Digidexo.com

Symptomer på systemisk lupus

Systemisk lupus erythematosus er en kronisk, inflammatorisk autoimmun sykdom som påvirker det meste kvinner. Det er vanskelig å diagnostisere, fordi det ikke er noen definitiv laboratorietest for det. Det finnes ingen kur for lupus, men det er noen behandlinger for å kontrollere sykdommen progresjon. Med systemisk lupus, danner kroppens immunsystem antistoffer som angriper normale organer og vev. Det er mange symptomer på systemisk lupus som kommer og går i fakkel og remisjoner.

Facial (Malar) Rash

En klassisk symptom på systemisk lupus er et rødt utslett som strekker seg over neseryggen og kinnben som ligner form av en sommerfugl. Utslettet kan føre til hovne kapillærer, men vanligvis ikke arr i ansiktet. Sollys kan forverre utslettet eller få den til å blusse.

Leddgikt smerte

Nitti prosent av systemisk lupus pasienter lider av leddgikt felles smerte som kan være ledsaget av betennelse. Leddsmerter kan vare i timer eller flere måneder, og varierer i alvorlighetsgrad. Det kan påvirke bare ett ledd, eller den kan bevege seg fra ledd til ledd-og blusse midlertidig. Systemisk lupus leddgikt smerte ofte skjer i morgen og blir bedre gjennom dagen, men det kan gå tilbake på kvelden.

Fever

De fleste systemisk lupus pasientene kjøre en lav grad av feber forårsaket av betennelse, i stedet for infeksjon. I en akutt lupus flare, kan feberen være mer enn 100 grader F.

Vaskulitt

Systemisk lupus pasienter kan utvikle vaskulitt, en betennelse i blodårene. Symptomene på vaskulitt er røde renner og humper på kroppen som kan danne sår og er ganske smertefullt. Vaskulitt kan forekomme i en hvilken som helst organ slik som mage, hjerte eller genitalia.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen medfører redusert blodsirkulasjon til fingre og tær, forårsaket av kulde eller stress. Det er en betennelsesreaksjon som smalner blodkar, forårsaker kramper. Koldbrann av sifrene kan oppstå i akutte tilfeller.

Andre symptomer

Symptomene varierer fra pasient til pasient med systemisk lupus, og de kan være vidtfavnende, avhengig av hva organer blir påvirket av betennelse. Andre symptomer er tretthet, brystsmerter, ankelen hevelse, nyresykdom, anemi, smertefri munnsår, urolig mage, blåmerker, beslag, endret personlighet, tørr munn, søvnvansker og håravfall.