Digidexo.com

Life Cycle of the Common Cold Virus

Den vanlig forkjølelse er en virusinfeksjon som forekommer i de øvre luftveiene. Forkjølelse er vanligvis forårsaket av en rhinovirus, selv om andre virus, slik som parainfluenza virus og koronavirus, kan også være ansvarlig, de er blant de mest vanlige virussykdommer.

Initial Infeksjon

Kaldt virus overføres fra en person til en annen ved dråper som er utvist i luften når en smittet person hoster eller nyser. Disse dråpene kan forbli suspendert i luften i flere timer etter at de er utvist og er lett inhalert av potensielle verter. Noen dråper faller også på overflater, for eksempel telefoner eller dørhåndtak, at mange andre kommer i kontakt med. Når rørt, blir den kalde viruset overføres til personens hånd, noe som kan deretter komme i kontakt med munnen, og derved infisere "vert".

Når i verten, vil viruset smelte til plasmamembranen til en celle ettergivende innenfor den respiratoriske spor, spesielt de i nese, munn og svelg.

Cellular Stage

Viruset vil da komme inn i cellens cytoplasma, og deretter til kjernen av cellen. Den virus gevinster innreise til kjernen og innskudd viral DNA. Det gjentak deretter sitt genom i kjernen. Når testen er fullført, viruspartikler vil forlate cellen, inn i de omkringliggende vev og infisere andre celler i verten. Dette er en syklisk prosess. Inkubasjonstiden varer fra en til tre dager.

Infeksiøs Stage

Når viruset har proliferert, vil den begynne å bli felle fra slimhinner inn i spytt og nasal utflod av verten. Den smittsomme stadiet starter omtrent en dag før presentasjonen av symptomer og kan fortsette i opptil en uke.

Tegn og symptomer

To til tre dager etter første infeksjon, vil symptomene begynner å presentere, vanligvis starter med en sår hals. Symptomene vil utvikle seg til å omfatte en rennende nese, nysing, hoste og tett nese. Muskelsmerter, generell sykdomsfølelse og svakhet kan også forekomme. Feber forekommer sjelden i forkjølelse. Symptomene vanligvis løse i løpet av få dager, men kan vare så lenge som to uker.

Diagnose og behandling

Diagnose kan gjøres ved å observere de spesifikke kliniske manifestasjoner av sykdommen. For det meste, vil en kald seg generelt på egen hånd. Palliativ omsorg, inkludert hvile, god ernæring, og bruk av slimhinneavsvellende midler, antihistaminer, smertestillende midler, og hostemiksturer kan bidra til å lindre effektene av de fleste symptomer.

Nylig, har bruken av preparater av sink, urten Echinacea, og høye doser av vitamin C vært populært, selv om studier har vist mangelfulle om disse potensielle behandlinger.