Digidexo.com

Terapeutisk bruk av en Nintendo Wii

Terapeutisk bruk av en Nintendo Wii


Nintendo Wii gaming system ble utgitt i slutten av 2006 med etableringen av WiiFit ledsager og balanse bord, har Nintendo omfavnet publikums bruk av konsollen for vektkontroll og mosjon. Wii har funnet sin vei inn i aldershjem, sykehus og fysisk trening kontorer over hele verden som en ny måte å forene underholdning og terapi.

For pensjonister

I Anaheim, holder VIP Adult Day Health Care Center Wii spilløkter to ganger i måneden. Etter bare tre måneder, de ansatte lagt merke til at de eldre som deltok hadde forbedret sine motoriske ferdigheter og øye-hånd-koordinasjon. Tilbakemelding fra pasientene var så positivt at Dennis Miyadi, ergoterapeut ansvaret for senteret har fortsatt Wii bruk og utvidet det til sin søster sentrum i Santa Ana. Pasientene nyte spillene, oppmuntre hverandre og har mulighet til å spille idretter som bordtennis eller bowling som de ga opp på grunn av skade, alder eller dårlig helse. Bruken av Wii oppfordrer eldre til å være aktiv og kan forbedre deres generelle helse.

Fysioterapi

Bruke balansebrett, hjulet og den vanlige Wii-kontrollere, er fysioterapeuter innlemme spill å spille i sine terapitimer. Visse spill synkronisert opp med balansebrett kan spore fremdriften av en pasient på en morsom måte som et diagram, blyant og papir kunne ikke. Holde terapi underholdende og engasjerende er et must for et senter som har mange barn eller tenårings pasienter. En artikkel i Personal Training Magazine siterer at en innføring av Wii til pasienter har ført til et stort hopp i positiv holdning om terapi og en økning i behandling compliance.

Kirurgi Recovery

Wii har blitt brukt til å hjelpe pasienter gjenopprette muskel etter å ha hatt operasjoner som ryggoperasjon eller kneoperasjon. Trenings pakke med Wii hjelper disse pasientene til å forbedre sin vekt peiling og balanse. Modifikasjonene tilgjengelig på Wii tillate pasientene som fortsatt er veldig svak etter operasjonen for å oppnå bevegelser for å spille spillene. Denne type terapi kan brukes etter kirurgi, ulykker eller noe annet som krever en lang vei tilbake til utvinning. Når veien er brolagt med søte figurer og sterke farger, kan det ikke virke så lenge eller tøft for pasientene.

Brain Damage Recovery

University Medical Center ved Ohio State University i Columbus har begynt å bruke Wii som terapi for pasienter som nylig har hatt slag, traumatiske hjerneskader eller ryggmargen skade. En pasient brukte Wii fitness spill å gjenoppbygge musklene i sin høyre side som hadde blitt immobilisert etter hjerneslag. Andre aspekter av Wii, slik som nyheter og vær kanaler kan også være i stand til å forbedre hjernens funksjon på grunn av sin enkle grensesnitt.

Andre Recovery Fordeler

Mange terapitimer pleier å være en-til-en økter, men med en Wii, kan flere personer være involvert på en gang. Dette legger et sosialt aspekt til terapi som kan hjelpe utvinning på en mer indirekte måte: med vennskap. Av sosialt samvær, kan pasientene ha en bedring i selvfølelse, noe som kan bidra til fremtidig trening og pasientens holdning. Hos pasienter engasjerende i terapi som er overvektige, sporer Wii Body Mass Index (BMI) og vekt. Disse sporingsfunksjoner kan hjelpe pasienter til å sette vekttap mål under trening også.