Digidexo.com

Årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner

Noen ganger hunner begynner å legge merke hårvekst på steder der de ikke vil at håret til å vokse. Noen ganger hårvekst er ledsaget av akne, uregelmessig menstruasjon og vektøkning. Hvis dette skjer med deg, snakk med legen din.

Testosteron

Den viktigste årsaken til overdreven hårvekst hos kvinner (også kalt hirsutisme) er for mye testosteron. Testosteron er et mannlig produsert hormon. Når kvinner har for mye av dette hormonet, de ofte opplever uønsket hårvekst.

Medisinske tilstander

En av de viktigste medisinske årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Det finnes andre medisinske årsaker, for eksempel en svulst på binyrene eller ovariene, men de er ikke så vanlig. En annen mulighet er Cushings syndrom.

Andre årsaker

Noen ganger overdreven hårvekst hos kvinner er en del av deres genetiske makeup, som utelukker noen hormonelle ubalanser. Fordi det er mange årsaker, vil du ønsker å finne ut hvorfor du vokser uønsket hår før du reversere eller fjerne den.

Medisinering

Enkelte reseptbelagte medisiner føre til overdreven hårvekst hos kvinner. Testosteron, anabole steroider, dehydroepiandrosteronsulfat og danazol er noen av de medisiner som kan bringe på overdreven hårvekst hos kvinner, ifølge Medline Plus (et datterselskap av National Institute of Health).

Behandling

Du kan finne flere måter å fjerne uønsket hår, noen dyrere enn andre. Bleking vil lysne håret, noe som gjør det mindre merkbar. Du kan fjerne hår ved plukker, voksing eller barbering. Andre alternativer som er effektive, men også kostbare, inkluderer elektrolyse og laser hårfjerning.