Digidexo.com

Diett for å kontrollere høyt kolesterol

Ifølge National Cholesterol Education Program, er høyt kolesterol den ledende årsak til hjertesykdom, noe som fører til den høyeste frekvensen av dødelighet for menn og kvinner i USA. Høy kolesterol er karakterisert som å ha forhøyede nivåer av LDL-kolesterol, noe som fører til oppbygging av plakk i kroppens arterier. En av de beste måtene å unngå kolesterol medisiner og senke kolesterolnivået er en diett lav på mettet og herdet fett. Finn ut hva du kan gjøre for å spise for hjertet.

Velge den beste Fett å bruke

The National Institutes of Health sier at mettet fett er en viktig årsak til høye kolesterolverdier. Animalske fettstoffer som for eksempel pølser, bacon, smør, fløte, melk og ost bør begrenses eller alle sammen unngås. Både kokosolje og palmekjerneolje er andre former for mettet fett. Hydrogenerte oljer ble oppfunnet for å gi mat en lengre holdbarhet. Disse matvarer inneholder transfettsyrer som forårsaker LDL kolesterol som skal deponeres i arteriene. Vanligvis er disse fett som finnes i stekt mat, chips, kjeks, bearbeidet mat og bakevarer. Eliminere disse fett fra kostholdet ditt. Plukk ut "godt fett" som flerumettet fett og enumettet fett. Matvarer med disse fett inneholder rapsolje, jordnøttolje, olivenolje, avokado, soyaolje og safflower olje. Fett har mer enn dobbelt så mye kalorier per gram enn protein eller karbohydrater. Uavhengig av sunt fett du velger, sørg for at du bruker dem i moderasjon under matlagingen

Fet fisk

The American Heart Association anbefaler å spise fet fisk minst to ganger i uken. Fet fisk som laks, sild, makrell, tunfisk Albacore og storørret inneholder omega-3 fettsyrer. Må innhentes omega-3 gjennom kosten fordi kroppen ikke kan produsere disse flerumettet fett. Innlemme fisk i ukentlig måltid plan. Fisken er i stand til å senke LDL nivået, heve HDL nivå, forbedre hjernens funksjon, hjelp i vekttap, drar de med diabetes og redusere sjansene for hjerneslag. The University of Maryland rapporterer at ved å spise fet fisk to ganger i uken en person er i stand til å redusere risikoen for slag med 50 prosent.

LDL Senking Foods

The Mayo Clinic anbefaler å spise løselig fiber, valnøtter og mandler og matvarer med plantesteroler eller stanols. Løselig fiber har evnen til å senke absorpsjonen av kolesterol i tarmen. Både havregryn og havremel kli er høy kilder til fiber. Topp frokost havregryn med en frukt, og du vil begynne din morgenen av til en god start på kolesterolsenkende matvarer. Valnøtter og mandler er kilder til flerumettede fettsyrer. The Food and Drug Administration sier at å spise håndfull av disse nøtter om dagen kan bidra til å redusere risikoen for høyt kolesterol. Hold inntaket av disse matvarene til bare en håndfull, hvis du taper vekt. Nøtter er høy i kalorier som kan hindre vekttap. Plantesteroler eller stanols kan bli funnet i befestet appelsinjuice, margarin og yoghurt. Mat som har blitt beriket mat vil indikere deres mengde plantesteroler på pakken. Disse matvarer når spist regelmessig kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet med 10 prosent.