Digidexo.com

Botemidler for spiserørskreft

Esophageal kreft er en kreft som oppstår i spiserøret. Spiserøret er et langt rør som forbinder halsen til magen, slik at maten en direkte rute inn i magen for fordøyelsen. Spiserørskreft kan begynne hvor som helst langs spiserøret og vanligvis begynner langs celleveggen som linjer innsiden av esophageal røret. Med moderne teknologi er det mange behandlinger for spiserørskreft, alt fra kirurgi til stråling.

Kirurgiske alternativer

Den første kirurgisk alternativ for tidlig trinnvis spiserørskreft innebærer fjerning av små svulster fra spiserøret. Denne operasjonen avhenger fremme av kreft i spiserøret. Hvis det bare er en svulst, er sannsynligheten for kreft bred spredning meget lav; en kirurg kan velge å fjerne utelukkende svulsten, forlater spiserøret så intakt som mulig. Hvis det blir funnet flere svulster, men sprer ikke ut til å være dypt i esophageal fôr, kan en lege velge å fjerne svulster og noen av de omkringliggende friskt vev for ekstra trygghet. Denne operasjonen utføres vanligvis ved hjelp av et endoskop (røret kokekaret med et kamera og skjærekokekaret på spissen) innføres gjennom halsen og inn i spiserøret, noe som skaper adkomst til kreft. Bivirkninger inkluderer ubehag i halsen og spiserøret; Men løser smerte som snittene helbrede.

Esophagectomy er en mer aggressiv prosedyre. Dette innebærer fjerning av en del av spiserøret. Noen ganger kan, om nødvendig, er noen lymfeknuter fjernet i tillegg, avhengig av kreft s alvorlighetsgrad. Den gjenværende spiserøret er koblet tilbake til magen ved å bringe i magesekken opp eller ved å bruke deler av tykktarmen til å koble tilbake spiserøret til magen. Bivirkninger for denne fremgangsmåten kan variere fra infeksjon, blødning, og lekkasje av fordøyelsessyrer og matvarer til andre deler av kroppen. De fleste prosedyrer er utført med hell; Imidlertid er disse risikoer på grunn av beskaffenheten av prosedyren.

Kjemoterapi og stråling

Kjemoterapi er en behandling som er rettet mot kreftcellene i kroppen. Kjemoterapi anvendes enten alene for behandling av kreft meget tidlig stadium, etter kirurgi eller før kirurgi. Bruk av kjemoterapi avhenger direkte på deg og legen din. I tilfeller av ekstremt avansert kreft, kjemoterapi brukes til å drepe noen kreftceller og lindre symptomer på svulstene.

Strålebehandling innebærer administrering av høyfrekvente energi bjelker til svulster eller steder av kreftceller; de høye frekvenser drepe kreftcellene. Stråling kommer enten fra en maskin utenfor kroppen eller direkte på svulsten via brachyterapi. Brachyterapi innebærer å plassere små radioaktive pellets på svulsten, og gir tid utgitt kreftbehandling.

Stråling og kjemoterapi er ofte brukt i forbindelse. Bruken av disse to behandlingsmetodene sammen kan øke suksessraten av disse to behandlinger.

Bruken av disse behandlingsalternativene avhenger av deg og legen din. Behandling kan stole på person til person, diskutere disse alternativene grundig med legen din for å avgjøre hvilken behandling som er best for alvorlighetsgraden av kreft.