Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på vitamin D-mangel

Hvordan gjenkjenne symptomer på vitamin D-mangel


En vitamin D-mangel er alvorlig, men mange mennesker er uvitende om alvorlighetsgraden av denne tilstanden. Det er vanskelig å diagnostisere en vitaminmangel fordi symptomene etterligne en rekke muskuløse, gastrointestinale og autoimmune sykdommer. For å identifisere en vitamin D-mangel, må du kjenne til symptomene.

Bruksanvisning

•  Det vanligste symptomet på et vitamin D-mangel er uvanlig smerte. Du kan besøke en revmatolog eller nevrolog og gjennomgå en rekke laboratorietester. Dersom alle resultatene er negative, kan en vitaminmangel være den underliggende årsak.

Etter en streng vegetarisk eller vegansk kosthold kan føre til vitamin D-mangel. Viktigste kildene til vitamin D er fisk, eggeplommer, ost, fiskeoljer og biff leveren.

Fordi vitamin D påvirker hjernen og humør, personer som har en mangel kan gjennomgå perioder med depresjon eller avtale med "vinterdepresjon".

Hvis du har et lavt vitamin D-nivå, muskler og bein blir svak. Dermed kan du ha problemer reiser seg fra en stol, gå i trapper eller gå.

Mange med vitamin D-mangel vil ikke ha noen symptomer i det hele tatt. Forebyggende behandling under et helsepersonell kan finne vitaminmangel før de begynner å påvirke helsen din.