Digidexo.com

pigmentflekker cymbalta

Cymbalta for Migrene

Cymbalta for Migrene


Duloksetin HCI, merkenavn Cymbalta, er en populær antidepressiva. Men dcotors forskrive det off-label for folk med migrene eller migrenepasienter. Selv om det ikke offisielt godkjent for å forebygge migreneanfall, antidepressiva ofte være effektive, sier Migrene For Dummies.

Funksjon

For å forhindre migreneanfall, ta Cymbalta daglig. Men det kan ikke stoppe et migreneanfall når den starter.

Spekulasjoner

Migrene Awareness Gruppe: En National Forståelse for migrenepasienter (MAGNUM), sier at et fall i den kjemiske serotonin i hjernen er tenkt å starte et migreneanfall. Serotonin spiller en rolle i depresjon, noe som kan forklare hvorfor det hjelper migrenepasienter.

Betraktninger

Cymbalta kan fungere best for migrenepasienter som også har en angstlidelse, ifølge PubMed.gov.

Time Frame

Migrenepasienter tar Cymbalta bør oppleve mindre migreneanfall i ca to måneder.

Bivirkninger

Cymblata normale bivirkninger er døsighet, munntørrhet, flatulens, forstoppelse og søvnløshet. Men kontakte lege umiddelbart hvis det er pusteproblemer, plutselige neseblod eller kløende hud.

Hvordan Motvirke Hyperhidrosis med Cymbalta

Enten du tar Cymbalta for en generalisert angstlidelse eller for å behandle en tilstand som forårsaker kroniske smerter, kan dette reseptbelagte stoffet forårsake bivirkning av overdreven svetting. De fleste mennesker som opplever denne bivirkningen, også kjent som hyperhidrosis, merke en økning i svette på håndflatene sine hender, såler av føttene og deres underarmer, men du kan lide av en opptrapping i svette overalt på kroppen. Foruten å snakke med legen din om å bytte medisiner, kan du være i stand til å motvirke dette ervervet hyperhidrosis.

Hvordan Motvirke Hyperhidrosis med Cymbalta

Bruk en antiperspirant. En av de enkleste tingene du kan gjøre for å bidra til å motvirke hyperhidrose som følge av Cymbalta er å begynne å bruke en antiperspirant, selv på håndflatene og fotsålene. Regelmessige antiperspiranter kan brukes hele dagen, men reseptbelagte antiperspiranter kan ofte hjelpe mild til moderat svetting. Bare bruke dette produktet til problemområder før sengetid, og deretter vaske av i morgen.

Bruk naturlige fibre fra hodet ned til tærne. Naturlige fibre tendens til å "puste" mer enn sine syntetiske motstykker, så slitasje klær og sokker av bomull (eller ull) og sko laget av skinn, vevd materiale eller transporterende stoff (som ville være tilfelle i joggesko). Dette vil holde deg kjølig og bidra til å motvirke hyperhidrosis.

Snakk med legen din om antikolinergika. Denne typen reseptbelagte medisiner kontrollerer visse nevrotransmittere som forteller kroppen din til å svette, så tar en antikolinerge som glycopyrrolate kan motvirke overdreven svetting som Cymbalta forårsaker.

Prøv å bruke iontophoresis, et depot terapi der lavnivå strømmer hovedsak hindre utgivelsen av svette. Vanligvis isolert til hender og føtter, er behandling administrert hver dag i to til tre sammenhengende uker før svette avtar. Hvis du vil vite mer om denne behandlingen, snakke med familien din lege.

Begynn å bruke Botox. Selv om dette ikke nødvendigvis det billigste alternativet, kan Botox eliminere overdreven svetting hvor som helst det er injisert. Antallet injeksjoner trengs vil variere fra person til person, så ta kontakt med legen din for å se om dette er et mulig alternativ for deg

Hint

  • Når du lider av hyperhidrose grunn Cymbalta, sørg for å bade hver dag for å tørke deg selv fullt ut. Siden du opplever en økning i svette, vil du sikre at kroppen din ikke blir en yngleplass for bakterier. Ved regelmessig bading samt tegning overflødig fuktighet vekk fra huden, kan du holde infeksjoner i sjakk. Vurdere å endre sokkene (eller bare fjerne dem) etter du kommer hjem fra jobb. Dette kan også bidra til å demme opp for bakterieinfeksjoner samt holde føttene tørre og komfortable.
  • Reseptbelagte antiperspiranter kan ofte irritere huden, så vask av dette medisinert løsning hver morgen bør holde huden fra hevelse og rødhet. Før du slår til en resept antiperspirant, sørg for å prøve over-the-counter variasjon.

Cymbalta og graviditet bivirkninger

Cymbalta (duloksetin) er en selektiv serotonin-noradrenalin reopptaksinhibitor (SNRI) som påvirker nivået av nevrotransmittere i hjernen. Leger i hovedsak fore Cymbalta mot depresjon og generalisert angst. Det er også effektive ved behandling av diabetisk perifer nevropati, en tilstand som fører til smerte eller nummenhet i hender eller føtter. I tillegg leger fore Cymbalta å lindre smerter forbundet med muskelforstyrrelser fibromyalgi. Cymbalta er generelt ikke anbefalt under graviditet.

Kategori C

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) bruker kategorier for å identifisere narkotika sikkerhet under graviditet. Etaten har klassifisert Cymbalta som graviditet kategori C, kategorien tildelt når kliniske studier med drektige dyr har vist risiko for fosteret. Når Cymbalta ble gitt til drektige rotter, babyene veide mindre enn normalt, og hadde mindre sannsynlighet for å overleve.

Betraktninger

Leger vanligvis råde gravide kvinner til å slutte å ta Cymbalta under svangerskapet. Men hvis fordelene er fast bestemt på å oppveie risikoen, kan pasienten være i stand til å fortsette å ta Cymbalta. For eksempel kan en kvinne med ubehandlet depresjon oppføre seg på måter som er usunt for hennes ufødte baby.

PPHN Forekomst

En studie publisert i den 9 februar 2006 utgaven av New England Journal of Medicine viste at kvinner som tok selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), i likhet med SNRI sent i svangerskapet var seks ganger mer sannsynlig å ha en baby med vedvarende pulmonal hypertensjon hos nyfødte (PPHN). PPHN kjennetegnes av innsnevrede blodkar i lungene, slik at når blodet pumpes tilbake fra lungene til andre organer, leverer den utilstrekkelig oksygen. Dette kan være livstruende for barnet.

Mer forskning er nødvendig

Ifølge Massachusetts General Hospital Center for kvinners psykiske helse, selv om duloksetin ser ut til å ha lignende virkningsmekanismer som SSRI, har ingen fagfellevurderte studier fokusert på bruk av denne medisinen i løpet av svangerskapet. Senterpartiet nettside sier at noen av risikoene knyttet til andre antidepressiva under graviditet sannsynligvis gjelde for duloksetin som godt og er oppført i Cymbalta sin pakningsvedlegget, men systematisk forskning er nødvendig.

Tilbaketrekking

Cymbalta kan forårsake abstinenssymptomer hvis folk slutter å ta det plutselig. Når en kvinne blir jevnlig tar Cymbalta mot slutten av svangerskapet, vil barnet oppleve tilbaketrekning etter levering. Disse babyer kan ha søvnløshet, bli opphisset, og gråter kontinuerlig.

Cymbalta og bekkensmerter

Mange kvinner lider av bekkensmerter på grunn av forhold som vulvodynia, bekkenbunnen dysfunksjon og interstitiell cystitt. Siden det kan være farlig for pasienter med disse forholdene å ta narkotika langsiktig for å takle smertene, mange medisinske fagfolk nå ser til Cymbalta, et stoff mer kjent for sin bruk som en antidepressant, for å hjelpe pasienter senke sine smerte nivåer.

Hva er Cymbalta?

Cymbalta er en antidepressant som vanligvis brukes til å behandle angst forhold og depresjon. I de senere årene har Cymbalta blitt godkjent til også å behandle fibromyalgi. På grunn av Cymbalta suksess i å hjelpe pasienter med andre smertetilstander, gynekologer, urologer og andre leger som spesialiserer seg på vaginal og blære omsorg har begynt å foreskrive det som en måte for kvinner å håndtere langsiktig bekkensmerter.

Grunner kvinner lider av bekkensmerter

Mange kvinner lider av kroniske bekkensmerter på grunn av en rekke relaterte forhold. Noen av de store bekkensmerter gjerningsmannen er: vulvodynia, en nevropatisk smerte tilstand utføring skjeden, kjønnsleppene og vulva; bekkenbunnen dysfunksjon, en bekkenmuskelsmerter tilstand og interstitiell cystitt, en tilstand utføring blæren. Venstre ubehandlet, langsiktig bekkensmerter kan være ødeleggende for kvinner fysisk og i sin tur påvirke deres daglige aktiviteter som arbeider, trener, samleie, ridning og bruk av tamponger.

Hvordan Cymbalta hjelper

Cymbalta arbeider inne i legemet for å regulere det sentrale nervesystemet. Cymbalta er i stand til å blokkere smertesignalene som sendes ut av ødelagte nerver, forårsaker pasienter å føle mindre ubehag. Siden suksessen med Cymbalta smerte blokkerer evner har blitt påvist i diabetiker pasienter og fibromyalgipasienter, leger har begynt å vurdere Cymbalta som et medikament alternativ for kvinner som har lignende smerter i bekkenregionen.

Dosering

Doseringen av Cymbalta hver person bør ta varierer sterkt avhengig av hvilken medisinsk tilstand pasienten blir behandlet for, og hvor alvorlige de har symptomer. Ofte kan mange pasienter få beskjed om å starte rundt 20 mg eller 30 mg og sakte jobbe seg opp til å ta 60 mg om dagen. Hvor lenge hver person vil måtte ta Cymbalta også varierer fra pasient til pasient. Pasienter på Cymbalta langsiktige ofte nødt til å besøke deres forskrivning lege med noen måneder for å vurdere forbedring av sine symptomer.

Konsultere legen din

Selv Cymbalta kan være en livsforvandlende løsning for mange kvinner med bekkensmerter, er det ikke løsningen for alle. Andre medisiner som Elavil og Lyrica kan fungere bedre for visse bekken smertepasienter. Det finnes også andre alternativer som for eksempel fysioterapi, aktuelle gels og kirurgi. Pasienter bør diskutere alle sine symptomer og sykehistorie med sin lege for å finne ut om Cymbalta er den beste måten å behandle sine smerter.

Cymbalta Effects

Cymbalta (duloksetin hydroklorid) er en serotonin-noradrenalin reopptakshemmere (SNRI) hovedsakelig foreskrevet for å behandle depresjon og generalisert angstlidelse. Cymbalta er også effektive ved behandling av diabetisk perifer nevropati, en nervesykdom som fører til smerte eller nummenhet i hender og føtter. I tillegg leger fore Cymbalta for å lindre smerter forårsaket av fibromyalgi, en muskelsykdom.

Depresjon og Angst Relief

Når nivåene av hjernen kjemikalier serotonin og noradrenalin blir ubalansert, kan det føre til depresjon eller angst. Cymbalta, som andre SNRI, bidrar til å øke serotonin og noradrenalin nivåer i mellomrommene mellom nerveceller ved å blokkere disse kjemikaliene fra re-inn celler.

Fibromyalgi og nevropati Relief

Forskere er ikke sikker på hvorfor Cymbalta lindrer nevropati eller smerten ved fibromyalgi, men stoffet ser ut til å blokkere smertesignaler i hjernen og ryggmargen. I fibromyalgi, kan smertene skyldes overdreven nervesystemet signaler, og Cymbalta kan roe disse signalene ved å heve nivået av serotonin og noradrenalin.

Vanlige bivirkninger

Insomnia er den vanligste bivirkningen forbundet med Cymbalta, oppleves av inntil 16 prosent av deltakerne i noen kliniske studier, som beskrevet av eMedTV. Andre mulige bivirkninger inkluderer appetitt endringer, forstoppelse eller diaré, kvalme, problemer med vannlating, svimmelhet, tretthet, hodepine, økt svette og skjelvinger.

Abstinenseffekter

Folk som vil slutte å bruke Cymbalta plutselig kan oppleve milde til moderate abstinenssymptomer. I de kliniske studiene bemerket ved eMedTV, svimmelhet var den vanligste tilbaketrekning symptom, som forekommer i om lag 12 prosent av deltakerne i enkelte studier. Andre mulige abstinenssymptomer er hodepine, irritabilitet, mareritt, kvalme, oppkast og prikking eller brennende følelse i huden.

Advarsel

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har ikke godkjent Cymbalta for bruk av barn eller ungdom. Antidepressive legemidler har vist seg å øke risikoen for selvmordstanker og oppførsel hos barn, ungdom og unge voksne i løpet av de første månedene av behandlingen.

Legemiddelinteraksjoner

Cymbalta samhandler med mange andre rusmidler. Folk kan ikke være i stand til å ta Cymbalta hvis de også tar visse typer antibiotika, andre antidepressiva, antipsykotiske medisiner, narkotiske smertestillende midler, sovemedisiner eller beroligende midler. I tillegg Cymbalta bør aldri tas innen 14 dager for å ta en monoaminooksidasehemmer (MAO-hemmer), som kan oppstå livstruende reaksjoner.

Forskjellen mellom Effexor & Cymbalta

Effexor eller venlafaxinhydroklorid og Cymbalta eller duloksetin hydroklorid er to reseptbelagte medisiner. Til tross for at begge er vant til å behandle symptomer på depresjon og generalisert angstlidelse, er det mange forskjeller mellom Effexor og Cymbalta.

Bruksområder

I tillegg til angstlidelser og depresjon, leger noen ganger fore Effexor å behandle panikklidelse mens Cymbalta er noen ganger gitt for å kontrollere smerte forårsaket av diabetisk nevropati og fibromyalgi, rapporterer Mayo Clinic.

Utseende

Effexor kommer i tabletter som er fersken i farge og har nummeret som svarer til den dose av tabletten og en "W" på den ene side av pillen. Cymbalta er en kapsel som er enten alle grønn, hvit og blå eller grønn og blå, avhengig av dosering.

Dosering

Effexor er tilgjengelig i 25mg, 37,5 mg, 50mg, 75mg og 100mg styrker, mens Cymbalta kommer kun i 20 mg, 30 mg og 60 mg styrke.

Pediatric Bruk

Mens både Effexor og Cymbalta utgjøre en risiko for selvmordstanker og selvskadelig atferd når foreskrevet for barn, har FDA kliniske studier publiseres på rxlist.com også vist at Effexor bremser også et barns vekst.

Restriksjoner

Effexor kan ikke være trygt for folk med høyt kolesterol eller hypertyreose, advarer Mayo Clinic. Cymbalta ikke utgjør en risiko for denne typen pasienter.

Hva skjer hvis jeg slutter å ta Cymbalta?

Om Cymbalta

Cymbalta er merkenavnet for duloksetin, en selektiv serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SSNRI) som er foreskrevet for å behandle depresjon, generalisert angstlidelse, fibromyalgi og diabetisk nevropati, en smertefull nerve tilstand forårsaket av diabetes. Cymbalta kan forårsake en rekke bivirkninger; på grunn av dette, bør behandlingen overvåkes nøye av lege.

Hvordan Cymbalta Works

Ifølge Eli Lilly offisielle Cymbalta hjemmeside, er forskerne fortsatt ikke sikker på nøyaktig hvordan medisinen virker. SNRI synes å øke tilstedeværelsen av serotonin og norepinephsine, to naturlige stoffer som finnes i hjernen og ryggmargen som påvirker humøret. Resultatet er en løfting av depresjon, og en lettere angst.

Medisinen kan ta flere uker for å oppnå full effekt, og følelsen av endringen kan skje gradvis. Det er viktig å følge din vanlige dosering planen, selv om du føler deg bedre.

Mulige Side Effetcs

Noen mennesker er mer følsomme enn andre til bivirkninger fra Cymbalta. En delvis liste over mulige bivirkninger inkluderer forstoppelse, irritabilitet, nedsatt seksuell lyst, svimmelhet, økt svetting, leverproblemer, sår hals, tretthet og søvnvansker. Kvalme er ofte kontrollert av å ta medisinen med mat. For mange mennesker, bivirkninger er milde og forsvinner i løpet av kort tid, som kroppen tilpasser seg stoffet.

Cymbalta Tilbaketrekking

Tilbaketrekking fra Cymbalta kan være alvorlig, så ta kontakt med legen din før du avbryter behandlingen eller endrer dosen. Symptomer kan inkludere humørskifter, endringer i mental tilstand, prikking i huden, forvirring, økt svetting, kvalme, mareritt, kramper, søvnløshet, oppkast, tretthet, svimmelhet, eller øresus samt økt depresjon og angst.

Trygg Stoppe Cymbalta

For å unngå abstinenssymptomer, vil legen gradvis redusere dosen over en periode på flere uker. Følg doseringsanvisningen nøye. Avhengig av hvor lenge du har vært å ta Cymbalta og beløpet du tar, kan det ta opp til en måned eller mer å trygt stoppe behandlingen.

En flytende form av stoffet kan gi rom for mer presise og gradvis dose avtar. Ring legen din dersom du opplever abstinenssymptomer, inkludert økt impulsivitet, depresjon eller tanker om å skade deg selv.

Etter fullstendig stoppe Cymbalta, må du vente i minst fem dager før du tar en monoaminooksidasehemmer (MAO-hemmer).

Advarsler

Cymbalta må brukes med ekstrem forsiktighet hos barn, ungdom og unge voksne opp til 25 år, da det kan øke risikoen for selvmordstanker og oppførsel. Gravide kvinner bør ikke ta Cymbalta i siste trimester, da det kan føre til skade på fosteret. Interaksjoner med enkelte reseptbelagte og over-the-counter medisiner, inkludert ibuprofin og aspirin, kan være farlig.

Hva er noen Cymbalta bivirkninger i Teens?

Cymbalta, som også er referert til som Duloksetin er en reseptbelagte medisiner noen ganger foreskrevet for tenåringer som har blitt diagnostisert med depresjon, angst eller begge deler. Cymbalta er en selektiv serotonin og også en noradrenalin reopptakshemmere (SSNRIs). Denne medisinen virker ved å øke mengden av norepinephine og serotoninnivå i hjernen. Cymbalta er ikke anbefalt for alle yngre enn 18 år.

Digestive Problemer

Noen tenåringer tar denne medisinen kan oppleve forstoppelse, kvalme og tap av appetitt.

Smerter

Tenåringer tar Cymbalta kan oppleve muskelsmerter, muskelsmerter og hodepine.

Forkjølelseslignende symptomer

Tenåringer tar Cymbalta kan ha forkjølelsesliknende symptomer som hoste, overbelastede ører, nysing, sår hals, tett nese og rennende nese.

Søvnproblemer

Cymbalta kan forårsake tenåringer til å være sleepier enn normalt eller kan også føre til søvnløshet.

Andre vanlige symptomer

Andre vanlige symptomer assosiert med Cymbalta bruk omfatter svakhet, stemme tap og økt svetting.

Farlige bivirkninger

Hvis tenåringene opplever noen av de følgende bivirkninger, vil legehjelp bli nødvendig umiddelbart: suicidale tanker, utslett eller elveblest, alvorlige magesmerter, anfall, synsproblemer, svimmelhet, rask hjerterytme, pustevansker og gulfarging av hud og øyne.

Hva er risikoen ved å ta Cymbalta & Zoloft sammen?

Hva er risikoen ved å ta Cymbalta & Zoloft sammen?


Medisinering er komplisert virksomhet. Leger går på skole i årevis for å lære hvordan man best kan behandle sykdommer, men det betyr ikke at de alltid huske å informere pasienter i alle de risikoer eller bivirkninger knyttet til hvordan reseptbelagte legemidler samhandle. Det gjelder spesielt hvis pasientene får resepter fra mer enn én lege. Legemidler som brukes til å behandle depresjon eller humørforstyrrelser påvirker pasienter ulikt, men det er viktig å holde deg informert om kjente interaksjoner når du tar Cymbalta og Zoloft samtidig,

Klassifisering

Cymbalta og Zoloft er begge merkenavn reseptbelagte medisiner primært brukes til å behandle depresjon. Begge stoffene er kjent som antidepressiva og tjene som potente dual reopptakshemmere av serotonin og noradrenalin. Zoloft, men er ofte i en klasse legemidler som kalles SSRI eller selektive serotonin reuptake inhibitors.
Nåværende klinisk farmakologi har til dags dato, ikke vært i stand til å fastslå årsaks drivkraft for hvordan Cymbalta forbedrer eller stabiliserer pasientens humør og heller ikke fastslå hvordan duloksetin finnes i Cymbalta påvirker mennesker. Til tross for dette, har FDA godkjent begge legemidler for behandling av alvorlig depresjon.

Interaksjonseffekter

Cymbalta inneholder duloksetin og Zoloft inneholder sertralin, skaper kombinasjonen av disse to stoffene hva farmasøyter beskriver som en "stor legemiddelinteraksjon." Brukes sammen, presentere narkotika potensialet for en pasient å utvikle "serotonergt syndrom." Selv om sjeldne, er dette en alvorlig tilstand som kan føre til dødsfall forårsaket av hyperstimulering av pasientens hjernestammen.

Forebygging

Leger vanligvis unngå forskrivning mer enn én serotonerge medikament til en pasient på grunn av risikoen forbundet med slike cocktails. Når pasienter får forskrevet mer enn ett slikt legemiddel, leger veie fordelene av behandling mot risikoen. Dersom en pasient mottar både Cymbalta og Zoloft, bør pasienten overvåkes nøye for tegn på serotonergt syndrom.

Behandling

Det er viktig for pasienter som kommer av en serotonegic medisiner for å gi sin lege med denne informasjonen fordi noen av disse stoffene har en lengre halveringstid. En livstruende fare kan oppstå hvis en lege foreskriver en andre serotonegic stoffet uten å vite en tidligere serotonegic stoffet ennå ikke hadde blitt eliminert fra pasientens system. Med tett oppfølging, kanskje tegn på serotonergt syndrom behandles raskt av behandlende lege og legemiddelkombinasjonen.

Betraktninger

Mens Zoloft og Cymbalta er to klasser av legemidler som ofte brukes til å behandle depresjon, er det flere andre stoffer tilgjengelig som kan presentere mindre interaksjonsrisiko. Det er viktig å snakke med legen din om bivirkninger du opplever når du starter en bestemt medisin, justering av en dose eller kombinere med et annet medikament. Toleransenivået er forskjellig blant pasienter som gjør alvorlighetsgraden av bivirkninger pasienter oppleve ved å ta medisiner. Psykiatere erkjenner at behandlingen av psykiske lidelser med medisiner er like mye en kunst som det er en vitenskap.

Cymbalta Vs. Prozac

Antidepressiva er meget pålitelig av kvinner, menn og barn. Om pasienten bare trenger en liten stemning heis eller sliter med å bestige en alvorlig depresjon perioden, narkotika arbeid med kjemikalier i hjernen til å justere atferd og regulere humøret. Selv om både Cymbalta og Prozac fungerer på samme måte, og har flere bivirkninger i vanlig, bør pasienter evaluere disse stoffene for å fastslå om de er hensiktsmessige behandlinger.

Cymbalta

Cymbalta er en resept bare namebrand SSNRI (selektive serotonin og noradrenalin reopptakshemmere) som brukes til å behandle pasienter som lider alvorlig depresjon episoder og generell angstlidelse. Den kommer i pilleform med en dose maksimalt opp til 60 mg per dag (piller kommer i 20 mg, 30 mg og 60 mg doser).

Prozac

Prozac er en resept bare namebrand (generika er tilgjengelige) SSRI (selektive serotonin reuptake inhibitor) brukes til å behandle depresjon, premenstruelt lidelse, tvangslidelser, bulimi og panikklidelse. Den kommer i pilleform med dosemaksimumsgrenser varierende per pasient, med pille doser fra 10 mg til 90 mg.

Bivirkninger

Cymbalta pasienter har rapportert følgende ekstreme bivirkninger mens du tar stoffet (noen avviklet bruk på grunn av effektene): alvorlig depresjon, kvalme, angst, nevropatisk smerte og fibromyalgi. De største rapporterte fysiske symptomene var kvalme og hodepine. Cymbalta pasienter også kan oppleve vekttap sammenlignet med placebotester, som rapportert på Rx List. Andre fysiske bivirkninger kan være hjertebank, svimmelhet, flatulens, tåkesyn, gjesping og søvnforstyrrelser. Prozac pasienter har rapportert bivirkninger som spenner fra det svært vanlig hodepine og kvalme til minimal feber og unormale tanker. Hyppigst rapporterte bivirkninger av Prozac omfatter frysninger, hjertebank og forandringer i smaksløkene. Angst, nervøsitet og søvnløshet er også sjelden rapportert bivirkninger av Prozac.

Seksuell funksjon

Antidepressiva har vært knyttet til seksuell lidelse hos pasienter. Ifølge en studie på Rx List, mannlige pasienter som tar Cymbalta viste en mye høyere grad av seksuell dysfunksjon, mens mens du tar stoffet enn de som ble behandlet med placebo (kvinner ikke opplever en endring). Hanner fant det vanskelig å nå orgasme, og hadde en rapportert nedgang i seksuell interesse. For pasienter som tar Prozac, ble redusert libido rapportert i både hunner og hanner. Kvinner rapporterer lider orgasme dysfunksjoner; menn rapporterer priapisme.

Risiko for selvmord

Barn og voksne opp til 24 år som har en tidligere indikasjon på alvorlig depresjon bør følges nøye når du starter behandling med Cymbalta eller Prozac. Disse stoffene, som andre antidepressiva, har vist seg å øke selvmordstanker og oppførsel i disse populasjonene. Antidepressiva som Cymbalta og Prozac kan være knyttet til forverring depresjon. Pasienter bør observeres for symptomer som mani, panikkanfall, aggresjon og impulsivitet.

Mulige bivirkninger og Spesielle hensyn av Cymbalta

Mulige bivirkninger og Spesielle hensyn av Cymbalta


Cymbalta (duloksetin hydroklorid) er et stoff som brukes til å behandle depresjon og angst samt smerter forbundet med diabetisk nevropati og fibromyalgi. Ifølge Lilly, produsenten, Cymbalta øker aktiviteten av nevrotransmittere (kjemikalier som bærer meldinger mellom nerveceller) serotonin og noradrenalin i det sentrale nervesystemet (hjerne og ryggmarg). Som med alle medisiner, kan Cymbalta forårsake mange bivirkninger.

Selvmordstanker

RxList skisserer de negative virkningene av Cymbalta, inkludert økt depresjon, som ofte er forbundet med suicidale tendenser. Cymbalta kan øke selvmordstanker og forsøk på selvmord, spesielt i de fra barndom til ung voksen alder (24 år). Folk tar Cymbalta bør overvåkes nøye etter faresignaler, blant annet søvnløshet, økt angst, tilbaketrekning, uttalelser om et ønske om å dø, uttrykk av håpløshet og økt risikotaking atferd.

Central Nervous System

Cymbalta kan påvirke sentralnervesystemet, noe som resulterer i fine skjelvinger i hendene, hodepine, tåkesyn, svimmelhet, søvnproblemer eller overdreven søvnighet. Sedative effekter kan redusere evnen til å utføre. Folk bør unngå å kjøre eller håndtere farlig utstyr hvis noen av disse symptomene oppstår, da de kan ha økt risiko for skade.

Gastrointestinal System

Ifølge RxList, er den vanligste bivirkning av Cymbalta kvalme. Dette kan ha sammenheng med tørr munn og manglende appetitt, noe som kan føre til vekttap. Noen mennesker har diaré, mens andre utvikler forstoppelse.

Cymbalta metaboliseres (fordelt) i leveren og kan forårsake levertoksisitet, spesielt i de med pre-Eksisterende leversykdom. FDA advarer om at folk viser tegn på leversykdom, inkludert gulsott (gulfarging av huden) eller magesmerter, bør du slutte å ta Cymbalta umiddelbart og har leverfunksjonsprøver.

Kjønnsorganene

Cymbalta kan redusere libido og resultere i unormal orgasme hos både menn og kvinner, men menn kan også oppleve erektil dysfunksjon, inkludert impotens og forsinket utløsning eller manglende evne til å ejakulere. Symptomer som påvirker seksualitet kan være spesielt stressende og øke depresjon.

Legemiddelinteraksjoner

Cymbalta kombinert med noen andre rusmidler kan føre til toksiske effekter, enten fordi et annet medikament øker nivåene av Cymbalta blod eller fordi Cymbalta øker nivået av et annet medikament blod. Ifølge RxList, bør Cymbalta brukes med forsiktighet med fluoksetin, paroksetin, kinidin, fentiaziner, trisykliske antidepressiva, propafenon og flekainid. Kombinere Cymbalta med en MAO-hemmer (en annen type antidepressiva) er spesielt farlig og kan føre til en dødelig reaksjon, slik at folk bør vente minst to uker etter avsluttet en MAO-hemmer før du begynner Cymbalta.

Blødning

Cymbalta kan øke risikoen for blødninger, spesielt i mage-tarmkanalen. Legemidler som også øker blødningsrisiko, slik som aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (ibuprofen), bør unngås mens du tar Cymbalta. Tegn på blødning inkluderer økt blåmerker, neseblod, svarte "tjæreaktig" avføring eller lyse rødt blod i avføringen.

Cymbalta brukes for lindring av Nerve smerte

Cymbalta (duloksetin HCI) er en resept antidepressiva medisiner som vanligvis brukes til å behandle depresjon og generalisert angstlidelse. The Food and Drug Administration har også godkjent Cymbalta for å behandle kroniske smerter av fibromyalgi samt nerve smerter forbundet med diabetes.

Hva er Nerve smerte?

Nerve smerte produserer en knivstikking, bankende eller brennende følelse, sammen med prikking eller nummenhet i føtter, armer, ben og hender. De skadede nerver som fører kan være svært følsom. Det er anslått at rundt 20 til 40 prosent av diabetespasienter har nerve smerte.

Hvordan Cymbalta Works

Ifølge Cymbalta.com, den nøyaktige måte medikamentet virker i mennesker er ikke kjent, men forskere mener Cymbalta øker aktiviteten av hjernen kjemikalier serotonin og noradrenalin (SNRI). Disse hjernen kjemikalier sender signaler fra en nerve til en annen. Siden Cymbalta er også en anti-beroligende, kan det forbedre livskvaliteten for nerve smerter lider. Studier har vist at pasienter som tar Cymbalta sammenlignet med de som tar en placebo fortsatte å merke bedring i sine symptomer for varigheten av studiene.

Komme i gang med Cymbalta

Cymbalta krever en resept fra lege. Hvis du tror du har nervesmerter, diskutere det med legen din for å se om Cymbalta kan hjelpe. Fortell legen din om eventuelle andre legemidler eller kosttilskudd du kan ta, samt din alkoholbruk. Vanlige bivirkninger er munntørrhet og kvalme. Pasienter som tar Cymbalta, samt deres familier eller omsorgspersoner, bør se etter nye eller forverrede symptomer på depresjon, angst eller smerter, tanker om selvmord, søvnproblemer, irritabilitet eller annen uvanlig oppførsel. De som tar en type antidepressiva kjent som en monoaminooksidasehemmer (MAO-hemmer), samt de som tar Mellaril eller de med trangvinkelglaukom bør ikke ta Cymbalta.

Hva er problemet med Avvikling Cymbalta?

Hva er problemet med Avvikling Cymbalta?


Cymbalta (duloksetin) er et stoff som brukes til å behandle generell angstlidelse, depresjon, fibromyalgi, og diabetisk perifer nevropatisk smerte. Det er en selektiv serotonin noradrenalin reopptakshemmere (SSNRI) og er tenkt å fungere ved å balansere kjemikalier i hjernen som er ansvarlig for smerte og depresjon.

Seponering syndrom

En tilstand som kalles "seponering syndrom" er blitt rapportert hos pasienter som tar Cymbalta som brått stoppe eller gå glipp av en dose.

Seponeringssymptomer

Pasienter som savner en dose eller stoppe brått kan oppleve svimmelhet, kvalme, hodepine, tretthet, parestesier, oppkast, irritabilitet, mareritt, søvnløshet, diaré og angst.

Uønskede hendelser

Bivirkninger som er rapportert inkluderer dysphoric humør, agitasjon, elektrisk sjokk-lignende følelse, hypomani, og beslag.

Forebygging / løsning

Eli Lilly, produsenten av Cymbalta, anbefaler på det sterkeste pasientene overvåkes av behandlende lege ved avslutning av behandling. De anbefaler også å redusere dosen gradvis.

Advarsel

The Food and Drug Administration har utstedt en svart boks advarsel for Cymbalta fordi det er en risiko for at pasienter tar stoffet kan utvikle selvmordstanker eller atferd.

Når skal man oppsøke lege Under Cymbalta uttak

Cymbalta (generelt kalt duloksetin) er et medikament som brukes for behandling av alvorlig depressiv lidelse ved å regulere mengden av seratonin i hjernen. Psych Central definerer online alvorlig depressiv lidelse som pasient opplever fem eller flere symptomer på depresjon som varer i minst to uker. Cymbalta brukes også til å behandle symptomer på fibromyalgi, generell angstlidelse og brukes av noen leger off-label for stressinkontinens. Selges i kapsler på 30 mg og 60 mg, maksimal daglig anbefalt dosering er ikke mer enn 60 mg.

Abstinenssymptomer

Det er anekdotiske bevis for at tilbaketrekning fra Cymbalta er ikke bare vanskelig, men kan være svært farlig. Du bør aldri bare slutte å ta narkotika; det er best å avta langsomt over en periode på dager eller uker. Rapporterte abstinenssymptomer alvorlig kvalme og oppkast, muskelkramper, ekstrem tretthet og svekkelse, kognitiv dysfunksjon, hodepine og generell influensalignende sykdomsfølelse. Det er også rapportert om merkelige "hjernen zaps", som pasienter beskriver som en fysisk og auditiv fenomen som blir sammenlignet med elektrisitet zapping raskt gjennom hjernen.

Selvmordstanker

Folk trekker seg fra Cymbalta også har sitert hjertebank, en økning i selvmordstanker, og mye høyere nivåer av angst. Flere selvmord har vært rapportert i forbindelse med Cymbalta, men det er ingen støtte bevis enten med FDA eller Eli Lilley, som produserer stoffet, annet enn en generell advarsel på selskapets hjemmeside at antidepressiva kan gi økt selvmordstanker i "barn, tenåringer og unge voksne. "

Når skal ringe legen din

Kontakt legen din umiddelbart hvis du har selvmordstanker eller føler at du vil skade deg selv. Hvis det er etter arbeidstid, kontakte enten politiet eller EMTs for hjelp umiddelbart. Ikke la din velvære i fare. Hvis du har intraktabel smerte (alvorlig, konstant smerte som negativt påvirker biologiske funksjoner som blodtrykk, puls og nevrologi), er det svært viktig at du ser legen din så snart som mulig. Ifølge Mayo Clinic, hvis du utvikle gulaktig hudfarge eller gulnede øyne, opplever smerte på høyre side i front, eller har mørk urin, kan dette være tegn på levertoksisitet.

Hvis du eller dine kjære merker en plutselig endring i atferd eller observerer du har problemer med å tenke eller uttrykke deg selv, se din lege umiddelbart. Også ta kontakt med legen din dersom du opplever "hjernen zaps", som de kan være tegn på et slag eller annen skade hjernen.

Hva å fortelle legen din

Diskuter tapering sakte av medisinering. Forståelig nok, mange leger er ikke klar over hvor alvorlig Cymbalta tilbaketrekning, som bevisene er anekdotiske. Ta utskrifter av hva andre pasienter har observert i forsøk på å trekke seg fra stoffet. Diskuter de ideelle tiltak du kan planlegge sammen for å minimere eller eliminere symptomer. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar, da dette kan påvirke deg negativt mens du tar Cymbalta, samt når du prøver å avta.

Cymbalta for Fibromyalgi Pain

Cymbalta er et reseptbelagt legemiddel foreskrevet for behandling av fibromyalgi. Det er også brukt til å behandle depresjon, generalisert angstlidelse og diabetisk nervesmerter.

Hva er Fibromyalgi?

Fibromyalgi er en tilstand karakterisert ved kronisk all-over ømhet og smerte. Fibromyalgi kan så ødeleggende at det kan betydelig svekke daglig fungering.

Hvordan hjelper Cymbalta?

Cymbalta har vist seg å redusere smerten forbundet med fibromyalgi.

Hvordan virker Cymbalta arbeid?

Cymbalta øker mengden av serotonin og noradrenalin som er aktivt arbeider i hjernen til enhver tid.

Når vil Cymbalta begynne å jobbe?

Noen pasienter som har tatt Cymbalta har rapportert at deres smerte begynner å avta i så lite som en uke, men det kan ta lengre tid.

Side Effects

Bivirkninger av Cymbalta inkluderer kvalme, forstoppelse, munntørrhet, søvnighet, dårlig appetitt og overflødig svetting. Bivirkninger kan avta som kroppen justerer til medisinering.

Hva kan brukes til å fjerne pigmentflekker og føflekker?

Hva kan brukes til å fjerne pigmentflekker og føflekker?


Det er aktuell, kirurgiske og naturlige måter aldre spot og mole fjerning. Alder spot fjerning ikke er så komplisert som fjerning av en mol fordi pigmentflekker forekommer nærmere de ytre lag av huden. Melanin pigmentering ansvarlig for føflekker å vises brun i fargen utvikler seg i de indre hudlagene, ligner på virkningene av å være innsatt med en tatovering. Det foregår i dypere hudlagene der fornyelse, naturlig Shedding, eller healing skjer normalt. Det er viktig å være forsiktig, men som behandlinger for å fjerne pigmentflekker kan være farlig og føflekker kan være kreft.

Vanlige prosedyrer for Age Spot Removal

Injeksjon av enten en løsning eller fryselaserbehandlinger kan anvendes til å fjerne pigmentflekker, i henhold til Dermanetwork, et nettverk av kosmetiske dermatologer. Begge disse er utført av en lege, selv om de er polikliniske prosedyrer. Den fryse løsning og laser er begge brukes til å ødelegge hudceller ved sitere av alders sted, og dermed fjerne den fylte sted. Den store forskjellen er at i frysing, kan maskene være nødvendig for å forsegle såret, men i laserbehandling laseren stimulerer hudcellene å fjerne seg.

Blekemidler

Blekemidler er hud-bleking kjemikalier som fungerer ved å skape en reaksjon på hudens melanin for å minske de brune flekker. Men Dermanet advarer at over-the-counter kremer er vanligvis ikke veldig effektivt, selv om de kan blekne flekkene litt og vanligvis ikke har omfattende bivirkninger. Mens reseptfrie bleking kremer fungere bedre enn over-the-counter kremer, de er kostbare og mer sannsynlig føre til ubehagelige bivirkninger på huden, så som avskalling eller rødhet.

Mole fjerning

Noen føflekker kan være kreft og alle føflekker bør vurderes av en lege. Den første fremgangsmåte for å fjerne mol er eksisjon etterfulgt av masker. Denne metoden fjerner mol som har uregelmessige former, de som er muligens ondartede, eller de som er med til huden. Den andre metoden er gjennom eksisjon med kauterisering. Denne prosessen innebærer å brenne føflekken. Brenning av føflekker krever ingen sømmer og lett helbreder akkurat som alle andre såret. I begge tilfeller må prosedyren utføres i et legekontor - en hudlege eller plastisk kirurg som regel - og det gjøres som et poliklinisk prosedyre. Ikke prøv å fjerne en føflekk selv.

Alternativer til Cymbalta

Det er mange naturmidler som kan brukes som alternativer til reseptbelagte medisiner Cymbalta. Dette stoffet er foreskrevet for flere forskjellige grunner, blant annet depresjon, angstlidelse, smerter fra fibromyalgi og diabetisk nervesmerter. Avhengig av årsaken til bruk i de fleste tilfeller en homøopatisk eller urte alternativ kan bli funnet å gi lindring.

Behandling av depresjon

Urt av valget for behandling av depresjon er johannesurt. Denne urten har blitt brukt mye i Europa og har blitt svært populær i USA de siste tiårene også. Det er rapportert å ha færre kjente bivirkninger enn reseptbelagte og over-the-counter legemidler som brukes mot depresjon. Den sammensatte hypericin er til stede i denne urten, og sies å være det stoffet som er ansvarlig for depresjon lettelse i johannesurt.

De fleste naturopaths enige om at 300 milligram standardisert ekstrakt som inneholder 0,03 hypericin kan tas tre ganger per dag. Mange brukere legger merke til en endring i sine symptomer innen to uker. Forsiktighet bør utvises ved eksponering for sollys fordi johannesurt kan forårsake fotosensitivitet.

Behandling av Angst

Valerian rot er en av de mest populære avslapping urter. Det har vist seg mest nyttig i behandling av søvnløshet som ofte oppstår med depresjon og angst. Naturopaths vanligvis anbefalt en dose på 150 mg tre ganger per dag, og den samme dosen kan bli tatt omtrent én time til sengs tid også. Denne urten er ansett som trygt å bruke for korte perioder av gangen, men en pause på minst to uker bør observeres slik at vendelrot bruken ikke blir vanedannende.

Kava rot er en urte alternativ som har vært brukt til å bekjempe generalisert angst og gi lindring lik som Cymbalta. Det har blitt brukt i århundrer i folkemedisinen for å behandle abstinenssymptomer av utvinne alkoholikere. Kava har også vært brukt som et sovemiddel, og er vanligvis tatt i kapselform i stedet for te. Dette skyldes det faktum at varmen oppløses den kavalactone, som er den aktive ingrediensen i kava som gir de dempende egenskaper. Den anbefalte dosering er vanligvis 250 mg tatt tre dager hver dag med måltider.

Behandling Nerve Pain

Hvis Cymbalta er skrevet ut til diabetisk nervesmerter eller fibromyalgi, da den lidende kan prøve johannesurt og Valerian. Begge har blitt brukt til å lindre nerve smerte. Den Valerian har en sederende virkning på nervesystemet og hindrer nerver og muskler fra å ha spasmer. Andre urter som har vært tradisjonelt brukt for nerve smerte er oatstraw, jernurt og skullcap. Den skullcap har en beroligende effekt og oatstraw og jernurt er nærende på nervesystemet, og gir healing samt å ha anti-inflammatorisk egenskaper. Disse kan alle bli tatt i skjær form og dosering vil variere avhengig av styrken av preparatet.

Cymbalta & Back Pain

Duloksetin hydroklorid, solgt under merkenavnet Cymbalta, er et stoff klassifisert som en serotonin-noradrenalin reopptakshemmere, opprinnelig foreskrevet for angst og depresjon. Ifølge RxList.com, dette stoffet også forbedrer ryggsmerter og depresjon ved å gjenopprette neurotransmitter balanse i pasientens hjerne. Bedre appetitt, humør, energinivå og søvn har også blitt rapportert.

Forskning

Ifølge en september 2009 pressemelding fra legemiddelprodusenten Eli Lilly Pharmaceuticals, en studie av nevrolog Dr. Vladmir Skljarevski sett på Cymbalta sin innvirkning på kroniske smerter i korsryggen. "Pasienter med kroniske korsryggsmerter på Cymbalta (duloksetin HCI) opprettholdt reduksjoner i smerte etter 41 uker", heter det pressemeldingen sa. Selskapet har også bemerket at narkotika behandler smerte knyttet til fibromyalgi og diabetes. WebMD forfatter Miranda Hitti påpekte i 2008 at Eli Lilly finansiert en annen studie som viste mindre dramatisk forbedring for ryggsmerter.

Administrasjon

Pasienter som bruker Cymbalta for ryggsmerter ta medisiner en gang eller to ganger om dagen. Ifølge RxList, den eksakte dose avhenger i siste instans av pasientens reaksjon; det kan ta så lenge som fire uker for Cymbalta sin effekt som skal bestemmes.

Kontra

Pasienter med visse medisinske forhold kan ikke være i stand til å ta Cymbalta for ryggsmerter. Ifølge RxList Disse forholdene omfatter lever- eller nyresykdom, anfallslidelser, psykiske lidelser, alkohol eller narkotikaavhengighet, dehydrering og mageproblemer.

Side Effects

Bivirkninger kan påvirke pasienter som tar Cymbalta for enhver tilstand. Ifølge RxList, vanlige bivirkninger inkluderer gjesping, tretthet og utmattelse. Fordøyelses bivirkninger som kvalme, forstoppelse og tap av matlyst, samt svimmelhet og tåkesyn, er også mulig.

RxList sier at mellom 9 prosent og 20 prosent av Cymbalta brukere sluttet å bruke stoffet på grunn av bivirkninger. Flere alvorlige bivirkninger inkluderer besvimelse og anfall, hjerterytme uregelmessigheter, unormale mentale eller humørsvingninger, gulsott, vannlating problemer, og mer ekstreme fordøyelsesproblemer --- magesmerter, oppkast, tjæreaktig eller svart avføring og blodig avføring.

Legemiddelinteraksjoner

Pasienter som tar Cymbalta for ryggsmerter kan oppleve visse legemiddelinteraksjoner. Ifølge RxList, disse inkluderer reseptbelagte medisiner for migrene, angst og psykiske lidelser, overvekt, høyt blodtrykk, hjerteproblemer og blødningsforstyrrelser. Selv over-the-counter smertestillende midler, for eksempel ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og naturmidler som johannesurt når tatt med Cymbalta kan også forårsake interaksjoner. Fortell legen din hvis du bruker noen andre legemidler --- lovlige eller ulovlige, reseptbelagte eller over disk.

Risiko og advarsler

For å unngå abstinenssymptomer, antyder RxList, bør en pasient aldri brått slutte å ta Cymbalta foreskrevet for ryggsmerter. I sjeldne tilfeller kan pasienter oppleve "serotonergt syndrom", som manifesterer seg som rastløshet, hallusinasjoner, muskelrykninger, koordinering tap, diaré, økt hjerterytme, oppkast, ekstrem svimmelhet, kvalme og feber av ukjent årsak. Vær forsiktig når du kjører; doser for ryggsmerter kan forårsake døsighet og svimmelhet. Gravide og ammende bør ikke ta Cymbalta.

Cymbalta & Pain Relief

Cymbalta er en antidepressant brukes til å behandle alvorlige depressive lidelser. Den nøyaktige måte den opererer på smerte er ikke kjent, men stoffet er tenkt å påvirke aktiviteten av serotonin og norepinephrin i hjernen. Nyere studier har vist at Cymbalta kan også gi lindring til dem som lider smerter på grunn av ulike fysiske sykdommer og muskel- og skjelettplager.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand preget av langvarige smerter i muskler og andre bløtdelsområder. Ifølge en studie utført av farmasøytiske selskap og Cymbalta maker Eli Lilly, graden av fibromyalgi relatert smerte sunket betraktelig med bruk av Cymbalta, og pasientene opplevde en markert bedre livskvalitet.

Nedre ryggsmerter

Nevrolog Vladimir Skljarevski ledet en studie teste effekten av Cymbalta på smerter i korsryggen. Ut av 181 forsøkspersoner som ble testet, 58 Cymbalta brukere funnet sin nedre ryggsmerter lettet med ca 30 prosent.

Diabetiker Nerve Pain

For pasienter som lider virkningene av nerve ubehag som skyldes diabetes, Cymbalta har vist seg å redusere kronisk smerte. Stoffet har blitt godkjent av FDA for behandling av diabetisk perifer nevropatisk smerte.

Knee Osteoarthritis Pain

En fersk undersøkelse utført av Eli Lilly viste at 59 prosent av Cymbalta brukere testet opplevd en 30 prosent forbedring i smerte knyttet til slitasjegikt i kneet. Av de som ble testet rapportert, 47 prosent en 50 prosent forbedring.

Advarsler

Som alle medisiner, Cymbalta påvirker alle forskjellig. Konsultere legen din om mulige smertereduserende fordelene med dette stoffet.

Vekttap på Cymbalta

Cymbalta er et populært stoff som brukes til å behandle flere sykdommer, inkludert depresjon. En av dets bivirkninger er vekttap. Den vekttap forårsaket av Cymbalta kan være minimale eller drastisk, avhengig av personen. Du bør holde nær kontakt med legen din og rapportere eventuelle uvanlige bivirkninger.

Cymbalta Oversikt

Cymbalta, også kjent som Duloksetin, har vist seg å være effektiv i å redusere depresjon, lindre smerte på grunn av diabetes, og i behandling av virkningene av fibromyalgi. Mekanismen som gjør at medikamentet effektivt er ukjent, men det er mistanke om å involvere stimulering av serotonin og noradrenalin i hjernen. Cymbalta er en serotonin og noradrenalin reopptakshemmere, bare tilgjengelig på resept.

Det er flere mulige bivirkninger forbundet med Cymbalta, inkludert hoste, diaré, forstoppelse, svimmelhet, munntørrhet, feber, hyppig vannlating, hodepine, mangel eller tap av styrke, tap av matlyst, muskelsmerter, kvalme, søvnighet eller uvanlig tretthet, søvnløshet , sår hals, tett eller rennende nese, unormal orgasme, endre eller problem med utslipp av sæd, redusert interesse for samleie, manglende evne til å ha eller beholde en ereksjon, lenger enn vanlig tid til utløsning av sæd, løs avføring og tap i seksuell evne , begjær, kjøre eller ytelse, ifølge drugs.com.

Vekttap og vektøkning

Vekttap er en vanlig bivirkning å Cymbalta, noe som kan skyldes flere grunner. Cymbalta minsker appetitten og fører til diaré, som kan attributt til vekttap. Dessuten er vektøkning et vanlig symptom på depresjon. Ved å lindre depresjon, kan du begynne å gå ned i vekt fordi du spiser bedre og sunnere. Cymbalta bør ikke brukes som et vekttap narkotika og har ikke blitt godkjent av Food and Drug Administration for det formålet. Mens vekttap er ofte en ønsket bivirkning, plutselige og dramatiske vekttap - spesielt hos personer som ikke er overvektig - bør diskuteres med en lege.

Ifølge emedtv.com, mens vekttap kan være en bivirkning av Cymbalta, kliniske studier viste minst én prosent av pasientene faktisk gått opp i vekt mens du tar stoffet. Du bør diskutere noen vektøkning med legen din og enten endre dosen eller bytte til et nytt legemiddel. Det kan være best å starte en øvelse regime og spise et sunt å oppveie vektøkning effekten av narkotika. Legen din kan hjelpe deg med å diskutere hva alternativet er best for din situasjon.