Digidexo.com

Bruk av Cymbalta for å behandle bipolar lidelse i tenåringer

Cymbalta er merkenavnet for et medikament som heter duloksetin. Det er et antidepressivum som er godkjent for behandling av depresjon, generalisert angstlidelse, diabetiker perifer nevropatisk smerte, og fibromyalgi. Det blir også brukt til å behandle episoder av depresjon ved bipolar lidelse. Cymbalta er ikke godkjent for bruk i tenåringer, men det blir foreskrevet som en off-label medisiner for å behandle sine symptomer på depresjon.

Definisjon

Cymbalta er i en klasse for medisiner kalt selektive serotonin-noradrenalin reopptakshemmere (SSNRIs). Når nervecellene i hjernen kommuniserer, de slipper kjemikalier som kalles nevrotransmittere, som reiser gjennom en liten plass til å binde med nærliggende nerver. Kjemikaliene som forblir i rommet blir reabsorbert. SSNRIs forhindre dette reabsorpsjon, noe som gjør flere av nevrotransmittere tilgjengelige lengre for hjernen å bruke. Øke mengden av serotonin og noradrenalin bidrar til å forbedre symptomer på depresjon.

Antidepressiva og bipolar lidelse

Tenåringer diagnostisert med bipolar lidelse må ta medisiner for å stabilisere de maniske og depressive humørsvingninger. De fleste stemningsstabiliserende målrette maniske episoder, enten ved å lindre akutte symptomer eller ved å hindre fremtidige svingninger mot mani. Antidepressiva kan vurderes for tenåringer med bipolar lidelse, men de må følges meget nøye. Bipolar stemningsepisoder sykle oftere i tenåringer enn de gjør hos voksne, noe som skaper mer av en kronisk stemning avbrudd enn en distinkt swing fra mani til depresjon. Også, når tenåringer tar antidepressiva, det er en høyere sjanse for at medisinen vil utløse en brå manisk episode. På grunn av disse forskjellene, er antidepressant bruk av tenåringer risikofylt.

Forholdsregler

Selv om Cymbalta er foreskrevet for tenåringer, har sin effektivitet og sikkerhet for denne aldersgruppen ikke blitt bekreftet gjennom store studier, og det er ikke godkjent for bruk. En begrenset studie av to tenåringer med alvorlig depressiv lidelse fant at Cymbalta gitt rask forbedring av humørsymptomer og kroniske smerter forbundet med depresjon. To kliniske studier for å studere bruk av Cymbalta av tenåringer begynte å rekruttere deltakere i februar 2009. Forsøkene er ventet å være ferdig i mars 2012.

Antidepressiva bør starte med en lav dose og økes langsomt over flere uker, slik at legen kan overvåke for bivirkninger, og se hvordan tenåringen svarer. Teenage metabolisme bryter ned medisinen raskere enn en voksen. Når en gang daglig dose vil være tilstrekkelig for voksne, ungdom bør ta lavere doser to ganger daglig.

Bivirkninger

Et kritisk bivirkning for tenåringer å ta antidepressiva er risikoen for økte selvmordstanker eller atferd. I tillegg Cymbalta bør aldri bli stoppet brått eller uten å konsultere en lege, da dette kan føre til abstinenssymptomer. Cymbalta er behandlet i leveren og kan forårsake levertoksisitet. Tenåringer som plutselig skade lettere mens du tar Cymbalta bør vurderes av lege. Med unntak av den alvorlige bekymring over selvmordstanker, har Cymbalta de samme potensielle bivirkninger som andre antidepressiva, enten de er foreskrevet for tenåringer eller voksne. De mest alvorlige bivirkningene er økt risiko for mani, angst, uro, og forverring depresjon. Noen av de mindre alvorlige bivirkninger som vanligvis går bort etter at kroppen tilpasser seg medisinen inkluderer høyt blodtrykk, magesmerter, søvnighet eller søvnløshet, hodepine, svimmelhet, og vekttap eller gevinst.

Betraktninger

Selv om mange medisiner er foreskrevet for off-label bruk, i januar 2009 gjennomgang publisert i tidsskriftet "Farmakoterapi" inkludert Cymbalta i en liste over topp-prioriterte stoffer som trenger forskning for å fastslå effektiviteten og sikkerheten til deres off-label bruk. Som inkluderer bruk Cymbalta for tenåringer med bipolar lidelse. Cymbalta kan være et godt valg for å behandle depressive sykluser, men det er mange variabler som skal vurderes. Cymbalta er ikke den eneste medisinen i sin klasse, og andre vil ha en annen kjemisk struktur, noe som betyr at de kan være bedre eller verre for enhver tenåring. Det er viktig å huske at hver tenåring vil svare på hver medisinering forskjellig, avhengig av hans egen genetikk, kroppens kjemi, og alvorlighetsgraden og hyppigheten av hans bipolare episoder.