell medikamentell behandling svikter eller fordi de ønsker å unngå operasjon. Det er tre store alternative former for lettelse: svensk massasje, akupunktur og kiropraktikk justering. Svensk massasje innebærer dype vev massasje for å lindre smerte. Akupunktur steder press på trykkpunkter for å lindre smerte. Til slutt forsøker kiropraktisk justering for å lindre smerten ved omstilling ryggraden.