Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Chicken Pox

Hvordan diagnostisere Chicken Pox


Vannkopper er forårsaket av den meget smittsom varicella-zoster virus. Barn under 12 år er mest sannsynlig å få vannkopper, men sykdommen er vanligvis ufarlig, og går av seg selv uten behandling. I noen tilfeller er imidlertid særlig hos voksne, nyfødte, gravide og personer med nedsatt immunforsvar, vannkopper kan føre til mer alvorlig sykdom. En person med vannkopper bør holdes borte fra andre mennesker for å unngå å smitte dem, så det er viktig å gjenkjenne symptomene.

Hvordan diagnostisere Chicken Pox

•  Finn ut om du har hatt kontakt med noen med vannkopper i løpet av de siste to ukene. Vannkopper er svært smittsomt for mennesker som ikke er immune. Folk som aldri har hatt vannkopper eller som aldri har vært vaksinert er mest utsatt for å fange vannkopper, og sykdommen er smittsom før utslettet viser seg så tidlig diagnose er viktig.

Se for influensalignende symptomer. Vannkopper starter ofte med feber, hodepine og sykdomsfølelse. De første blemmer vanligvis etter at personen har følt seg syk for en dag eller to, og en feber på 100 grader Fahrenheit til 102 grader Fahrenheit kan vare i flere dager.

•  Undersøk utslett. De første vannkopper blemmer vanligvis vises på magen, i ansiktet eller tilbake. De starter som små røde nupper som sprer seg raskt og er ganske kløende. Humper fylle med en klar væske, så brast og skorpe over. Blemmer kan spre seg til hvor som helst på kroppen, inkludert ørene, øynene og kjønnsorganene. Nye blemmer fortsette å vises i flere dager.

Ring legen din dersom vannkopper blemmer i øynene eller hvis noen blemmer bli infisert, da disse kan trenge ytterligere behandling. Feber over 103 grader Fahrenheit, hoste, en stiv nakke, svimmelhet, eller oppkast kan også indikere utvikle komplikasjoner. I sjeldne tilfeller kan vannkopper føre til lungebetennelse, hepatitt eller hjernebetennelse.

Hint

  • Aldri gi et barn aspirin for vannkopper symptomer. Aspirin brukes for varicella viruset er assosiert med Reyes syndrom, en svært alvorlig sykdom.