Digidexo.com

Hva er Kyphoscoliotic hjertesykdom?

Kyphoscoliosis eller pukkelrygg er en sykdom i ryggraden. Det er en kombinasjon av kyfose og skoliose. Her er ryggraden er bøyd sideveis, og det er også en unormal front til bakoverkrumning med en avrundet rygg utseende. Kyphoscoliosis kan være medfødt som betyr at det kan være til stede ved fødselen, eller spontan som betyr at det kan skje når som helst i livet. Det kan også være forårsaket av sykdommer i ryggraden som tuberkulose eller osteomalasi. Traumatisk rygg eller hjerneskade, kan nevromuskulære sykdommer som Friedreichs ataksi, cerebral parese eller poliomyelitt også forårsake kyphoscoliosis. Kyphoscoliosis fører til et antall komplikasjoner, hvorav den ene er hjertesykdom.

Patogenesen

Kyphoscoliosis fører til rett-sidig hjertesvikt når den ytre vinkel av skoliose er ved en sideveis bøyning av mer enn 100 grader, og den kyfose, er at den fremre til bakoverkrumning er mer enn 20 grader. I slike grader av misdannelse, er det en begrensning i brystvekst og også lungekomplikasjoner. Dette fører til høy lungearterien trykk, som i det lange løp fører til høyresidig hjertesvikt.

Tegn og symptomer

Kyphoscoliotic hjertesykdom resulterer i høyresidig hjertesvikt, derav alle symptomene på høyresidig hjertesvikt er til stede. Symptomene inkluderer ubehag i brystet, kortpustethet, mosjon intoleranse og hevelse i føtter og ankler. Symptomene inkluderer oppblåsthet av halsvener, væske i magen, blålig misfarging av huden, hevelse rundt ankler, forstørrelse av leveren og unormale hjertelyder. Andre tegn og symptomer på kyphoscoliosis selv, som vondt i ryggen og ujevn utseende skulder og hofter, er også til stede.

Tester

Tester som hjelpemiddel i diagnostisering av kyphoscoliosis inkluderer brystet X-ray, CT scan av brystet, EKG, lungefunksjonstester, kateterisering av høyre hjerte og ventilasjon / perfusjon skanning av lungene. Scoliometer screening brukes til å diagnostisere kyphoscoliosis.

Behandling av Kyphoscoliotic hjertesykdom

I kyphoscoliotic hjertesykdom, er utfallet ikke gunstig. Imidlertid, med riktig behandling er det en forbedring i overlevelse. Overtrykksventilasjon, midlertidig, om natten forbedrer overlevelsesraten betydelig. Denne metode er bedre enn de mer vanlige langtidsoksygenbehandling. Forebygging av utvikling av hjertesykdom ved å gjenkjenne og behandle kyphoscoliosis på et tidlig stadium er et bedre alternativ. Farmakologiske midler som bosentan, sildenafil og kalsiumkanalblokkere brukes i tidlige tilfeller av hjertesvikt.

Control Kyphoscoliasis

Tidlig diagnose og begrense misdannelse av kyphoscoliosis ved kirurgi eller ved å bære det rette organ bukseseler og får riktig behandling fra legen din, vil hindre eller i det minste forsinke utbruddet av kyphoscoliotic hjertesykdom.